Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Ben temizlemem. Bekarken annemin evini de temizlemek gelmezdi içimden de annem mutlu olsun diye iki parmağımla iş yapardım ama iş başa düşse temizler miydim hayır temizlemezdim

Görümcem yok, görümce değilim, bir eltim bile yok didişeceğim, kayınvalidem var ama kayınvalidelik yapamıyor, kendimle ilgili kısa tanıtım sonrası izninizle fikrimi yazayım :))

Temizliğe yardım etmek içten gelmeli, emrivakilere karşıyım, emrivaki yapan annem bile olsa, ki hele annem beni benden daha fazla düşünmeli, konu sahibesi gibi eteğimde iki çocuk, kayınpederim olsa, kendi evimin işini yapmaya gücüm yokken bir de yengemin evini temizlememi beklemeleri beni sinirlendirirdi, doğum yapacakmış Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin ama bir yardımcı tutulur ev temizletilir, görümce elti kayınvalide gözüme gözükmesinler ama evimi temizleyebilir demek olmuyor, yardımcı almıyorsam eşime temizletirim yine kimseye yaptırmam, çocuk benim yeğenimse kardeşimin de çocuğu, çocuğu için temizlesin evi.

Ya ev tuttular kurdular ben temizledim
Düğün sonrası temizligini ben yaptım
Benim kaderim mi bu temizlik olayi
Yapmayınn siz de...
Mecbur değilsiniz, bir zahmet kendi yakını yapsın.. Bende hamileyken annem yapamamıştı temizlikçi tutmuştu bana..
Bir seferde kayınvalidem temizlikçi tuttu, Oldu da bitti
Valla kimseden medet ummam ben tırnagın varsa başını kaşı misali..

Ben yapardım sonuçta hamileye yardım etmek sevaptır. Yengem kardeşim olması önemli değil bi arkadaşımda rica edebilir. Demek ki bana kadar geldiğine göre ya çok çaresiz kaldı yada bana nazı geçiyo diye düşünürüm. Hamile değilim geçenlerde evime mevlüt vardı misafirler gittiğinde bi anda belime ağrı saplandı kalkamadım ayağa ( omurgamda düzleşme var ) eşimi aradım ablası yanındaymış. Allah razı olsun o evimi toparlayıp temizledi. Sanırım siz kardeşinizin eşinden hoşlanmıyorsunuz bu durumda zorunda değilsiniz hiç yapmamak zorla yapmaktan iyidir.

Evi temizlik bekleyen bir hamile olarak cevap vermek istiyorum.
Eğer şartlar müsaitse ve iyi niyetim suistimal edilmiyorsa, hamile birine temizliğe evet giderim.
Suan hamileyim. Kendi evimi temizletecek miyim başkasına? Hayır. Gebeliğim riskli değil şükür, biraz olsun hareket edebiliyorum. Çok yavaş da olsa temizliğe başladım bugün sadece bir banyomu temizledim akşama kadar da başka iş yapmicam. Yarın da başka bir odamı temizlerim derken iki haftada yorulmadan bitiririm işleri. Kalan ağır işler için de bir günlük temizlikçi tutarım bitti gitti. Yakın biri kendisi teklif etseydi yardım edeyim diye ona da hayır demezdim ama ben gidip bunu isteyemem kimseden orası da kişilik meselesi

Ben bu tarz açılan konuları anlamakta, empati yapmakta zorlanıyorum.
İlişkilere, şartlara, karaktere göre değişir buna verilecek cvp.
Hayır yapamam demek ne kadar zor bazı insanlar için. Baştan annenize yapamayacağınızı söyleseniz, istemediğinizi söyleseniz ne size bu kadar dert olacaktı ne de 23 sayfa burda konu tartışılacaktı.
Her zaman net olmaktan yanayım.
Bu arada görümcem, eltim defalarca evimi süpürmüş toz almışlardır sağolsunlar. Arkamdan söylendilerse bilemem ama

Ben olsam temizlemezdim yardımcı bir bayan ayarlayıp yaptirsinlar kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil

Ya ev tuttular kurdular ben temizledim
Düğün sonrası temizligini ben yaptım
Benim kaderim mi bu temizlik olayi
Yapmazdım.
Bende hamileyim,birde kızım var halihazırda,temizlik için birini alıp dip köse yaptıracağım,ne annemden ne kardeşimden ne de bir başkasından isteyemem gelin evimi temizleyin diye. Onlar teklif etsede kabul edemem zaten.
Ha imkanları yoktur anlarım ama yinede tek siz gitmemelisiniz,gelininizin akrabası yokmu hiç? Annesi/kardeşi vs ,hepberaber yapılır ama siz tek girmeyin ,sonuçta sizinde işiniz başınızdan aşkın anladığım kadarıyla.

