- 7 Temmuz 2018
- 2.879
- 5.790
- 158
- 33
- Konu Sahibi olive_bluto
-
Çok haklısınız en basitinden eşim işsiz kalsa benim özelden aldığım maaş bizi asla geçindirmez meselaDünyanın bin türlü hali var. Hayat hayal etmeye bile korktuğumuz şeyleri karşımıza çıkarıyor bazen. Kesinlikle ilk tercihiniz atanmak olsun.
İnşallah öyle olur öğretmenim.Sendikalar bunu esnemek için çok uğraşıyor. +1 de çakılı kalmak zorunda olmazsınız belki. 3 yılda da eş durumu yapabilirisiniz. Ben atandığımda 6 diye geldim, 4 e düştü.
Branşçı değilim malesef keşke öyle olabilseydi :) Zorlanıyorlar mı peki arkadaşınız ve eşi?3 seneden sonra kadroya geçip özür durumundan isteyebilşyorsunuz. Siz yine de tekrar bakın ama. Ben olsam giderdim yaa. İlerde çok pişman olunacak bir durum. Benim arkadaşım gitti. Eşi her hafta sonu yanına gidiyor. Siz de müdürünüzden rica edersiniz pazartesi ya da cuma boş gün verir.
Ben de öyle düşünüyorum bu süreyi kısaltabilirler hem bu sene atanmazsam belki kadro sayısı düşebilir, pişman olmak istemiyorumSiz atanın inşallah zaman ne getirir bilinmez. Her gu yemi düzenlemeler oluyor. Bakarsınız bir değişiklik olmuş hop siz de eşinizin yanınızdasınız.
Çocuğu ertelemekten bazı sağlık sorunları nedeniyle çekiniyorum ama çocuk için de ileride benim memur olmam çok avantajlı olabilir. İzinler vs. Çok daha avantajlı memuriyetteAtanmayı ertelemeyin derim. Mesleğinizi ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın çocuk için acele etmeyin atanır da hamile kalırsanız çok zor olur çocuğu biraz erteleyebilirsiniz ama atama şurda dursun deme şansınız yok
İki çocuğu bile varBranşçı değilim malesef keşke öyle olabilseydi :) Zorlanıyorlar mı peki arkadaşınız ve eşi?
Ozelin garantisi yok. En iyi şirkette bile kriz olabiliyor, ülkede ekonomi stabil değil. Ben de en Doğu'da , karışıklıgin en çok olduğu ilçelerden birine atanmistim sizinle aynı branşta. Hiç cikamiycam sanmıstim. Fakat sonra bir fırsat oldu, düz memurluğa geçtim kısa süreliğine, Batı'ya atandım, 3-4 ay sonra Batı'da tekrar öğretmenliğe geri döndüm. Fırsat bitmez, siz kapak atmaya bakın. Eşimin de işi iyiydi mesela sizinki gibi , özelde, ama kriz vurdu,işsiz kaldı. Birinizin devlette olması avantaj olur.Eşim özelde çalışıyor ama çalıştığı yerde yeni terfi aldı maaşı da şartları da çok güzel. Ayrılıp benimle gelirse hem kırsalda iş bulması hem de bu şartları yakalaması mümkün değil.3+1 şu an kadroya geçtikten sonra 1 yıl daha kalmalıyım atandığım yerde diye biliyorum. Umarım bu şartlar değişir bir an önce. Puanım yeterse yakın yerleri yazacağım ama yetmezse saatlerce uzak bir mesafeye de gidebilirim...
İşte o iki yıl sözleşmeliler için geçerli değil sanırım.Bence atanirsan git. Cocuk olursa dogum izninden sonra 2 yil ucretsiz izin hakkin oluyor. Zaten maddi sorununuz yokmus. Ucretsiz izne ayrilirsin.
Muhteşem yorumVallahi bilemiyorum iki ucu sivri bi sorun... Atanma eşinden uzak kalma 4 yıl bu az buz değil deriz 1 sene sonra eşin bambaşka bir adam olur ekonomik özgürlüğüm yok keşke atansaydım eziyet görmezdim dersin ha atanırsın gidersin "gözden uzak olan gönülden de ırak olur" sözü gerçekleşir ve eşin değişir veya sen değişirsin falan çok sıkıntılı bir karar bilemedim..
Bizde de şu an 3+1 umarım düşürürlerBen sağlıkçıyım 2. Yılda eş durumu yapabiliyoruz biz. Öğretmenlerde nasıl bilmiyorum ama eş durumu için şart 2 sene. 4+2 ile atandım 3+1 e düştü bu da esnetilmeye uğraşılıyor ve düşürelecek diye düşünüyorum şahsen. Yani bence atanın çocuk falan bunlar çok masraflı şeyler. Ve emeğinin karşılığını almakta.
onu bilmiyorum malesef. Ama yine de atanirsan git derim. Dönünce yaparsiniz cocugu. Her sey duzene girmis olurİşte o iki yıl sözleşmeliler için geçerli değil sanırım.
Öğretmensiniz sanırım ben de öğretmenim izinleri avantaj olarak düşünmeyin derim . Kendi çocuğunuza bakmak için bile izin almak insanı üzüyor sanki diğer çocukları bırakmış gibi bir his oluyor . Naçizane görüşüm tabi karar sizinÇocuğu ertelemekten bazı sağlık sorunları nedeniyle çekiniyorum ama çocuk için de ileride benim memur olmam çok avantajlı olabilir. İzinler vs. Çok daha avantajlı memuriyette
kesinlikle ne olur ne olmaz atanın bence böyle bi fırsat bulmuşken.. umarım çok mutlu olursunuz ama evlilik bu yürümeyebilir de..Ben olsam kesinlikle atanırdım dünyanın binbir türlü hali var. Çocuk mevzusuna gelince atandıktan sonra duruma bakarsınız ona göre bir ayarlama yaparsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?