- 21 Nisan 2018
- 8.231
- 30.286
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Evet ondan korktum. Vicdan azabı büyük olurdu. Kızı okuldan alsa falan hayatı biter.Bencede aileye yansıtmayın. bazı aileler bişey olsada okuldan alsam diye pusuda bekliyor. kızı okuldan alsalar daha çok pişman olursunuz. bide bi kamyon dayak yer evde. siz iyisini yapmışsınız. o korkuyla bidaha yapacaklarını sanmam.
Gerektiği kadarını yapmışsınız zaten , daha fazla utandırmayın .Ve asla ama asla kızın ailesi ile bu konuyu paylaşmayın . Kızı okuldan almaya kalkabilecek zihniyette insanlara denk gelirseniz kızın vebali olursunuzDün nöbet yerimde iki öğrenciyi kapı arkasında uygunsuz bir vaziyette yakaladım. Kız 10. Sınıf, oğlan 11. Bir kaç cümleyle kızdım ve sınıflarına gönderdim. Ama bir ders boyunca ne yapacağım diye düşündüm. Işlem yapsam olay ailelere taşınacak ve kız için çok büyük sıkıntı olacak. Babasının nasıl bir insan olduğunu bilmiyorum. Ya kıza birşey yaparsa diye korktum açıkçası. Malesef ki böyle bir durumda erkek öğrenci için çok da büyük bir sonuç doğmazdı, hatta bazı aileler için övünç kaynağı bile olabilir. En sonunda müdür yardımcimla konuştum. O da benimle aynı fikirdeydi. Çocukları aldık ve yaptıklarının yanlış olduğunu anlatan bir konuşma yaptık. Tabi o an gözleri doldu ve pişman oldular.
Yalniz benim içim yine de rahat değil. Arkadaş ya da sevgili olmalarına asla karşı değilim. Ama okulda ve herkesin içinde bu kadar rahat bu davranışları sergilemeleri beni çok düşündürüyor. Sizce ne yapmalıydım? Ceza verilmeli miydi yoksa yaptığım yeterli miydi? Sadece onların bu davranıştan ders çıkarıp tekrarlamamalari için birşey yapmak istedim. Amacım onları rencide etmek, küçük düşürmek değil de doğruya yonlendirmekti. Ama bir türlü emin olamıyorum. Kafama taktım. Size sormak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?
başka yerlerde de olmamalı evlenmeden önceOkulda olması çok yanlış.
Ben o konuda birşey diyemem. Reşit olan her birey kendi hayatından ve seçimlerinden kendi sorumludur.başka yerlerde de olmamalı evlenmeden önce
Değil mi? Bu kadarıyla kalsın o zaman.Gerektiği kadarını yapmışsınız zaten , daha fazla utandırmayın .Ve asla ama asla kızın ailesi ile bu konuyu paylaşmayın . Kızı okuldan almaya kalkabilecek zihniyette insanlara denk gelirseniz kızın vebali olursunuz
başka yerlerde de olmamalı evlenmeden önce
Bu durumda insiyatif kullandım. Kız öğrenciyi dusundugum için ailelere bildirmedim. Hatasını anlaması yeterli benim için. Ama aile de sizin gibi düşünürse, evet ben suçlu durumunda olurum o zaman.yanlış davranışın sorumluluğunu üstünüze almışsınız .Bence ailelere bildirilmeli bir daha böyle bir olay yaşanırsa bir öncekine göz yummuş konumuna düşersiniz..
Aynen kalsın . Allah korusun . Olmaması gereken yerde yapılan masum bir yakınlaşma bir kızın sonu olur . Ne analar babalar var . Biz seni ..... için mi gönderiyoruz liseye der alırlar okuldan .Sonra ayıkla pirincin taşını ...Değil mi? Bu kadarıyla kalsın o zaman.
Haklısınız. Olan kıza olur malesef. Ben de onu korumak için sustum. Ama bundan sonra adım adım takip edeceğim.Aynen kalsın . Allah korusun . Olmaması gereken yerde yapılan masum bir yakınlaşma bir kızın sonu olur . Ne analar babalar var . Biz seni ..... için mi gönderiyoruz liseye der alırlar okuldan .Sonra ayıkla pirincin taşını ...
Reşit olan iki kişi istediği şeyi yapabilir. Önemli olan tek şey karşılıklı rızadır.başka yerlerde de olmamalı evlenmeden önce
Dogru diyosun kişiye bağlı herkesin değer kavramı farklıReşit olan iki kişi istediği şeyi yapabilir. Önemli olan tek şey karşılıklı rızadır.
Yok hayatım polemikle ne işim olur benimBence bu topa girme.
Öğretmen hanım bir şey danışmış
Ama sen polemiğe girmeye çalışıyorsun Umutsuz yapma.....
Sende haklısın canım benimBen o konuda birşey diyemem. Reşit olan her birey kendi hayatından ve seçimlerinden kendi sorumludur.
Yok hayatım polemikle ne işim olur benim
Kendi görüşümü dile getirdim sadece demokratik bi ülkede yaşıyoruz değil mi
Aynen öyle . Biz kendimiz adına karar verebiliriz, çocuklarımız kendileri adınaDogru diyosun kişiye bağlı herkesin değer kavramı farklı
Ben kendi fikrimce evlilik öncesi olmamasından yanayım
Dogru diyosun kişiye bağlı herkesin değer kavramı farklı
Ben kendi fikrimce evlilik öncesi olmamasından yanayım
Okulda olması çok yanlış.
Merhabalar,
Konuya bodozlama giriş yapıyorum hemen. 25 yaşında ve bekarım.
Konuştuğum biri vardı bi süre geçtikten sonra adamın evli olduğunu araştırarak öğrendim.
Bunu saklamıştı benden. Buna rağmen konuşmaya devam ediyorum alışkanlık oldu kopamıyorum bi türlü
Eşinden boşanacağını anlaşamadıklarını söylüyor ayrıca
Sizce ne yapmalıyım?
Evet onun haberinin olmasi iyi oldu benim acimdankatılıyorum, öpüşmeleri değil bunu okulda yapmaları yanlış.
bence siz yeterli uyarıyı yapmışsınız. gençken hormonlar gözleri karartıyor, biz de o yaşlarda olduk :) müdür yardımcısının da haberi olduğuna göre bence daha fazla düşünmenize gerek yok, sorumluluğu müdür yardımcınıza aktarmışsınız zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?