• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız napardınız kayınvalidemmi yeni evmi

merhaba arkadaşlar. bi konu hakkında sizden yardım almak istiyorum. şimdi ben nişanlıyım mayıs 13 ünde düğünüm var. nişanlımın bi evi mevcut yalnız hem iş yönünden bize ters hemde kiracı oturuyor. bizde o yüzden orada oturmucaz. başka bir ev alcaktık yalnız düğünden gelen takılar vs önden verilsin die evi evlendikten bi sene sonraya bırakmıştık. kirada oturcaz die konuştk hatta evlendkten 2 3 ay sonraya ev alınır bile derken eşyalar kiradaki eve uygun olsa yeni eve uymucak yeni eve uysa kirada 2 3 ay oturup yeni eve eşya gidince bozulur vs herşey masraf die düşündk. nşanlımlada aramızda bizi 1 ay idare edicek biyer olsada bizde eşyayı evi evlendkten sonra alcağımız eve alalım die konuştk hesabımıza gelmedi konuyu kapatmştk. dün akşam nişanlım annesi babası ben evdeyken konu tekrar açıldı. 1 ay idare etsek aslnda biz evi evlenince alalım die düşündk ama malesef hesabımıza gelmedi olmz ilk zamanlar die düşünüp vazgeçmştk dedm. kaynanamlarda önü gelen ramazan 1 ay bizde kalın arsamızı satalım düğünden gelenide katalım evi öyle alalım dediler. biz evdede kalmayız istrseniz yeterki siz rahat edin geleceğiniz için kararı siz verin dediler. nişanlım bnden yana tamam dedi ama sen ne dersen onu yapalım dedi. biz 13 mays evlenicez tatile gidip gelcez zaten 15 gün geçicek ramazan başına denk gelcek eve dönmemiz. zaten ramazandada yemek vs gidip gelicektik ikimizde çalıştığımız için ekstradan kalmış olcaz işte. bnmde kafam karıştı kaynanam çok iyi hoş seviyrm kayınbabamıda ikisinide ama siz olsanız napardınız. evlenip kaynananızla 1 1.5 ay gibi oturup ev alıp evinize mi giderdiniz yoksa kiraya gidip masraf edip 2 -3 ay sonra evi alıp mı tekrar taşınırdınız ? :KK43:
böyle alengirli planları hiç sevmem.
hayat bu.
ne getireceği belli olmaz.
ev alacaz diye neden bu akdar acele ediyorsunuz?
ben asla kabul etmem.
evleniyorumm kendie vimi kurmak isterim.
göçebe hayatı yaşamak bana göre değil.
hele bir evlenin önünüzü görün.
sonra ev alınır.
sırayla yapın işleri.
daha evlenmeden taa ne planlar yapıyorsunuz?
asla girmem böyle risklere asla.

Bos bosuna kira odenmesin diye ev kiralamamistik nisanliyken, eltimin yanina geldim. 2 ay filan kanepede yatik. Sonra ev bakmaya ciktik hep benim istememle.. Kp ve kv ozaman aliriz demislerdi mobilyalarini.. Ev bulundu gectik.. Kendi annemin verdi parayla beyaz esagimi aldim , el öpme parayla yatak odamı.. Bir ay yerde oturduk kanepelirimizi aldik, bir ayda tv yerde kaldi bir ay sonrada tv takimimi aldim.. Yani dicem şu ki sözler yerine gelinmiyor.. Kv ve kb kalsaymis eltimle beraber kalincakmis.. Diger arkadaslara katiliyorum 1+1 eve cikin.. Yatani + beyaz eşagini al yeter.. 1, 5 ayda cikacaksan diger mobilyasizda olunuyor.. Evini aldiktan sonra 4 4luk duzersiniz.
sizde eltinizde kaldınız ve zorla mı ev aldılar ne garip bunu ilk defa duydum korktum şimdi

yani sizcede kaynanamla oturmam sıkıntı olmaz öyle mi ?
komşunuzun oğluda mı öyle kaldılar

Bence bu kişiden kişiye insandan insana değişir
Komşusunun oğlu kaldı ve sonra çıktı diye sizinkide öyle olmayabilir
Bana görede olmaz ama eşyalı ev tutmanız daha mantıklı gibi
ne sizin ne onların huzuru kaçmasın
Üstelik yeni evlisiniz başbaşa rahat kalmazsınız diye düşünüyorum
Belki şimdi evet dersiniz Allah korusun düğün günü tatsızlık yaşanıp sonrasında huzursuz olabilirsiniz
Bu yüzden hiç gerek yok bunlara,ve artık orada kaldığınız için laf sokuşturmalar başlayabilir yani gibi gibi gibi
Bunlar olasılık tabi ....KOlaylıklar.

