Başım çatlıyor. Destan dolu konuşmanın bir kısmı sadece
Arkadaşım: Seni üzmek istemedim seni çok seviyorum. İnsan bazen hayal kuruyor en yakın arkadaşın ve yabancı olmayan abinin birlikteliğini seninle akraba olmak ve tüm bu zorlukları birlikte aştığımızı görmek .
Seni seven ilgi duyan merhametli biri üstelik saygısı çok yüksek ne desen koşup yapar ama şuan askerlik döneminde de destek olman lazım o sevgi bağını oluşturmak lazım diyorsun ya şu bu vs aynı şeyleri o da düşünebilirdi bu kadın yıllarca evde ne yapmış diye oysa karşındaki insan kültürüne bakış açına bakıyor. Kendi korkuların yüzünden bundan kaçmak zorunda değilsin pişmanlıkların olmasın diye kızdım bu senin hayatın senin seçimlerin
Yarın bir gün senin de güzel hayat yaşamanı isterim. Sanıyorsunki kpss ile atanırım hayır 3 4 yılını vermen lazım atamalar çok zor herkes sürünüyor bazı kurumlarda atamalar kapandı
Seni sevmesem böyle yazmazdım
X abi yine düzgün birini bulur çünkü düzgün bir insan askerliği yap gel burada tanınıyor işini yine yapar evine de bakar ve ben onun eşiyle dost olurum. Peki ya sen ne yapacaksın? Sana kimse kpss vs çalışma spora gitme demedi ki benim hatrıma da kimseyle konuşma. Adamın artı eksi yönlerini bi düşün 3 günde adam seni terslememiş bile ben olsam hem sana kızarım hem döner bu tarafa kızarım
Neyse sadece iyi olmanı istiyorum gözlemlediğim kadarıyla x abiyle yakıştığınız için sana x abiyle olmanı tavsiye ettim ancak askerliği bitsinde o yazsın askerliğinde de ne yapıyorsa yapsın zorlukları tek başına atlatsın bakış açısındasın ben seni böyle bilmezdim insanlar değişebiliyor belki de.
Benden ufak bir tavsiye biriyle duygusal bağın olması için onun zorluğuna destek olmalısın orada ne yaparsa yapsın üstüne bir de o yazsın yaparsan ne işin rast gider ne evlilik ki ben iyi olman yönündeyim
Ben seni kardeşim diye biliyorum aramızda ne olursa olsun ya da neye karar verirsen ver her zaman destekçinim
Ben: Bu benim hayatım. Senin de kendine ait bir hayatın var ve bana destek olmak zorunda değilsin böyle düşünmeni kendini sorumlu hissetmeni istemem. Kiminle arkadaş dost oluyorsan ol bu da sana bağlı. Yapmak istediğim şeyleri yapicam.
O: Burada kastedilen mevzunun ne olduğunu umarım biliyorsundur. Her neyse atışmaya başlayacağız gibi duruyor
Ben: Ben koca meraklısı değilim libidom yüksek tamam ama üzülmekten yeniden yanlışlık evlilik yapmaktan , mutsuz olmaktan ve yanlış tercihler yapmaktan korkuyorum.
O: Korkuyorsan neden sürekli birileriyle konuşuyorsun
Ben: Çünkü düşüncelerimin doğru olmadığını ispat etmeye çalışıyorum kendimce. Belki de gerçekten sevip sevilirim ve 2 yıl sonra evlenirim. Her erkeğin aynı olmadığını düşünmek istiyorum.
O: Sana tanıdık birinin referansı geliyor sadece ben değil bir kaç kişiden de gelmişti. İlişki kuruyorsun ama yanlış kişilerle. 2 yıl diyip duruyorsun eski eşinle 2 yıl sonra evlendin de ne oldu 2 yılda insanlar tanımıyormuş demekki tanıtmak isteyen 1 hafta da dahi tanır
Ben: Aynı eve girmeden kimse kimseyi tanıyamaz zaten. Evlilik biraz da şans nasip kısmet işi. Ben x ile ilgili kötü bir şey düşünmedim yani o konuda yanlış anlaşılma olmasın
O: Kötü bir şey düşünmedin ama kötü şeyler oldu adam askere gitmeden önce tekrardan kötü hissetti . Neyse sana çok öfkeliyim aslında
Ben: Yoo neden kötü hissetsin , ben ona beğenmedim seni falan demedim aksine güzel şeyler söyledim. O da neden seni yanlış anlayayım kirilmam üzülmem sadece konuştuk dedi
O: Güzel şeyler söyledin 2 gün önce konuşmak isteyip sonra konuşmayalım dedin. Onun adına sana kızmak istemiyorum
Ben: Hem onun adına konuşamam diyorsun hem de öfkeleniyorsun beni suçluyorsun. Benim duygularımı değil onun duygularını düşünüyorsun resmen şaka gibi. Ben sana ilişkiye hazır değilim, kimseye söyleme konu kapansın boşver konuşmak istemiyorum demiştim. Sen ısrar edince seni kırmamak adına tanıştım onunla yoksa tanişmazdim
O: Beni kırmamak için adamla mı konuşuyorsun bu ne saçmalık. Şaka gibi çünkü karşı tarafı yıpratmanla ilgilenmiyorsun.
