Siz olsanız nasıl davranırdınız?

Gözlemim yurdum kadınlarının çoğunun koca delisi olduğu yönünde
İşkenceyi çeken kadın evlenmek isteyen gene kadın
Erkekler evliliği bizim kadar istemiyor

Acı iştah açar derlerya :KK53:
Ha işte biz kadınlara söylenmiş sanki:olamaz:
Alakası yok onla
Çocuk sahibi olmak istedikleri için evleniyor bizim yurdun kadınları
Çocuk sahibi olma yaşı biyolojik olarak 50-60 olsa veya evlenmeden çocuk sahibi olmayı kabul etse erkekler İnan hiç kimse evlenmez.

Bence sizin evlenmemenizin maddiyatla bir ilgisi yok, partnerinizin bunu gerçekten istememesi ile ilgisi var. Sizi sevmiyor diyemem tabi ama evliliği kabul edecek bunun için çabalayacak kadar sevmiyor. Cinsellikte yaşıyorsanız 38 yaşına kadar evlenmeyen adamın sizinle evleneceğini sanmıyorum. Sadece zamana karşı oynuyor, bu konuda daha sert tavırlar alırsanız eğer terk edileceksiniz büyük ihtimalle. Bakın ikinizde çocık değilsiniz, üstelik başınızdan bir evlilik geçmiş, öyle şatafatlı söz nişan isteme, çok fazla maddiyat gerektiren şeylerin önemli olmadığını biliyorsunuz. Erkek arkadaşınız anladığım kadarı ile tek yaşıyor yani kendine göre bir düzeni ar ve bir iki ilave ile yaşanacak evde hazır ve sizde çalışıyorsunuz, daha ne. Bir nikah küçük bir kutlama yemeği ile pek de güzel evlenilebilr ama karşında bunu gerçekten isteyej biri varsa . Gereken miktar 50.000 TL bile değil. İki büyük konut projesi yapan ve en az 15 yıldır çalışan mühendis için aman aman bir para değil, üstelik siz bir yıldan fazladır hayatındasınız yani bunu hazırlamak için çok vakti varmış. Zaten yaşadığı hayattan harcadığı paradan bile anlaraınız, böyle bie parayı bulup bulamayacağını. Bence yapmıyorsa istemediği için yapmıyor, bunu kabullenerek devam edin ilişkiye. Özellikle erkek arkadaşınızın muallak cevaplarla sizi geçiştirmesi, ağzınıza bir parmak baş çalar gibi üstü kapalı imalarda bulunması ama bir adım atmaması çok irite edici.Eğer ben onunla mutluyum gittiği yere kadar gider kafasındaysanız devam edin ama öyle evlilik çocuk gibi hayalleriniz varsa ve bu ilişki bittiğinde yıpranacaksanız yol yakınken bitirmek en iyisi. Bence alın karşınıza konışun net olmasını isteyin, aman iş konuşmak istemiyorum diye sizi geçiştirmesine izin vermeyin, verdiği cevaplara göre önünüze bakarsınız.

Bence sizi seviyor değer veriyor fakat evliliğe hazır hissetmiyor belli ki.
Ya da şöyle çok mükemmeliyetçi bir yapısı var belki de her şey çok mükemmel iyi olsun diye düşünüyor ve o yüzden harekete gecemiyor olabilir.
Ben size şunu sormak istiyorum siz gerçekte ne istiyorsunuz?
Mesela 1 sene daha bekleseniz evlilik için bu size nasıl hissettirir ?
Yani cidden aileleri filan bosverin sizin esas istediğiniz ne ?