Arsa satacaklarsa neden bekliyorlar ki?
Satsınlar bir an önce para hazır olsun. Yani niyeti olan bunu yapar.
Siz taşınacaksınız kayınvelideye sonra arsa satılmadı olacak,ha satıldı ha satılacak derken bir bakmışsınız 1 sene olmuş.
Bence kabul etmeyin. Eşyalı bir eve taşının,arsayı satmak istiyorlarsa satarlar bu süreçte,sizde altınların tutarını koyarsınız alırsınız evinizi ama bu teklif bana sizi oyalayacaklarını düşündürüyor.Ev alana kadar altınlarınızıda vermeyin kimseye derim.

süre uzar canım ben,m
bence ev alın gelen kirayla birleştirin krediyi ödersiniz
hiç bir ara oturup yüz göz olmayın

Kesinlikle bir arada kalmayın.. Şuanki davranışınızı iyi düşünün ona göre hamle yapın.. İnsanlar çok yüzsüz hemen alışıyorlar ne yazkki sonrada iyi niyet suistimal ediliyor.. Bence altınlarınızı vermeyin. Aynı eve girip samimi olmaya da gerek yok yani.

ev dediğin öyle ha deyince bulunmaz
ha deyince de parası çıkmaz
evlilik dönemin de ben kimsenin hesabının çarşıya uyduğunu görmedim (yani evdeki hesap çarşıya uymaz)

1-1,5 ay muhakak 1 yıla doğru uzar
ayrıca düğünde takılsa takılsa 30 000 takılır taş çatlasa (tabi zengin beşiktaş çekmeköy bebekse ancak bahşişler bukadardır)
ama neyse
30 000 Tl de llk zamanlar her gittiğiniz eve ilk gittiğiniz için sürekli birşeyler götürmek isteyeceks,nz ilk 3 ay para arttıramazsınız ancak maaşınız yeter bence
ayrı eve çık 1 yıl kirada dur sonra evini al

O 1 ay gerçekten 1 aysa olur neden olmasın.

yani onun garantisini nişanlım veriyor. hatta belkide balayından gelnce 15 gün sonra bile alınabilir taşınırız diyor. kendisi zaten tek oğlan ve ailesi ilede kalmak istemiyor rahat edemeyiz die ama acı zülüm bi aysa 2 mizde bi an öyle düşündük tabi.

Bence bu kişiden kişiye insandan insana değişir
Komşusunun oğlu kaldı ve sonra çıktı diye sizinkide öyle olmayabilir
Bana görede olmaz ama eşyalı ev tutmanız daha mantıklı gibi
ne sizin ne onların huzuru kaçmasın
Üstelik yeni evlisiniz başbaşa rahat kalmazsınız diye düşünüyorum
Belki şimdi evet dersiniz Allah korusun düğün günü tatsızlık yaşanıp sonrasında huzursuz olabilirsiniz
Bu yüzden hiç gerek yok bunlara,ve artık orada kaldığınız için laf sokuşturmalar başlayabilir yani gibi gibi gibi
Bunlar olasılık tabi ....KOlaylıklar.
hepsi olası durumlar zaten farkındayım bende ama bi türlü doluya koydum olmadı boşa koydum olmadı

Benim kayinvalidem tam anlamiyla bir hanimefendi. Cok severim kendisini, bilirim o da beni cok sever. Hatta hep dusunurum, bu kadinla benim aram bozulsa kesin ben bisey yapmisimdir da ondan bozulmustur diye. Ama buna ragmen ayni evde kalmak istemem. Neden kalayim ki? Sonucta aramizdaki iliskinin sonsuza kadar bu sekilde devam edeceginin garantisini kimse veremez. O 1 aylik surenin uzamayacaginin garantisini de. Hatta o 1 ayda aranizin bozulmayacaginin garantisini de kimse veremez. Ben en basinda esime dedim, ailenle aramizdaki iliskinin zedelenmesini istemiyorum bu da mesafe ile olur, yakin oturmak istemiyorum diye. Şuan 1 saatlik mesafede oturuyoruz, ve herkes gayet memnun. Mesafe iyidir, fazla yuz goz olmaya gerek yok.

Arsa satilacak ~Ev alinacak~ esyalar alinacak...

Bunlarin her biri zaten uzun surecler. Ev bulsaniz arsa satilmamis olabilir. Arsa satilsa istediginiz evi bulamayabilirsiniz. Yani 1 ay diye kendinizi sartlandirmayin. En az 5 6 aylik bir surec olur.

O zaman kv yaninda oldugunuz icin acelede edilmeyecek 1 ay daha bekleyelim iyi olsun hadi 2 ay daha gecsin bu boyle uzayip gidebilir.

