Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

işte burada da kardeşe kıyılmıyor.. ama madem parayı ben ödüyorum ne harcamanız var diye sorardım sanırım ben, siz çok sabırlısınız yahu

işte burada da kardeşe kıyılmıyor.. ama madem parayı ben ödüyorum ne harcamanız var diye sorardım sanırım ben, siz çok sabırlısınız yahu

Sordular söylemiyor ama ezim ezim eziliyor söylerse insanların tavır almasından korkuyor sanırım, kız kardesım evlendi evlenır evlenmez gıtmıs ondan borç istemiş düşün durumu yani, yazın gelin tarafının ailesiyle tatıle gıdıyorlar, orada otuz bin gıbı cekıyor bankadan kredı vs. Neyse işler karışık, yenge kaprısli, elde para yok, bakıcılarının parasını diğer abim ödüyor gelin hanım " benim ailem süper " modunda. Hayat vallahi, işleri zor on beş yıllık memurlar hala kiradalar.

ayyy tahammül sınırlarım kalktı şu an yoklar sayende tüyler diken diken, gerginlik tavan sağol philly

kardeşimin eşinin evi ne demek ya, sadece eşimi yaşıyoo evde kardeşinin evi ayrımı herşeye hayır diyemiyosan gelip burda sızlanmanın bi anlamı yok bizmi hayır diyelim. bu kafayla evide temizlersin çocuğunada bakarsın, misafirinide ağırlarsın, hatta mahallenin temizliğinide yaparsın çünkü hayır diyemiyosun.

bana göre kardeşinin de işine geliyor.geri ödenmeyen paralar var,bakıcı paraları bile ödeniyor o istediği gibi gezip tozuyor.

Benim dogumumu az kalmisti. Gorumcem kvdem annem ve teyzem gelip evi temizlediler. Ben kimseye gelin demedim. Esimle beraber hallederiz dedim hep ama onlar iclerinden geldigi icin geldiler. Soyle bir fark var ki benimkilerde ugrasmalari gereken kucuk cocuk veya bi calisma temposu falan yoktu.
Sindi sizin durumunuzda siz gitseniz bile gelinin abla colugun cocugun var senonde kendi isin var deyip kabul etmemesi lazim.

başlığa niye takılıyorsunuz ki,aradaki ilişkiyi çok güzel anlatmış.

Canım vallahı benimde yengem rahatsız annemlerle beraber oturuyorlar.Hamileyim kendi evimi temizleyemiyorum anneme yardımcı oldu allah rızası için.Sende çok detaya girmeden temizleyebilirsin ama şu da var.Sen aynı durumda olsan onlarda gelir mi sana yardıma ? Yardımcı olmak güzel ama hizmetçide değilsin tabi hele bir de gelin kısmına yaranamazsın. Dediğim gibi yok onlar yapmaz dersen temizlikçi tutmaları için destek ol sonçta sende boş biri değilsin çocuk eş ev kp hep meşakkat.

Ya ev tuttular kurdular ben temizledim
Düğün sonrası temizligini ben yaptım
Benim kaderim mi bu temizlik olayi
Neden ? Parasını verip yaptirsinlar birine .. vermeden almayı seven tipler belli ki ..ben olsam görümcemden böylebirşey isteyemezdim/bekleyemezdim. Ayrıca annenin anlamsız tutturmalarini da anlamış değilim .herkes evleniyo ,herkes doğum yapıyo ,her işimizi başkasına güvenip yaparsak ohooo. .baştan temizlik işine bulasmayacaktin, şimdi buldular seni bırakmazlar .bari bundan sonrasına karışma .

valla aranızdaki duruma bağlı senin bişeyin olduğunda sana yardım ediyorsa
yada yanındaysa böyle zamanlarda tabiki yapılabilir mesela benim görümcelerim
hiç birşey yapmadılar bana hamilelğim de falan doğumuma yakın kc geldi yaptı
sağolsun yap demedim ama bi şekilde yapıyordum ben ama hep senden beklenirse olmaz
şimdiki durumum olsa ben şahsen temzlkçi tutarım kimseye de yük olmam görümcemler
çalışmadıkları halde evdeydiler yapmadılar şimdi kendi birşeyleri olsa gidip yapmam....
aynı şey senin başına geldiğinde yaparlar yardımcı olurlar dersen git yap sorun olucak birşey değil
ama hep sensen olmaz.