Bence sizi seviyor değer veriyor fakat evliliğe hazır hissetmiyor belli ki.
Ya da şöyle çok mükemmeliyetçi bir yapısı var belki de her şey çok mükemmel iyi olsun diye düşünüyor ve o yüzden harekete gecemiyor olabilir.
Ben size şunu sormak istiyorum siz gerçekte ne istiyorsunuz?
Mesela 1 sene daha bekleseniz evlilik için bu size nasıl hissettirir ?
Yani cidden aileleri filan bosverin sizin esas istediğiniz ne ?
Sevdiğine ve değer verdiğine eminim, ara sayfalarda bir yorumda yazmıştım, ben hayatımda ilk kez sevildiğimi hissediyorum, görüyorum. Düzgün insan tarafından sevilmek başka bir şeymiş. Tabi ki bir sorun çıkar ayrılabiliriz , evlenmeyebiliriz ama ben bazılarının yazdığı gibi , beni kandırdığını düşünmüyorum asla, kesinlikle öyle bir insan değil. Evlenmeyi düşünmeyebilir ama düşünmüyor olsa ayrılırdı çoktan, bekleteyim, kandırayım diyecek biri değil. 38 yaşında, ailesi, tanışmayı bırak, ilk kez bir kız arkadaşının ismini duyduk diyorlar.
Benim isteğim, ben tamamen farklı koşullarda olsam, ailemden uzakta, yalnız yaşıyor olsam, tamamen özgür olsam, dilediğimiz gibi birlikte yaşayabiliyor olsak böyle düşünmezdim, elbet evlenmeyi isterdim, çocuk da isterim çünkü ama örneğin 1 yıl sonra olacaksa o zamanı daha rahat beklerdim. Ben onunla olmaktan mutluyum çünkü, evlilik amacım değil.
Fakat ailemle yaşıyorum, saat 11 oluyor kalkıp eve gidiyorum, yada 1 akşam gidiyorsam 2 akşam gitmiyorum fln, aynı zamanda evden annemin arada dırdırlanması , bunlar beni çok yoruyor, bu yaşta sevdiğim kişiyle özgürce, dilediğim kadar vakit geçirememek üzüyor.

Bence sizin evlenmemenizin maddiyatla bir ilgisi yok, partnerinizin bunu gerçekten istememesi ile ilgisi var. Sizi sevmiyor diyemem tabi ama evliliği kabul edecek bunun için çabalayacak kadar sevmiyor. Cinsellikte yaşıyorsanız 38 yaşına kadar evlenmeyen adamın sizinle evleneceğini sanmıyorum. Sadece zamana karşı oynuyor, bu konuda daha sert tavırlar alırsanız eğer terk edileceksiniz büyük ihtimalle. Bakın ikinizde çocık değilsiniz, üstelik başınızdan bir evlilik geçmiş, öyle şatafatlı söz nişan isteme, çok fazla maddiyat gerektiren şeylerin önemli olmadığını biliyorsunuz. Erkek arkadaşınız anladığım kadarı ile tek yaşıyor yani kendine göre bir düzeni ar ve bir iki ilave ile yaşanacak evde hazır ve sizde çalışıyorsunuz, daha ne. Bir nikah küçük bir kutlama yemeği ile pek de güzel evlenilebilr ama karşında bunu gerçekten isteyej biri varsa . Gereken miktar 50.000 TL bile değil. İki büyük konut projesi yapan ve en az 15 yıldır çalışan mühendis için aman aman bir para değil, üstelik siz bir yıldan fazladır hayatındasınız yani bunu hazırlamak için çok vakti varmış. Zaten yaşadığı hayattan harcadığı paradan bile anlaraınız, böyle bie parayı bulup bulamayacağını. Bence yapmıyorsa istemediği için yapmıyor, bunu kabullenerek devam edin ilişkiye. Özellikle erkek arkadaşınızın muallak cevaplarla sizi geçiştirmesi, ağzınıza bir parmak baş çalar gibi üstü kapalı imalarda bulunması ama bir adım atmaması çok irite edici.Eğer ben onunla mutluyum gittiği yere kadar gider kafasındaysanız devam edin ama öyle evlilik çocuk gibi hayalleriniz varsa ve bu ilişki bittiğinde yıpranacaksanız yol yakınken bitirmek en iyisi. Bence alın karşınıza konışun net olmasını isteyin, aman iş konuşmak istemiyorum diye sizi geçiştirmesine izin vermeyin, verdiği cevaplara göre önünüze bakarsınız.

Icimdekilerin hepsini yazmissin.

Aynen öyle. Adamin niyetide seninle evlenmek yok kesinlikle...

