Siz olsanız ne anlardınız? Napardınız???

BBlair

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.848
15.210
208
32
Merhaba...

Konuya direk girmek istiyorum.
Ben evlilik arifesindeyim Allah izin verirse Mayıs ayında evleneceğim.
İki gün önce kendi öz ablam bana bir eksiğin var mı diye sordu.
Ben ; yemek takımım yok, ütü masam falan da yok dedim. ablamda yemek takımı biraz pahalıya kaçıyor ütü masanı ben alırım falan dedi bende bişey söylemedim.
Sonra abimin eşi birden konuya atlayıp bana dediki ; nişanlın zaten 30.000 tl bankadan kredi çekicekti,
herşeyinizi onunla alabilirsiniz kimseden bişey beklemenize gerek yok madem sende çalışıyorsun borç ikinizinde borcu beyaz eşyalarınızıda yanlış anlamazsan spotcudan da almanı önerebilrim falan diye gereksiz bir çıkış yapıp beni şoka soktu. Yüzündede böyle alaycı bir tavırla bende biraz şok oldum benim bir beklentim yok kimseden babamada söyledim zaten alabildiğimizi alırız alamadıgımızı sonradan artık dedim ve konuyu kapattım. Ama sakin konuştum kesinlikle bozuldugumu belli etmedim.Bozuldugum şey ise bana söyledikleri değil konuyla alakası yokken pat diye lafa atlayıp alaycı konuşmasıydı.

Gerçekten art niyetlimi konuştu yoksa ablamın dediğine karşılık mı böyle birşey söyledi anlayamadım. Sadece nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini bulamıyorum.
İki gündür kafamda bu soru var sizlerede danışmak istedim.
Belki yardımcı olmak için öyle söyledi ama birşey söylerken nasıl söylediğin önemlidir bence ki yengem napmak istedi pek anlamadım..

Bide bana demesinmi bizde abinle 7 ayda evlendik ama biziim ailelerimiz yaptı herşeyimizi bizim borcumuz yoktu falan dedi. Vallahi anlamadım.

Dipnot olrak şunu söylemek istiyorum nişanlımın babası yok 10 yıl önce vefat etmiş nişanlım herşeyi kendi yapmak zorunda , evlilik arifesinde sanırım kimseye akıl danışmamak ve bazı konularda bildiğni okumak sorduklarında herşeyi biz hallediyoruz diyip konuyu kapatmak mı gerekiyor?

Tecrübeliler bana bir akıl verirse cok sevinicem cunku insanların kalbini kırmak istemiyorum zaten cok stresliyim cildimde sırf evlilikten dolayı girdiğim stresten yaralar döküyorum bunun için doktora tedaviye gidiyorum bide böyle laflar duyuyorum iyice stres oluyorum

Yorumlarınızı bekliyorum :*

Ben bazı kadınlarda bu kadar yoğun haset olmasına sahiden şaşırıyorum. Kendi evlilik sürecini sizinki ile kıyaslıyor gibi geldi bana. Artık evlilik çok külfetli bir kurum ne var yani herkesin çorbada tuzu olsa. Bence siz bu hazırlık sürecinde herkesle muhattap olmayın.

Merhaba...

Ben ; yemek takımım yok, ütü masam falan da yok dedim. ablamda yemek takımı biraz pahalıya kaçıyor ütü masanı ben alırım falan dedi bende bişey söylemedim.
Sonra abimin eşi birden konuya atlayıp bana dediki ; nişanlın zaten 30.000 tl bankadan kredi çekicekti,
herşeyinizi onunla alabilirsiniz kimseden bişey beklemenize gerek yok madem sende çalışıyorsun borç ikinizinde borcu beyaz eşyalarınızıda yanlış anlamazsan spotcudan da almanı önerebilrim falan diye gereksiz bir çıkış yapıp beni şoka soktu. Yüzündede böyle alaycı bir tavırla bende biraz şok oldum benim bir beklentim yok kimseden babamada söyledim zaten alabildiğimizi alırız alamadıgımızı sonradan artık dedim ve konuyu kapattım. Ama sakin konuştum kesinlikle bozuldugumu belli etmedim.Bozuldugum şey ise bana söyledikleri değil konuyla alakası yokken pat diye lafa atlayıp alaycı konuşmasıydı.

Gerçekten art niyetlimi konuştu yoksa ablamın dediğine karşılık mı böyle birşey söyledi anlayamadım. Sadece nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini bulamıyorum.
Belki yardımcı olmak için öyle söyledi ama birşey söylerken nasıl söylediğin önemlidir bence ki yengem napmak istedi pek anlamadım..

