Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Valla yemem icmem 200tl para verir yaptırırım temizligimi birine.

Böyle millete minnet rica hic sevmem.
Kimseyede yük olmak istemem.

Kendim ilk çocuğumda yavaş yavaş kendim yaptim.

Bir gün bir odamı.
Diger gun diger odami.
Annemde camlarima mutfak dolaplarima yardim etmişti.

Bunda da kendim yapicam.
Çok agirlasirsamda doğuma 1 hafta kala birine parayla yaptiririm.
Kimseye minnet etmem.

Ya ev tuttular kurdular ben temizledim
Düğün sonrası temizligini ben yaptım
Benim kaderim mi bu temizlik olayi

görümcemi çooook severim
o da beni çok sever
yine de yapamam öyle temizlik falan
parasını verip yaptırırım
kendi evime de dip köşe temizlik için kadın alıyorum
yemek olsa, başka çocuk varsa onunla ilgilenmek olsa seve seve
ama temizlik, yok yapmak istemem
ayrıca bi cam bi kapı diyorsunuz, kardeşiniz neden yapmıyor?

Yapacak kisi gorumce ya, evi temizlenecek olan da piremses gelin.. o yuzden git yap diyorlar muhtemelen.. yoksa buraya gorumcem evini temizlememi istiyor diye acilsaydi konu yorumlari gorseydik..

Konu sahibi degil evini temizlemek, refakatci de kalmam bu ne artik yahu.. doguracak olan baksin basinin caresine, dunyaya kurtarici mi geliyor ne bu hizmet beklentisi?

Başlığı anlamak için birkaç kez okudum. O ev aynı zamanda kardeşinizin de evi. Dip köşe bütün ev temizlenmeyecekse yapabilirsiniz ya da imkanınız varsa bir temizlikçi tutun.
Başlık bana da tuhaf geldi. Bu nasıl bir ötekileştirme.. Nasıl bir kabul edememe, dışlama anlamadım. Konu sahibi kardeşimin evini temizlesem mi dese sorumluluk doğacak diye çekindi sanırım.

Hayir bir de kadinin iki cocugu var, emrivaki yapan da kendi annesi. Hic sevmem boyle emrivaki seyleri, ama "gorumce" ya millet " ne olacak, hainsin, kotu kalplisin, bebek kirli eve mi gelsin bla bla" diye dokturmus. Evde baska bir canli daha yasiyor, cinsiyeti erkek olan, istese de hamile kalamayan ve evi de esit duzeyde kirleten, kimse o temizlesin demiyor cunku "ev temizligi" butun kadinlarin gorevi.

Gönülsüz olduğunuz bir şeyi yapmayın zaten.

Bugün bir temizlikçi bayan tutsanız 120 - 150 TL arası ücret alıyor.
Ben olsam sizin yerinizde parama kıyar, hem gelin ağzına laf vermemek için, hem de annemin gönlü olsun diye bir kadın tutardım.
Temizliğini yaptırır, hem kafam rahat ederdi hem de annemin içi rahat ederdi...

Ben hamileliğimin son ayında olsam görümcelerim seve seve gelip temizlik yaparlar,hala daha derler yorgun olursun halin olmaz yemek yapmak istemez is yapamazsan bizi çağır diye. Aramız çok mu iyi öyle waaoowluk bir ilişkimiz yok mesafeli seviyeli bir ilişkimiz var ancak iş yardım etmeye geldiği zaman ne ben ne onlar böyle bir düşünceye gireriz.
Bana fazla abartmışsınız gibi geldi, kadın son ayında hamile yani

Sizin gibi gelin görümce ilişkisi yaşayan arkadaşlarım var.
Benim görümcem yok, hiç olmadığı için de empati yapmam zor.
Ancak siz şanslısınız, düşünceli bir ailesi var eşinizin demekki.
Herkes bir olmuyor işte, aynı düşünce yapısına da sahip olmuyor.

Bence de doğrusu bu.
İhtiyaç halinde insanın ailesi "sen - ben" gütmeksizin yanında olmalı.
Hele ki hamilelik gibi önemli bir durumda, bu kadar "yapmalı mıyım? mantığı ile değil.

Kardeşinizin eşini de kardeş gibi görün bence sorun kalmaz. Tabi eğer aranızda sorunlar yoksa. Yapabilecek durumda iken sizden yardım istememiş ki. Ama hamile neticede. Yardımcı olursanız hayrınıza olur. Belki kendi ailesinde yapabilecek kimse yoktur veya yapmıyorlardır.

Temizlikçi tutun . Normalde bende temzilerim hamile kadın sonuç ta ama kendi evim dururken temizleyemem.

Görümcem hamile ben dip köşe temizliğine sürekli yardım ederim doğum öncesi de ben yapcam tefakatçisi de ben olcam gocun muyorum zoruma da gitmez
Benim doğumumda da o bana bakmıştı ve doğuödan sonra çok aksilik yaşadım belim falan çıktı sürekli bi sorun oldu oda gocunmadan benimkini yaptı
Aynı apartmanda ev aldık bu yüzden kardeş gibiyiz haaa kavga da ederiz küseriz de ama birbirimizden başkasına muhtaç olmayız

Ben temizlikci tutacak maddi gücleri yoksa temizlerdim. Doğumu yaklaşıyor giden geleni olacak. Ama gücünüz elveriyorsa tabi. Yardımlaşmak bizim en güzel geleneğimizdit. Annen güzel düşünmş. Buna neden sinir oldun? Gelininize yardım edecek kimsesi yoksa sen bir yakını olarak destek olabilirsin. Hamileliğin son zamanları iş yapamaz kadıncağız ama sizin içinizden gelmiyor, orası belli.

Çok güzel yaaa.

Görümce hanım kendin temizleyemiyorsan temizlikçi tut. Parasını ver tut. İlle de sen tut. Çünkü hamileliği de senin için yaşıyorlar, çocuğu da sana doğuruyorlar.

Ben anlamıyorum. Niçin koca koca insanlar kendi başının çaresine bakamıyor? Temizliğini yapamıyorsan temizlikçini de kendin tut kardeşim. Yok, illa derdini kaynana, görümce çekmeli. Millet ne meraklı başkasına yük olmaya.

ben hamileydim
görümcem her hafta evimi temizledi süpürdü sildi sağolsun:)
pratik olmayi öğrendi annesinin evinde çiçek gibi:)
ama senin iki küçük oğlun var
temizlemeyemezsin yorulursun.
temizlikçi tutsun o kadar.

Ayeıca doğum öncesi temizlik dip köşe olsun ne kadar zor olcak ki halılar yıkamaya gidiyo zaten kapı pencere silmek perdeleri yıkayıp asmak kadın hamile ama yoeulmadan vitrin mitrin toz alabilir yıkancakları yıkar yerler süpürürsün o siler halılar gelince buz gibi ser çık 2günde biter zaten bi oyalayan da mutfak olur dolap silmek falan biz duvarlar sırf fayans onları bile sileriz yani yapacaksanda gönüllü yap

Herkes başlığa takılmış ama bu başlık aradaki ilişkiyi gayet güzel açıklıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…