Konunuzu okurken çok sinir oldum. Yahu 1 yıldır berabersiniz adam bir şey yapmıyor. Tamam kendinize yediremiyorsunuz ama artık son kez ve net bir şekilde konuşmanın zamanı gelmiş. Ona göre ayrılacak mısınız, niyeti ne bilirsiniz.

Hayır öyle şeyler kesinlikle yok. İnşaat mühendisi kendisi, büyük bir site inşaatına girdiler, bitti sayılır ama satış pek yok malum bu devirde. İş ile alakalı birşeyler yani, kendisini söylediği.
Aynı sektörde olan birisi olarak derim ki iş güç bahane olabilir bizim toplumumuzda ilişkilerin neredeyse tamamına yakını evlilik niyetiyle kuruluyor, çocuk düşünüyorsan bir ay bile önemli sizin için ben de ikinci evliliğimi yaptım müşterek çocuk sahibi de olduk çok şükür, emin değilsen nazlanıyor ve bahaneci tipse boşver gitsin.. Belli yaştan sonra hiç çekilmiyor. Ne isteyeceksin sanki ondan bir atla deve mi mevcut evi düzeni vardır muhakkak, insan sevdiğiyle aynı havayı alsın o bile yeter..Sevdikten sonra.. Diğer taraftan belki okuyanlar bana kızacak ama hani derler ya el oğluna yanağının yarısını göstereceksin diye, seviypruz diye fazla verici olmamak lazım adamlar kendini birşey sanıyor sorumluluk da almak istemiyor, keyfi yerinde niye alsın ki. Güzelin bunu senin için söylemiyorum seni tenzih ederim ilişkinin boyutunu bilmem ve zanda da bulunmak istemem.sadece benin hayat görüşüm kızıma da hep diyorum bunları.

Icimdekilerin hepsini yazmissin.

Aynen öyle. Adamin niyetide seninle evlenmek yok kesinlikle...
Aynennn bu yazıyı okusam direkt altına imza atardım içimden geçenlerin tamamına yakını var, güzelim yuva kurmaksa niyetin bu adam hiç evlenmemişse çocuksuzsa hiç sanmam seninle evleneceğini daha genç birkaç çocuk yapabileceği birini tercih eder, sana kardeş tavsiyem hiç oyalanmadan net niyetini anla kimsenin geçici flörtü olma aksi takdir de hedeflediğini bulduğu anda daha çok incinirsin

Aynennn bu yazıyı okusam direkt altına imza atardım içimden geçenlerin tamamına yakını var, güzelim yuva kurmaksa niyetin bu adam hiç evlenmemişse çocuksuzsa hiç sanmam seninle evleneceğini daha genç birkaç çocuk yapabileceği birini tercih eder, sana kardeş tavsiyem hiç oyalanmadan net niyetini anla kimsenin geçici flörtü olma aksi takdir de hedeflediğini bulduğu anda daha çok incinirsin

Ne iğrenç bir bakış açısı, adamla kadın yaşıt olunca kadın çöp mu oluyor? kadın boşanınca çöp mü oluyor?
Madem 20lik kız istiyordu bu adam bulsaydı o zaman, nedne konu sahibesiyle olmak için enerjisini harcıyor? Neden ailesiyle tanıştırmış geçici flörtü?? 38 yaşında olunca kadın sevilemiyor mu yani ille de bir pislik çıkması mı gerekiyor? Berbat bir zihniyet.

Ne iğrenç bir bakış açısı, adamla kadın yaşıt olunca kadın çöp mu oluyor? kadın boşanınca çöp mü oluyor?
Madem 20lik kız istiyordu bu adam bulsaydı o zaman, nedne konu sahibesiyle olmak için enerjisini harcıyor? Neden ailesiyle tanıştırmış geçici flörtü?? 38 yaşında olunca kadın sevilemiyor mu yani ille de bir pislik çıkması mı gerekiyor? Berbat bir zihniyet.
Bu bana ait bir zihniyet değil ama hem yaşadım hem gördüm gerçek bu. Malesef bu. Arada büyük bir aşk yoksa aynen dediğim gibi oluyor. Aileler de şirince yaklaşır ama iş evlilik konusuna gelince sen bilirsin ama .. ile başlar ve sonuç mâlum. Bizim toplumumuzda hiç de şaşırtıcı değil bu haller.Misal vereyim 6-7 yıl önce , iki üniversite bitirmiş hiç evlenmemiş 35 yaşında olan bir arkadaşımla aynı yaşta evlenmemiş çok da güzel bir kız arkadaşımı tanıştırmak istedim aldığım cevap yaşça küçük olmasını tercih ederim,teşekkür ederim, oldu. Malesef bu genellikle böyle ileri yaşa gelmiş erkekler kesinlikle sıkıntılı oluyor bağlanma problemleri olduğu için daldan dala atlayıp kızların canını yakıyorlar.Arada büyük bir aşk yoksa durum bu… aşk olsa zaten su akar yolunu bulur

