Siz olsanız ne yapardınız?

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Arkadaşlar yeni bir sorunla karşınızdayım..bu seferki biraz farklı.konu şu ki; sosyal medyadan bir kadın eklemişti beni..yaş olarak benden küçük, iki kızı var.kızkardeşimin ilkokul arkadaşı imiş.. Sürekli herşeyi beğenip hayırlı yorumlar yapıyor dua ederek..ayrıca bu kadın sadece ben değil, bizim muhitteki çoğu kişide ekli.onlara da benzer şeyler yazıyor. Resimlerden anladığım kadarıyla evli, iki küçük kızı var, birinin ağzı maskeli ve sacları yoktu..bir süre sonra benden para istedi, kızım hasta, eşimin kazancı yetmiyor diye..neyse yardımcı olmak isterim dedim..ama sürekli yazmaya başladı, gece-gündüz demeden.abla nasılsın, abla nasılsın.....ben de engelledim..sonra başka bir hesaptan bana kahkaha göndermiş.. Bir süre sonra engeli kaldırdım kadından, hala istek gönderiyor..siliyorum, gönderiyor..
Sonra da gecen gün çok eskilerden bir arkadaşım aradı, telefonda ağlayarak para istiyor, ama eşinin kazancı yetmiyormuş, çünkü ev almışlar, borcunu ödüyolarmış..3.çocuğuna hamileymiş, kendileri istemiş çocuğu, özel hastaneye gidemiyormuş, özele gitmek için istiyor ağlayarak..her ay bana para gönderir misin diye..
Bu arada ben öyle zengin birisi falan da değilim.tek maaşlıyım, memur maaşı kadar diyim.. eşim de borç ödüyor bütün kazancıyla....evim kira..lki çocuğum var..
Şimdi birileri yardım istemişken yardım edememek insanlığa yakışmaz diye vicdan yapıyorum, ama benim durumum da ortada..ayın 15 i geceli sadece 100 liram kaldı. Arkadasım az önce gecenin 11 bucugunda aradı acmadım, gündüz mesaj cekmiş, özel hastaneye gidecegim, param yok diye..kendisi 1.45 boylarında 90 kiloymuş..devlet hastanesi kabul etmiyormuş, düşük tehlikesi varmış..var mı böyle bir şey?
Siz olsanız ne yapar, ne düşünürdünüz?

İmkanın varsa yardım edersin imkanın YÖK söylediğiniz kadarıyla hayati bi konuda yok ortada vicdan yapacak sebep YÖK bence

bence bu kısının gercekten paraya ıhtıyacı yok
bu kısı bıraz hazıra alısmıs

durumu olmayan zorda kalan ınsanın halı bu olmaz
kadının kendısıne degıl de yardım edeceksenız cocuklarına ust bas kıyafet yardımı yapılabılır
muhtarla gorusulebılır bız muhtarımıza kıyafet toplayıp verıyoruz ıhtıyac sahıplerıne ulastırıyor bu yontemı kullanabılırsınız
para falan sakın vermeyın ... bana duygu somurusu yaparak para bırıktırmeye calısan bırı gıbı geldı

ona net bı sekılde sıze yardım etmek ıcın muhtarlıga gıdıcem cocuklarınıza ust bas kıyafet yardımı yapılması ıcın on ayak olucam benı rahatsız etmeyın tacız boyutuna ulastı davranısınız deyın bence.

Bir de bu ikisi bulunduğum yere çok uzak şehirlerde yaşıyorlar..banka hesap numaralarını falan da gönderdiler. İnanın vicdan yaptım diye sırf..benim de 50 kr.luk su alamadıgım günlerim oldu, ama kimseden 5 krş.istemedim

Devlet hastanesi boya kiloya göre kabul etmemezlik yapmaz, riskli durumlarda özel hastaneler hastayı geri çevirir, devlet çevirmez, Bugüne kadar hep öyle duyduk.
Yardım edecek durumunuz yoksa yapacak birşey yok. Hayır demeyi öğrenin, hesap numarasını vermeye kadar uzamasın.

Banane onun keyfi yaptığı işlerinin ceremesinden.
Banane onun hastanesinden.
Sizin değil kardeşinizin arkadaşıymış,kardeşinizden de istemiş mi ki?

Aa önüne gelen sizden para istiyor ne hakla anlamadım? kimseye ne bulasın nede paranizi verin bir sürü başvurulacak yer var arasın bulsunlar milletin enayisi sizmisiniz ?ilk defada sizden duydum devletin kabul etmeyip özelinde baktığını

Değişik bir sorunmuş
eşinin kazancı yetmiyormuş, çünkü ev almışlar, borcunu ödüyolarmış..3.çocuğuna hamileymiş, kendileri istemiş çocuğu

Bunu yapmadan once dusunecekti herhalde dimi?
145 boya 90 kilo olabiliyorsa cok da paraya ihtiyacı yokmus belli ki. Bir de ne alaka yani siz? Para mi basıyorsunuz anlamadim bayagi tuhaf bir durum. Ayrica oyle bir durum da yok. Asil ozel hastaneler yapamaz o isi, üniversite ya da egitim araştırma hastanesine yönlendirirler. Rahat bir 6 kilo filan dogurur çünkü

Arkadaşım seni iyi niyetli görmüşler sömürüyorlar tek açıklaması bu. İnsanlığın çivisi çıkmış. Bir daha ararsa ancak kendime yetiyorum o da zar zor de.

yardmda bulunacak maddi gucunuz yoksa ki olmadigini soyluyosunuz... insanlara net olun. veremem borcum var vs. kesin konusun. yardim etmek isterim diyip engellemek telefn acmamak da hos degil.

Para falan göndermeyin, arkadaşınızla aranıza da mesafe koyun (ki ben olsam tamamen hayatımdan uzaklaştırırdım). İmkanı yoksa çocuk yapmasın o zaman.
Ayrıca devlet hastaneleri ne güne duruyor.
Okurken ben bile sinir oldum bu duruma.

90 kılo bırı ac degıldır emın ol yıcek parası var demek kı masallah tosuncuga
uzak sehırdeymıs bıde ben sandım hemen aynı mahalledesınız
ozaman acık acık yaz benı sakın bırdaha rahatsız etme dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…