Herseyi vi kenara birakin evliliginizin ilk gunlerini kv evinde mi gecireceksiniz. Yani onun mutfagi onun yatagi onun esyslari ben hayatta raglhat edemezdim.

Ben olsam ev almayi 1 yil ertelerdim. Simdi cok pahali cok incik cincik esya almazdim. En pratik haliyle kullanacaklarimi alirdim.
Arsa satilinca parayi bankaya atardim. Rahat rahat ev arardim.

Kendi evimde kocamla evliligimin ilk zamanlarini gecirirdim.

Ev almak ugruna ne planlar yapiliyor sasiyorum bazen...

Tamam arsa satiliga cikmis olabilirde tam 15 gun veya 1 ayda arsanin satilcagini nasil garanti verebiliyor ben onu anlamadim. Sen o eve girersen 1 ayda filan cikamazsın. Allah aşķina arsa satildi, ev bulundu, esya secildi, ev duzene girdi filan 15 günde olcak sey mi sizce?
Hadi girdiniz bir aksilikler oldu bisey oldu ve o arsa bir turlu elden cikarilamadi sure uzadi napicaksin? O kadar eminseniz satilcagina 15 gün kv yaninda durmak yerine esyali eve cikin 15 gün nedir? Bazi seyleri baştan yaptin yaptim sonra bir bakmissin sozler tutulmuyor yada savsaklaniyor nasilsa niksh kiyildi. Pisman olursun hazir nisanlinda fark etmez senin dedigin oldun diyorken kendi basina dert alma kendi elinle.

İyi de arsa satılacaksa şimdi satılsın

Düğünden gelecek tahmini miktara göre kredi çekin ihtiyaç kredisi kısa vadeli olacak zaten kalanına da gerekirse kredi

Düğünden önce alın döşeyin

Bir bir buçuk ay deyip o eve girince çıkılmaz kaldı ki ev bul al eşya al yerleş dünya zaman alır

merhaba arkadaşlar. bi konu hakkında sizden yardım almak istiyorum. şimdi ben nişanlıyım mayıs 13 ünde düğünüm var. nişanlımın bi evi mevcut yalnız hem iş yönünden bize ters hemde kiracı oturuyor. bizde o yüzden orada oturmucaz. başka bir ev alcaktık yalnız düğünden gelen takılar vs önden verilsin die evi evlendikten bi sene sonraya bırakmıştık. kirada oturcaz die konuştk hatta evlendkten 2 3 ay sonraya ev alınır bile derken eşyalar kiradaki eve uygun olsa yeni eve uymucak yeni eve uysa kirada 2 3 ay oturup yeni eve eşya gidince bozulur vs herşey masraf die düşündk. nşanlımlada aramızda bizi 1 ay idare edicek biyer olsada bizde eşyayı evi evlendkten sonra alcağımız eve alalım die konuştk hesabımıza gelmedi konuyu kapatmştk. dün akşam nişanlım annesi babası ben evdeyken konu tekrar açıldı. 1 ay idare etsek aslnda biz evi evlenince alalım die düşündk ama malesef hesabımıza gelmedi olmz ilk zamanlar die düşünüp vazgeçmştk dedm. kaynanamlarda önü gelen ramazan 1 ay bizde kalın arsamızı satalım düğünden gelenide katalım evi öyle alalım dediler. biz evdede kalmayız istrseniz yeterki siz rahat edin geleceğiniz için kararı siz verin dediler. nişanlım bnden yana tamam dedi ama sen ne dersen onu yapalım dedi. biz 13 mays evlenicez tatile gidip gelcez zaten 15 gün geçicek ramazan başına denk gelcek eve dönmemiz. zaten ramazandada yemek vs gidip gelicektik ikimizde çalıştığımız için ekstradan kalmış olcaz işte. bnmde kafam karıştı kaynanam çok iyi hoş seviyrm kayınbabamıda ikisinide ama siz olsanız napardınız. evlenip kaynananızla 1 1.5 ay gibi oturup ev alıp evinize mi giderdiniz yoksa kiraya gidip masraf edip 2 -3 ay sonra evi alıp mı tekrar taşınırdınız ? :KK43:
KV KP İ nişanlı ıken ben de cok severdım
tek istedikleri bizim mutlu olmamızdı:)
en fazla kırada 3 ay oturursunuz dedıler 3 sene oturduk:))))
soylenenlere cok da ınanmayın
kiraya cıkın
paranızı toplayınca ev alırsınız
o eve bı gırersenız bırdaha cıkamazsınız benden soylemesı

o çok ii olan kv gidecek çnk evlenınce, ağlak , nazlı sureklı acındıran bi kv gelecek yerıne

Back
X