Siz olsanız ne yapardınız? affeder miydiniz?nasıl davranırdınız?

oslem_03

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
249
2
0
Kütahya
Kızlar 5. ayımdayım hamileyim..eşimin sorunlu bir ailesi var düğünümde 10 kg verdim stresten gelinliğim olmadı düşünün artık detayları yazıp kafanızı şişirmeyeyim sadece bikaç örnek versem çözersiniz.benden önce maaş onlardaymış sömürgeci cimri görgüsüz sulu cıvık bir ailesi var eşimin.bizimle balayına gelmeye kalkmaları,sırıtarak laf sokan tavırlar ve hergün telle rahatsızlıkları.evimin huzuru kaçıyordu her aramalarında sürekli bir sorun çıkarıyorlardı ayy çok doluyum yazsam sayfa yetmez.eşim komiser ben öğretmen.çalışmıyorum ama ben.eşim sessiz biri olduğu için oldu bunlar zaten yüz buldular.ben de hiç cvp vermedim ezdirdim kendimi
1senelik evli 1 aylık hamileydim eşim benden önce görevi nedeniyle doğudayken bi kadınla tanısmıs netten,evli çocuklu çıkmış ayrılmış.neyse en son geldiklerinde kaynanam ve cıvık kayınpederim bu kadından bahsettiler sanki eşim istemiş bunlar almamış gibi ama eşimin eski adreslerinin şifresini kırıp öğrendim ayrılan eşim kadın ruh hastası gibi yapışmış.neyse bunlar eskide kalmış ama bahsettiler aradan 1 ay gecti bu kadın benim ve eşimin msn adreslerini ekledi şok oldum aradan 3 yıl geçmiş(biz flört ettik nişan ...)neyse arastırdım meğer adreslerimizi utanmaz görümcem vermiş kadına o da evli çocuklu pislik görümce.ben kayınvalidemi aradım sordum durumu sırıtarak SİLİVERSEYDİN NOLCAK DEDİ.ben de 2 yılın birikimi ORDA ŞEYTANLIK DÜŞÜNECEĞİNE KAÇ KEZ BULANTIDAN HASTANEDE YATTIM SERUM YEDİM ARAYIP KIZIM NASILSIN DİYE SORSAYDIN DEDİM.akşam kaynana kayınpeder ve düğünümde eşyalarım gerdek gecem dahil her seye burnunu sokan fesat amca çıkıp kavgaya gelmişler.ilk zili çalıp eşimi aşağı çağırdılar 4 saat sonunda eve cıktılar surat beş karış .neyse tutturdular benim ailemi de çağıracaklarmış ve konuşulacakmış ben 1aylık hamileyim düşünün kendi kızları hamileyken yola çıkarmıyorlardı.sonra mutfakta kaynanayla tarsıtık bu bana bagırmaya falan basladı eşim de yine susuyor tabiki bay uslu.sonra kız kardeşim Allahtan bizdeydi ben ağlayınca o da ağladı YÜRÜ ABLA TOPLA ESYALARINI GİDİYORUZ DEDİ eşimi korkuttum aldırcam çocugu boşancam falan diye gidip içeri çıkardı ailesini gidin dedi ama küsmediler hiç yumuşak çıkarmış:))) sonra bunlar gidip ailemin kapıya dayanmışlar beni şikayet etmişler işte evleneli 1 sene oldu 3 kez geldi falan çok kalmadı kalır mıyım neler ettiniz bana.neyse ben bu arada evde sinir krizi geçirdim yerlerde süründüm hastanelik oldum bebeğim 5 haftalıktı (( sonra küsüm o günden beri geçen kayınpeder yola giderken eşimin iş yerine uğramış ağlamış timsah gözyaşları (bana leğenin bile yok diyen,kamyonla yola giderken yanında adamla ben daha 1 aylık gelinim bana getirdi kez hem de düşünün yemek hazırladım elin adamına yaşlı tamam ama ne gerek dimi ama kaldılar hatta 1 gün.otobüse para vermezler kamyonla yola giderken gelirlerdi cimriler alışmışlar benimkinin maaşı yemişler3 bucuk sene!! ve sürekli elinde tel onu bunu arayan sırıtan cıvık adam düşünün) ben barışmadım yine de.haziran sonu doğumum var.ailem yazık bebek odası bilezik neler neler hazırlık yapıyorlar ben bunlarla görüşmüyorum ordan anca konusuyorlar kuduruyorum aslında bebek doğunca kesin gelecekler yüzsüzler çünkü .. görümcem bile arayıp ağlamış yeminler etmiş ben vermedim adresleri die benim saf kocam inandı affetti ben görüşmüyorum ama düşünün artık ya yüzsüzleri beni arayıp açıklama yapmadı bile görümce... siz olsanız napardınız doğum yapmış olcam sinirlenmemem gerek sütüm gider.benim ailem de emekli çok tatlı insanlar onlar da ezdirdiler beni halbuki okumuş insanlar ama baş edemediler bu görgüsüz çirkeflerle...akıl verin kızlar nolur

