Siz olsanız ne yapardınız?

Atanmayı ertelemeyin derim. Mesleğinizi ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın çocuk için acele etmeyin atanır da hamile kalırsanız çok zor olur çocuğu biraz erteleyebilirsiniz ama atama şurda dursun deme şansınız yok

Dünyanın bin türlü hali var. Hayat hayal etmeye bile korktuğumuz şeyleri karşımıza çıkarıyor bazen. Kesinlikle ilk tercihiniz atanmak olsun.
Çok haklısınız en basitinden eşim işsiz kalsa benim özelden aldığım maaş bizi asla geçindirmez mesela

Ben sağlıkçıyım 2. Yılda eş durumu yapabiliyoruz biz. Öğretmenlerde nasıl bilmiyorum ama eş durumu için şart 2 sene. 4+2 ile atandım 3+1 e düştü bu da esnetilmeye uğraşılıyor ve düşürelecek diye düşünüyorum şahsen. Yani bence atanın çocuk falan bunlar çok masraflı şeyler. Ve emeğinin karşılığını almakta.

Branşçı değilim malesef keşke öyle olabilseydi :) Zorlanıyorlar mı peki arkadaşınız ve eşi?

Günümüzde atanmak Malesef çok zor. Kesinlikle tercih verip atanın. Bu 3+1 zorunlu görev süresini 2+1e çekmek için etkinlikler yapılıyor sürekli, belki 3 yıla iner öyle umuyorum. Ayrıca branşınız ve sıralamanız nedir bilmiyorum fakat iyi bir sıralamanız varsa batıdan da bazı yerleri açıyorlar. Branş öğretmeniyseniz batı açılma ihtimali daha yüksek.

Siz atanın inşallah zaman ne getirir bilinmez. Her gu yemi düzenlemeler oluyor. Bakarsınız bir değişiklik olmuş hop siz de eşinizin yanınızdasınız.
Ben de öyle düşünüyorum bu süreyi kısaltabilirler hem bu sene atanmazsam belki kadro sayısı düşebilir, pişman olmak istemiyorum

Atanma atanmama mevzusuna birsey diyemem ama cocugu baska sehirde buyutmeyin , esinize ve bebeginize buyuk haksizlik olur bu

Çocuğu ertelemekten bazı sağlık sorunları nedeniyle çekiniyorum ama çocuk için de ileride benim memur olmam çok avantajlı olabilir. İzinler vs. Çok daha avantajlı memuriyette

Branşçı değilim malesef keşke öyle olabilseydi :) Zorlanıyorlar mı peki arkadaşınız ve eşi?
İki çocuğu bile var soruyorum hep burda zaten diyor. Her haftasonu. Zaman vız diye geçiyor. Eğer tercih yapıp gitmezseniz üç sene sonra diyeceğiniz şey şu olacak: eğer gitse idim şimdi bitmişti. Keşke gitseydim. Bazı fırsatlar bir daha ele geçmez.

Ozelin garantisi yok. En iyi şirkette bile kriz olabiliyor, ülkede ekonomi stabil değil. Ben de en Doğu'da , karışıklıgin en çok olduğu ilçelerden birine atanmistim sizinle aynı branşta. Hiç cikamiycam sanmıstim. Fakat sonra bir fırsat oldu, düz memurluğa geçtim kısa süreliğine, Batı'ya atandım, 3-4 ay sonra Batı'da tekrar öğretmenliğe geri döndüm. Fırsat bitmez, siz kapak atmaya bakın. Eşimin de işi iyiydi mesela sizinki gibi , özelde, ama kriz vurdu,işsiz kaldı. Birinizin devlette olması avantaj olur.

Muhteşem yorum hakikaten böyle. Dünya hali maalesef belli olmuyor...

Konu sahibi siz hangi tarafa ağırlıklı yakınsınız? İçiniz ne diyor, mantığınız ne diyor? Eşiniz ne işle meşgul? Sizinle gelirse dezavantajı/avantajı ne olur? Öğretmenlik hayatınız için ne anlam ifade ediyor, aynı şeyi çocuk sahibi olmak için de soruyorum? Mesela maddi durumumuz iyi demişsiniz; eşinizden dolayı mı iyi ilk bölümünüz ile ilgili yaptığınız işten dolayı mı? Bu sorular o kadar kritik ki bence şuan...

Bizde de şu an 3+1 umarım düşürürler

Çocuğu ertelemekten bazı sağlık sorunları nedeniyle çekiniyorum ama çocuk için de ileride benim memur olmam çok avantajlı olabilir. İzinler vs. Çok daha avantajlı memuriyette
Öğretmensiniz sanırım ben de öğretmenim izinleri avantaj olarak düşünmeyin derim . Kendi çocuğunuza bakmak için bile izin almak insanı üzüyor sanki diğer çocukları bırakmış gibi bir his oluyor . Naçizane görüşüm tabi karar sizin

Ben olsam kesinlikle atanırdım dünyanın binbir türlü hali var. Çocuk mevzusuna gelince atandıktan sonra duruma bakarsınız ona göre bir ayarlama yaparsınız.
kesinlikle ne olur ne olmaz atanın bence böyle bi fırsat bulmuşken.. umarım çok mutlu olursunuz ama evlilik bu yürümeyebilir de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…