siz olsanız ne yapardınız?

tubish_19

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
632
259
323
32
merhabalar 25 yaşındayım. sevgilimle 5 aydır birlikteyiz fakat o isi gereği ırakta. mühendis orda. ilk sevgili olduğumuzda 1 ay sonra ırağa gitti. geldi 20 gün kaldı yine gitti. bi kaç zamandır gozlemledigim eskisi gibi değil. soğumuş gibi. zorla benleymis gibi. bunu ona sorduğumda ben nurda nelerle uğraşıyorum sen burda olsan kafayı yersin. beni de anla dedi. sizce ne yapımlayım? kendisi 30 yasinda

Ben sevgilini haklı gibi gördüm,ister istemez psikolojisi bozulmuştur orada,biraz daha destek olabilirsin,canını sıkma. Her ilişkide böyle zamanlar olabiliyor,birbirinize,aşkınıza güveniyorsan bir sorun yok.

Eskisi gibi değil diyorsunuz ama zaten çok büyük bir geçmişiniz yok anladığım kadarıyla. Sevgili olarak çok fazla zaman geçirememişsiniz. O yüzden arada büyük bir bağ oluşmadan, araya böyle büyük mesafeler girince soğuyabilir insan, normal aslında. Bir de bambaşka bir kültüre, ülkeye gitmiş, alışması, uyum göstermesi gereken bir sürü şey vardır. İlişkinize odaklanamaması da normal. Yapabileceğiniz iki şey var bence, ya biraz zaman verecek, kendini toparlayıp, biraz daha normale dönecek mi diye bekleyecek, bir şans vereceksiniz ya da ben böyle yıpranıyorum, farklı bir ilişki istiyorum diyecek ayrılacaksınız.

Akışına bırakın bence. Orada ne yaşıyor bilemiyoruz ama anlatsa, paylaşsa eminim yardimci olurdunuz en azindan rahatlatirdiniz ruhsal olarak. Çok uzun bir ilişki değilmiş zaten çoğu uzaktan sürmüş. Dedigim gibi akışına bırakın ne zorlayin anlatması için ne de hemen ayrilin, belki anlatilamayacak zorluklardir bir de siz üzmeyin. Ne zaman tamamen döneceği belli mi peki?

Irak kendi kültürü haricinde Türkiye'ye özgü çok şey barındıran bir yer, yani Erbil'de falansa adapte vs gibi bir sorunu olmaz çok Türk var orda. Başka bir yerdeyse de yine sıkıntı değil İnşaat sektörü orda çok güvenlikli işliyor. Yani bu bir bahane değil bence ama tabi kendi çevresinden uzakta olmayı vs sorun ediyor olabilir ona bir şey diyemem. Oturmamış bir ilişkiniz varsa ve araya mesafe girmişse gözden ırak olan gönülden de ırak olur durumu olmuş olabilir.

Irak'a gittiyse, bu gönülden de ırağa gittiği anlamına gelmez. Oraya gitmeyen bilmez, neler gördüklerini, yaşadıklarını. Yok hemen ayrıl, yok birini bulmuştur falan filan, bu nedir? Empati kurmaya çalışın, bir de onun gözünden bakın.

Canını sıkmak istemem ama benimde bir sevgilim olmuştu. Askere gitmeye karar verdi ve biz daha 3aylıık sevgiliydik ama o 3ayda toplasan 1ay bile görüşmemiştik. Birbirimizi tanımadan,bağlanmadan ayrı kaldık. Sonuç? Araya soğukluk girdi. Ayrıldık. Umarım sizin için hayırlısı ne ise o olur.

Siz zaten daha ilişkinin temelini atamadan ayrı düşmüşsünüz. Biraz zaman ver. Akışına bırak. Biteceği varsa zaten biter.

Irak kendi kültürü haricinde Türkiye'ye özgü çok şey barındıran bir yer, yani Erbil'de falansa adapte vs gibi bir sorunu olmaz çok Türk var orda. Başka bir yerdeyse de yine sıkıntı değil İnşaat sektörü orda çok güvenlikli işliyor. Yani bu bir bahane değil bence ama tabi kendi çevresinden uzakta olmayı vs sorun ediyor olabilir ona bir şey diyemem. Oturmamış bir ilişkiniz varsa ve araya mesafe girmişse gözden ırak olan gönülden de ırak olur durumu olmuş olabilir.
İnşaat mühendisi olduğunu varsayarak İnşaat sektörü dedim siz mühendis deyince, Irak genelde İnşaat mühendislerinin yoğun olduğu bir yer olduğu için. Dipnot düşeyim :)

Back
X