Siz olsanız nasıl davranırdınız ?

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese selam. Iyi aksamlar dilerim.
Ben 25,sevgilim 26 yaşında. Ikimiz de aynı okulda farklı mühendislik bölümlerinde okuduk. 3 senedir beraberiz. Sevgilim okulunu şuan 7. Seneye uzattı ve bende sadece yarim dönem uzatarak şubat ayında mezun oldum.
3 aydır bi firmada mühendislik yapıyorum. Sevgilimi her yonu ile çok seviyorum. Çok efendi,merhametli,ahlaklı bi insandır.
Şimdi sorunuma gelince.
Sevgilim 7.Seneye uzatınca ben sordum ne yapacaksın bir sene boyunca diye. Az dersten uzattı bu arada. Eylül gibi dil kursuna başlayacağım odtünün dedi. Bende bi planın var mı 3 ay boyunca kursu mu bekleyeceksin dediğimde bi yanıt bulamayınca artık patladım ve kavga ettik. Çünkü 26 yaşına gelmiş ve okulu defalarca uzatmasına rağmen plansız olmasına dayanamadım.
Hayatı boyunca hiç çalışmamış. Ailevi durumu çok iyi. Babası da aynı meslekte. O kadar şaşırıyorum ki babam ile aynı mesleğe sahip olup ortak birşeyler yapmak,bilgisinden becerisinden faydalanmak için herşeyi yapardım galiba.
Dün ise ( 3 ay geçmesine rağmen diğer konuşmanın ) bu adam hala aynı yerde..
Mesleki sertifika alabileceği sayısız kursa gidebilirdi maddi gücü var, evde yavaştan dil kursu için hazırlık yapabilirdi. Hiç birini yapmadı. Spora bari git dedim yazılmadı.
26 senedir her yaz aynı hayatı yaşadı ve artık insanin kendine bir çekidüzen vermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Dün tartıştım ve çok incitici konuştuğumu söyledi. Içimde ne var ise döktüm.
Kurumsal bi firmada çalışmıyorum henüz herseyin çok başındayız ve ikimizde en basından beri bi an önce evlenelim diye konuşuyoruz ama ben karşımda ciddi bi insan göremiyorum.
Siz olsanız Nasıl davranırdınız ? Ben çok mu abartıyorum ?

Bu arada bana sen uzattığın zaman ben destek olmuştum senin gibi davranmadım dedi. Hakli.. fakat ben o dönem boyunca sayısız firmaya cv attım. Ücret talep etmeden, bi yerde sırf öğrenmek için çalışmak için de çok uğraştım. Babasının tek telefonu ile 3 ay gidip iş öğrenebilirdi fakat yapmadı. Bu yüzden aynı göremiyorum durumumuzu.
Tamam uzattığı için çok üzüldü bitirmek için de çok çabaladı fakat olmadı diye bırakalım mı okulların açılmasını mı bekleyelim telafi için .. ben böyle düşünmüyorum..
26 yaşına gelmiş bir erkeğin daha hiç kendi parasını kazanmamış olması çok garibime gidiyor. Hala aynı döngüyü devam ettirmesi de..
Bilmiyorum. Karsimdaki insana güvenmek istiyorum. Çaba görmek istiyorum
Ve sanırım biraz soğuyorum onun çabasız halini görünce

Düşündüklerinizde haklisiniz. Ama karşıdaki insanı degistirmeye calismak her iki tarafi da yaralar. Bunun istisnasi yoktur. Cocuk değil ki, yetiskin adam. Baba parasina güveniyor olabilir, tembel biri olabilir vs vs bir sürü şey sayılabilir. Siz erkek arkadasinizi değiştirmek yerine, onu boyle kabul edip etmeyeceginizi sorun kendinize

Valla bukadar alangirli sorular yerine direk sorardim bizimle ilgili bi planin varmı diye ve aldığım yanıt göre bende hayatımı şekillendirirdim.
Işın garip yanı var. Bedelli olduğu için sevindi bizim işi ciddiye alma süremiz kısaldı çok mutlu oldum dedi.
Sürekli evlilikten ve evlenmekten bahseder. Sürekli heveslerini anlatır.
Ama bunu gerçekleştirmek için olan adımları atmıyor. Gideyim 3 ay çalışayım tecrübe olsun demiyor

Ee anlatın bunu açıkça kendisine. .

Anlaşılan tembel biri ..

Evde de büyük ihtimal böyledir , ekmek elden su gölden misali ..

Haklısınız , sanırım evlilik konusu değil de hayatına dair olumlu adımlar atamamış olması sizi yeterince germiş

Çok haklısın. Tamam zor bölüm olabilir okul uzayabilir ama erkek arkadaşın fazla rahat. Okulu bu kadar çok uzatanlar keyif için okuyor bana göre.

Çok haklısın. Tamam zor bölüm olabilir okul uzayabilir ama erkek arkadaşın fazla rahat. Okulu bu kadar çok uzatanlar keyif için okuyor bana göre.
Bu sene çok çalıştı hakkını yiyemem ama uzadı ucu ucuna. Ama insan üzüntüsünü hırsa çevirmeli bence. Yok göremiyorum. 6 ay burada 6 ay yurtdışında eğitime gidecekmiş. Plânları bu yönde. Gelince de iyi bir firmada başlamak için uğraşacakmış.
Saygı duyuyorum. Imkani var gitsin degerlendirsin bencede. Ama 3 ay bu beklenir mi ?
Bir erkeğin hayati boyunca hiç çalışmaması çok garibime gidiyor. 27 yaşında ilk kez çalışacak birine ne kadar güvenebilirim. Onu birşeyler için zorlamıyorum sahibi de değilim. Ama bende karşımdaki insana güvenmek istiyorum.

Ya mesela ev temizlenecek ise annesine yardım eder, yardim edip geleceğim der. Annesi çalışıyor çünkü..
Ama ailesine güvendiği için hayata atılmıyor gibi geldi. Bende tam tersi.. ailemin güvenebileceğim bi maddiyatı yok ve her zaman ayakları üzerinde durmaya çalışan biri oldum. Yeri geldi 7 saat bulaşık yıkadım paraya ihtiyacım olmamasına rağmen.

Öyle mi dersiniz ? Bilmiyorum. Kafamda 1 ay bekleme süresi belirledim. Şu 1 ay daha hala aynı görürsem o zaman bende kafamdan evliliği sileceğim.
Ben bugüne kadar sihirli değnek değmiş gibi bi anda bizim istediğimiz kişiye dönüşen birini görmedim.

Sana uygun olmayanı değiştirmekle kendini yorana kadar halihazırda kendine uygun olanı bulmaya çalış. İkincisi daha az yorucu bence

Bu olay dışında her yönü ile ideal biri aslında. Çok çok çok iyi biri. Merhametli efendi düzgün ailesi iyi insanlar.. Yanı evlilik düşünebileceğim tek erkek. Ama diyorum ya aması var. O ciddiyeti gormek istiyorum ama göremiyorum. Hayatı için mücadele eden bi adam göremiyorum

İşte ben ekmek elden su gölden derken bundan bahsediyorum ... ailesine , mala , mülke Yada babasının konumuna güveniyor anlaşılan ..

Birlikte bir şirket ya da firma açarız , sende yavaştan birşeylere başlarsan , bitirene kadar tecrübe olur senin için falan desen

iyide şartlarınız aynı değil.
onun zaman telaşı yok babasından dolayı. mezun olunca işi garanti zaten.
bu şekilde düşünüyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…