Bide bana demesinmi bizde abinle 7 ayda evlendik ama biziim ailelerimiz yaptı herşeyimizi bizim borcumuz yoktu falan dedi. Vallahi anlamadım.

Dipnot olrak şunu söylemek istiyorum nişanlımın babası yok 10 yıl önce vefat etmiş nişanlım herşeyi kendi yapmak zorunda , evlilik arifesinde sanırım kimseye akıl danışmamak ve bazı konularda bildiğni okumak sorduklarında herşeyi biz hallediyoruz diyip konuyu kapatmak mı gerekiyor?

Tecrübeliler bana bir akıl verirse cok sevinicem cunku insanların kalbini kırmak istemiyorum zaten cok stresliyim cildimde sırf evlilikten dolayı girdiğim stresten yaralar döküyorum bunun için doktora tedaviye gidiyorum bide böyle laflar duyuyorum iyice stres oluyorum

Benim anladigim bizden birsey bekleme herseyi kendiniz halledin demek istemis.

Yani şu mevzuya takıldım konuyla alakası olmamasına rağmen konuya atladı demişsin de,eşiymiş abinizin o da aileden sayılmıyor mu? Sende gelin oluca böyle dışlamaları o ne alaka demeleri hoş olur mu?
Konuya gelince demek ki ailenin durumu yok o yüzden böyle birşey söyledi. Spotcudan eşya almak kötü birşey değil ki zaten spotcu eşyaları 0 oluyor sadece birazcık çizik oluyor. Biz herşeyi eşimle yaptık,bitek fırını alamadığımız için eşim spotçudan aldı ve hiç de gocunmadım.
Yanlış anlama beni spotçudan al demiyorum durumunuz yok ise alınabilir garantili ürün çünkü.
Yengenize de bu kadar takılmamanızı tavsiye ederim söz sahibi olmasına izin vermiyorsanız fikir sormuyorsanız belki ondan öyle konuşmuştur.

Ben bazı kadınlarda bu kadar yoğun haset olmasına sahiden şaşırıyorum. Kendi evlilik sürecini sizinki ile kıyaslıyor gibi geldi bana. Artık evlilik çok külfetli bir kurum ne var yani herkesin çorbada tuzu olsa. Bence siz bu hazırlık sürecinde herkesle muhattap olmayın.

Aslında o bana yardımcı olmaya çalışan biriydi ama biraz dengesiz oldugunu bilirdimde bu kadarını da bilmezdim.
O lafı duyunca bi an dedimki benim dostum kim düşmanım kim.
Beni çok yıprattılar evlilik sürecinde nişanlımın babası olmadıgı içinde onu hor görüyolar üzülüyorum ama napayım allah yardım eder inşallah.

bu zamanlarda herkes konuşur boşver takıp canını sıkma
12 kişilik kemik tozundan da yemek takımın olmayıversin
siz mutlu olun yeter ki

Ödü kopmuş abiniz size bir şey alacak diye. Bizde de vardı aynısı.
Yengem bekarken kendi yengeleri demiş ki ehliyetini evlendikten sonra kocan alsın sana diye. Bunu bize onları kınar şekilde anlatıyordu, sanki abim alsa ne olur diyordu. Ben ve ablam da ehliyete yazılmıştık kalktı aynısını bize dedi, ehliyetinizi de kocanız alsın her şeyi bekarken yapmayın diye. Hayır sanki abimden ehliyet için para isteyeceğim de, salak şey. Kendi yengesinin dediğini bize uyguluyor.
Siz kendisine deseydiniz keşke aklını kendine sakla diye.
Yeni evlenecek insanlara yardım etmek o kadar sevap ki. Ama işte bu herkese nasip olmaz. Allah kolaylık versin.

Aslında o bana yardımcı olmaya çalışan biriydi ama biraz dengesiz oldugunu bilirdimde bu kadarını da bilmezdim.
O lafı duyunca bi an dedimki benim dostum kim düşmanım kim.
Beni çok yıprattılar evlilik sürecinde nişanlımın babası olmadıgı içinde onu hor görüyolar üzülüyorum ama napayım allah yardım eder inşallah.
Mutluluklar dilerim. Umarım işleriniz kolaylaşır. Bereketli huzurlu bir yuvanız olur.

Düğün dernek gibi olaylarda zaten her kafadan bir ses çıkar bildiğinizi yapın, yanlışta olsa bizim yanlışımız dersiniz kafanız rahat olur.

ablan alırsa , abinde bir şey almak durumunda kalır diye yengen atlamış anlaşılan....
ben o olsam o an sorardım duramazdım. niye böyle bir şey dedin ki anlamadım diye. topu onda bırakırdım ;) ben düşünceğime o düşünsün.

