Siz olsanız nasıl davranırdınız?

Ben sizin endişenizi haklı buldum. Hatta sabırlı da davranıyorsunuz. Sizler olgun insanlarsınız. Evet şimdiki zamanda yuva kurmak çok zor ama yine de gönüller bir olursa dört dörtlük değil de dört ikilik bir organizasyon yapılır, sade bir nikah minik bir yemek, ev idareten eşyalı tutulabilir, vs vs. Yani bir çözüm bulunabilir. İnsanlar ne şartlarda evleniyor.
Yanlış anlamayın bir hatıra aktarmak istiyorum. Eşimin bir müvekkili vardı. Adamın karısı çekişmeli boşanmaya çevirmişti, anlaşmaya gelmiyordu. Bu müvekkilin de sevdiği biri vardı boşanamadığını açıklayamıyordu. Epey sıkıntı yaşamıştı. Böyle bir durum yoktur değil mi? Sorun sadece maddiyat mı, emin misiniz?
Hayır evlilik, boşanamama gibi bir durum yok, hiç evlenmemiş zaten kendisi daha.

Hayatında evlilik istediğine emin misiniz?
Bazı insan konuşur eder ama asla istemez, işin ciddiye binmesinden korkar.
Hayat arkadaşı arıyordur ama eş aramıyordur, olabilir mi?
Yani şöyle, bana diyor ki, ben seni tanıyana kadar hiç evlilik düşünmedim, istemedim. Aman ne olursa olsun Evleneyim, evlenmem lazım diye düşünen biri değil kesinlikle. Hatta bence, biz çok farklı koşullarda olsaydık, birlikte yaşama fikri ona daha cazip gelirdi ama tabi ki bizim şartlarımızda asla mümkün olmadığını biliyor. Ama çocuk istiyor mesela.

Yani şöyle, bana diyor ki, ben seni tanıyana kadar hiç evlilik düşünmedim, istemedim. Aman ne olursa olsun Evleneyim, evlenmem lazım diye düşünen biri değil kesinlikle. Hatta bence, biz çok farklı koşullarda olsaydık, birlikte yaşama fikri ona daha cazip gelirdi ama tabi ki bizim şartlarımızda asla mümkün olmadığını biliyor. Ama çocuk istiyor mesela.
Hiç mi birikimi yok
Herşeyi dort dortluk mu istiyor
Bir de bunca yıl kazandığını ne yapmis

Yani hiç evlenmemiş 38 yaşında bir adam tek başına nasıl hiç birikimi yok onu merak ederdim ben. 20 li yaşlarda yeni işe girmiş biri değil ki hiç olmazsa bir ev alacak parası olmaz mı nereye harcanmış bunu bi sorabilirsiniz mesela. Biraz bahane gibi sanki hiç olmadı 1.5 senede başlardı biriktirmeye
8 sene rusyada çalışmış iş için, o sırada çok iyi biriktirmiş tabi ama 5 yıl önce Türkiye'ye dönmüş ve döndüğünden itibaren 2 farklı büyük inşaat projesine başlamış, hiç borçsuz şekilde, biriktirdiği parayı harcayarak bitirmiş inşaatları ama satış olmuyor herhalde. İnanın ben de satıl oldu mu, kaç tane sattınız fln diye sormuyorum yanlış anlamasın diye.

8 sene rusyada çalışmış iş için, o sırada çok iyi biriktirmiş tabi ama 5 yıl önce Türkiye'ye dönmüş ve döndüğünden itibaren 2 farklı büyük inşaat projesine başlamış, hiç borçsuz şekilde, biriktirdiği parayı harcayarak bitirmiş inşaatları ama satış olmuyor herhalde. İnanın ben de satıl oldu mu, kaç tane sattınız fln diye sormuyorum yanlış anlamasın diye.
O zaman el elde baş başta mi kalıyor
Ya da onların satılıp para birikmesini mi bekleyecek

O zaman el elde baş başta mi kalıyor
Ya da onların satılıp para birikmesini mi bekleyecek
Yalnız birkaç hafta önce sadece şöyle bir laf geçti, morali bozuk gibiydi biraz, ne oldu iş ile ilgili birşey mi oldu fln dedim, yani bir sürü yapacak işim var , dolar aldı başını gitti, inşaata yapılacaklar var kaldı yapamadık, bu yıl sonuna kadar da evlenmemiz lazım artık diye dertlendi ben sustum bir şey demedim. Öyle bir cümle geçti arada.