ayyy tahammül sınırlarım kalktı şu an yoklar sayende tüyler diken diken, gerginlik tavan sağol philly

Hazırlıklı ol diye şeyedeyim dedim:))) romantik değilmiş abim yenge ondan şikayetçi :)) cam siler, ev süpürür siler , çocukları yıkar, çamaşır yıkar asar, yatak toplar ve serer, iyi yemek yapar vs vs. İş yuklerı eşit dağılımlı degıl, ve çok yıpranmış ınsan ıster ıstemez üzülüyor, yükün çoğu onun sırtında.
bana göre kardeşinin de işine geliyor.geri ödenmeyen paralar var,bakıcı paraları bile ödeniyor o istediği gibi gezip tozuyor.

Yok öyle değil egem ama ıkısının parasıda kredı borcuna gıdınce elde para kalmayınca, yapacak bır şey yok. Yardım edin demezdi dıger abıme, ama onu öyle görünce ne yapacaksın, kardesın sonuçta ve ıyı merhametli bırı. İlk defa o zaman tatıle gıttıler kı adım gıbı enımın eşi yüzünden, onların tayfa ıle cümbür cemaat, zaten kredıler o dönem cekılıyor. Ama yengede problem su, çocuğun her ıstedıgını almaya çalışıyor yok alma dıyemezsin kıyamet kopar, her tatılde annesının evınde uzun sure, bana ılgınc geliyor ama pek de alakadar etmıyor sonuçta. Kendı hayatları, ama abimi mutsuz gördüm bu sene ve yaşlanmış.

Son düzenleme:
Davranislar olaya ve insana gore degisiyor.

Eve gidip-gitmeme durumu olsa "orasi abimin evi" olur, simdi abinim esinin evi..

Kendi ailesinden yardim edecek birisi yok mu?

kardeşinin artık bir şeylere dur deme zsamanı gelmiş geçiyor ama arsız insanla uğraşmak da zor.
bir tanıdığım var sürekli eşya ve ev değiştirir.evi alırlar bir sürü tadilat ama ödemesi bitmeden satar,tekrar ev alır.tabii eve göre eşyalarda. bir çocuğun 6 yaşına lkadar kaç kere odası değişir,bunların 3 defa değişmişti.bir de öyle anltır ki bunların hepsi kocasının parasıyla .kocası ailesinden yardım alıyor bilmiyor mu bilmiyorum ya da bilkiyor da işine öyle mi geliyor.maaşınız nasıl yetiyor bunca şeye dediğim de bilmiyorum bereketli bizim paramız diyor.okumuş cahil biri değil,hesaplamıyoır mu giderleri.

Davranışları değiştirmek çok zor inan ama bizim işimiz değil kendi hayatı, belki mazoşist :) şaka bir yana merhametli ve iyi niyetli biri, zaten basına ne geldıyse bundan geldi. 12 yıllık evlilikte insan esının ailesine her gittiğinde inatla kendi yatağını açmaktan aciz olur mu, bizimki yapmıyor. Abime Hasan diyeyim " Hasan yatacağız çarşafları getırsene " bizimki hop kalkar çarşafı yoganı alır yatagı yapar , eşi yatmaya gider bızımkı sohbete geri gelir :))) eşi çabuk alınganlık yapar üstüne alınır, umarım Hasan yalnız çocuklarla gelir eşini getirmez diye düşünmeye sevk edecek kadar kaprisli ve alıngan. Ama öte yandan da dünya iyisi işte, gönlü geniş, eli bol, insan ayırmaz vs vs ama birbirleri için ömür törpüsü gibiler işte, bir sakin diğeri fevri, sakin olan erimiş gitmiş.

Soyle soyleyim
Mesela gelinmzn kendi akrabasindan yapacagi kimse yoksa yakininda hic teklif bile ettirmeden ben teklif ederm
Ama kendi bacisi varsa yada annesi yardm edebiliyosa teklf vs gelemden bisey demezdm
Ama yinede yardima gelirmsn deseler giderdim
Sonucta oda benim kiz kardesim

Ben gurbette gelinim annem dogumumdan 2 hafta once gelmişti temizliğimi yapmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…