Güzel dileğin için çok teşekkür ederim iyi ki varsın

bu sitede yorumlarını severek okuduğum üyelerden birisin.

Evet hayatın kendisi zaten stres ve imtihanlarla dolu. Herkesin yaşadığı bazı zorluklar var ve bu dünyanın aslında mutluluk yeri olmadığını biliyorum. Allah'a hep dua ederdim "Allah'ım canımı erkenden al, bana güzel bir ölüm nasip et,benim uzun uzun yaşayacak takatim, hevesim yok"diye. Bazı insanlar mesela kendini sever kendine değer verir, özgüvenli, enerjik ve hayatı yaşamayı çok seviyor.
Benim de enerjimin zirve yaptığı zamanlar oluyor elbette. Gün boyu karamsarlık içinde değilim, kendime iyi gelecek şeyleri yapıyorum. O kadar ağır imtihanlar yaşayıp gıkı bile çıkmayan, sabreden insanlar da var. Keşke onlar gibi güçlü, dirayetli olsam. Ben de senin vesilenle fark ettim sürekli şunu yapmalıyım bunu yapmalıyım şeklinde gereklilik kipiyle konuşuyormuşum.
Psikoterapi için de psikiyatristim beni psikoloğa yönlendirdi 3-4 ay oldu galiba. Psikoloğa numaramı bilgilerimi verdim ama yoğunluktan dolayı dönüş olmadı. 153ü arayıp psikolojik destek alınabileceği de söylendi ama o da sanırım kısa süreli, birkaç seans. Bu olaydan sonra ben şunu anladım:
istediğim kadar psikolojik destek alayım, birilerine danışıp soru sorayım ama yolun sonunda yine kendimle baş başayım, kendimi koruyup kollamaz, içimdeki çocuğu sevmezsem, kimsenin bana bir faydası dokunmaz. O yüzden çözüm bende aslında. Umarım ben de senin gibi güçlenir ve kendime yeni bir hayat kurarım.