Bu adamın a
Yalnız birkaç hafta önce sadece şöyle bir laf geçti, morali bozuk gibiydi biraz, ne oldu iş ile ilgili birşey mi oldu fln dedim, yani bir sürü yapacak işim var , dolar aldı başını gitti, inşaata yapılacaklar var kaldı yapamadık, bu yıl sonuna kadar da evlenmemiz lazım artık diye dertlendi ben sustum bir şey demedim. Öyle bir cümle geçti arada.
Bu adamın asıl hedefleri isken yan dal gibi evlilik duruyor.
Asıl hayatta planladiklari işinin yoluna girmesi ve o insaatin bitmesi satılması vs
Ama sizin de evlilik istediginizi bildiği için kendini arada kalmış hissediyor sanirim.
Evliligin maddi sorumluluguna kendini hazır hissetmiyor.

Bu adamın a
Bu adamın asıl hedefleri isken yan dal gibi evlilik duruyor.
Asıl hayatta planladiklari işinin yoluna girmesi ve o insaatin bitmesi satılması vs
Ama sizin de evlilik istediginizi bildiği için kendini arada kalmış hissediyor sanirim.
Evliligin maddi sorumluluguna kendini hazır hissetmiyor.
Herşey için işin iyi gitmesi gerekiyor tabi ki hele ki bir erkek için. Ama evlilik üstünde bir yük oldu onun farkındayım. Mesela, nişanlanan kuzenim var, onun hazırlıklarıyla ilgili bir sohbet konusu olduğunda, yada bizim arkadaşlarımızla iken, evlilik konusu açıldığında, yüzü bozuluyor, kızarıyor, zor durumda da kalıyor biraz. Birşeyleri yapması gerektiğinin ve yapmadığının yada yapamadağının farkında tabi ki.

Herşey için işin iyi gitmesi gerekiyor tabi ki hele ki bir erkek için. Ama evlilik üstünde bir yük oldu onun farkındayım. Mesela, nişanlanan kuzenim var, onun hazırlıklarıyla ilgili bir sohbet konusu olduğunda, yada bizim arkadaşlarımızla iken, evlilik konusu açıldığında, yüzü bozuluyor, kızarıyor, zor durumda da kalıyor biraz. Birşeyleri yapması gerektiğinin ve yapmadığının yada yapamadağının farkında tabi ki.
Bence bu yüzden maddiyati toparlayamadigi için süreyi uzatmak istiyor bu durumda iş size düşüyor.
Ya sabırlı olup bekleyeceksiniz ya da diğer secenek.
Çocuk olarak sizin de zamaniniz gidiyor.
Ya da herşeye rağmen çok seviyorum bu adam benim hayatimin anlamı diyerek ona destek olacaksınız.

Bence bu yüzden maddiyati toparlayamadigi için süreyi uzatmak istiyor bu durumda iş size düşüyor.
Ya sabırlı olup bekleyeceksiniz ya da diğer secenek.
Çocuk olarak sizin de zamaniniz gidiyor.
Ya da herşeye rağmen çok seviyorum bu adam benim hayatimin anlamı diyerek ona destek olacaksınız.
Tabi ki seviyorum, 1buçuk yıldır bana en ufak bir saygısızlığı, sevgisizliği olmadı. Ben ilk defa sevildiğimi hissettim onunla.
Destek olup bekleyeceğim, çok teşekkür ederim :)

Bence cidden maddiyatın coşmasını bekliyor, ben sevmediğini ya da istemediğini düşünmüyorum. 2 tarafa da 35 üstü olunca şimdi nişan yapayım biraz bekleyeyim genelde olmuyor nişan olduktan birkaç ay sonra da evlilik oluyor. Şimdi adam evlenme teklif edersem hemen düğün yapmam gerekecek diye düşünüyor olabilir.

Maddiyatı beklerseniz uzadıkça uzar konu sahibesi Türkiye kendi işini yapanlar için finansal olarak süprizlerle dolu. Bence konuşun, eee artık evlilik teklifi gelsin yüzük takmak istiyorum nerde :KK37:diyin biraz da şakayla karışık. Sonra hemen evlilik olmasına gerek yok önce kafan rahatlasın önemli değil demeyi de ihmal etmeyin. Yani kafasındaki o bu işler başlayınca hemmen olmalı gibi acaip fikrine katılmadığınızı söyleyin. Mutluluklar dilerim:sampiyon:

Bence cidden maddiyatın coşmasını bekliyor, ben sevmediğini ya da istemediğini düşünmüyorum. 2 tarafa da 35 üstü olunca şimdi nişan yapayım biraz bekleyeyim genelde olmuyor nişan olduktan birkaç ay sonra da evlilik oluyor. Şimdi adam evlenme teklif edersem hemen düğün yapmam gerekecek diye düşünüyor olabilir.

