siz olsanız Nasıl karşılardınız

ailene eşinin bu durumu bildiğini ve kalmak istediğini söyle eşine de benim için kalacaksın bes altı gün diyeceksin. sürekli gittiğiniz yer değil madem. üstelik ailen senin ailen eşinin ailesi. ev eskiyse ne olmuş, utanılacak ne varmış, Efendimiz(S.a.v) 'in yaşadığı yeri kitaplarda hiç okumadınız mı..

Düğün için gelen tüm misafirleri otelde ağırladılar. Elimden geleni yapacağım ama bir yandan bunun için uğraşıyor olmak gurur kırıcı
Ya sen kendin için gurur kırıcı deme. Ailenle aranda bi mesele sadece öyle bak. Ama eşine çok çöl az yansıt hatta yansıtma. Aileni de ikna et. Beni kv evine kabul etmese üzülmez misiniz de

Yok artık!
Aileniz çok garip,kurusa bakmayın...
Olur mu öyle şey, evlilik sürecinde de görmedi mi evinizi, hiç gelmeden mi evlendi sizinle..eşiniz çok mu zengin, neden utanıyorlar

Valla yorum dahi yapamadım, çok ilginç geldi.
Ev derme çatma olabilir,herkes ister daha iyi şartlarda yaşamak..
Ama damadı eve almamak daha büyük bir utanç olmalı bence.

Yerinizde olsam ailemle konuşur, buna bir son vermelerini isterim.
Aksi takdirde ben de gitmem.
Ailesine çok düşkün biri olarak söylüyorum bunu,gitmem yani...

Evlilik sürecinde geldi ama yatılı olarak hiç kalmadı oturdu yemeğini yedi çayını içti gitti. Gitmem diyemiyorum çünkü ailem sonuçta, onlarla büyüdüm. Bu kadar net yadırgamıyorum. Ama dışarıdan Nasıl göründüğünün de farkındayım tabi ve çok hak veriyorum.
Eşim yokluklarla büyümüş bir insan, zengin değil ailesi

Ev eski olabilir ama güzel anılar biriktirmissinizdir orda. Ben olsaydım ailemin de esimin de ne dediğine bakmam esimi yanimda götürürdum. Evin ne durumda olduğu hiç önemli değil sonuçta aileyi görmek aile de torununu görmek istiyorsa oraya eşinizle birlikte gitmelisiniz bence.

Anlıyorum..
Ama annem eşimi seviyor dediniz mesela, bu nasıl sevgi.
Eşiniz artık ailenizin de evladı sayılır, bu durum yersiz....
Sonuçta evinize başka insanlar geliyordur muhakkak,eşinizin ne farkı var?daha mı uzak herkesten.. Aksine kızının eşi, torununun babası, evlat işte....

Aslında babamın maddi durumu gayet iyiydi ama harcamalarında çok yanlışlar yaptı. Akrabalar çevredeki insanlar bir bir o eski evlerden taşınıp güzel evler aldılar veya tadilat yaptılar vs. Biz hep daha çok sıkıştık daha zor durumlara geldik. Çevremiz hep madden çok iyi durumda olan insanlardan oluşuyor annemde bu psikoloji belki de bu yüzden oluştu bilemiyorum.

eşiniz sonuçta sizi istemeye geldiğinde vs evi görmedi mi? gerçi eşinizin nasıl bir inbsan olduğu da önemli ama mütevazi bu konuda onları rahatsız edici bir tavır sergileyecek bir insan değilse annenize bu durumun sizi üzdüğünü, herkesin gücü kadar imkanı doğrultusunu bir eve sahip olduğunu, bu yüzden torunların babasını eve kabul etmemenin evin durumundan çok daha kötü olduğunu anlatın. ille de istemezlerse gitmeyin, kendileri gelip görsünmler torunlarını. ben kendi memleketimde kocamı otelde mi yatırayım dersiniz.