Neyse ki erkek arkadasim sizin gibi bir zihniyette degil tesekkurler

Bu bana ait bir zihniyet değil ama hem yaşadım hem gördüm gerçek bu. Malesef bu. Arada büyük bir aşk yoksa aynen dediğim gibi oluyor. Aileler de şirince yaklaşır ama iş evlilik konusuna gelince sen bilirsin ama .. ile başlar ve sonuç mâlum. Bizim toplumumuzda hiç de şaşırtıcı değil bu haller.Misal vereyim 6-7 yıl önce , iki üniversite bitirmiş hiç evlenmemiş 35 yaşında olan bir arkadaşımla aynı yaşta evlenmemiş çok da güzel bir kız arkadaşımı tanıştırmak istedim aldığım cevap yaşça küçük olmasını tercih ederim,teşekkür ederim, oldu. Malesef bu genellikle böyle ileri yaşa gelmiş erkekler kesinlikle sıkıntılı oluyor bağlanma problemleri olduğu için daldan dala atlayıp kızların canını yakıyorlar.Arada büyük bir aşk yoksa durum bu… aşk olsa zaten su akar yolunu bulur
Bu arada ben erkek arkadasimin sevgisinden , niyetinden herseyinden eminim, o konusa bir guven problemim yok, sadece tarih konusunda sizce sorup sormamali miyim onu merak ettim. Kotu , cahil zihniyetlerinizi kendinize saklayin.

Bu bana ait bir zihniyet değil ama hem yaşadım hem gördüm gerçek bu. Malesef bu. Arada büyük bir aşk yoksa aynen dediğim gibi oluyor. Aileler de şirince yaklaşır ama iş evlilik konusuna gelince sen bilirsin ama .. ile başlar ve sonuç mâlum. Bizim toplumumuzda hiç de şaşırtıcı değil bu haller.Misal vereyim 6-7 yıl önce , iki üniversite bitirmiş hiç evlenmemiş 35 yaşında olan bir arkadaşımla aynı yaşta evlenmemiş çok da güzel bir kız arkadaşımı tanıştırmak istedim aldığım cevap yaşça küçük olmasını tercih ederim,teşekkür ederim, oldu. Malesef bu genellikle böyle ileri yaşa gelmiş erkekler kesinlikle sıkıntılı oluyor bağlanma problemleri olduğu için daldan dala atlayıp kızların canını yakıyorlar.Arada büyük bir aşk yoksa durum bu… aşk olsa zaten su akar yolunu
Neyse ki erkek arkadasim sizin gibi bir zihniyette degil tesekkurler
onu yaşayınca anlarsın, şimdi kalbim seni istediğine yönlendirir.. inşallah dediğin gibidir

Bu bana ait bir zihniyet değil ama hem yaşadım hem gördüm gerçek bu. Malesef bu. Arada büyük bir aşk yoksa aynen dediğim gibi oluyor. Aileler de şirince yaklaşır ama iş evlilik konusuna gelince sen bilirsin ama .. ile başlar ve sonuç mâlum. Bizim toplumumuzda hiç de şaşırtıcı değil bu haller.Misal vereyim 6-7 yıl önce , iki üniversite bitirmiş hiç evlenmemiş 35 yaşında olan bir arkadaşımla aynı yaşta evlenmemiş çok da güzel bir kız arkadaşımı tanıştırmak istedim aldığım cevap yaşça küçük olmasını tercih ederim,teşekkür ederim, oldu. Malesef bu genellikle böyle ileri yaşa gelmiş erkekler kesinlikle sıkıntılı oluyor bağlanma problemleri olduğu için daldan dala atlayıp kızların canını yakıyorlar.Arada büyük bir aşk yoksa durum bu… aşk olsa zaten su akar yolunu

onu yaşayınca anlarsın, şimdi kalbim seni istediğine yönlendirir.. inşallah dediğin gibidir
Sen merak etme, o konu dedigim gibi😉 burdan yazacagim mutlaka evlilik girisimi baslayinca “ ozellikle seninle evlenmez” diyenlere 😃

