Siz olsanız ne düşünürsünüz

kalabalığı sevmiyorsun deme sebebi en son evimize amcasıgili çağırdık ve bütün sülale geldi yemekler yetişmedi tabi ve bu insanlar sofrada benim tabağımda et yok benim tabağımda et yok diye söylenmeye başladılar ben o kadar utandım ki ama bunda utanacak kişi benmiyim acaba. balkon oturma odam salonum dopdoluydu ve hiçkimse de yerinden kalkmıyor ben bu şekilde misafir ağırlıyamıyorum
Ya boşver.Kimseyi ağırlamak çağırmak yedirmek zorunda değilsin.Sadece babaanne dedeyi çağırırsın evine.Bütün sülaleye hizmet etme mecburiyetin yok.Öyle olsa,ne senin sülalen ne onun sülalesi bitmez.Zaten bak görgüsüzlükte yapmışlar.Muhatap olma.Eşin kalabalık seviyorsa sen sevmiyorsan orta yolu bulmak zorunda.Sonuçta hizmet eden sensin.

kalabalığı sevmiyorsun deme sebebi en son evimize amcasıgili çağırdık ve bütün sülale geldi yemekler yetişmedi tabi ve bu insanlar sofrada benim tabağımda et yok benim tabağımda et yok diye söylenmeye başladılar ben o kadar utandım ki ama bunda utanacak kişi benmiyim acaba. balkon oturma odam salonum dopdoluydu ve hiçkimse de yerinden kalkmıyor ben bu şekilde misafir ağırlıyamıyorum
Bu ne böyle aşiret gibi ya :S

Ya boşver.Kimseyi ağırlamak çağırmak yedirmek zorunda değilsin.Sadece babaanne dedeyi çağırırsın evine.Bütün sülaleye hizmet etme mecburiyetin yok.Öyle olsa,ne senin sülalen ne onun sülalesi bitmez.Zaten bak görgüsüzlükte yapmışlar.Muhatap olma.Eşin kalabalık seviyorsa sen sevmiyorsan orta yolu bulmak zorunda.Sonuçta hizmet eden sensin.
Şu anda duygularımı özetlemişsiniz zaten

Kusura bakmasında zaten sürekli görüşüyormuşsunuz, verdiğin örneklerden anladığım toplanıp geliyorlar evine zaten. İşleri mi yok bunların ben olsam sürekli hizmet edemem o kadar kişiye. Çok istiyorsa kendi etsin hizmetini.

Nasıl ağırlayacağız derken?
Zaten annesinde toplanacakmışsınız yardımcı olacaklardır.
Yani ayrı ayrı olsa daha iyi tabi ama...

Kusura bakmasında zaten sürekli görüşüyormuşsunuz, verdiğin örneklerden anladığım toplanıp geliyorlar evine zaten. İşleri mi yok bunların ben olsam sürekli hizmet edemem o kadar kişiye. Çok istiyorsa kendi etsin hizmetini.

konu sahibi kendisi yazmış eşim çok iyidir diye
iyi bir eş için, gerçekten doğru bir laf mı bu "çok istiyorsa kendisi etsin hizmetini?"
kadının ailesi gelecek olsa ve erkek istemese dünyanın lafını yerdi o eş şimdi...

Zaten eşin tek hizmet etme yemekte yetiştirmeye uğraşma diye çok güzel öneriyle gelmiş
sonuçta yeni evliyken birçok kişinin başına gelmiştir kalabalık misafire yemek yetiştirme sorunu siz yine aynı sıkıntıyı da yaşamamış olacaksınız

Benim eşimin ailesini anlatmışsınız sanki. Ben başta mesafemi koydum,gelip gitmiyorlar pek. Zaten sadece pazar evdeyim ve evim ufacık.
Bu ay sonunda kızımın doğum günü var,sadece eltimi ve kayınvalidemi davet edeceğim çünkü fazla kişi olursa çocuğu olan arkadaşlarımı çağıramıyorum. Diğer akrabaları küserse küssün ama adım gibi eminim kv başkalarını da getirecek peşinden :KK43:
Size önerim; bence öyle ya da böyle çağırmak zorunda kalacaksanız hepsini aynı anda davet edip kurtulun.

