• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

Yani ben 'bile' hak veremedim size.

Kadıncağız almış çocuklarınıza bakıyor evet torunları olabilir ama insanlar belirli bir yaşa gelince rahat etmek isterler çocuk bakmanın yüküne katlanmak istemeyebilirler, kadıncağız sağolsun bakıyor, Allah bilir yemeğiniz temizliğinizde yapılıyordur çalıştığınız için, üstüne birde kira da vermiyorsunuz. Bütün masraflar dediğiniz de yeme içme temizlik gibi şeyler sanırım. siz ayrı evde olsanız bakıcıydı kiraydı daha fazla vereceksiniz zaten şükredceğinize neler yazmışsınız. Üstüne adamlar o yaşta evlerini birileriyle paylaşıyor bence bu açıdan da bakmak lazım. Ben yaşlı olsam ne kadar oğlum kızım olsada kendi düzenimi bozmak istemem çünkü bir evde 2 kadın olmak zordur heleki benim yaşım 60 70 se belirli bir düzenim vardır bunu biriyle paylaşmak istemem kalkıp sizi de kabul etmişler evlerine hala söyleniyorunuz. İsterse gider ev alır çocuğuna siz neden gerildiniz anlamadım ben. Kocaman insanlar kendi kızlarına hediye alırken size mi soracaklar? Çok istediyseniz gidersiniz kendi maaşınızla alırsınız evinize. Ben böyle birşeyi eşime demeye bile utanırdım yani.

buna çok güldüm:)yaşa e mi?

yuh yani bunlar nasıl yorumlar böyle :26::26::26::26:çok ayyııp çok biz burda birbirimize yardımcı olmaya çalışacaktık hani:20::20::20::20:
anlaşılan konu sahibi yorulmuş yılmış çalışmaktan galiba oda bu konuda patlamışşş tabi kv kp izin almak değilde aynı evde yaşayan insanlara da söyleme zahmetinde bulunabilirlerdi :20::20:ama sende fazla uzatma bence tamam seninde ihtiyacın varsa sende al bunun içn kalp kırma hem kadın çocuklarına bakıyormuş cocuğuna yabancı birinin bakmak zorunda olduğunu düşünsene sırf bunun için bile unut gitsin derim ben:34::34::34::34::34:

pardon canım ama ev kimin üstüne yani sen kayınvalidenlerin evindemi oturuyorsun eğer öyleyse kusura bakam ama seni anlayışla karşılayamayacağım bende bir bebek bekliyorum ve öğretmenim allah kısmet eder sağlıkla doğarsa inşallah nerden baksan 500 lira civarı bakıcı parası verecem üstüne oturacağım standartlarda bir evde bulunduğum şehirde nerden baksan 600 lira birde çocuğuna bir yakınının bakması gözün arkada kalmadan ki paha biçilemez bence karşılaştırdığımızda senin bütün masraflar dediğin 2 market 5 faturayı katlarda katlar canım en azından acaba bakıcı çocuğumun mamasını verdimi diye düşünmüyorsun kırmak istemem caqnım ama bence sen başka birşeylerede bozuldun ama bu noktada patlak verdi gibime geliyor ..

yok başka bişi yok. Eğer benim eşim gerçekten kendine güvenen biri olsaydı ne benim çalışmama gerek kalmazdı nede onlarla birlikte oturmamıza.
Hem anlamadığınız bir durum var biz onlarla birlikte yaşamazsak onlar kendi masraflarının altından kalkamazlar. Bide bu tarafı düşünün isterseniz.

arkadaşım senin sorunun kayınpederle kayınvalide değil senin sorunun kocan. Sorun onlarla beraber yaşamanız. Sen kayınlara kızana kadar kocanı ayrı eve çıkmaya ikna et. Resti çek. Ev ev üstüne olmaz atasözünü duymamış mıydın evlenmeden önce?ayrıca çocuğa bakması için aynı evde yaşamanız gerekmiyor yakınlarda bir ev tutarsınız çocuklara baktırırsın insanların çoğu öyle yapıyor.

duydum canım merak etme. 6 yıldır ne yaparsam yapayım ikna edemedim. 32 yaşındaki adamı parazit gibi yapıştı bırakmıyo bi türlü ailesini. öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki kendim onlarla birlikte yaşamak istiyomuşum gibi.