Aslinda. Evimi gostermeye cekinmekten öte eve almamaya cekinirdim ben. Herkesin evi 4'4luk olacak diye birşey yok.
Onemli olan guler yuz.

Annenle konus guzelce kirmadan anne esimle benim aram cok iyi. Sizizde cok seviyor ve sizlerinde onu sevdigini biliyor ama boyle eve almamaya devam edersen (her nekadar kotu niyetle olmasada) esimle araniza sogukluk girecek. Esim artik aliniyor sizin onu kabul etmediginiz icin. Esiyle birlikte memlekete geliyor ama ben nerede kalacagim diye adam dusunuyor. Buda onda alinganlik yapiyor ve araniza sogukluk girecek ve oyle olursada ben cok uzulurim. Bizim durumumuz bu... iyi yada kotu. Onemli olan gonul birligi dersin. Guler yuz dersin.

Olmaz mi?

Eşiniz misafir değil o evde.

Sanırım ben de gitmezdim böyle bir durumda.

Özledikçe onlar gelsinler madem.

Kocama boyle bisey desem sanirim yuzlerine bakmaz. Aileniz evi yaptirin diye yol yapiyo bence.
Yok babam bir kuruşumu kabul etmemiştir şimdiye kadar. İlk atandığımda telefon faturamı ödemeye devam etmekte bile ısrarlıydı faturam çıkınca koşa koşa gidip ödüyordum.
zaten bizim ne evimiz ne arabamız var babam ev alacağınız Zaman haberim olsun lütfen elimden geldiğince destek olacağım der. Borcu da çok ama eli çok boldur çocuklarına karşı.
Öyle beklentileri olmadığından eminim ama bu konuda çok ayıp ediyorlar bu kesin

Bu seferlik eşinizle birlikte otelde kalın.Böylece ailenize "bu böyle olmuyor,yaptırın artık şu evi" deme fırsatınız olur.
En kötü neresiyse oradan başlasınlar mutfak veya banyo...Mutfak benden olsun dersiniz mesela.

Evet en kötü yerler oralar. Otelde kalacağız sanırım, annemle de böyle bi konuşma yapmam gerekecek.
Daha önce tadilat için para ayrılmış, usta ile anlaşılmıştı hatta mutfak da benden olacaktı. Kardeşimin yurtdışında dil eğitimi görüp büyük işler başaracağı tuttu,kaç kat fazlası harcandı gitti

eşin ne kadar anlayışlıymış. kendisini istemiyolar ama senin gitmene karışmıyo. başkası olsa göndermez

Ben anneyi haklı buldum.
Benim annem de olsa evi müsait değilse kabul etmezdi.
Ben de olsam istemezdim.
Herkes en güzel hallerini yansıtmak ister karşıya her zaman.

eşin ne kadar anlayışlıymış. kendisini istemiyolar ama senin gitmene karışmıyo. başkası olsa göndermez
Evet Eşim çok anlayışlıdır kendisinden önceki hayatıma alışkanlıklarma vs.da çok saygı gösterir
Ben de öyle olmaya çalışırım

Ben anneyi haklı buldum.
Benim annem de olsa evi müsait değilse kabul etmezdi.
Ben de olsam istemezdim.
Herkes en güzel hallerini yansıtmak ister karşıya her zaman.
Ev çok kötü durumda malesef
Babamın ihmalkarlıkları ve annemin yumuşak başlı oluşu bu noktada bıraktı evi
Alınıyorum, ayıp da oluyor ama bişey diyemiyorum...

Siizi istemeye hangi eve geldiler
İsteme evde oldu kahveden sonra çay yanına ikram yapıldı yemek için ise restorana gidildi misafirler de otelde ağırlandı
Rahat etmeleri için o kadar uğraştı ki babam, eşimin akrabaları babamı hala anlatır gelemeyenlere.
Ama ev durumu malesef böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…