konu sahibi kendisi yazmış eşim çok iyidir diye
iyi bir eş için, gerçekten doğru bir laf mı bu "çok istiyorsa kendisi etsin hizmetini?"
kadının ailesi gelecek olsa ve erkek istemese dünyanın lafını yerdi o eş şimdi...
Böyle toplanıp toplanıp geliyorlarsa ben kabul etmem, etmediğim bir şeyin de hizmetini yapmam. O kadar kalabalığı hiç sevmem zaten, orta yolu bulacak eşi çok iyiyse. En azından ben eşime söyledim ayda yılda 1 kere olur ama sürekli tüm aileni ağırlamam dedim. Hepsi toplanıp her ay bana gelse ben deliririm. Konu sahibini bilemem de ben yapmam 30 kişiye hizmet ya. Sayı çok.

üç kuruş maddi tarafı için, kırk yılda bir olacak yorgunluk için eşinizle böyle bir tartışmaya girmiş olmanız bana göre anlamsız geldi..
ben de çalışıyorum ve kim gelirse gelsin ne kadar masraf olursa olsun geri çevirmiyorum.. eşimle de bu sebeple tartışmam sonuçta misafir onun akrabaları ve nasıl ağırlanmasını istiyorsa destek olmalısınız..
kendi tarafınızı nasıl çağırmak isterseniz o şekilde çağırırsınız..
sonuçta normalde eşinizle her şey düzgünse bir yorgunluk için değmez bunca tartışmaya..

Kızlar eşimin dedesini babaannesini yemeğe çağırmayı düşünüyorduk. Dün eşimde sürekli erteleyip duruyoruz hafta sonu annemlerde mangal yapalım oraya davet edelim halalarımı amcalarımıda çağıralım hep bir arada olalım diyor. Neden bütün sülaleyi aynı anda çağıralım zaten sık sık görüşüyoruz nasıl aynı anda ağırlayacağız o kadar kalabalığı dedim ve benden kötüsü yok şimdi. Zaten sen kalabalığı sevmiyorsun senin yüzünden kimseyle görüşemeyecek miyim sen çalışıyorsun diye eve misafir çağırmaya korkuyorum o yüzden annemlere mangal bahanesi ile çağırırız diyorum diye bir sürü laf saydı. Ya ben mi yanlış tepki verdim kızlar siz ne düşünürsünüz bu durumda
Canım yeni evlisin sanırım öyle algıladım yorumlardan. Ilk zamanlar misafir geleceği zaman ben çok panik oluyordum yemek yetişirmi,tadı tuzu eksik mi olur,her zaman güzel yaptığım şeyleri bile tedirginlikle yapardım.tabi bunlar benim kuruntum öylede güzel ağırladım ki her seferinde. Fakat şimdi sizin sorununuz sanırım bi kere misafir etmişsin yemeklerin yetmemiş falan. Onun tedirginliğini yaşıyorsun çok normal ama erkekler bunu anlayamaz tatlım.kadınlar daha ayrıntılı düşünür ama eşlerimize göre misafir gelince yemekleri biraz fazla yapsak yetecek boşuna strese giriyorsun derler.
O kadar kalabalığı evde ağırlamak çok zor ben beceremem açıkcası. Eşinde farkında zaten bi ordu insana yemek mi yetişir. Mangal yapınca ekmek arası falan o tarz daha kolay olabilir diye düşünmüştür. Zaten kayınvalidende olacak yardımlaşırsınız.salata çorba et vs. Mangalı yapan daha çok yorulur eşin yapsın mangalı muhtemelen o yapar zaten :) bazı insanlar kalabalığı sever belli aralıklarla toplanılır sülalecek. Bi komşum var bana onu hatırlattınız.ayda ıkı uç kere eve bir ordu insan geliyor.ayakkabıları benim kapının önüne kadar taşıyor. Belli seviyolar böyle bi araya gelmeyi. Ama bana göre eziyet ınsanda kafamı kalır yahu. Bir değil iki değil...

Back
X