yok başka bişi yok. Eğer benim eşim gerçekten kendine güvenen biri olsaydı ne benim çalışmama gerek kalmazdı nede onlarla birlikte oturmamıza.
Hem anlamadığınız bir durum var biz onlarla birlikte yaşamazsak onlar kendi masraflarının altından kalkamazlar. Bide bu tarafı düşünün isterseniz.

o insanlar 60 yaşına nasıl geldilerse siz yanlarında yokken de açlıktan ölmezler merak etmeyin...evlerine bir maaş giriyo demekki...siz eşiniz ve iki çocuğunuz olmazsa bi karı bi koca rahat rahat geçinirler maaşları 600 tl bile olsa,nasıl olsa "ev onların"
siz onları düşündüğünüzden mi yanlarında kalıyorsunuz?güldürmeyin beni:)

şu kadar yorumun içinde en iyi anlayan siz oldunuz beni. hissettiklerimi tam olarak anlatamıyorum. benim zoruma giden kesinlikle çevrdeki insanların gözünü boyamak için yapılan bişi olması.
ewet el kızı olduğumu bizzat eşimden duymuş olmam çok daha fazla yaraladı beni.

bizim ewde ihtiyacımız var ama dediğiniz gibi bir şekilde halloluyo. (ayrıca hanımefendi sadece sabah yıkıyo bulaşıkları gerisi bende) bu da problem değil alıştım ben.

6 yıldır beraber kaldığınız insan için neden hanımefendi gibi tavırlı konuşuyorsunuz

nerden biliyorsunuz göz boyamak için olduğunu

madem bu kadar ince hesapları olan , maddi olarak sizi sömürdüklerini düşünüyorsunuz neden 6 yıldır çekiyorsunuz ayırın evi gitsin

kusura bakmayın ama hem herşeye evet diyorsunuz ufacık birşeyi de çok büyük sorun varmış gibi bahsediyorsunuz

6 yıldır eşinizin ailesi ile aynı evde yaşamanız büyük başarı bence..şunu merak ettim,birlikte yaşama sebebiniz çocuğunuza bakmaları mı yoksa maddi durum falan mı? Yani sizin çocuğunuza bakmak için sizinle yaşıyorlarsa bana göre maddi yardımda bulunmak gibi bir sorumlulukları yok.ufak yardımları olsa fena olmaz ama yapmak zorunda değiller.ayrıca kendi maaşları ile kızlarına hediye almışlar,kimseye danışacak değil koskoca insanlar.eşiniz de siz de çalıştığınıza göre o ihtiyacınızı kendiniz görebilirsiniz.ya da konuşup eşinizin ailesiyle ortak alabilirsiniz.

tamammen eşimin kendisine duyduğu güvenin az olması. Ben çok meraklı değilim kendisinin çocuklarıma bakmasını. Anlatamıyorum ama hiç kimseye. Hem şuan çocuklarıma bakmalarının nedenlerinden biride yaşlandıklarında bizim onlara bakmamızı istemeleri. Herkesin ayrı planı var yani. Hem benim çocuklarım onların özmü öz torunları hatırlatırım. Kim gocunarak torunlarına bakmak istemez ki.

duydum canım merak etme. 6 yıldır ne yaparsam yapayım ikna edemedim. 32 yaşındaki adamı parazit gibi yapıştı bırakmıyo bi türlü ailesini. öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki kendim onlarla birlikte yaşamak istiyomuşum gibi.

Canım rest çektin mi peki? Yani ne yaparsam yapayım ikna edemedim demişsin ya ayrı eve çıkmazsak ayrılırım demeyi denedin mi? Seni kaybedebileceğini düşünmezse neden senin istediğin ve kendi istemediği birşeyi yapsın ki?

sen parana kıyıp evine çok gerekli olduğu halde bulaşık makinesi almayabilirsin ama kayınpeder kıymış parasına, kızına almış .

Seninle aynı evde (ki üstelik anlaşılıyor ki senin çıkarların doğrultusunda) yaşıyor diye parasının hesabını mı verecek sana koskoca adam ben de bunu anlamıyorum.

benim nası bi çıkarım olabilir onlara karşı? Onların evinde yaşıyorum die mi? Eğer ben onların ewinde yaşamazsam onlar geçinemeyecekler. Onlarda bunun farkında kim kime çıkarı için katlanıyo acaba?

tamammen eşimin kendisine duyduğu güvenin az olması. Ben çok meraklı değilim kendisinin çocuklarıma bakmasını. Anlatamıyorum ama hiç kimseye. Hem şuan çocuklarıma bakmalarının nedenlerinden biride yaşlandıklarında bizim onlara bakmamızı istemeleri. Herkesin ayrı planı var yani. Hem benim çocuklarım onların özmü öz torunları hatırlatırım. Kim gocunarak torunlarına bakmak istemez ki.

