- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Bilmiyorum ne düşünüyor. Ailemin araba dıyor. Ama eşim ödedi çogunu. Ruhsat babaanneye ait. Üzerine al dıyorum. Almam diyor.Ay saf misin bacim ya. Hala uyanmamissin olayi. Almaz tabi, adam senden mal kaciriyor resmen.
Haklısınız orası dogru. Uyanık evet. Arabada 200 250 bin eder şuan. Şuan bosansak onun üzerine mal yok. Ailesının üzerineEvliliginden emin olana kadar alma araba falan bak esin cok uyanik. Kendi ustune mal yapmiyor, bosanma, vefat gibi durumlarda sen faydalanma diye. Araba alirsan suan senin ustune olsa bile bosanma durumunda yarisi esinin.
Peki ben kendım ödesem kredisini boşanınca gene ikiye mı bölünüyor. Birde tarla alırız burdan, aılem takılır diyor. Bana sormadan eşten ızın alınmadan alabilir mı?Suanki arabayi sana vermiyor, kendi kullaniyor. Sen araba alinca kendi arabasini ailesine verecek kendi ne surecek? Tabiki senin aldigin arabayi.. ayh cnm yhaaa ne akilli bi irkek
Istedigi kadar haftasonu isterim desin, alinana kadar oyle diyecek tabi. Ay bi de evlilik sonrasi edinilecek ya, direkt ortak mal oluyor.
Ama adam kendi arabasini satip ev almiyor cunku suan sahsina ait olan sey ozaman ortak olacak. Bence sen kurus, kurus ustune koy ve esine fazla guvenme.
Peki ileriye yonelik ev aliriz, su olur bu olur diye konusuyor musunuz? Evi de ailesinin ustune alirmis bir deBilmiyorum ne düşünüyor. Ailemin araba dıyor. Ama eşim ödedi çogunu. Ruhsat babaanneye ait. Üzerine al dıyorum. Almam diyor.
Konusuyor uz da ailesinin uzerıne yapmaz herhaldePeki ileriye yonelik ev aliriz, su olur bu olur diye konusuyor musunuz? Evi de ailesinin ustune alirmis bir de
babanesının ustune arabayı zaten ıstesede satamaz kı :) ondan satamıyorSürekli lafı açılınca onlara verırım, bız kendimize ev alırız kardeşimin olur o ev, aileme de tarla alırız orda takılırlar, insanlara hıcbırsey yapamadım dıyor. Bu kadar verici bir insana nasıl davranayım. Ayrıca araba suan babaannesinin uzerıne. 2 sene sonra arabayı babası üzerine alacak. Eşim neden üzerine almıyor bılmıyorum. Bazen dıyor araba onların. Ama eşim ödedi hep.
Bildigim kadariyla evet sen odesen bile bosanma durumunda ikiye bolunuyor. Cunku evlilik birligi icinde alinmis bir mal. Tarlayi ailesinin ustune alsa bosanma durumunda kanitlamak icin bir suru ugrasmak gerek. Kanitlanirsa da olumlu sonuc alinir mi alinmaz mi hic bilmiyorum gercektenPeki ben kendım ödesem kredisini boşanınca gene ikiye mı bölünüyor. Birde tarla alırız burdan, aılem takılır diyor. Bana sormadan eşten ızın alınmadan alabilir mı?
Ama 2 sene sonra eşim üzerine alabilir. Ama babam alsın üzerine diyor. Aılesı bana zaten alma, özel aracı napacaksın diyor.babanesının ustune arabayı zaten ıstesede satamaz kı :) ondan satamıyor
kardesı veya aılesı de artık arabanız var dıyecek o da arabayı onlara verecek parasını odemıs ama araba onun degıl :) aılesı kullandıgına say bıle dıyebılır bu durumda eger yapıları boyleyse, belkıde aılesının odedıgı paranın ıcınde kardesın de hakkı olan para vardır sızden once alınmıs kımler para katkısı yaptı bılemezsınız
dedıgım gıbı kocanız bu hep yazıyorum cogu konu benzer oluyor bıle bıle kocanızın aılesının huyunu bıle bıle huzur kacıracak hayaller dusunceler teklıflerden kacının , berbat bır evlılık yasıyorsanız evlılıgı bıtırın . adam bu hep buydu degısecek degıl. karar verecek olan sızsınız bu durumda .
arac almak ıstedıgınızı soylersenız ne olacagı bellı adamın ustune bıle olmayan aracı sat ev al dıyorsunuz yapamaz zaten bunu olmayacak ıslere gırısıyorsunuz tadınız kacacak bellı . zorlamayın
Tarla bızım olcak. Ama aılesı bahce falan öyle takılacak. Ben bunu ıstemıyorum meselaBildigim kadariyla evet sen odesen bile bosanma durumunda ikiye bolunuyor. Cunku evlilik birligi icinde alinmis bir mal. Tarlayi ailesinin ustune alsa bosanma durumunda kanitlamak icin bir suru ugrasmak gerek. Kanitlanirsa da olumlu sonuc alinir mi alinmaz mi hic bilmiyorum gercekten
Valla suana kadar anlattigin seyler bende olumlu bir izlenim birakmadi. Sanki surekli bir mal kacirma derdinde gibi. Dikkat et, esini iyi analiz et derim.Konusuyor uz da ailesinin uzerıne yapmaz herhalde
Bana da bu arabayı vermıyor. Almazsam zaten bır ömür ehliyetim cüzdanımda kalcak. Eşimin aılesı ver bız kullanalım demez. Ama eşim yaranmak ıcın alın ısınız olur kullanırsınız der.babanesının ustune arabayı zaten ıstesede satamaz kı :) ondan satamıyor
kardesı veya aılesı de artık arabanız var dıyecek o da arabayı onlara verecek parasını odemıs ama araba onun degıl :) aılesı kullandıgına say bıle dıyebılır bu durumda eger yapıları boyleyse, belkıde aılesının odedıgı paranın ıcınde kardesın de hakkı olan para vardır sızden once alınmıs kımler para katkısı yaptı bılemezsınız
dedıgım gıbı kocanız bu hep yazıyorum cogu konu benzer oluyor bıle bıle kocanızın aılesının huyunu bıle bıle huzur kacıracak hayaller dusunceler teklıflerden kacının , berbat bır evlılık yasıyorsanız evlılıgı bıtırın . adam bu hep buydu degısecek degıl. karar verecek olan sızsınız bu durumda .
