- 22 Mayıs 2017
- 426
- 256
- 18
- Konu Sahibi Yudumluksevgi
-
Var da dil sorunu var maalesef. Şubat a kadar patıalmanya da mi sosyal hayat yok
sanirim almanca bilmiyorsunuz , once bir almanca kursuna gidin yasadiginiz ulkenin dilini ogrenin
sonra da kurslara , sosyal ortamlara vs girin , surekli hergun ayni cafeye bile gitseniz arkadas edinirsiniz
kursa şubat ta başlayacağım. Tanıştığım Türk bir aile var o da çok yeni taniştim sayılır. Sağolsun benim kursa yazılmam için yardımı oldu.Şu anda almanca bilmiyorsan ozaman türklerle ilerişimi geç illaki yaşıtını bulursun. Komşun vs yoksa yaşıt ozaman eşinin ailesinin tanıdığı birileri vardır sana arkadaş olabilecek. Esinle beraber spora git mesela o sana atercüman eder herseyi sonrada alisirsin hiç olmadi illaki bir türk bulursun sana yardim edebilecek
Var da dil sorunu var maalesef. Şubat a kadar patı
kursa şubat ta başlayacağım. Tanıştığım Türk bir aile var o da çok yeni taniştim sayılır. Sağolsun benim kursa yazılmam için yardımı oldu.
Kitap okuyorum. En sevdiğim hobi. Elimde terleme sorunu var örgü örmeyi çok seviyordum fakat maalesef ipi tutamıyorumSosyal hayat kendi gelmez sen oluştursun canım. Sende kendine bi hobi bul. Kitap okumayı seviyorsan şehirde ki kitapçıları gez,pastacılık da kendini geliştir,örgü öğren mesela yada biliyorsan geliştir kendini,mutlaka sosyal alanda Workshop laf vardır oralara yazıl git. Film koleksiyonu yap
Küçük bi yerde yaşıyorum. Eşimin ailesi uzak kalıyorlar. Almanya ya geldim geleli sayılı kez görmüşümdür kendilerini.Anne ve babası hariç onlarla aram çok iyiHani nasil bir yerde kaliyorsun? Büyük bir şehir de mi yoksa küçük bir yerde mi?
Bende Almanya dayım. Dil bilmiyorum kursa daha şubat ta başlacayacağım
sizde bir hoby edinmeyi düşündünüzmü boş boş durmaktan iyidir internetetn kargoylada tüm ihtiyaclarınız karşaılayabilrisiniz yoksa bileHerkese merhaba kızlar. Ben yurtdışında yaşıyorum biliyorsunuz ki burada pek sosyal hayat yok. Eşim işten eve evden işe gider gelir. Öyle gece hayatı felan yok. Yalnız boks a gitmek istiyordu bende çok istemesem de destekledim kendisini sıkmak istemedim. Kimsenin hobisine karışacak halim yok. Ama ben genelde yalnızım evde bütün gün çok sıkılıyorum. Ben biliyorum ki eşim evde akşam olmayınca çok sıkılacağım moralim bozulacak ama kesinlikle belli etmemeliyim.Eşimle birbirimize çok bağlıyız, ben bu kadar bağlı kalmak istemiyorum onsuz içimden bi yere gitmek bile gelmiyor ben fazla mı abartıyorum bu bağlılığı yalnız kendisi de beni evde bırakacağı için üzülüyor. Sizler nasıl aşıyorsunuz bu durumları ?
Hobilerim var. Kitap okumak gibi. Öğrenmeyi çok severim , dans etmeyi...sizde bir hoby edinmeyi düşündünüzmü boş boş durmaktan iyidir internetetn kargoylada tüm ihtiyaclarınız karşaılayabilrisiniz yoksa bile
+1şimdi yurtdışında neden sosyal hayat yok? sosyal hayattan kastınız ve beklentiniz nedir de bunu karşılayamıyor?
ayrıca resmen kocana bağlı bir hayat yaratmışsın kendine. bi kurs bi hobi edineceğin hiç mi bir imkan yok? bu kadar mı yokluk ülkesi? arabistanda mısın mübarek?
benim eşim dışarda gezmeyi çok sever.arkadaşlarının kuyruğuna takılır suyunu çıkarır laftan anlamaz bende akşamları evimde oturmak isterim yüzünü görecek bi vakitte gelsin isterim inadına gelmez bi de haklı çıkarır kendini sanırsın dövüş köpekleri gibi karanlık zindan gibi bi yere hapsetmişsin de ordan kaçıp kurtulmuş.ailesinin aile denecek düzeni yok herkes ayrı telden bizimkine günde 7 mahalle yapan kocayla işi olmayan biri lazımmış onu anladım.sizinki belki sıkılırsa boks dan yine eve döner zaten üstüne gitmeyin.üstüne gittikçe hobisi kıymetli olur.
ben daha çok birşeyler yapıp üretebileceğiniz hobi edinin dedim hem daha zevkli ortaya bir şey çıkrmak üretmek kitap dans çok güzel ama üretmenın zevkide ayrıdırHobilerim var. Kitap okumak gibi. Öğrenmeyi çok severim , dans etmeyi...
bende sizin gibileri anlamıyorum adam bu zamana kadar şikayetçiyse bir sürü çeşit hobi de bulabilir. memnun değilse sıkılır bırakır.evlilikte herkesin özel alanı olur. benim anlattığım kocamın bu konuda saçmaladığı,böyle evine giden sıkıntısız koca varsa böylesi de var demek için .siz alaka kuramıyorsanız o sizin anlayışınız.bi daha okuyun atlamayın bilip bilmeden.Sizin konuluzla konu sahibin konusunun uzakdan yakindan alakasi yok.