Bu arada ben erkek arkadasimin sevgisinden , niyetinden herseyinden eminim, o konusa bir guven problemim yok, sadece tarih konusunda sizce sorup sormamali miyim onu merak ettim. Kotu , cahil zihniyetlerinizi kendinize saklayin.
Ahahahahahahah bayiliyorum su haksiz oldugunu anladigi an, tirnaklarini cikaranlara.

Adam gönül eylediriyor senle, cesaretin varsa ona böyle konussana. Sende biliyorsun bir iki kere ciddi ciddi sorsan Adam eyvallah dicek

Ablacım tek mesajda insanlara tonlarca önyargıyı nasıl yapıştırmayı başardınız takdir ettim. Adam koskoca 40 yaşında bir adam, işi gücü de var, sevmese istemese neden konu sahibesiyle vakit geçirsin? 20lik kız isteseydi çıkar ona giderdi. Konu sahibesi başına silah dayamıyor ya? Bu adamın bu ilişkiden çıkarı ne olabilir mi?

Bu yaşa dediğiniz yaş artık evlenmek için normal bir yaş, herkes yaşım geldi diye koştur koştur evlenmelik kadın/erkek aramıyor, seveceği birini bekleyen insanlar da var. İlle de evlenicem dersen zaten evlenirsin, sevdiği biriyle evlenmek için bekleyen tonla kadın/erkek tanıyorum, 35+ evlenen tonla kadın/erkek tanıyorum hiçbiri de problemli falan değil, normal insanlar.

Sizin dediğiniz adam pazardan armut seçer gibi insan seçiyor, konu sahibesi de siz de, ben de, hiçbirimiz tezgah malı değiliz, insanız. Konu sahibesinin sevgilisi de armut seçmek istemiyor, insan istiyor belli ki.
Neyse daha fazla yazmayayım banlanmak istemiyorum.

İnşaat sektörü çok sıkıntılı, yakın zamanda da düzelecek gibi değil. Piyasa da demir bulunmuyor. Üreticiler fiyat dahi vermiyor. Eğer evlilik gibi bir niyet var ise bence bu mazeret olamaz.
Bende 2. Evliliğimi 39 yaşında yaptım. Eşimle tanıştıktan 5 ay içinde evlendik. Tabii bu kadın tarafınında tutumu ile ilgili. Sizin eğer talebiniz olursa düğün, mobilya, tek taş, gelinlik.. vs Erkek tarafınında bunları karşılayacak dahi durumu yoksa ilerde karşısına çıkmaması açısından tereddüt yaşıyor olabilir.
Erkek arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız. Niyetinin ne olduğunu tahmin etmeniz gerekiyor.

Ablacım tek mesajda insanlara tonlarca önyargıyı nasıl yapıştırmayı başardınız takdir ettim. Adam koskoca 40 yaşında bir adam, işi gücü de var, sevmese istemese neden konu sahibesiyle vakit geçirsin? 20lik kız isteseydi çıkar ona giderdi. Konu sahibesi başına silah dayamıyor ya? Bu adamın bu ilişkiden çıkarı ne olabilir mi?

Bu yaşa dediğiniz yaş artık evlenmek için normal bir yaş, herkes yaşım geldi diye koştur koştur evlenmelik kadın/erkek aramıyor, seveceği birini bekleyen insanlar da var. İlle de evlenicem dersen zaten evlenirsin, sevdiği biriyle evlenmek için bekleyen tonla kadın/erkek tanıyorum, 35+ evlenen tonla kadın/erkek tanıyorum hiçbiri de problemli falan değil, normal insanlar.

