• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var kayınvalide ve kayınpederle aramız pek iyi değil haftasonu bize geleceklermiş eşimi arayıp müsait misiniz diye sormuşlar gelin demiş bana sordu bende gelsinler dedim. Ama beni aramaları gerekmiyor mu böyle olunca da açıkçası içimden onlara yemek yapmak hazırlık yapmak gelmiyor. Zaten çok laf söylediler çok kırdılar beni hala çok ama çok kırgınım. eşim bişey yapma iki bebekle lahmacun söyleriz dedi. Öyle de ayıp olur mu beni adam yerine koyup gelicez diye aramıyorlar içimden de onlar için uğraşmak gelmiyor zaten çocuklarım hasta ve durmuyolar Yorgun'um ne yapayım sizce nolur fikir verin bana
Aranız limoni olduğundan aramak istememişlerdir. Bence normal.. Aynı durumda siz olsanız siz mi arardınız yoksa eşinize mi aratırdınız? Madem geliyorlar, arayi düzeltmek istiyorsanız buzları eritmek için bu bir fırsat olabilir..

Eşimin tarafı da eşimi arar gelmek isterlerse bence bunda tuhaflık yok. Eşin de sana sormuş zaten.
Ama gelenler hazetmediğin kişilerse hazırlık için bebeklerini ihmal etme derim. Ev yemeği yapan yerler var artık.. Ortaya 2 çeşit zeytinyağlı sipariş et. Fırına bir etli yemek koyarsın. Bir de çorba ve salata bitti gitti..
Misafir durumlarında falan bebekler çok mağdur oluyor o yüzden pek bu aralar misafir kabul etmiyorum ben de..

Sizin anne babaniz gelecegi zaman arayip esinize mi soruyorlar ki onlar da sizi arasin?
Aramis gayet nazikce sormuslar esinize. Niye sizi arasinlar bir daha.
Ayrica lahmacunla gecistirmek olmaz siz yapamiyorsaniz disardan tatli falan da alin cayin yanina.

Gerekirse bir restorandan zeytinyağlı ve etli yemekler ismarlayin. Ne kadar sinir olsamda evime gelen her misafire misafir gibi davrandim. Bunu hak ettikleri için değil, kendim için yaptım. İnsanlara yaptıkları ayiplardan utanmalari için izin vermektir bu, esinizin kalbinde degerinizi arttırır.

Sadece senin kv kp ine özel durum değil genelde erkek ailesi oğullarını arıyolar benim kv ler de öyle,alış yani ben de sinir oluyodum başta ama şimdi çok takmıyorum

İnsan yerine koymuyorlar gibi geliyor resmen iki bebeğim var bakmaya gelince kaçar ama iki çocukla hizmet beklerler

Allah aşkına sizin anne babanız gelmek için eşinizi mi arıyor? İnsan evladını da aramaz mı? Yapmayın lütfen, ne var bunda? Anne baba onlar, benim annem beni arayıp kızım gelicem müsait misiniz dese hemen gelin derim kalkıp bi de eşime sorayım demek küfürdür bana göre.
Ne bileyim, ya benim anne baba anlayışım farklı, ya da burda çok abartılıyor her şey.
Çok doğrusunuz ama belirli sebepleri olabilir. Mesela benim eşim ayrı şehirde haftasonları görüşüyoruz arada bir. Kendi ailem siz görüşün, vaktiniz yok diye gelmiyor ama eşimin ailesi öyle değil. Bir yere giderken de bayana sorulur müsait misin diye. Eşimin ailesi eşimi arayıp, geliyoruz derler direk. Müsait misiniz Vs yok. Evlendiğimizden beri göremediğim eşimi onların yanında görüp görmemekte anlam ifade etmiyor. Belki konu sahibinin de bazı durumları vardır. Onların ilişkileri başkadır.

Gerekirse bir restorandan zeytinyağlı ve etli yemekler ismarlayin. Ne kadar sinir olsamda evime gelen her misafire misafir gibi davrandim. Bunu hak ettikleri için değil, kendim için yaptım. İnsanlara yaptıkları ayiplardan utanmalari için izin vermektir bu, esinizin kalbinde degerinizi arttırır.

