• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz ne yapardiniz?

caddythecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
665
622
23
44
Mrb hanimlar,
Uzun yillardan sonra sehir degistirdik cok detaya girmeyecegim esim de ben de calisiyoruz.Yeni geldigimiz sehirde kiraya ciktik kira 2500 suanda.Daha once sattigimiz evimizden elimizde 250 bin civari bi para var ve bunu bankaya koyduk faiziyle kirayi karsiliyoruz.Bunun yanisira cocugun okulu arabanin taksidi derken maaslarimizla allaha bin sukur iyi geciniyoruz.Esim ev almak istiyor fiyat 450 bin tl.1 yil sonra teslim edilecek yeni yapiliyor.Ayda 3 bin tl kredi.Siz olsaniz ne yapardiniz faiziyle kirada oturup bikac yil durum toparlamasi mi yoksa oldukca degerlenecek ve hayalinizdeki ev icin bu kadar zorlanmayi goze alirmiydiniz?Bu arada birimizin isi ozel sektor.Risk almis olacagiz ve gelirimizle ucu ucuna gecinecegiz hatta bi 50 bin tl borc alacagiz mecburen.

Ev almak tabiiki de. Bu enflasyon ve faiz oranlarıyla para bankada uçar gider. Ama dişinizi sıkıp ev alırsanız kazançlı bile çıkarsınız ileride.

Ev alin ev.Ucu ucuna yetiversin sonucta eksikli olmayacaksiniz.Borclanmadan hic bisey sahip olunmuyor ki.:)

İyi de zaten 2.500 lira köra veriyormuşsunuz Yani 3000 liraydım ödeyebilirsiniz ve sizin yerinizde olsam hemen ev işine girişirim insanın kendi mülkü daha iyi

Bence ev almak.
Dusunun ki 5 sene sonra 250 bin liranizin degeri dusmus olacak ve bir eviniz olmayacak bile.
Fakat bu 5 sene biraz disinizi sıkarsınız ve en azindan bir eviniz olur. Hem de degerlenecek bir mevkideyse 400 bin olur size 600 bin

Ev alırdım
Zira bende 1500 kira verip o parayı sokağa atmaktansa ev sahibi olanlardanım hazır ev aldım beklemeden
2500 iyi para sandığıniz gibi çok zorlanmazsiniz kendi eviniz gözünüze gelmez

Tabiki ev alin,birkac sene sonra paranizin faizi kiranizi karsilayamaz.Konudan bagimsiz ama ne kadar kredi cekeceksiniz? Ve kac yil? Aylik 3bin odeme iyiymis,birikiminiz de var hic beklemeyin

Tabiki ev alin,birkac sene sonra paranizin faizi kiranizi karsilayamaz.Konudan bagimsiz ama ne kadar kredi cekeceksiniz? Ve kac yil? Aylik 3bin odeme iyiymis,birikiminiz de var hic beklemeyin
Mrb,200 bin kredi cekecegiz ve de 50 bin tl borc alicaz ama 1 yil da 2500 tl kira devam dolayisiyla hem 3 bin kredi hem de kira var.Oyle cok kazanmiyoruz ben ogretmenim esim de ozelde.Suan 2500 u de faizden verdigimiz icin sikinti yok.

Tabi ki şu durumda ev almak daha mantıklı geliyor sonuçta kiradasınız biraz sıkışıp mal sahibi olmak daha akıllıca olur

Acilen ev alin.250 bin liranin aylik faiziyle kira karsilanmaz zaten faizler dusuk. O para seneye pul olur pul. Hele 5 yil sonrasini hic dusunemiyorum

Back
X