Sizin dediğiniz adam pazardan armut seçer gibi insan seçiyor, konu sahibesi de siz de, ben de, hiçbirimiz tezgah malı değiliz, insanız. Konu sahibesinin sevgilisi de armut seçmek istemiyor, insan istiyor belli ki.
Neyse daha fazla yazmayayım banlanmak istemiyorum.

Ülkemizde Su gercek var ki, cogu 20lik genc kizlar bazi seyleri evlenmeden yasamiyor.....

Kızlar merhaba, ben 6 ay evlilik yaşadım, 2 yıl önce boşandım. 1buçuk yıldır erkek arkadaşım var, ikimiz de 38 yaşındayız. Hayatımda tanıdığım en düzgün insan, sevgi ve saygı dolu güzel bir ilişkimiz var. Birbirimizin ailesi ile tanıştık, ailelerimiz de tanıştı, hep birlikte geçen yaz bir kere yemeğe çıktık, herkes birbirinden memnun. Fakat evlenme teklifi etmedi henüz bana.
Geçtiğimiz eylül, ( 1 yıl olmuştu ilişkimiz) kendisine, maalesef ki, annemin laflarından etkilenerek ve dolduruşa gelerek, ne zaman resmi bir şey yapacağımızı sordum, O an yüzü gerçekten kızardı bozardı, haklı olduğumu, kendisinin ağırdan aldığını , en kısa zamanda yapacağımızı söyledi ama 1 ay yine hiç ses çıkmadı. Ekim ayında konu bir şekilde yine açıldı, ve çok zorlanarak bana , şuan maddi anlamda evlilik için hazır olmadığını, bu sebeple bir hamle yapamadığını , 2 3 ay kendisine müsaade etmemi söyledi. ( Bu arada kendi işini yapıyor 15 yıldır ( inşaat sektörü ) , ailesinden hiçbir destek almayacak, üzerine düşen herşeyi kendisi yapacak. ) Tabi ki tamam dedim ve çok üzüldüm çünkü bana bu maddi durumla ilgili bir şey söylediği için kendisi de çok üzüldü, 1 hafta morali bozuk gezdi, zayıflık olarak görüyor bunu kendisi.
Bu konuşmanın da üzerinden 5 ay geçti, ben hiç ciddi anlamda bahsetmedim evlilikten tabi ki, o da bahsetmedi. Yani evlilikle ilgili konuşmalar var tabi ama tarih anlamında bir şey konuşmadık, şu zaman olur bu zaman olur demedik. Bu arada ailesi ile aynı şehirde yaşamıyoruz ama ara ara gittiğinde kahvaltıya yemeğe fln beni de götürüyor, ben de gidiyorum. Özel günlerde annesi annemi, babası babamı arıyor fln. İlişkimizde de kötüye giden bir durum yok, birbirimize sevgimiz , saygımız, ilgimiz her zaman aynı, bu konuda ona en ufak bir güvensizliğim yok.
Benim derdim, ara ara içime bir gıcıklık geliyor, neden hala tarih konuşmadık, neden hala bir yüzük alıp evlenme teklifi bile etmedi. Tekrar sormayı gururuma yediremiyorum, zaten bana söylemiş sebebini , neden tekrar sorup hem onu zor durumda bırakacağım hem de kendimi evlilik meraklısı gibi göstereyim diyorum, bir yandan da ara ara içime gelen o gıcıklıktan dolayı kendi kendime ona tripli gibi davranıyorum, anlam veremiyor tabi ki o zamanki hallerime. Siz olsanız nasıl davranırdınız ? Bu şekilde devam edip, hamle beklemeli miyim? Bir şey söylemeli miyim?
Sevgiliniz daha önce evlenmemiş belkide herşeyin en güzelini yapmak istiyor istediklerini yapmak içinde şu an yeterli parası olmayabilir birikimini inşaata yatırmış zaten fakat sizi evleneceği kadın olarak benimsediğine göre sıkıntısını dile getirebilir sizinle paylaşabilir daha net konuşabilir birlikte karar verebilirsiniz evlendiğinizde maddi sıkıntılarını sizinle paylaşmayacak mı evlilik bu değil mi

Back
X