Siz olsaniz napardiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence muhtemelen oğlu yalnız kalmasın evlensin yemeği yapılsın çamaşırı yıkansın diye bu kadar ısrar ediyorlar ogretmen olmasam bu kadar peşime düşmezlerdi benc3
Yüzde yüz ev hanımı olsanız ısrar etmezler gözü açılmadan kapalim oğlanın meziyeti ne işi var .Annesinin kız araması benim evlilik olayında en eksi verdiğim olay .Bu annenin sözünün ne kadar sizin evdede geçeceğini gösteren önemli bir işaret

aynen ben de böyle düşünüyorum yoksa bulunmaz hint kumaşı biri değilim niye bu kadar yalvarsinlar

Kırıcı olacak bir şey yazmadım, sadece anlattıklarınızdan çıkarım yaptım. Doğruları duyunca hassas kalbiniz çıt diye kırılıveriyor. Ama bu benim kötü kalbim ya da empati yoksunluğumdan değil, tamamen sizin özgüven probleminizden kaynaklı. Benlik bir şey yok yani.

Birkaç ayda talihinizin dönmesine sevindim. (İnanmış gibi yapar)

Sevinmenize sevindim (inanmış gibi yapar)

Siz bu çocukla görüşmek istiyor musunuz istemiyor musunuz? Ben o kısmı tam anlayamadım. İstemiyorsanız görüştüğüm biri var deyip geçin önlerini kesmek çok basit aslında
İstemiyorum ama yalan söylemek de istemiyorum. Zaten ilk başta kadın sordu benden önce annem görüştüğü biri yok dedi o yüzden şu an var diyemiyorum

benim mesleğim de onlara cazip geldi muhtemelen. Eleman ogretmen kız arıyormuş

Meslegim "de" degil direkt mesleginiz cazip gelmis. Bence bu kadar yalvarmanin israrin altindan normal bir sey cikmasi mumkun degil cunku. Hani adam gorup aşik olsa ve ilginizi cekmek icin bir seyler yapiyor olsa neyse de anne, abla vs kendilerini bu kadar ortalara atmalari normal bir sey degil cok begenseler bile kimse kendini bu ladar asagi dusurmez. Olay sizi begenmek degil Arsizlar ve kullanilacak sizi bulmuslar

Ben de böyle diyorum ama annem ayıp ettin görgüsüzlük yaptın gitmeyerek diyor. Ben de şu an kendimi suçlu hissediyorum ama hiç içime sinmiyor bu durum

Bak şimdi günüm kötü geçecek. Ayarı yedim oturdum aşagı. Bana yalvaran olmadı, kapımda paspas olunmadı diye kompleks yaptım herhalde.. bana da beğendik de beğendik deyip dursalardı keşke ama aklımı başıma getirdin, sen kesinlikle böyle bir aileye uygunsun. Hemen evlenmelisin.

Yav tamam ablacım ben hava attım bana bayiliyorlar yalvarıyorlar diye. Aylardır stresten mide ağrıları yaşıyorum hiç böyle şeylerle övünecek halim yok. Ne düşünüyorsanız düşünün bir de millete açıklama yapıyoruz ya

Kaç tane seçenek var ki?
Ya görüşeceksiniz yada görüşmeyeceksiniz. Görüşmek istemiyorsanız daha net, daha keskin olun o zaman. 'Şikayet edicem sizi o olucak' falan deyin

İstedikleri kadar ısrar etsinler sizden yüz bulduklarını düşünüyor olmalılar, yoksa bu kadarı arsızlık yani. Kaç kere reddedilmek gerekiyor istenmediklerini anlamak için?

Ya hiç de yüz vermiyorum ki. Evet görüşmemek benim elimde ama resmen sıkıştırıyorlar. Hatta memleketimizden dolayi mi istemiyor falan diyormuş ben iyice suçlu hissettim kendimi. Bir de sürekli reddedince benim ailem de baskı yapmaya başlıyor. Buluşsam bu sefer 2.buluşma için yine ısrar edilirse diye korkuyorum

Yoldaş olacak ayağına oğlunun hizmetçisi olacak, öğretmen olup maaşını eline verecek , onlar istedi diye koşa koşa evlenecek , istedikleri gelin değil başka bir şey anlamışsınızdır umarım......

Sadece siz değilsiniz ki anladığım birebir muhatap olmuyorsunuz zaten. Arada anneniz falan vardırda onlarda size baskı yapıyor saçmalığa bak. Sizin ailenize, ailenizinde onlara net olması lazım.
Bu meselede istediğiniz kadar konu ve yorum çoğaltın buradan yapılabilecek pek birşey yok.

Kimki bu insanlar? Israr etseler ne olacak? Israrcı insanlar var o anlamda demiyorum. Mesele sizin hayır demenizde değil, o duvarı yine aşındıracak kadar hayallerdeler. Mesele kestirip atamamanızda.
Yoksa dert edilecek bir durum değil. İkna edene kadar peri padişahının kızı yapacaklar sonrası külkedisi. Samimi olsalar hadi neyse duygularını incitmeyeyim dersinizde. Suçlu hissedeceğiniz hiçbir şey yok ortada rahat olun.

Ben anladım da bizimkilere anlatamiyorum
Sizi zorla evlendirecek değiller , başınıza silah dayamıyorlar ."Israr ederseniz bende kendi başımın çaresine bakarım bu kadar evden gitmemi istiyorsanız ayrı eve çıkarım size yük olmam deyin ..."

İstemiyorum ama yalan söylemek de istemiyorum. Zaten ilk başta kadın sordu benden önce annem görüştüğü biri yok dedi o yüzden şu an var diyemiyorum
Dersin canım ne var kiz kardeşine dersin ya kusura bakmayın anneme demedim ama benim düşündüğüm biri var annem bilmiyor netlesince ona soyleyecem dersiniz

Şimdi görüşursem 2.gorusme için de ısrar ederler diye düşündüm ya elimi versem kolumu kaptiririm gibi geliyo o yüzden reddettik ama kadin anneme yalvariyo yani bilemedim
Sence neden bu ısrar şehrinizde mahallede köylerinde vs hiç mi kız yokmuş benim de bekâr kardeşim arkadaşlarım var ama bir defa böyle birşey söyleniyor olumlu yada olumsuz cevap alınıp konu kapatılıyor bu kadarı sizce fazla değil mi

Ya bilmiyorum ayni yerde oturuyoruz ve başka komşular beni tavsiye (!) etmis muhtemelen sessiz sakin kendi halinde biri olduğum icin. Bi de kadın eve geldi beni gördü işte çok beğenmiş güya. Oğlanın abisi ablası da görmüş ne zaman gördülerse. Yine de 5 kez reddedilen bir insanın hala ısrar etmesi bana çok itici geliyor ben olsam gurur meselesi yapardım yani sinirlara saygı duymak lazım diye düşünüyorum. Bugün bunmadar ısrar eden yarın başka şeylere ısrar eder bence. Oglan da muhtemelen anaci bi tip bi sey demiyo

Kestirip atmiyorsunuz demekki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…