- 6 Kasım 2014
- 6.012
- 16.246
- 248
- Konu Sahibi olive_bluto
-
Sevgiliyken de uzaktan ilişki yürüttük biz ama evlilikle daha farklı tabii. Çok bağlıdır bana sağolsun. Yorumunuzu anlıyorum çünkü benim durumumda olup atanıp giden ve boşanan bir çift biliyorumEşinizin karakterini,size bağlılık derecesini bilmiyorum ama gideceksenizde ayrılmayı göze alarak gitmenizi tavsiye ederim.Ben olsam ekonomik özgürlüğüm için giderdim geri döndüğümde evdekini bulamayacak olsam bile
Beni dinlerseniz önce sapa sağlam ayakta kendinize yetecek durumda olun sonra cocuk yapın.Sahsen ben sırf esimle evlenmek icin baska şehirde diye bir devlet kurumuna girecekken evliligi sectim.Nolduu peki kaya yok mu kaya???Merhabalar
Burada problemleri olan kişilere öyle güzel yardımcı oluyorsunuz ki ben de sizlerden fikir alayım istedim.
28 yaşındayım. Eşimle nişanlıyken ikinci lisansıma onun teşvikiyle başladım ve evlendik. Mezun oluncaya kadar hep yanımdaydı. Bitirdim ve öğretmen oldum. Şu an özel sektörde gerçekten zor şartlarda ve asgari ücretle çalışıyorum(maddi sorunumuz yok, istemesem bu şartlarda çalışmayabilirim ama piyasa hep böyle), aynı zamanda yüksek lisans yapıyorum. 3 yıldır evliyim. Çocuğumuz yok ve olsun istiyoruz.Bu girizgahtan sonra fazla uzatmadan soruma geçeyim yapılacak ek atamada atanma ihtimalim var. Eğer atanırsam 4 yıllığına farklı bir şehire taşınmam gerekiyor ve ilişkimizi uzaktan yürütmeye mecbur kalacağız. Eşim uzağa gitmeni istemiyorum ama sana engel de olmak istemiyorum diyor. Şimdi ben akademik karİyerimi tamamlasam dahi kadro açılacağı belli değil. İleride öğretmen alımları ne olur bir daha bu puanı alabilir miyim o da belli değil. Çocuk konusuna gelince bebeğimiz olsa dahi babasından uzakta büyümesi de çok zor olabilir. 4 yıl sonra düşünsek bu kez de çok mu geç kalmış oluruz bilemiyorum. Kaldı ki ailelerimiz torun istiyor olsa da onları çok umursamıyorum çünkü bu bize ait bir karar.Siz olsanız ne yapardınız?
Güzel yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Okulöncesi öğretmeniyim :) çok iyi değil sıralamam o yüzden batı açılsa bile malesef çpk zor. Umarım düşerGünümüzde atanmak Malesef çok zor. Kesinlikle tercih verip atanın. Bu 3+1 zorunlu görev süresini 2+1e çekmek için etkinlikler yapılıyor sürekli, belki 3 yıla iner öyle umuyorum. Ayrıca branşınız ve sıralamanız nedir bilmiyorum fakat iyi bir sıralamanız varsa batıdan da bazı yerleri açıyorlar. Branş öğretmeniyseniz batı açılma ihtimali daha yüksek.
Kesinlikle haklısınız bunu ben de hiç istememAtanma atanmama mevzusuna birsey diyemem ama cocugu baska sehirde buyutmeyin , esinize ve bebeginize buyuk haksizlik olur bu
Keşke öğretmen olsam da atansam. Yanlış alıntı oldu sanırımkesinlikle ne olur ne olmaz atanın bence böyle bi fırsat bulmuşken.. umarım çok mutlu olursunuz ama evlilik bu yürümeyebilir de..