canım benim Allah sabır versin gerçekten seni çok iyi anlıyorum, kendi ailen hep versin iyi niyetli davransın diğerleri oğlan doğurmuşya tepene çıksınlar, sahiplensinler, her hakkı kendilerinde görsünler utanmadan hep senden istesinler yüzsüz görgüsüzler ya benimkilerde aynı çevredede hep görüyorum kız aileleri hep fedakarlar diğerleri görgüsüz bi tuhaf (istisnalarda vardır tabi). Bence görüşmüyosan eşinde bu duruma bişi demiyosa hiç görüşme, suç onların ne kadar kötü niyetliler ya eşinin eski görüştüğüne msn ni vermeleri resmen kötülük, bariz sizin aranızın bozulmasını istiyolar bu nasıl zihniyettir ben anlamadım pess.. Bak bebeğin olucakmış ne güzel hiç bunları dert etme, benim olmuyo bebeğim hiç bi sebep yok dio doktorlar senin sinirli stresli olmaman gerek diyolar ama bendeki bencil kaynana varken sinirli olmamak mümkün değil tabi, eşlerde annelerine bişi diyemiyo.. Bence bebeğini düşün o olunca eşinde size, evine biraz daha bağlanır, boşver o insanlarda görüşülmeyi haketmiyo bence hiç taviz verme görüşme ne yaparlarsa yapsınlar Allah büyük onların yaptıklarıda yanlarına kalmaz elbette..

Son düzenleme:
kocanda biter canım herşey.onun tavır koyması ve ceza olarak görüşmemesi lazımdı.sen yini arama sorma.boşuna strese girme zamanla uzaklaşırlar sen arayıp sormadıkça.ama eşinle konuş iyice.sorun olduğunda.

canımmmm nedir çektiğimiz ya çok sağol iyi dileklerin için.bu arada bebeğin kaç senedir olmuyor annemin de 12 senedir olmayan bir arkadaşı vardı dayanamadı bura Afyonda ömer thermal var duydun mu bilmiyorum ömer dede yatırı var oraya adak adadı ve 1 ay sonra hamileydi boşuna ümit vermek istemem senin üzülmeni de asla istemem diyeceksinki öğretmen olmuş hala nelere inanıyor ama valla oldu bitanem istersen yolun düşerse uğra mutlaka aklında bulunsun sadece. inşalah ben inanıyorum olur senin de bebişin inşallah etrafımızda çok örnek var yıllar sonra oldu hep sakın üzülme dualarım seninle.kalbin çok güzel eminim Allah ım duyacaktır

evet kocam hala görüşüyor ne kötü ama sözde ana baba diye arayıp soruyormuş sadece hal hatır sorup kapatıyorum soğuğum diyor.ben görüşmesem de doğumda gelecekler adım gibi biliyorum canım

