- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi aristokrat hatun
-
İyi geceler herkese
Benim kardeşimin eşi hamile
Son ayında doğumu bugün yarın gerçekleşir Sevgili anneciğim doğumdan önce cam kapısını sil dedi Ben ise sınav döneminden yeni çıktım ev karmakarışık
İki kücük oğlum var kayın pederim var yanımda benim camim kapım dururken daha birde bu çıktı başıma Allah aşkına siz olsanız napardiniz Anneme hayır diyemiyorum Doğumunda başında olacağım zaten refakatçi olarak kalacağım ama bu temizlik işi beni kızdırdı hayır kelin merhemi olsa başına sürer
Ya ev tuttular kurdular ben temizledim
Düğün sonrası temizligini ben yaptım
Benim kaderim mi bu temizlik olayi
Ne var canım git temizleyiver yazanlara şoke oldum. Ne münasebet gidip gelinin evini temizleyecek yav. Hamileymiş. Çocuğu bu kadına mı doğuracaklar ya da camın kapının üstüne mi doğuracak. Hali yoksa cam kapı da kirli kalsın ya da eşine söylesin o yapsın konu sahibine buyurmak ne alaka.
Başlık bana da tuhaf geldi. Bu nasıl bir ötekileştirme.. Nasıl bir kabul edememe, dışlama anlamadım. Konu sahibi kardeşimin evini temizlesem mi dese sorumluluk doğacak diye çekindi sanırım.Başlığı anlamak için birkaç kez okudum. O ev aynı zamanda kardeşinizin de evi. Dip köşe bütün ev temizlenmeyecekse yapabilirsiniz ya da imkanınız varsa bir temizlikçi tutun.
Yapacak kisi gorumce ya, evi temizlenecek olan da piremses gelin.. o yuzden git yap diyorlar muhtemelen.. yoksa buraya gorumcem evini temizlememi istiyor diye acilsaydi konu yorumlari gorseydik..
Konu sahibi degil evini temizlemek, refakatci de kalmam bu ne artik yahu.. doguracak olan baksin basinin caresine, dunyaya kurtarici mi geliyor ne bu hizmet beklentisi?
Ben hamileliğimin son ayında olsam görümcelerim seve seve gelip temizlik yaparlar,hala daha derler yorgun olursun halin olmaz yemek yapmak istemez is yapamazsan bizi çağır diye. Aramız çok mu iyi öyle waaoowluk bir ilişkimiz yok mesafeli seviyeli bir ilişkimiz var ancak iş yardım etmeye geldiği zaman ne ben ne onlar böyle bir düşünceye gireriz.
Bana fazla abartmışsınız gibi geldi, kadın son ayında hamile yani
Kardeşinizin eşini de kardeş gibi görün bence sorun kalmaz. Tabi eğer aranızda sorunlar yoksa. Yapabilecek durumda iken sizden yardım istememiş ki. Ama hamile neticede. Yardımcı olursanız hayrınıza olur. Belki kendi ailesinde yapabilecek kimse yoktur veya yapmıyorlardır.İyi geceler herkese
Son ayında doğumu bugün yarın gerçekleşir Sevgili anneciğim doğumdan önce cam kapısını sil dedi Ben ise sınav döneminden yeni çıktım ev karmakarışık
İki kücük oğlum var kayın pederim var yanımda benim camim kapım dururken daha birde bu çıktı başıma Allah aşkına siz olsanız napardiniz Anneme hayır diyemiyorum Doğumunda başında olacağım zaten refakatçi olarak kalacağım ama bu temizlik işi beni kızdırdı hayır kelin merhemi olsa başına sürer
İyi geceler herkese
Ben temizlikci tutacak maddi gücleri yoksa temizlerdim. Doğumu yaklaşıyor giden geleni olacak. Ama gücünüz elveriyorsa tabi. Yardımlaşmak bizim en güzel geleneğimizdit. Annen güzel düşünmş. Buna neden sinir oldun? Gelininize yardım edecek kimsesi yoksa sen bir yakını olarak destek olabilirsin. Hamileliğin son zamanları iş yapamaz kadıncağız ama sizin içinizden gelmiyor, orası belli.İyi geceler herkese
Çok güzel yaaa.Görümcem hamile ben dip köşe temizliğine sürekli yardım ederim doğum öncesi de ben yapcam tefakatçisi de ben olcam gocun muyorum zoruma da gitmez
Benim doğumumda da o bana bakmıştı ve doğuödan sonra çok aksilik yaşadım belim falan çıktı sürekli bi sorun oldu oda gocunmadan benimkini yaptı
Aynı apartmanda ev aldık bu yüzden kardeş gibiyiz haaa kavga da ederiz küseriz de ama birbirimizden başkasına muhtaç olmayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?