Canım kim torununa bakmaz ki demişsin ya öyle olsaydı kimse bakıcı tutmazdı di mi? Ben şu anda ayda 900 tl bakıcı parası veriyorum tek çocuğuma baktırmak için desem. Annem gezmesinden vakit ayırmak istemediği için bakmıyor gerçi ona da hak veriyorum 60 yaşından sonra haftanın 5 günü eve hapsolmak zorunda değil.Anlatmak istediğim ailesiyle aynı şehirde yaşadığı halde çocuğunu bakıcıya baktıran veya kreşe veren o kadar çok insan var ki.

yani ben 'bile' hak veremedim size.

Kadıncağız almış çocuklarınıza bakıyor evet torunları olabilir ama insanlar belirli bir yaşa gelince rahat etmek isterler çocuk bakmanın yüküne katlanmak istemeyebilirler, kadıncağız sağolsun bakıyor, allah bilir yemeğiniz temizliğinizde yapılıyordur çalıştığınız için, üstüne birde kira da vermiyorsunuz. Bütün masraflar dediğiniz de yeme içme temizlik gibi şeyler sanırım. Siz ayrı evde olsanız bakıcıydı kiraydı daha fazla vereceksiniz zaten şükredceğinize neler yazmışsınız. üstüne adamlar o yaşta evlerini birileriyle paylaşıyor bence bu açıdan da bakmak lazım. Ben yaşlı olsam ne kadar oğlum kızım olsada kendi düzenimi bozmak istemem çünkü bir evde 2 kadın olmak zordur heleki benim yaşım 60 70 se belirli bir düzenim vardır bunu biriyle paylaşmak istemem kalkıp sizi de kabul etmişler evlerine hala söyleniyorunuz. Isterse gider ev alır çocuğuna siz neden gerildiniz anlamadım ben. Kocaman insanlar kendi kızlarına hediye alırken size mi soracaklar? çok istediyseniz gidersiniz kendi maaşınızla alırsınız evinize. Ben böyle birşeyi eşime demeye bile utanırdım yani.

çıkarları doğrultusunda beni yanlarında istemek zorundalar. Herşey karşılıklı. Hem bu yeme içme bilmem ne bilmem ne az mı? Merak ediyorum hani önemsiz gibi geliyor ya size siz ne yiyp içiyorsunuz?

hımmmm....
şimdi birincisi maaşınız var degılmıı
maaşı aldıgınız zaman kime verıyorsunuz veyahutta şöyle sorayımmm maaşınızı soran oluyormuu

eger olmuyorsa
gidip alacaksınız kimseye hesap vermıceksınızz
hanı k. Baba ve k.valide size sormamışyaa sizde onlara sormadan gıdin alın ..bakın ozaman canları nasıl yanıyorr
biz burda eş..k başımıyız bize danışmadan gıtmıs beyaz eşya almışş diye söylenırler buyuk bır ıhtımmalle

o zamanda laf yerını bulurr
babacıgım bızımde ıhtıyamız vardı ama sız kızınıza beyaz eşya yollarken bana sormadınız biz bu evde hep beraber yasıyoruzz..izin isteyın demıyorum en azından lütfedip söyleseydınız
bend eburda eş..ek başı değilim ..diceksinizz
o zaman içiniz soğurr

başka bişe gelemdi aklımaa dişe diş göze gözz yanii sizin açınızdan ..

işte ben bunu tek başıma yapamıyorum öle bi hakkım yok :( maaşımı kimseye vermiyorum ama dilediğimcede harcayamıyorum eşimin annesi sağolsun kuruşu kuruşuna takip ediyor. Keza eşimde öle. Ya anlayın ewde o kadar bariz ki benim dış kapının dış mandalı olduğum. O kadar çok belli ediyolar yani.