benim çok zaman sayılmaz 18 aydır evliyim 1 senedir bebek istiyorum ama her ay umutla beklemek o kadar zorki senelerce olmayanlar nasıl dayanıyo sabrediyo bilmem, hakikaten yaşamayan bilmez derlerya doğru yani, çok yıpratıcı, birde eşim ailesinin problemleriyle fazla ilgili tabiki ilgilenecek ama o yüzden eşimin surat asması, mutsuz olması banada yansıyo annesi, ablası en ufak bişeyde eşimi arayıp anlatıyolar annesi hastayım hastayım diyip sürekli duygu sömürüsü yapıyo (gezerken hasta olmuyo maşallah), kadın benim için tam bir kabus evlendim bi kaç ay sonra geldi 5 ay kaldı evimde ben işten geliyorum yemek yapıyorum, gündüzden yediği içtiği bulaşıklar duruyo hiç kılını kıpırdatmıyo resmen kadının hizmetçiliğini yaptım, kendi temizliğine de dikkat etmiyo e benimde içim almıyo, en küçük bişide hemen hastaneye götürmeler... neyse yaz yaz bitmez.. senin dediğin thermali bi akrabamda söyledi bana insan umut ediyo ilk fırsatta gidicem inşallah. Sende sıkma canını, bebeğine odaklan o doğunca hayatını güzelleştirir bütün sıkıntılarını unutturur sana inşallah, Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

ayy sende de görümce var desene kıskanç şeyler nolcak kıyamam sen de çekmişsin daha ne kadarlık evliyiz yaptıkları terbiyesizlik resmen .hastalığı kullanma olayı benimkinde de var böbrek astım derken en son kanser oldum dedi duygu sömürüsü yaptı aramıyor eşim eskisi gibi diye ağlattı babası falan üstümüze geldiler ertesi gün yanlış teşhis dediler düşün artık:) seni çok iyi anlıyorum valla canım.buarada daha yeni evliymişsin yaaaaa ohhooooo olur daha dur bakalım canım benim nasip her şey dur bakalım akışına bırak çok kasınca da olmazmış rahat ol valla daha erken ...suan hala görüşüyor musun fazla yüz verme eşine de ben gibi sert çıkıp kavga ederek değil aslında politik olup sessiz sessiz soğutmalıyız ailelerinden

valla ben memnun olan çok az kişi gördüm bu eşlerin ailelerinden, oğullarıyla evlendin diye sahipleniyorlar eşya gibi, senin kaynanada hastalık meraklısıymış ama kanserde çok fazla olmuş canım :) işin özünde çok benciller ve fazla ilgi bekliyorlar, benim eşim annesi varken biyere gittiğimizde, restorana filan, annesinin yanına oturur aman yalnız kalmasın alt tarafı aynı masadayız yani, arabada annem önde otursun arkada rahat edemez der öne kendi yanına oturmasını ister bazen el ele bile tutuşurlar yani, benden fazla annesine ilgi alaka bende görmezden gelirim geçerim işte basit şeyler belki ama tuhaf geliyo bana nedense, bunlar ilgi manyağı ve oğullarıda onların oyuncağı :)) napalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

resmen yuhh dedim ne alaka yaa eşi dururken annesinin yanında ne işi var ayyy sinir oldum nişanlıyken benimki de annesinin koluna girer yürürdü ben tek..bunu 2 kez yaptı kavga ettim ancak öyle vazgeçirdim:)) ayy cidden bizim eşlerde de var azcık sorun canım ama napalım yuvamızı mı yıkalım boşver zamana bırakalım görecekler ikinci yüzlerini:) benimkini sömürmüşler ne ev ne arabamız var düğün borclarıyla ekside başladık hala toparlanmaya çalışıyoruz.valla usul usul biz de duygu sömürüsü yapalım soğutalım şunları belki işe yarar.

kocanin tavri gercekten onemli o gereken cvbi verseydi sana hic bisey diyemezlerdi ama demekki onunda huyu oyle ama sen yine de canini sikmamaya calis artik bebegin icin en azindan Allah sana sabir versin ben senin yerinde olsam onlarla konusmazdim

Allah yardımcın olsun canım benimm ya.. çok dua et, Allahım herşeyi öle yoluna düzenine koyar ki. çok dua et sen...