arac almak ıstedıgınızı soylersenız ne olacagı bellı adamın ustune bıle olmayan aracı sat ev al dıyorsunuz yapamaz zaten bunu olmayacak ıslere gırısıyorsunuz tadınız kacacak bellı . zorlamayın
uzerıne alacak veya alabılecek olsa sımdıye alırdıAma 2 sene sonra eşim üzerine alabilir. Ama babam alsın üzerine diyor. Aılesı bana zaten alma, özel aracı napacaksın diyor.
Para konusunda güvenmiyor sanırım banaValla suana kadar anlattigin seyler bende olumlu bir izlenim birakmadi. Sanki surekli bir mal kacirma derdinde gibi. Dikkat et, esini iyi analiz et derim.
Yani istememen normal.. Eviniz yok anladigim kadariyla, once ev almak istersin dogal olarak.Tarla bızım olcak. Ama aılesı bahce falan öyle takılacak. Ben bunu ıstemıyorum mesela
Evet haklısınız. Eşimde araba hep o kullanıyor. Aılesı de hıc istemedi bizden. İstese 2sene sonra üzerine alır ama eşim Babam alsın dıyoruzerıne alacak veya alabılecek olsa sımdıye alırdı
esınız kısılere ustunuze dusen para bu dıyebılecek durumda bıle degıl demek kı ustune gecırmek ıstese bıle :)
suan babanesının aracı , ılerde kayınpederınızın olacak arac ustune hayaller kurmayın bence
durumunuz sıkıntılı ve garıp aıle ılıskıler dongusu bız bu tarz evlılıklere alısık degılız kadınlar kulubunde okuyorum bu tarz konularıBana da bu arabayı vermıyor. Almazsam zaten bır ömür ehliyetim cüzdanımda kalcak. Eşimin aılesı ver bız kullanalım demez. Ama eşim yaranmak ıcın alın ısınız olur kullanırsınız der.
Evet bız kıradayken aılesı yaşlılıgını bahce falan ugrasarak gecirsın dıye tarla almak ıstıyor onlaraYani istememen normal.. Eviniz yok anladigim kadariyla, once ev almak istersin dogal olarak.
babasıyla arasında bır anlasma bır konusma vardır belkıEvet haklısınız. Eşimde araba hep o kullanıyor. Aılesı de hıc istemedi bizden. İstese 2sene sonra üzerine alır ama eşim Babam alsın dıyor
Ben eşime hep dıyorum ki sen ailene bagımlısın. Kendı kendıne karar alamıyorsun dıyorum.Pasifsin dıyorum açık açık. Ailesi de aşırı koruyucu aile. Eşim de onlara aşırı düşkün. Normalde ıkımız çok iyiyiz. Ama bana yapmak istemedıgım şeyleri dayatınca mutsuz oluyorum ve söylüyorum ona. Mesela lohusalıkta senin annen benım annem kalacak kavgası var. 40 gün 2annede yanımızda kalacak dıyor. Ki ben kv ıle aynı evde yapabilecek bırı degilim.Annesının kalbi kırılırmıs gelmezse. Ama benım rahat edememem falan umrunda degil.durumunuz sıkıntılı ve garıp aıle ılıskıler dongusu bız bu tarz evlılıklere alısık degılız kadınlar kulubunde okuyorum bu tarz konuları
kendımı sızın yerınıze de koydum esınızın yerıne de olabıldıgınce objektıf yorum yapmaya calısıyorum ınanın
dedıgım gıbı aılesı bu kocanız bu durum bu yapacak seyler de bellı ve sınırlı
Çünkü babaannesi uzerıne alınınca araba indirimli oluyor. O zamanlar yanı 4sene evvel 80 bın falandı araba. Eşim 35 falan kredı cektı. Bırıkmısını kattı. Annesı bılezık verdı. Eşim kredı ödedi hep. Yanı 20bın falan vermıstım aılesı. Eşimin aılesı eşime aldı aslında bunubabasıyla arasında bır anlasma bır konusma vardır belkı
esınızın zekasıyla ya da ruhsal bır problemı yoksa tabı
burada okudugum cogu konuda edındıgım ızlenım bu gelınler kocalarının aılesıyle arasındakı ıletısım seklı anlasmaları ,anlasmazlıkları kulturlerı hakkında bılgı sahıbı degıl o yuzden sorun yasıyorlar
belkıde esınızın odedıgı sandıgınız parayı aslında babası vermıstır bır ınsan 200 bınlık arabasını yıllarca borcunu odedıgı arabasını nıye babanesının ustune yapsın sonra da babasına al senın olsun desın :) konusmadıgınız seyler var anlatmadıgı seyler var demek kı ben bunu anlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?