Öyle bir insan ki utanmaz hatasını anladı pişman oldu ondan iyi davrandı der çok yüzsüzler anlatılmaz biri

İnsan yerine koymuyorlar gibi geliyor resmen iki bebeğim var bakmaya gelince kaçar ama iki çocukla hizmet beklerler
Bende görümceme gitmiştim, ilk evlendiğimde. Geliyoruz diye haber verdik, eşime yemek yer misiniz diye sormuşlar, üç saat yol çekip gideceğiz. Her neyse bana sorsa, yok derdim o soruya da eşim evet demiş. Gittik, masada herkese bir tabak, ortada salata. Yemek beklerken baktık, pide yaptırmış, ayran almış. Sizde iki çocuk varsa kasmayın. Ayranı bile hazır alın. Yanına bir çorba ve salata yaparsınız, çocuklar durmadı dersiniz. Bende şehir dışında olmalarına rağmen, neden müsait misiniz diye bana sormamalarını anlayamıyorum. Onlar için canımızı sıkmadan iyi olacak

Aynen katiliyorum.
Vallahi bence de hersey cok abartiliyor.
Zaten aralari limoniymis aramamalari da normal bu durumda.
(Evin hanimini ille de aramak gerekliyse eger.)
Bu gidisle es dost ziyaretleri avrupadaki gibi randevulu sisteme dönüsecek:KK48:
Herkes sabahtan akşama evinde değil ki. Mesela ben 18.00 de eve geliyorum. Maalesef yetiştirdikleri oğulları çöpü ellemez. Hem misafiri kim ağırlıyorsa, ona soracaklar tabi. Misafir lahmacun yaptırmayla bitmiyor ki. Diğeri oğul ise o da kız. Nasıl oğullarına küsmüyorlarsa, eşine de birşey demesinler ki hem gelin değil kız olduğumuzu hem de büyük olduklarını bilelim.

Bende görümceme gitmiştim, ilk evlendiğimde. Geliyoruz diye haber verdik, eşime yemek yer misiniz diye sormuşlar, üç saat yol çekip gideceğiz. Her neyse bana sorsa, yok derdim o soruya da eşim evet demiş. Gittik, masada herkese bir tabak, ortada salata. Yemek beklerken baktık, pide yaptırmış, ayran almış. Sizde iki çocuk varsa kasmayın. Ayranı bile hazır alın. Yanına bir çorba ve salata yaparsınız, çocuklar durmadı dersiniz. Bende şehir dışında olmalarına rağmen, neden müsait misiniz diye bana sormamalarını anlayamıyorum. Onlar için canımızı sıkmadan iyi olacak

Benimkilerde şehir dışından gelecekler yapmak hiç sorun değil ama bana yaptıklarına karışıklık yapasım gelmiyor sormaları çok tuhaf olmuş gerçekten

Yaa varya sizin hayatlariniza, dertlerinize falan sahit oldukca acaba tuhaflik bende mi diyorum? Yani esinizi arayip ona haber vermelerinde dert yapilacak ne var allah askina ya gercekten sinirleniyorum. Ogullarini arayip ona soylemisler bunda ne var? Ben mi yanlis dusunuyorum birisi gercekten bana bir seyler aciklayabilir mi? Bu dert yapilacak bir sey mi?

Aynı durumları yasamisiz ben mesela 2 senedir görüşmüyorum,benim evime o kadın gelemez ben ve cocuklarimda asla gitmeyiz.Esim görüşebilir ama beni kimse zorlayamaz.Neyse siz gorusuyorsunuz madem hastalık varsa yapacak birşey yok,ya eşiniz bakacak siz küçük çapta birşeyler yapacaksınız ya da hazir ikram yapacaksınız.Cocuklariniz daha önemli tüm gece yavrulariniz ile ilgilenir,onlarla da fazla aynı ortamda kalmamış olursunuz.Ayrica bu kadar şeyden sonra sizi aramalarını beklemeniz de garip bırakın oğullarını arasinlar,sizi aramaya yüzleri yoktur bence

Arkadaşlar, arkadaşımız bu konuyu açtığına göre cidden rahatsız oluyor. Mesele, oğullarını aramış ne var bunda değil. Mesele, ailenizin sizi araması da değil. Şehir dışından gelen bir aile ve her ne olursa olsun bayana sorulur. Bayan ağırlar misafiri, bayan bilir müsaitliği. Belki haftaya gelin diyecek. Şehir dışından da gelip, bir saat oturup kalkmayacaklardır, elbette sorulacak müsaitlik durumu evde iki çocuk varmış. Aralarıda bozuksa özellikle aramalılar. Aramalılar ki kız da demek ki aramızda birşey yok deyip, sakinlerinin biraz, gönülde yapmış olurlar. Daha sen aramadığın insanın evinde ne işin var, yüz yüze nasıl konuşacaksın? Ara, büyük ol, oğlunla mesele olsa aramayacak mısın? Demek ki karşındaki kızın değil, gelinin ki arayamıyorsun. Bir gelin de böyle davranır, böyle düşünür o zaman.