şu kadar yorumun içinde en iyi anlayan siz oldunuz beni. hissettiklerimi tam olarak anlatamıyorum. benim zoruma giden kesinlikle çevrdeki insanların gözünü boyamak için yapılan bişi olması.
ewet el kızı olduğumu bizzat eşimden duymuş olmam çok daha fazla yaraladı beni.

bizim ewde ihtiyacımız var ama dediğiniz gibi bir şekilde halloluyo. (ayrıca hanımefendi sadece sabah yıkıyo bulaşıkları gerisi bende) bu da problem değil alıştım ben.

Empati kurarsam, benim erkek kardeşim evli, kendi evleri var.. Ancak annemlerle yaşasaydı, ve annem hem çocuk bakıp, hem bir de sabah bulaşığıdır, şuyudur buyudur yıkasa idi.. Gelin çalışıp, yorulup eve öyle gelip bir de bulaşık, yemek uğraşıyor olsa idi.. ben üzülürdüm.. Bana aldığı bulaşık makinesini iade eder, ya da "siz kendinize almadan kabul etmiyorum" derdim...

Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil... İsim "Gelin" olunca "Empati" kaçıp gider.. Lütfen sakin olun...

İnsanlara ders vermenin bedeli paha biçilemezdir... Lütfen "alamam, edemem, daha çok ihtiyaçlar var" demeyin... Ben olsam şöyle yaparım.. "Anne çok iyi yaptınız da filana aldınız bunu... Ben de düşündüm.. çalışıyorum. Evet belki biraz zorlanacağım ama, ben de kendim alayım bir makine, seni şu bulaşıklardan kurtarayım.. Hem çocuklarla da daha fazla ilgilenebilirsin, hem ellerin sürekli suyun içinde olmaz.. İkimize de rahatlık olur" der... Çatır çatır alırım o makineyi...

Yapın bunu... Özellikle koyu kısımlı yeri vurgulayarak yapın... Ders vermenin bedeli paha biçilemezdir...........

demekki sadece yaşayan anlıyormuş teşekkür ederim.

tşkr etmene gerek yok cnm gercekten seni çok ii anlıyorum ...... görümcemle bi sıkıntım yoktur aksine severim kedisini ama tlf nu aldıklarında allahım yaramasın o tlf demiştim içimden gücüme gitmişti çünkü... 1 hafta sonra suya düştü ve kullanamadı ...... kimsenin ahı kimsede kalmaz canını sıkma derim ..... bence kendi paranı kendine harca kimseye beş kuruş koklatma ki adamlık öğrensinler

Arkadaşım çok şükür ki çok büyük bir problemin yok..

İhtiyacım var ve dayanıyorum diyorsun ama görümcene alındı diye trip atıyorsun.. Bu mudur dayanmak ? Tamam size de söyleseler daha iyi olurmuş ama kaç yaşında insanlar izin almak zorunda değiller..

Madem öyle dayanma git sende al ama keşke önce alsaydın.. Bence de şu an daha garip olacak ' biz kızımıza aldık gelin kıskandı ' denilecek. Belki de görümcenin gerçekten durumu kötü ve o da ihtiyacı olduğu halde dayanıp almıyormuş demek ama anne yüreği farklı işte kızına yardım ediyor ne güzel.. Keşke senin annen babanda sana sürpriz yapsaymış :34:

Ben açıkçası anlayamadım sizi. En pahalı beyaz eşya buzdolabıdır o da kesin evde vardır. Bulaşık makinesi muhtemelen ama o da 500 tl ye kadar düştü. İki kişi çalışıyorken bunu almanız çok kolay.

Üstelik kv sizi düşünmemiş olabilir belki diğer tarafın daha çok ihtiyacı vardı bilemeyiz. Çok istiyorsanız dile getirirsiniz eğer size almazlarsa kırılırsınız.

Şu anki tavırlarına karşı gönül koyabilirsiniz kendinizce ama o kadar öfkelenmeye hakkınız yok. Bir de sizin paranızla alınsaydı o zmaan hakkınız vardı bu kadar sinirlenmeye.

Yaşayan bilir diyolar ya ne kadar da doğru. Aslında bazılarınızın dediği gibi belkide eşimin bu kadar büyük bi tepki vermesi canımı yakmıştır.

Neyse ne şuan ki durumda birbirimize katlanmaktan başka çağremiz yok gibi.

Gerçekten insan yaşamadan anlamıyormuş. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için.

Back
X