Maddiyatı beklerseniz uzadıkça uzar konu sahibesi Türkiye kendi işini yapanlar için finansal olarak süprizlerle dolu. Bence konuşun, eee artık evlilik teklifi gelsin yüzük takmak istiyorum nerde :KK37:diyin biraz da şakayla karışık. Sonra hemen evlilik olmasına gerek yok önce kafan rahatlasın önemli değil demeyi de ihmal etmeyin. Yani kafasındaki o bu işler başlayınca hemmen olmalı gibi acaip fikrine katılmadığınızı söyleyin. Mutluluklar dilerim:sampiyon:
Evet, ben ona bir kere, sen daha bana evlenme teklifi bile etmedin ki dediğimde, tarih belli olacak ki evlenme teklif edeceğim, tekliften sonra hemen birşeyler yapılır çünkü gibi laflar etti. Ben de üstelemedim, hayır edebilirsin teklif diye:) Evleneceğimiz tarihi kafasında netleştirince, herşeyi yapmaya başlayacak gibi geliyor bana da. Aman teklif edeyim de sonra ne olursa , ne zaman olursa olsun diye düşünen biri değil gibi. Garantici biri biraz.
Biraz daha bekleyeyim, o şekilde şakayla karışık gülerek söyleyeyim birşeyler o zaman:) Çok teşekkür ederim

Evet, ben ona bir kere, sen daha bana evlenme teklifi bile etmedin ki dediğimde, tarih belli olacak ki evlenme teklif edeceğim, tekliften sonra hemen birşeyler yapılır çünkü gibi laflar etti. Ben de üstelemedim, hayır edebilirsin teklif diye:) Evleneceğimiz tarihi kafasında netleştirince, herşeyi yapmaya başlayacak gibi geliyor bana da. Aman teklif edeyim de sonra ne olursa , ne zaman olursa olsun diye düşünen biri değil gibi. Garantici biri biraz.
Biraz daha bekleyeyim, o şekilde şakayla karışık gülerek söyleyeyim birşeyler o zaman:) Çok teşekkür ederim

Ben genel olarak tezcanlıyım valal bayarım böyle garanticiii yavaş tiplerden :KK73: Bilemedim konu sahibesi belki de açıkça konuşmalısın bana bay geldi nişanı yapalım düğünü hemen yapmana gerek yok acelem yok derdim ben olsam. Parayı gurur meselesi yapan bir insan gibi geldi bana yani her şeyi tam yapayım kızın önüne koyayım mahcup olmayayım kafasında...Ama benim öyle dertlerim yok , tam yap getir gibi bir beklentim yok mutlu olalım yeter dersin . Bazı erkekleri anlamak cidden zor :KK51:

Ben genel olarak tezcanlıyım valal bayarım böyle garanticiii yavaş tiplerden :KK73: Bilemedim konu sahibesi belki de açıkça konuşmalısın bana bay geldi nişanı yapalım düğünü hemen yapmana gerek yok acelem yok derdim ben olsam. Parayı gurur meselesi yapan bir insan gibi geldi bana yani her şeyi tam yapayım kızın önüne koyayım mahcup olmayayım kafasında...Ama benim öyle dertlerim yok , tam yap getir gibi bir beklentim yok mutlu olalım yeter dersin . Bazı erkekleri anlamak cidden zor :KK51:
Parayı gurur meselesi yapıyor kesinlikle, zaten yazmıştım, bana maddi anlamda hazır olmadığı için bir hamle yapamadığını söyledikten sonra 1 hafta kadar morali gerçekten bozuk gezdi, buluştuğumuzda, çok fazla yüzüme bakmıyordu, çok az konuşuyordu, yüzü asıktı fln, sonra toparladı neyse ki :) bana bunu konuşmak zayıflık gibi geliyor , ben bu tür konularda yakınmayı , şikayet etmeyi sevmiyorum diyor, yanlış olabilir tabi ki düşüncesinde ama böyle biri. Bir kız arkadaşımız var, bizi gördüğünde hemen, ee siz ne zaman evleniyorsunuz diyor, o benim hoşuma gidiyor tabi içten içe ama bu bozuluyor, yüzü değişiyor, kızarıyor, farkediyorum onu, yani artık zamanı geldiğinin ve yapmadığının farkında, umursamaz , kandıran bir tip değil yani.
Zaten ara ara istemsiz tripli davranıyorum, neden teklif etmiyor, neden tarih konuşmuyoruz diye. Bazen amaaaan boşver seviyorum, seviliyorum, şu anı yaşa olur herşey zamanı gelince, eskisiyle 9 ayda evlendik de ne oldu boşandık diyorum ama bazen de çok gıcık oluyorum içimden. Çok uzun süre duramam zaten herhalde, konu açılır yine :)

Zamana birakin bence. Hem hemen evlenseniz ne olacakki, tarifinize gore mis gibi ilişkiniz var tadini çikarın. Bol bol da birlikte vakit geciriyorsaniz sorun yok.

Benim koca inşaat kendisinin bile değil bir müteahhitin yanında mimarlık yapıyor ev satsa gelir söyler mesela şu an cidden satış yok hep söyler 3 daire satsak rahatlarız diye. Sevgiliniz baştan beri mi bu mevzuları konuşmuyor

Back
X