Ben: Bu mevzuyu konuşmak kalbini kırmak istemiyorum. Normal ilişkide 2 kişi kendi arasında konuşur ilerler ya da biter. Ama bak sen eşinle bu durumu konusmussun hemen. Sen niye ofkelisin, ben senin kardesindim hani? Benim kalbimi düşünmeden, hayallerimi beklentimi düşünmeden konuşuyorsun
O: Kalkıp en son bana diyorsun ki tamam ver numarasını konuşayım ben de tamam diyorum ve konuştunuz
Ben: Nasıl olsa o askerden gelince ben ona birini bulurum, o zaten her türlü bulur ama sen takintilisin böyle evlenmen zor dedin bana. Peki sence bu söylediğin sözler bana çok iyi mi hissettirdi
O: birileriyle konuşup yanlışlar olmasından bıkmandan dolayı olabilir mi
Ben: Lütfen bu konuyu düşünme artık. Kendine yuvana odaklan gerisini boşver
O: Sen iyi olmayı hak ediyorsun. Anlıyor musun kendini bu kadar küçültmene dayanamıyorum iyi olmayı sevilmeyi sevmeyi hak ediyorsun. Neyden kimden neden ya, niye korkuyorsun? Düşünüyordum x abi meselesini ama kalktın ve daha önce evlilik isteyen sen bugün ben korktum diyorsun. Sana da değil kızgınlığım, hayal kurmuşum ona.
Yolun açık dileklerin kabul olsun.
Ben: Ders çalışayım spor yapayım kendime vermediğim değeri vereyim istiyorum. Ben birini sevince huyum suyum değişiyor salaklasiyorum. Sen beni aşık ve mutsuz mu görmek istersin
O: Bende aşıktım ve aşık olduğum kişinin verdiği değeri gördüm ve değerli olduğumu anlamama, görmeme neden oldu. Biri destek olmadan daha doğrusu ayna olmadan güzelliğini göremezsin
Ben: Zamanlama yanlış değil miydi sence
O: Hayır değildi bu kaderin sana sunduğuydu. Tanıdığım en iyi insansın hayatımda. Benim en kötü en iyi her anımda vardın. Bu zamana kadar tanıdıklarımız bu yüzden yıprattı ama x abi
buna rağmen kalkıp misafirlikte dayısının evindeyken sana yazıyor. Sen değerini anlamıyorsun seni sevmiş ve ilgi duymuş.
Çöp olan geride kalıyor
Ben: Ya ben sen aracı oldun diye öyle davranıyor düşündüm valla. Yoksa dayısındayken benimle konuşması bana değer verdiğini göstermez.
O: Hayır tabiki ben aracı oldum diye değil, askerde olanları anlatır sen ona kendini anlatırsın. Tanı gör ,temas et ama konuşmaya devam etmelisin ama gel git yapmadan
Ben: Sen diyorsunki bir erkek en zor zamanında daha çok bağlanır. Herkes aynı değil. Ben düşündümki o askerden gelsin, gerçekten aklında hâlâ benimle konuşma isteği varsa konuşur. Konuşmazsa da konuşmasın herkes kendi hayatına bakar
O: Yok işte öyle olmuyor olaylar biz eşimle askerde daha çok bağ kurduk. Bu sırada x abide tuşlu telefon var askerde olduğu için. Keşke o mesajı yazmadan önce bana danışsaydın. Boyu boyuna huyu huyuna denk, öyle yakışıyorsunuz ki
Ben:Yani yüz yüze görüşmeden bilinmezki
sürekli İstanbul'a mi gelecekti bir de o var. Birlikte dışarda bir şeyler yiyip içmek gezmek, bir avmye kafeye sahile parka gitmek vs. X ile aynı sehirde değiliz, benim için buraya sık sık gelemez diye düşünüyorum
O: senin için oraya gelirdi
Ben: Ama artık çok geç, çünkü konuşmasak daha iyi olur dedim ya ben ona
O: Bir şey diyicem seni ikna etmemi istersen ederim sorun yok ama net şekilde istemiyorsan diyecek bir şey yok. Net şekilde isteyip istemediğine karar ver önce.
Her şey çözülür Korkuların hakkında konuşuruz
Ben: hayır onunla konuşmak istemiyorum.
O: Anladım