Siz olsanız ne düşünürsünüz.

Ben böyle durumlarda sessiz kalmayı tercih ediyorum galiba. Ama yeri ve zamanı geldiğinde kırgınlığı mı belli ediyorum. Eşimin tavrı daha önce de tanıdık oldugum bir tavırdı. Para konusunda aynı düşünmüyoruz. Ben bir kere alınsın iyisi alınsın uzun yıllar kullanayim isterim ve isim geregi giyimime önem vermem gerekiyor. Eşim ise iyisi olmasına gerek yok ihtiyacımızı görsün yeter diye düşünür ve ben bu düşünceyle alınan şeyleri uzun süre kullanamayinca da eşyalarıni duzgun kullanmayan olurum. önceden bir yerden alışveriş yaptigimizda ya da yemek yediğimizde sorardım ne kadar tuttu ne kadar harcadık diye ama artık bunun beni rahatsız ettiğini düşündüğüm için sormuyorum.

Bence bu kadar fiyata takılmak beyne zarar. Çok para harcayan biri olsam haklı diycem. Ben kuaföre bile düğünden düğüne giderim. Ben bu kadar fedakarlık yapip da hala ne gerek var ifadesini duymak gerçekten canımı sıkıyor.

ben de oyleyimdir. Mesela alışverişe çıkalım markaların kapısından bile girmem. Ay suna da ihtiyacım yok ama güzelmiş alayım demem. Ben o an bir heyecan ve eşime göstermenin mutluluğu ile paket açıyorum en azindan güle güle kullan demek yerine niye hemen bir pazar araştırmasına giriyorsun.

Hayat sizi hep kuş tüyleri, pamuklar ile mi sarar? Ben bu konuda dert edilecek hiçbirşey bulamadım. Hayır, bulmak için baya da bi zorladım...

Hayat sizi hep kuş tüyleri, pamuklar ile mi sarar? Ben bu konuda dert edilecek hiçbirşey bulamadım. Hayır, bulmak için baya da bi zorladım...
Yorumunuza gulumsedim. :) Sanırım tek başına evet basit kalıyor ama ben sanırım diğer yaşadıklarımı da düşünerek olayi ciddilestiriyorum. Aslında anı yaşayan ve gelecek ile ilgili planlar yapıp kendimi yoran biri değilimdir. Çok küçük şeylere bile mutlu olabilirim. Ama sanırım eşinizle hayattan beklentileriniz aynı olmayınca bakış açısının da değişiyor ve hayal kırıklıkları oluşabiliyor.

Bence de. Annem de para olaylarına çok takar beş liralık bir lahana yüzünden evde kıyamet kopmuş bir ara. Ben istedim mi alıyorum önceden kendimi tutardım sonra düşündüm sabahtan akşama kadar çalışıyorum o kadar yorulurken neden kendimi o kadar zorlayayim ki? Eşiminki biraz hobi gibi bir şey. Öyle darlayip asla hesap sormaz hiçbir aldığıma bunu neden aldın demez işte arada pahalı lafı geçer canım istedi aldım hih deyince tamam canım feda olsun der geçer. Canım istedi sihirli sözcük aramızda o da ben de bunu duyunca birbirimize kıyamıyoruz.

Amaaaan boşverip geçmek lazım, takılmayın böyle küçük şeylere. En azından kırdığını söylediğinizde özür dileyen bir eşiniz var

Neden her seyi dusunup kendinize dert ediyorsunuz ki.
Takmayin boyle seyleri. Erkekler bizim gibi detayci deyil.
Bizde de tam tersi, eşim pahali alir, ben niye ordan aldin, internette daha ucuz ala bilirdin diyorum ve ya sevgililer gununde pahali cicek gondermisti eve, fiyatini duyunca kalbime inmisti, bundan sonra bana cicek filan alma dedim

Eşinizin söylediği şeyler ilgiyle, sevgiyle, saygıyla hiç alakası olmayan bir şey bence. Çünkü; haketmediğinizi ima etmemiş, sadece normalde daha uygun olduğunu söylemiş. Başka birikimleriniz var muhtemelen. Ama sorun şu ki; bu alınganlıklarda ilişkinizi çok yorar, bir süre sonra dialog kuramaz hale gelirsiniz. Adam “ne desem sorun çıkacak” diye düşünecek çünkü. Gerçekten ana bi sorun varsa bunu konuşun ve bu sebebin sizi devamlı bu tarz düşüncelere ittiğini belirtin.

