Siz olsanız napardınız

Sizin yerini girebilecek kişinin hakkini yemiş olmaz misiniz o zaman?
Maalesef öyle bunun farkındayım ama inanın bu durum bizim içinde çok zor oldu. Baştan sorabildiğimiz kişilere sorduk herkes öyle emin konuşunca ona güvenerek biz de uzakları yazık. Yoksa böyle bi şeyde bir kişinin hakkına girmek benim içinde çok büyük kötülük

Hayat bizim planladığımız gibi olmuyor kesinlikle kesin gözüyle görülen olay bile bi anda döndü. Çocuklarım çok içine kapanık çok zor aşılıyorlar ortama insanlara onların bu halide bu kararda beni etkiliyor. Bu okulda kreşten beri aynı arkadaşlarıyla devam ediyorlar ve inanılmaz alıştılar. Her şeyi onlar için yapıyoruz ama bi an bencillik mi olur böyle bi değişiklik diye düşündüm

Benım kuzenimin esı de Diyarbakıra cıktı tayını batıda oturuyorlardı cocuklar babalarıyla ve babannesıyle kaldı 1 sene ıdare ettıler sımdı bıraradalar batıda yıne

Bana mantikli geldi.
Ama tek maasla istanbulda zor, birikim varsa bu ugurda harcanabilir.
Ailecek istanbul macerasi gibi olur. Bol bol istanbulun altini ustune getirirsiniz.

Ama 1 yil sonra tayin garanti mi?

Benım kuzenimin esı de Diyarbakıra cıktı tayını batıda oturuyorlardı cocuklar babalarıyla ve babannesıyle kaldı 1 sene ıdare ettıler sımdı bıraradalar batıda yıne
Yaa tek değilmişiz. Bende düzenleri bozulsun istemem kesinlikle ama hem bana çok zor gelir onlardan ayrılmak. Hem de ikiz çocuklarım bir hasta oluyorlar en basitinden ikisi de aynı anda oluyor. Bu sene çok yaşadık bu durumu çocuklarla tek tek ilgilenebildik. Eşim yine bakar ama böyle bir durumda ikisine nasıl yetişir dedim yardım edecek kimsemiz de yok. Belki çok olumsuz düşünüyorum gibi duruyor ama elimde değil her ihtimali değerlendiriyorum

Bana mantikli geldi.
Ama tek maasla istanbulda zor, birikim varsa bu ugurda harcanabilir.
Ailecek istanbul macerasi gibi olur. Bol bol istanbulun altini ustune getirirsiniz.

Ama 1 yil sonra tayin garanti mi?
Eşimde memur bir süre izin ve raporlarla götürürsün sonra oraya geçici görevlendirme çıkarırız dedi iş yerindekiler. Evet var dediler hatta az önce bir arkadaşta araştırıp atmıştı buraya bir yıl sonunda eş durumundan tayin hakkımız olduğunu yazıyordu

İyi akşamlar şimdi arkadaşın attığı şey öğretmenlerde aile birliğinin korunması kadrolu olan gelir sözleşmeli olan tayin hakkı kullanamaz iki eş de sözleşmeli ise ikisinden birinin olduğu yer olur ama sağlıkta nasıl bilmiyorum, konuya gelecek olursak bir yıl çok uzun bir zaman değil göz açıp kapatana kadar bitiyor eğer eşiniz orada görevlendirme alabilecek ise bir yıl eşiniz görevlendirme alsın olmuyor ise herkesin yaptığı gibi sizinle gelebilecek bir aile yakininizi yanınıza alın(kayın valide anne kardeş ) bir yıl idare edin sonra bir araya gelin

Tekrar tekrar araştırıp kesin bi sonuç almamız lazım sanırım. Çünkü bende duruma hakim değilim 1 sene sonra dönüş yoksa zaten baştan kalır. Karar verdikten sonra eşim de il müdürleri ile konuşacak şimdilik sözlü olarak evet ayarlarız dediler. Çok hoş olurdu birinden destek almak ama imkansız iki aileden de kimse buna yanaşmaz ne yaparsak kendi başımıza yapmamız lazım

Atanmış olma durumunuz içinde tekrar hayırlı olsun ,ama şunu unutmayin hayatta herşey biz insanlar için çocuklarınız ve eşiniz içinde olsa bnce çalışmaktan vazgeçmeyin heleki ekmek kurdun mudesinde iken, sizin içinde inanın çok iyi olacaktır sosyalleşmek çalışmak kadına kendini iyi hissetirir ne kadar çok yorarsa yordun, bu aile ilişkinizide olumlu etkiler(istisnalar hariç işte çok yorulup evliliğini zehir edenleri tenzih ediyorum)şartları düşünün yatiili bir çalışan alabilirsiniz yanınıza , arkadaşım köylerinden bir kız almisti yanına hem çocuklarla ilgileniyordu hemde işlere yardım ediyordu sonra liseyi falan açıktan okuttu belki böyle birini bulursunuz

Çok teşekkür ederim. Sözleriniz inanın çok iyi hissettirdi. Şimdi durumumun belirsizliğine bide 9 senelik ev hamınlığından sonra çalışmak nasıl olacak korkusu eklenmişti. Günlerdir çok kötü hissediyordum kendimi. Şimdi belki diyecekler korkuyorsun neden bu işlere girdin ama benim için her şey biraz hızlı değişken oldu. Bir şeyi hayal etmekle hayata dökmek aynı cesaretle olmuyormuş. İnşallah her şeyi araştırıp tam karardan sonra dediğiniz gibi bi çözüm de bulunabilir

Çalışmaya başladığınızda bu kaygılarıniz tamamen bitecek ve kendi tekelinizde eşinize çocuklarınıza harcama yapmanın keyfini hicbirseye degismeyeceksiniz siz bismillah demişsiniz bahtiniz açılmış ya Allah deyip ise koyulun Allah kolaylık verecektir

Amin inşallah çok sağolun

Bir sene çalışmak daha mantıklı görünüyor bana

Hangi bölüm okudunuz? Arayistayim da sorun olmazsa yazar mısınız?

Bi cok etken var. Mesela suan yasadiginiz ev sizin mi? Ben olsam ev bizimse elektrigin salterini suyun vanasini kapatir giderdim cocuklardan ayri kalmak secenek bile olmazdi. Bu devirde atandigim isi birakmak hele aslaa. Ordan esyali bi ev tutulur bi yil cocuklar yakina okula verilir bitti gitti

Direkt bizim planı yazmışsınız siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…