Baslikta kardesimin esinin evi tamlamasi mantiksiz olmus =) yani kardesinin de evi. O yuzden kardesin temizlesin. Bir supurge tutmak bu kadar olay olmamali. Herkes cocuk doguruyor, herkesin kaynanasi gorumcesi var, herkes hasta oluyor vs basini kurtarmaya bakacaksin, insanlardan bir sey istemek yerine

Bir de yengeyle görümce ilişkisi samimi değil sanırım, ben konu sahibesi tarafından bakıyorum, yengem beni kendi aramasa "mune temizlik yapacağım ama son ayım ağırlaştım, müsaitsen bana yardım eder misin birlikte yapalım" demese, bu talep annem üzerinden dolaylı gelse acayip alınırım.

Normalde benden rica eden olunca imkan dahilindeyse gocunmam yardım ederim, kıyamam kimseye ama yengem dururken yengem adına annem arasa yapacağım varsa da inadımdan gidip yapmam.

Evet ablacim, bana da oyle geldi. Ama gelinin cani cansa, konu sahibininki de can. Bir suru sorumlulugu varmis. Annesi ogluna soylemeli bence karina azicik yardim et diye. Gerçi oglunun soyletmeden yardim etmesi gerekir ama neyse...

İnsallah biz yeni nesli sorumluluk sahibi yetistirmeye calisacagiz, bir isin ucundan tutmayi lütuf olarak gormeyecekler

Aynen öyle, temizlik, bir takım işlere yardım cidden içten gelmeli, gelinim olmayacak, bir kızım var 22 yaşında, valla emin olun kızıma bile şu işleri yapsana demiyorum, içinden geldiyse bir iki iş yapar, onda bile teşekkür ederim, eline emeğine sağlık derim, yıllar içinde göbeğimi kendim kesmeyi öğrendim çünkü, hamileliğimde de ne kayınvalide ne öz annem veya kardeşimden medet ummadım, eşime söyledim, ben yıkadım o astı, ben ütüledim o yerleştirdi, hala da öyle, bir iş yapılacaksa kızımdan bile beklemiyorum eşimin gözüne bakıyorum.

Temizlikci tutsun diyemiyomusunuz.bu devirde hala kaldımı bunlar

ben kendi evimi bile temizlemediğim için temizlemezdim
ama maddi durumları yoksa yardımcı tutması için destek olurdum

Normalde durumu yoksa sizinde temizlemeye gücünüz varsa yapıverin nolcak derdim ama zaten iki küçük çocuk, kp kendi ev sorumluluğun derken neden siz yapıcakmışsınız?
Çok istiyorsa anneniz kendi temizlesin.

Kapi cam baca bi tuhaf geldi bana ama herkesin anlayis sekli farkli. Parasi olmayan bile cama kadin cagiriyo. Ama aranizdaki samimiytle de alakali. Ben olsam giderm yemegini utusunu yaparm ama detyli temzlik icin kadin tutsunlar derdim. Gercktn hic durumu yoksa da elimden geldigini yapardm

O zaman bir zahmet gelininiz temizlikçi tutsun benimde ilk hamileligimdi kendi temizligimi kendim yaptım kimse benim evimi temizlemek zorunda değil

Siz olsanız... demişsin ya ben olsam kardeşimin camını kapısını silerim vaktim yoksa birini ayarlarım illaki. Ama doğumuma 3-5 gün kala bi camımı silmeye erinecek, böyle abartacak sinirlenecek görümceden de yardım istemem. Ondan gelcek iyilik Allahtan gelsin.
İstemiyorsan silme

Görümce değilim ama bende iki görümce var biri benden buyuk ... farkli sehirlerdeyiz ve uc kez ev tasidim hepsinde de cikip geldiler kv beraber ....
Simdi onların memleketine tasinacagim buyuk gorumcem hic birsey yapma isten cikinca dinlen bebeginle zaman geçir biz gelince evi toplarız dedi ...
Gezmeye bile gelseler hic durmazlar evim sürekli temiz düzenli olmasina rağmen hergun supurup silinir ... utum varsa yaparlar yemegimi alışverişimi yaparlar ...
Kv valizi hep hazir bir telefon yeter ...
Kendi ailem de yakin bana onların böyle dusunmesi davranmasi daha farkli tabi biz deger biliyoruz kendi ailemden ayirmam
Hatta bugun kv gorumceme bilet aldik
Hem ramazan oncesi hazırlığı icin ( kv hersene gelir hazırlığı yapar ici rahat etmez ) hem de bakicim bu ay sonu isi birakacak torunlarına bakacaklar ve bayram sonrası da yine gelecekler hem gezmeye hemde evi toparlamaya ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…