siz olsanız Nasıl karşılardınız

Demetrios

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2016
1.066
1.245
53
39
Eşimle farklı memleketlerdeniz. Memleketimden uzakta eşimin memleketinde oturuyoruz. Bi kızım var ve Yaz tatili için memleketime gideceğim 15 günlük tatilden beri gitmedim.
Evliliğim ailemin onayı ile oldu. Kızım her iki tarafın da ilk torunu ve çok kıymetli. Her iki taraftan da çok sorulur çok özlenir fotoğraf video vs istenir.
Ailem eşimi çok sever evlenirken farklı memleketten diye üzülen annem şimdi hep eşimi destekliyor hatta aile içindeki konumu ve kişiliği itibariyle kendisine benzetir hep eşimi.
Soruna gelince
Tatilde eşim benimle memlekete gelecek Bi beş altı gün kalacak gidecek ama ailem eşime evini açmıyor. Evin tadilata ihtiyacı olduğunu çok eski bir yapı olduğunu ve utandıklarını söylüyorlar.
Eşim de daha önceki aile ziyaretlerimde bunu bildiği için beni yalnız yolluyordu şimdi ise kızım büyüdü hareketlendi ve uçak yolculuğunda yardıma ihtiyacım olacak diye düşünüp yalnız gitmemi istemiyor. Bişey söylemiyor ama haklı olarak alınıyor aileme. Nerde kalacağım ben Bi ayarlayalım ama annenlerde kalmam diyor. Zaten onlar da gel demiyorlar. Ama bir yandan da torunlarını ne kadar özlediklerini söyleyip duruyorlar .
Bu durum bizi eski bir evden çok daha fazla küçük düşürmüyor mu?
Siz olsaydınız anne ve babanıza karşı tavrınız ne olurdu ne hissederdiniz
Buarada ailem evimiz konusunda herkese karşı aynı tavrı sergiliyor misafir ağırlamamak için kırk takla atıyorlar. Bunu da belirteyim.

Eşiniz onların da oğlu sayılır artık.İnsan çocuğundan utanır mı ?Eşiniz zaten durumlarını biliyor ayrıca eskilik önemli değil önemli olan temizlik misafir ağırlamakta.Ailenizi ikna etmeniz lazım.Eşiniz haklı.

Bu durum bizi eski bir evden çok daha fazla küçük düşürmüyor mu?

Durum tam olarak bu aslında...
Pek bi seçeneğiniz yok gibi. Ya otel yada annenizi ikna etme yoluna gideceksiniz. Annenize içten samimi bi şekilde bu durumun ne kadar önemsiz olduğunu anlatın. Hatta eşinizin o ev için 'cok sıcak mütevazı bi ev çocukluğumu hatırlatiyo' gibi şeyler söylediğini iddia edin :) hani babanne evleri olur ya eski onun gibi. Birinin kalbini ferahlatmak için böyle ufak bisey söylenebilir sanırım.

Maddi durumunuz iyiyse biraz tadilata esinle yardım edebilirsiniz, her insanın takıntısı başka oluyo malesef.Ailene eşinin böyle şeylere önem vermedigini, sırf onları sevdigi icin, gelmek istedigini söyleyin.

Bu adam sizi eviniz içinmi aldı.o kalmak'tan çekinmiyor;istiyorda..ailenizi haksız buldum.isterseniz cadırda yasayın ayıpmı?önemli olan tatlı dil güleryüz.Ailemde olsa eşimin olmadıgı yerde bende kalmam.hangi bir gün bu sürecek.oda evlatları aileden biri.

Daha önce birkaç kere tek gidip geldim alıştı annemler. Ama bunu söyleyeceğim.

Evet ben de eşim orda olduğu sürece eşimle kalacağım evde kalmayacağım, katılıyorum size

Maddi durumunuz iyiyse biraz tadilata esinle yardım edebilirsiniz, her insanın takıntısı başka oluyo malesef.Ailene eşinin böyle şeylere önem vermedigini, sırf onları sevdigi icin, gelmek istedigini söyleyin.

Maddi durumumuz pek yok ama daha önce söyledim eşimle desteğe hazır olduğumuzu. Ama başka harekete geçen yok malesef.
Annem yıllarca tadilat bekledi babam eline geçen her parayı alakasız yerlere harcadı, akrabaya kardeşimin şımarıklıklarına..yoksa durum müsaitti o ev on kere tadilattan geçerdi şimdiye kadar. o yüzden bu konu annemi çok üzüyor. Ben de üstüne gidemiyorum.

Su evlenince gelin/damat icin el kızı/oğlu mantığını hala anlamış değilim evladının esi senin de ikinci evladın olmuyor mu?
Ben olsam esimle kalabileceğim bir yer ayarlardim "anne biz ailecek geliyoruz eger uygun degilseniz otelde kalacağız" dersin
Bu durum hem eşini gucendirir hem de kötü bir anda esinin elinde koz olur " senin annenler beni evinde bile ağırlamayi istemiyor" tarzında

cok degişik bir durum hafi uzak akraba olsa neysede . damat yada gelin artık o evin bir ferdidir. eşimi bırakmazdım herlade gitmezdim cok istiyorlarsa gelip görürler

Öyle de aslında. Eşim böyle bir yer bulsa apartman dairesine tercih eder koşa koşa gider

Hiç Bayram'da seyranda düğün Zaman'ı kimse gelmedi mi evinize. Valla Adam kırılsa haklı demek ki ben el görüyorlar der. İkna edemez misin sen acaba aileni.
Düğün için gelen tüm misafirleri otelde ağırladılar. Elimden geleni yapacağım ama bir yandan bunun için uğraşıyor olmak gurur kırıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…