Allah yardımcın olsun canım benimm ya.. çok dua et, Allahım herşeyi öle yoluna düzenine koyar ki. çok dua et sen...

inşallah canım ama insan sinir oluyor düşün artık daha birazı onlar yaa ve yüzsüzler doğumdan sonra kesin gelecekler elleri bomboş sütüm kesilmez inşallah

Sonuçra eşinin ailesi ve bu insanlarla eşinle evli olduğun sürece yüz yüze geleceksin sen bu insanlara cıvık cimri yüzsüz vs bir sürü şey söylüyorsun kendi ailene de emekli tatlı okumuş insanlar diyorsun bu insanları sevmediysen neden oğullarıyla evlendin senin dengin biriyle evlenip daha mutlu olabilirdin yanlış anlama seni yargılamak değil maksadım insan dengini bulduğunda mutludur sen bir yılda bu insanlara katlanamıyorsun ilerleyen yıllarda ne olacak sevmiyor olsanda eşinin hatrına katlanabilirsin yada arada bir mesafe bulunsun diye eşini uyarabilirsin sen öğretmen eşin komisermiş ikinizdde okumuş insanlarsınız konuşarak halledilmeyecek şey yok bence ....

inşallah canım ama insan sinir oluyor düşün artık daha birazı onlar yaa ve yüzsüzler doğumdan sonra kesin gelecekler elleri bomboş sütüm kesilmez inşallah

offf be gülüm elleri boş olsun boşver senin bebeğin sağlıklı olsun senin yanında olsunda açta kalmaz açıktada kalmaz hem onların getirdiğine minnet bile etmez insan sen sağlıklı doğum yap bebek iyi olsun gerisi boşşşşşş

valla ben doğruları söyledim sen detayları pek bilmediğin için rahat yazmışsın arkadaşım ama yaşadıklarımı bilmiyorsun evet eşimin ailesi yüzsüz görgüsüz benim ailem de bir o kadar mütevazi sessiz iyi niyetli insanlar tekrar tekrar söylerim doğru olan bu eşim de bir o kadar harika bir o kadar dürüst beni deli gibi seviyor ben de onu bu yüzden evlendim kusura bakma hiç kimse ailesini ilk baz alarak evlenmiyor eşimle görüştük çıktık anlaştık evlenmeye karar verdik ailesi sonradan devreye girdi sorunlar da o zaman başladı zaten.evet biz okumuş insanlarız ama ailesi değil eee cahile de laf anlatmak cidden zormuş kendi açısından bakıyor olaylara anlatamıyorsun derdini..sen kızın olunca dengine verirsin artık ailesi iyi değilse seviyor da olsa çocuk iyi de olsa vermezsin hatta verdin diyelim eşinin hatrına o da çeksin ailesini ...mantığın bu mu yani.neyse yaa boşver.

allah yardım etsin...
haklısın her konuda....
bende olsam görüşmem...
hatta bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım ve görüşmüyorum zaten...
benim eşim restini çekti ailesine...
iş eşinde biter....
o yüz verdikçe sonu gelmez pek...
dilerim anlar bunlarıda çözer bu konuyu eşin...
çok üzme kendini bebeğine yazık