Allah aşkına sizin anne babanız gelmek için eşinizi mi arıyor? İnsan evladını da aramaz mı? Yapmayın lütfen, ne var bunda? Anne baba onlar, benim annem beni arayıp kızım gelicem müsait misiniz dese hemen gelin derim kalkıp bi de eşime sorayım demek küfürdür bana göre.
Ne bileyim, ya benim anne baba anlayışım farklı, ya da burda çok abartılıyor her şey.
Ya sanırım bu yeni moda çıktı ,beni arasınlar vs vs .kaçıncı konuyu okuyorum böyle .
Herkes tabiki kendi çocugunu arar çünkü herkes kendi çocuğuna yakın hisseder .

Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil .
Ayrıca hizmet beklentileri olduğunu nerden biliyorsunuz ?eşiniz bile dışarıdan hazır alırız demiş işte .

Çok doğrusunuz ama belirli sebepleri olabilir. Mesela benim eşim ayrı şehirde haftasonları görüşüyoruz arada bir. Kendi ailem siz görüşün, vaktiniz yok diye gelmiyor ama eşimin ailesi öyle değil. Bir yere giderken de bayana sorulur müsait misin diye. Eşimin ailesi eşimi arayıp, geliyoruz derler direk. Müsait misiniz Vs yok. Evlendiğimizden beri göremediğim eşimi onların yanında görüp görmemekte anlam ifade etmiyor. Belki konu sahibinin de bazı durumları vardır. Onların ilişkileri başkadır.
Ee yani. Onur boyu çocuklarını goremiceklermi ne alaka. Onlarin suçumu ayrı şehirlerde olmaniz

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var kayınvalide ve kayınpederle aramız pek iyi değil haftasonu bize geleceklermiş eşimi arayıp müsait misiniz diye sormuşlar gelin demiş bana sordu bende gelsinler dedim. Ama beni aramaları gerekmiyor mu böyle olunca da açıkçası içimden onlara yemek yapmak hazırlık yapmak gelmiyor. Zaten çok laf söylediler çok kırdılar beni hala çok ama çok kırgınım. eşim bişey yapma iki bebekle lahmacun söyleriz dedi. Öyle de ayıp olur mu beni adam yerine koyup gelicez diye aramıyorlar içimden de onlar için uğraşmak gelmiyor zaten çocuklarım hasta ve durmuyolar Yorgun'um ne yapayım sizce nolur fikir verin bana
Bence hazırlık yap.

Herkes sabahtan akşama evinde değil ki. Mesela ben 18.00 de eve geliyorum. Maalesef yetiştirdikleri oğulları çöpü ellemez. Hem misafiri kim ağırlıyorsa, ona soracaklar tabi. Misafir lahmacun yaptırmayla bitmiyor ki. Diğeri oğul ise o da kız. Nasıl oğullarına küsmüyorlarsa, eşine de birşey demesinler ki hem gelin değil kız olduğumuzu hem de büyük olduklarını bilelim.
Siz de bu konudan dertlisiniz anlasilan.
Ya zaten iliskiler sicak samimi olsa kimse esimi aradi beni aramadi tavri yapmaz.
Hic aramayip surpriz bile yapilabilir. Ama sorunlu iliskilerde bu durum hemen yadirganiyor.
Ve empati yapmak adina iki tarafin yakinlarina da ayni tavir uygulamaya sokuluyor.
Genel olarak iliskiler sorunlu da olsa sorunsuz da olsa boyle bir uygulamayi misafirperver bulmuyorum.
Konudaki eş bile umursamiyor ki anne babayi disardan soyleriz diyor. Eve gelene verilen deger aslinda.
(Yani zorunlu bir durum olmadikca disaridan yemek soylenmesi)
Sizin durumunuz daha farkli ayri sehirlerde olusunuzla.
Is bölümüne aykiri ogullarini da siz tercih etmissiniz ne yapabiliriz:KK57:

Bu konuda haklisiniz ayda yilda bir birbirinizi goruyorsaniz basbasa kalmayi istrmek hakkiniz tabi.

Back
X