Adamin bir hobisi varmış ( her insanin olmasi gerektiği gibi) ve onuda yapmasin kuru kuru evde muhabbet kuşu gibi otursunmu?Ben gercekden sizin gibi düşünen kadinlari anlamiyorum. İnsan ruhundan, biyolojisinden, hormonundan filan hic haberiniz yok galiba. Genc, saglikli bir adam spora gitmeden nasil deşarj olsun? Lütfen eşlerinizi oyuncak bebek ile kariştirmayin...Adam oturup sizinle dantel örecek degil yani
Hımmm bak almanyadaymışsın sana bi tavsiye vereyim. Eşimin kuzeni de Almanya'da önceleri zevkine şeker hamurlu kurabiyelerden falan yapıyordu derken kendini geliştirdi şimdi bunu. Ticaretini yapıyor. Öyle güzel kurabiyeler pastalar yapıyor ki oradakiler çok düşkün böyle seylere hele birde yılbaşı zamanı geldi. Yeni yıl konseptli seyler çok gider mesela. Eğer biraz olsun el lezzetin ve becerin varsa kesinlikle araştır derim. Mesela bi kadın vardı eşiyle spora yazılmış sıkıntıdan derken spora iyice merak salmış sonra bütün sertifikaları alıp profesyonel çalıştırıcı oldu şimdi o işi yapıyor. Boş oturmak boş oturmayı getiriyor emin ol:)Kitap okuyorum. En sevdiğim hobi. Elimde terleme sorunu var örgü örmeyi çok seviyordum fakat maalesef ipi tutamıyorum
Çok haklısınız. Benim amacım eşimi sıkmak değil o yüzden olabildiğince karışmamaya çalışıyorum. Sizin işiniz zor eşinizle hiç mi vakit geçirmiyorsunuz ?benim eşim dışarda gezmeyi çok sever.arkadaşlarının kuyruğuna takılır suyunu çıkarır laftan anlamaz bende akşamları evimde oturmak isterim yüzünü görecek bi vakitte gelsin isterim inadına gelmez bi de haklı çıkarır kendini sanırsın dövüş köpekleri gibi karanlık zindan gibi bi yere hapsetmişsin de ordan kaçıp kurtulmuş.ailesinin aile denecek düzeni yok herkes ayrı telden bizimkine günde 7 mahalle yapan kocayla işi olmayan biri lazımmış onu anladım.sizinki belki sıkılırsa boks dan yine eve döner zaten üstüne gitmeyin.üstüne gittikçe hobisi kıymetli olur.
Çok güzelmiş tavsiyeniz çok teşekkür ederim. El lezzetim var evet ama ondan önce dilimi öğrnip ortamlara girebilmek ne yalan söyleyim çok girişken bir yapımda yok ama tanıştığım her insanla uyum içinde olabilirim. Haklısınız boş oturmak daha fazlasını getiriyor :)Hımmm bak almanyadaymışsın sana bi tavsiye vereyim. Eşimin kuzeni de Almanya'da önceleri zevkine şeker hamurlu kurabiyelerden falan yapıyordu derken kendini geliştirdi şimdi bunu. Ticaretini yapıyor. Öyle güzel kurabiyeler pastalar yapıyor ki oradakiler çok düşkün böyle seylere hele birde yılbaşı zamanı geldi. Yeni yıl konseptli seyler çok gider mesela. Eğer biraz olsun el lezzetin ve becerin varsa kesinlikle araştır derim. Mesela bi kadın vardı eşiyle spora yazılmış sıkıntıdan derken spora iyice merak salmış sonra bütün sertifikaları alıp profesyonel çalıştırıcı oldu şimdi o işi yapıyor. Boş oturmak boş oturmayı getiriyor emin ol:)
benim eşimin kafasına göre esmesine göre oluyor.ben yeri geldiğince lafımı esirgemiyorum.sıkmıyorumda babası arkadaşları sıkıyor ihale bana kalıyor kendi aile düzeni de bozuk. kendisi aile düzeni görmediği için her düzen ona uymuyor orta noktada buluşmaya gelmiyor. inan dışardan annem bile sen sesini çıkarmıyorsun.kendini ifade etmiyorsun deyip duruyor.ifade ediyorum daha ilerisi kavga dövüş ayrılık olur.çokça dikkafalı ve arkamda hiç olmaz.fakat bu evliliği yaşayan benim .kendi annesine evladı olduğu için sevimli gelebilir ama onun karakterinde biri ile geçineceğini sanmıyorum.demek istediğim.ne senin ne onun ailesi sizin sıkıntılarınızı tam anlayabilir.sen yalnız kalmaya içerleyebilirsin çünkü evlilikte düzen varsa çabuk alışılıyor.ben 4 senedir evliyim ama hiç alışamadım nedenini bilmiyorum.adam doğuştan hobici gibiÇok haklısınız. Benim amacım eşimi sıkmak değil o yüzden olabildiğince karışmamaya çalışıyorum. Sizin işiniz zor eşinizle hiç mi vakit geçirmiyorsunuz ?
Birde dil öğrenmek için mutlaka Almanca ve Almanca altyazılı filmler izle kelime gruplarını öğren bolca müzik dinle çevirisine bak. İlk hedefin dili ilerletmek olsun bu senin hobin yerine geçsin ilkokul kitapları al okumaya çalış :)Çok güzelmiş tavsiyeniz çok teşekkür ederim. El lezzetim var evet ama ondan önce dilimi öğrnip ortamlara girebilmek ne yalan söyleyim çok girişken bir yapımda yok ama tanıştığım her insanla uyum içinde olabilirim. Haklısınız boş oturmak daha fazlasını getiriyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?