Merhaba...

ben evlenen çiftlerin illa her şeylerini kendileri yapmaları gerektiğini düşünmüyorum
bu tamamen ailelerin durumuyla alakalı
eğer anne-babanın durumu varsa tabi ki çocuklarına yardım eder
durum yoksa ve çocuklar kendileri ödemeyi göze alabiliyorlarsa kendileri halleder

fakat bu kararlar sadece aile içinde kalmalı bence (çekirdek aile), başkasının yanında konuşulmamalı
şu anda yengenin söylediğini unut, olmamış gibi davran
bir daha sorarsa, önemsizmiş gibi biz hallediyoruz de konuyu kapat

eğer konu ablan, abin, annen, baban vs vs tarafından yengenin veya çekirdek aileden olmayan bir başkasının yanında açılırsa bunu sonra konuşuruz de kapat
yani aslında ablan yengenin yanında sorduğunda da "abla sonra konuşalım" deseydin hiç bu kadar kafana takacak bir şey olmazdı

bence yengen hem sana hem ablana laf sokmuş, pek iyi niyetli gelmedi bana
ama dediğim gibi, boşver, üstünde düşünmeye değmez

Allah tamamına erdirsin, bir yastıkta kocatsın inşallahHoppa

ablan alırsa , abinde bir şey almak durumunda kalır diye yengen atlamış anlaşılan....
ben o olsam o an sorardım duramazdım. niye böyle bir şey dedin ki anlamadım diye. topu onda bırakırdım :KK66: ben düşünceğime o düşünsün.

ben olsam ben de aynısını yapardım
ne demek istedin, "net anlayamadım biraz açabilir misin" le başlar deşebildiğim kadar deşerdim tatlı tatlı

Son düzenleme:
Yani şu mevzuya takıldım konuyla alakası olmamasına rağmen konuya atladı demişsin de,eşiymiş abinizin o da aileden sayılmıyor mu? Sende gelin oluca böyle dışlamaları o ne alaka demeleri hoş olur mu?
Konuya gelince demek ki ailenin durumu yok o yüzden böyle birşey söyledi. Spotcudan eşya almak kötü birşey değil ki zaten spotcu eşyaları 0 oluyor sadece birazcık çizik oluyor. Biz herşeyi eşimle yaptık,bitek fırını alamadığımız için eşim spotçudan aldı ve hiç de gocunmadım.
Yanlış anlama beni spotçudan al demiyorum durumunuz yok ise alınabilir garantili ürün çünkü.
Yengenize de bu kadar takılmamanızı tavsiye ederim söz sahibi olmasına izin vermiyorsanız fikir sormuyorsanız belki ondan öyle konuşmuştur.

Konuyu nereye çekerseniz konu oraya gider. Yada mevzuyu nasıl algılarsanız.
Bizimle yaşıyorlar yeterince evin içinde bir insan ben spotcudan almayı küçümsemedim zaten.
Kendisini beni kendiyle kıyasladı bizim herşeyimiz oldu vardı çünkü ailelerimiz yardım etti derken o bahsettiği ailenin bir kızıda benim siz bu tarafdan hiç düşündünüz mü ? Siz simdi beni kendi yerinize koyun ve yengenizin size senin ailen bizim herşeyimizi yaptı benim ailemde bize destek oldu ee herkesi durumu ortada siz zaten kredi çekiceksiniz siz yapın herşeyinizi demesi bana pek objektif gelmiyor bir insanın birine akıl vermesi için önce o verdiği aklı kendinin uygulaması gerekir diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim gerekirse spotcudan alırım sorun değil .

ben olsam ben de aynısını yapardım
ne demek istedin, net anlayamadım biraz açabilir misin le başlar deşebildiğim kadar deşerdim tatlı tatlı

sonra gelin görümce kavgasına dönecekti hiç öyle bir insan değilim bide sinirlenince ağzımdan cıkanıda pek bilmem ben o yüzden dedim ki sus kızım hiç bulaşma :)

Açıkçası ben masumane okumadım .Genede günahını almayım.
FAkat kimseden beklenti içine girmene gerek yok demek saçmalıklardan seçmeler.
Yani şu şekilde ortamda dese mesela ;
canım hiç stres yapma herkes elinden geleni yapar bütçemiz doğrultusunda kimin gönlünden ne koparsa yardımcı olur.
Olamadıklarımız içinde evlendikten sonra kafa kafaya verip birşekilde üstesinden gelirsiniz demesi gerekiyor.

Bazen insanlar ağzından çıkan lafın nereye gittiğini bilemeden düşüncesizce kırıcı yorum yapabiliyor.Bu şekilde rahat bir üslup kullanan kişi hayatımda sadECE konumlandırdığım MESAFEDEN ibarettir.

Back
X