Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Bunun için aranızdaki ilişkiye bakmak lazım.
Aramız iyiyse kıymet bilen olgun biriyse yapardım. Ama tam tersiyse "yapamam temizlikçi tutun" derdim..

Benim temizliğimi ablamlar ve kardeşim yapmıştı. Hem yerleşirken hem de doğumdan önce. Ama şimdiki aklım olsa temizlikçi tutar kimseyi uğraştırmazdım..
Ben de onlara yapmıştım ama aslında kimseye minnet etmemek lazım..

İstemiyorsanız anenize açık açık "kendi evimin işine yetişemiyorum yapamam" deyin.

Söylediğiniz gibi aralarındaki ilişkiyi bilemiyorum ancak insanın bugünü yarını belli olmuyor bir gün geliyor desteğe en fazla ihtiyaç duyduğu an oluyor, o zamanlarda birbirimizin elinden tutup kaldırmak gerekiyor.

Ya ev tuttular kurdular ben temizledim
Düğün sonrası temizligini ben yaptım
Benim kaderim mi bu temizlik olayi
Aklıma annem geldi.gençliği halalarımın b.k götüren evlerini temizlemekle geçti.ama zerre kadar annemin kıymetini bilmediler.şimdi arayıp sormuyorlar bile.valla ben olsam yapmam.insan oğlu kıymet bilmez.tutsunlar birini yaptırsınlar.

Ne güzel insanlar var hayatta.3 görumcem var bitane boylesi denk gelmedi bana.hamileligim.boyinca degil ilgilenmek..fesatlik yapip beni aglatip durdular..dogum yaptim görmeye bile gelmediler...atandim.hayirli olsun demediler sehir degistirdim kizim 7 aylik oldu hala daha umrunda degiller.
3 bir olup hayatimda ne yedim ne ictim facede ne paylastim kizima ne aldim onun hesap kitabini yaparlar bana benzemeye calisirlar yarisirlar..
Omrumde gormedim onlar gibisini..
Ah kader

temizlerdım hastaysa hamıleyse yardımcı olurdum kendi işim çoksa temizlikçi yollardım parasınıda öderdım

Tamamen aranizdaki iliskiye bağlı bu durum. Eger kiymet bilen insanlarsa yardimci olurdum ama sadece kullanmaya calistiklarini hissediyorsam orali bile olmam. Hos ben kendi evime bile yardimci aliyorum kapi cam silmisligim yoktur. Ama aramizda bu tur seylerin lafi olmayacak turde insanlarsa yardimcimi oraya gonderirdim mesela

annemin böyle bir talepte bulunmasına bile izin vereceğimi sanmam.

Gelinizle aranız nasıl? zor bi dönem o, o ara yapılan iyilikler unutulmaz.

görümcemde doğum sonrası bize gelip evimi makinelemişti, biz hastanedeyken kocam saolsun evi batırmış

Müsait olsam işime evime bebeklerime yetisebilsem yaparim ama mesela bende evimi bile supuremiyorum 1aydir bebekler durmuyo yemek camasir ütüler ve ev toplamanin hakkından anca geliyorum annem bana dese abinin evini temizleyiver diye gidemem anne görüyorsun durumumu derim ama dedigim gibi elim bos isime yetişebilir durumda olsam seve seve kardesimin evi sonucta

Bir kaç kez daha temizlik yspmışsınız sanırım bu ilk değil.eğer karşı tarafta size fedakarlık yapıyorsa en azından yaptığınız iyiliklerin kıymetini biliyorsa yardım edin.Yoksa küçük çocukla ne gerek var.hem doğum zamanı bu ev temizleme konusunu hiç anlamıyorum.lohusayken bebekle ilgilenip anneyi dinlendirin.sıcak çorba götürün.yeterli bence

Başka kimsesi yoksa ne var ki yani yiğeniniz gelecek sonuçta son zamanlarıymış siz evinizi her zaman temizlersiniz. O arada çocuklarınıza da annen bakar zaten hayır duası alırsınız neden bu kadar sorun yapıyorsunuz ben seve seve temizlerdim. Elaleme gitmiyorsunuz ya beraber yaparsınız o da tutar bir ucundan biraz merhametiniz olsun ev tutulınca da eşyalar gelmeden önce herkes birlik olup temizler zaten benimde kardeşim evlenirken ev boyanacaktı temizlenecekti ben şehir dışından gittim haftasonu yardıma bir yandan boyandı bir yandan temizlendi hepimiz yaptık

temizlikçi tutsun annen

durumlar uygun olsa temizlenirdi. hem gelin hanım teklif etmemiş anneniz demiş.
ha benim 2 küçük çocuğum olsa yapmazdım anneme de aynen burdakileri söylerdim.

Kardeşiniz yapsın. Bu erkekler kadınların hayatını ne zaman kolaylaştırıyor çok merak ediyorum. Oh valla ne güzel. Kadın 9 ay taşısın acı içinde doğursun emzirsin uykusuz kalsın. Ama adamlar hiç bir zorluk yaşamasın. Yine yemeği önüne gelsin temizliği yapılsın. Aman düzeni hiç aksamasın. Bunlar ne zaman zor zamanlarda biraz zorluk çekecek. Bu nedir ya? Kardeşiniz eminim sakat değildir. Kendisi yapsın.

kendi evimi bile dipli bucaklı temizleyemezken kimseye bunun için gitmem parasını versinler kadın tutsunlar.

Basliga bakinca ben de sandimki kardesinin esi bosanmis ya da baskasiyla evlenecek sen de temizlige gideceksin. Ya orasi sadece kardesinin esinin degil kardesinin de evi... gonlun isterse gidersin istemezse gitmezsin ama kafada ayristirmissin gelini zaten kardesimin esinin evi diye. Ben olsam zorla birinin bana temizlikte yardim etmesini istemem yapacaksa gonulden yapsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…