ben sana sonuna kadar katılıyorum işin içine girmeyen bilemez, öncelikle aileleri tanımıyoruzki zaten ilk olarak oğullarıyla tanışıyosun seviyosun aşık oluyosunki evlenmeye karar veriyosun aileler sonradan devreye giriyo e ailesini sevmedin die sevdiğinden vazmı geçiceksin, üstelik idare etmeye çalıştıkça, alttan aldıkça insanın tepesine çıkıyolar valla benim ailem bana ne kadar fedakarsa kaynanamda o kadar görgüsüz evimde ne varsa kendi evine götüresi geliyo daha annem bana evinden şunu bana versene dememiştir ama kaynanam şunu bana ver bunu bana ver bende yok bilmem ne genellemede yapmıyorum herkesin iyisi kötüsü vardır ama çevreden gördüğüm hep bu kız aileleri genelde fedakar oluyolar aman kızımı üzmesinler die ama erkek aileleri gelini eşya gibi görüyolar yenisini alırız die bakıyolar, toplumumuz böle malesef kadın evlenip boşanınca ikinci el eşya gibi erkek evlenip boşanınca bişi yok.. birde benim hiç erkek kardeşim yok benim kaynana her fırsatta yüzüme vuruyo anneme acıyo oğlu yok die oğlan doğurdum die övünüyo (sanki böyle şeyler insanın elindeymiş gibi) ama annemde asla oğlum yok die üzülmüyo gülüp geçiyo ona, bana kızlarım yeter diyo, kaynana hep acıyo oğlu olmayanlara ama kendisinin büyük oğlu yüzüne bile bakmıyo aynı apartmanda selam bile vermiyo annesine.. Yani herkese uzaktan hoş gelir davulun sesi kimse böyle olsunda mutsuz olayım demez herkes ister eşinin ailesiyle iyi geçinmek ama alttan almakta biyere kadar canım...

gerçekten haklısın canım bizi muhattap bile etmemeleri gerek bu konuda eşlerimizin.çünkü kilit nokta cidden onlar.biz devreye girersek ya tatsızlık oluyor ya da kötü gelin oluyoruz.ben 2 sene sustum zaten ama sonunda patladım herkesin bir sabır noktası var.ama cidden sustukça daha da üstüme geldiler buna yemin edebilirim yaaaaa taviz tavizi doğurdu resmen... onlarsız çok mutluyum olmasalar da olur cidden..sen kurtulmuşsun ne güzel eşin dimdik durmuş arkanda valla anlat bana da nasıl olacak eşime iyi davranıyorum sessiz kalıyor kavga ediyorum yine de ses çıkaramıyor ailesine karşı öyle büyümüş yetişmiş kıramıyor zincirlerini.belki bebekten sonra değişir bilemiyorum.haftada bir arıyor hal hatır soruyor hatta şimdi ankarada kursumuz var 3 hafta ailesi yerine polis evinde kalacağız görüşmeyeceğiz beni de zorlamıyor görüşmem konusunda .doğumda gelecekler tek derdim o zaten :)) nsaıl hareket edeceğim bilmiyorum

biz de 3 kızız annemin 1 oğlu doğmuş kan uyuşmazlığından ölmüş bizden önce ve aynen canım yaaa gayet mutlu annem de valla onlar kendi dertlerine yansınlar ..kız erkek ne fark eder Allah hayırlı evlat versin.. yüzsüzlük işte benimkide aynen öyle gelir senin leğenin yok senin tencerelerin adi .... sen yapamazsın edemezsin .kalın sarıyorsun yaprakları ,benim kızım şöyle yapar böyle yapar 150 kiloluk uyuz kızını över durur beni küçümserdi...ve kendi evi gibi evimde gezinirdi ses çıkarmazdım.ama varya bi yengem var 2oğlu da öğretmen 2gelin aldı..1.gelini öğretmen kız ufak tefek ama nasıl havalı yengeme asla yüz vermedi her dediğini yaptırır mutfağına sokmaz benim düzenim belli karışma der,senede 1 gün gelir kalır gider ama yengem hanım kız der ondan için över sürekli ,diğer gelin de biz gibi güleryüzlü iyi niyetli ezer durur onu sürekli yani bu devirde valla mesafeli olmak en iyisi:)))
kız aileleri cidden kızım üzülmesin aman yuvası dağılmasın diye hep ılımlı davranıyorlar yoksa düğün alışverişinde falan bozulurdu kesin bizim olan bize olurdu eşimle...sen de güçlü ol canım cidden bu durumu düzeltmek eşimizin elinde onları nasıl yola getireceğiz bunu düşünelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…