Kahve, futbol kültürü hariç bir hobisi ilgisi olan erkeğin de kendisini iyi hissettirecek şeyleri olduğundan empati yapar, anlar.
Anlamaması, yakıştıramayıp yermesi kendi kültürsüzlüğü veya sevgisizliğindendir.

Yoruyor zaten. Böyle küçük küçük o kadar çok şey var ki. Mesela ben normalde çok esprili biriyimdir kitap okumayı ve tartışmayı çok severim. Ama eşimle bunları yapamıyorum. Çünkü onun ilgi alanlarıyla benimki çok farklı. Bir de üstüne bu küçük küçük kırgınlıklar eklenince ikimiz de birşey konuşmaya çekinir olduk. Eşimle yapmaktan en çok zevk aldığım şey sinemaya gitmektir. Onu da her zaman yapamıyoruz.

Ben de gerçekten tutumluyumdur mesela çok almak istediğim birşey vardı. Eşime söyledim gittik bakalım diye fiyatı duyunca eşimden önce ben dedim çıkalım diye almaktan vazgeçtim. Eşim bazen o kadar derin dusunuyorki herşeyi ben kendime diyorum ne kadar odunsun biyoist diye. Ama genelde dediğiniz gibi ne hissedecegimi düşünmeden konuştuğu çok oluyor.

Ortak alanların kitapları tartışılmaz ki her zaman, farklı şeylerede açık olun. Eşiniz istemiyor mu dinlemek? Filmde çok seviyorsanız bi netflix bağlatın, her akşam film saati yapın. Sinemayı beklemek zorunda kalmazsınız.

Evet evde yapmaya çalışıyoruz ama kızım ne yazikki buna izin vermiyor. O erken uyursa hemen bir film ayarlıyoruz. Ama kendisi 12 den önce yatmayı sevmediği için bizim de o saate kadar pilimiz bitmiş oluyor. Ona ayak uydurmaya çalıştığım zamanlar da oldu ama her zaman tek taraflı uğraşmak yetmiyor. Kitap tartışmaktan kastim oturup okuduğumuz bir kitapla ilgili konuşmak gündemden bahsetmek. Biz bunları yapamiyoruz

Yok canım değer vermemekle ne alakası var. Ben de eşim bişey alınca ben onu daha uyguna alırdım nıye o kadar para verdın diyorum mesela. O da artık alıştı bişey almadan önce bana soruyor. Bunun değer vermemekle alakası yok. Bazı insanlar bir ürüne ederinden fazla para verilmesinden hoşlanmazlar , ben de oyleyım.

Mesela bir çantaya ne kadar verirseniz uyguna aldım dersiniz. Benim mi beklentim yüksek çok merak ediyorum.

Mesela bir çantaya ne kadar verirseniz uyguna aldım dersiniz. Benim mi beklentim yüksek çok merak ediyorum.
Canım mesela uzun zamandır begendiğim bir canta vardı , bekledim indirime girecegini biliyordum o marka her yıl aynı dönemde indirime giriyor. 250 tl idi ben 160 a aldım . 250 iken asla almazdım, çünkü indirime girer bir iki ay sonra ben sinir olurum takıntılıyım o konuda. 100 ile 300 arası normal çanta çok önemli hatta en önemli aksesuar canta.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama eşim onu bil bir çanta için fazla buluyor. Demekki gerçekten bende bir sorun yokmuş. Ki öğrencilerimin de aldığı çanta o civardaydi.

Nerdeyse her sorunlu evlilikte sorunlu bi çocuk, her sorunlu çocukta sorunlu bir çift oluyor. Sorun dediğim çocuk için geç uyumak. Onu halledin önce.

Nerdeyse her sorunlu evlilikte sorunlu bi çocuk, her sorunlu çocukta sorunlu bir çift oluyor. Sorun dediğim çocuk için geç uyumak. Onu halledin önce.
Kızım öğle vakti kreste uyuduğu için akşam da doğal olarak geç yatıyor. O sorunu çözmemiz gerekiyor dediğiniz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…