O kadar iyi geldi ki yorumunuz. Haklısınız gün doğmadan neler doğarOzelin garantisi yok. En iyi şirkette bile kriz olabiliyor, ülkede ekonomi stabil değil. Ben de en Doğu'da , karışıklıgin en çok olduğu ilçelerden birine atanmistim sizinle aynı branşta. Hiç cikamiycam sanmıstim. Fakat sonra bir fırsat oldu, düz memurluğa geçtim kısa süreliğine, Batı'ya atandım, 3-4 ay sonra Batı'da tekrar öğretmenliğe geri döndüm. Fırsat bitmez, siz kapak atmaya bakın. Eşimin de işi iyiydi mesela sizinki gibi , özelde, ama kriz vurdu,işsiz kaldı. Birinizin devlette olması avantaj olur.
Evet belki bir daha bu kadro sayısı ve bu puanı alamayabilirim. Bu şansı tepersem kesin ömrümce aklımda kalacak bunu biliyorum . Eşim olmasa 1 dk bile düşünmezdim. Ayy ne kadar güzelİki çocuğu bile varsoruyorum hep burda zaten diyor. Her haftasonu. Zaman vız diye geçiyor. Eğer tercih yapıp gitmezseniz üç sene sonra diyeceğiniz şey şu olacak: eğer gitse idim şimdi bitmişti. Keşke gitseydim. Bazı fırsatlar bir daha ele geçmez.
Öğretmenlik devlette çok güzel. 2 ay yaz tatili 15 tatil bunlar da yanında bonus. Paranız çok olur ve gezersiniz.Evet belki bir daha bu kadro sayısı ve bu puanı alamayabilirim. Bu şansı tepersem kesin ömrümce aklımda kalacak bunu biliyorum . Eşim olmasa 1 dk bile düşünmezdim. Ayy ne kadar güzelBiz de çok kolay yaşarız bu süreci atanırsam inşallah
Ben öğretmenlik mesleğine aşık olduğum için sevdiğim işi yapacağım diyerek ikinci bölümümü okudum. Bu iş benim için öyle güzel ki eve özelin kötü şartlarına rağmen asla yorgun dönmüyorum. Bekar olsam asla ayırmadan her yere giderdim, şimdi bile bunu göze alabiliyorum. Eşim benimle gelemez çünkü başka yerde hem iş bulamaz bulsa bile bu şartlarda olmaz. Maddi durumumuz eşimin işi dolayısıyla iyi. Ben atanmak istiyorum; sadece eşimden uzak olmak ve çocuk konusuna geç kalmaktan korkuyorum :)Muhteşem yorumhakikaten böyle. Dünya hali maalesef belli olmuyor...
Konu sahibi siz hangi tarafa ağırlıklı yakınsınız? İçiniz ne diyor, mantığınız ne diyor? Eşiniz ne işle meşgul? Sizinle gelirse dezavantajı/avantajı ne olur? Öğretmenlik hayatınız için ne anlam ifade ediyor, aynı şeyi çocuk sahibi olmak için de soruyorum? Mesela maddi durumumuz iyi demişsiniz; eşinizden dolayı mı iyi ilk bölümünüz ile ilgili yaptığınız işten dolayı mı? Bu sorular o kadar kritik ki bence şuan...
ay evet konu sahibine söylemek isterken size yazmışım :) size katıldığımı göstermek istedim aslında :)Keşke öğretmen olsam da atansam. Yanlış alıntı oldu sanırım
Öğretmenim ben okulönceciyim çocuklarımla 1 yıl geçiriyorum yani.dönem ortasında çocuklarımı (öğrencilerimi) bırakmayı ben de istemem, çok üzülürüm. Doğumdan sonra bebeği bakmak için 2 yıl ücretsiz izin hakkının avantajlı olduğunu düşündüğüm için öyle söyledimÖğretmensiniz sanırım ben de öğretmenim izinleri avantaj olarak düşünmeyin derim . Kendi çocuğunuza bakmak için bile izin almak insanı üzüyor sanki diğer çocukları bırakmış gibi bir his oluyor . Naçizane görüşüm tabi karar sizin
Çok tatlısınızBeni dinlerseniz önce sapa sağlam ayakta kendinize yetecek durumda olun sonra cocuk yapın.Sahsen ben sırf esimle evlenmek icin baska şehirde diye bir devlet kurumuna girecekken evliligi sectim.Nolduu peki kaya yok mu kaya???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?