Siz olsanız ne yapardınız?

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.230
30.285
548
36
Dün nöbet yerimde iki öğrenciyi kapı arkasında uygunsuz bir vaziyette yakaladım. Kız 10. Sınıf, oğlan 11. Bir kaç cümleyle kızdım ve sınıflarına gönderdim. Ama bir ders boyunca ne yapacağım diye düşündüm. Işlem yapsam olay ailelere taşınacak ve kız için çok büyük sıkıntı olacak. Babasının nasıl bir insan olduğunu bilmiyorum. Ya kıza birşey yaparsa diye korktum açıkçası. Malesef ki böyle bir durumda erkek öğrenci için çok da büyük bir sonuç doğmazdı, hatta bazı aileler için övünç kaynağı bile olabilir. En sonunda müdür yardımcimla konuştum. O da benimle aynı fikirdeydi. Çocukları aldık ve yaptıklarının yanlış olduğunu anlatan bir konuşma yaptık. Tabi o an gözleri doldu ve pişman oldular.
Yalniz benim içim yine de rahat değil. Arkadaş ya da sevgili olmalarına asla karşı değilim. Ama okulda ve herkesin içinde bu kadar rahat bu davranışları sergilemeleri beni çok düşündürüyor. Sizce ne yapmalıydım? Ceza verilmeli miydi yoksa yaptığım yeterli miydi? Sadece onların bu davranıştan ders çıkarıp tekrarlamamalari için birşey yapmak istedim. Amacım onları rencide etmek, küçük düşürmek değil de doğruya yonlendirmekti. Ama bir türlü emin olamıyorum. Kafama taktım. Size sormak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

Bence yaptığınız gayet yeterli, eğer bir daha yakalarsanız o zaman ailelere bildirirsiniz. Hormonlar tavanken insan pek düşünerek hareket edemiyor. Gerekeni yapmışsınız, gözünüzün üstünde olduğunu sezdirin yeterli. Zaten korkmuşlardır bence.

Evet korktular. Tekrarlarsa uzaklaştırma alacaklarını biliyorlar. Umarım gereken dersi almışlardır.

Evet korktular. Tekrarlarsa uzaklaştırma alacaklarını biliyorlar. Umarım gereken dersi almışlardır.

bence almışlardır ders de uygunsuz dediğiniz vaziyet tam olarak nedir

yani burada ifade etmek zor da siz beni anlamışsınızdır

el ele yanak yanağa oturmak öpüşmek sarılmak kıyafetlerin bir kısmının üstlerinde bulunmaması vs vs

bu şu yönden önemli eğer şikayete konu edilecek bir durum varsa ve aileler bunu öğrenirse sizi de şikayet edebilirler

yani işte genelde kız aileleri erkek olanı kayırdı haber vermedi biz şikayetçi olacaktık suçu öğrendi bildirmedi moduna girebiliyor

Okul kuralları ve okulda beklenen davranışlar konusunda rehberlik servisi sınıflarda küçük bir bilgilendirme yapabilir.Ailelerin ilk etapta surece sokulmasi süreci çok farklı boyutlara tasiyabiliyor.Kendisine zarar veren öğrenciler bile olabiliyor ne yazık ki....Umarım yakınlaşmalari sizin gördüğünüz kadarndan ibarettir.Ben bir tek bundan endiselenirim

Evet bu ihtimali de düşündüğüm için müdür yardımcimla konuştum. Sarılmış opusuyorlardi. Hiçbir şey yapmamam mümkün değildi zaten. Baya konuştuk ve gönderdik. Bilmiyorum ne kadar etkili oldu.

Evet ben ilerisini de düşündüğüm için emin olamıyorum. Endişem kız öğrenciden yana. Sonuçta aile yapısını bilmiyorum.

çok sıkıntılı değil o zaman

yani en azından iddianın ispatı yok üçünüzden başka gören bilen yok

bence onlar da ders almıştır okula uygun hareket etmeyi düşünürler bir dahaki aşamada

Evet başka kimse görmedi. Tabi arkadaşlarına anlatmadilarsa. Bir de o durum var. Bak birşey olmadı falan diye anlatıp diğerlerine de kotu örnek olabilirler.

Ortalıkta öpüşüyorlar mıydı gerçekten, büyük cesaret. Yaptığınız şu an için yeterli gibi görünüyor.
Yıllar önce bir ilçede çalışırken ( ciddi şekilde astığı astık kestiği kestik insanların yaşadığı , herkesin birbirini tanıdığı küçücük bir yer) 6. Sınıflardan şikayet gelmişti bu konuda. Kıza sorduğumda alt tarafı öpüştük amma abarttılar diye cevap almıştım. Meslek hayatımın en dumur olduğum olaylarından biridir bu

Daha o yaşta hem de. Yuh ne diyim
Evet bunlar kapının arkasında, hem de camın önünde sarılmışlar. Korkmadan, çekinmeden. Aşağıdaki öğrenciler de dışardan görebilirlerdi yani. Ben zaten görünce ne yapacagimi şaşırdım önce.

Çok büyük sorumluluk ve çok ince çizgide bir olay malesef. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali.
Ama şu an için yeterli gibi görünüyor, inşallah devamı gelmez

Bencede aileye yansıtmayın. bazı aileler bişey olsada okuldan alsam diye pusuda bekliyor. kızı okuldan alsalar daha çok pişman olursunuz. bide bi kamyon dayak yer evde. siz iyisini yapmışsınız. o korkuyla bidaha yapacaklarını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…