Siz olsanız ne yapardınız?

Eşiniz lisansa başladığınızda destek olmuş ama hiç mi demedi "Atanırsan ne olacak" diye madem öyle niye destek verdi? Destek veren bu konuda da vermeli diye düşünüyorum. Seneye benim de bitiyor ve başlarken dedim atanırsam sakın engel olma diye ve aksine senin adına mutlu olur ve ben de gelirim dedi.. Gelmiyorsa gölge etmesin sorun üretmesi, çözümle gelsin siz bunları düşünmeyin yeterince zorlu önünüzdeki süreç..
Hep kadın düşünüp hep kadın mahvoluyor

Bence atanmak gibi bir şansınız varken düşünmeyin bile. Ben 4 senenin dusmesi taraftarı değilim öğrenciler için yapılmış bir şey bu iyi bence. Ama nedense düşeceğini düşünüyorum.
Var tabii bir mantığı bu sürenin ben de her yıl öğretmeni değişen çocuklara çok üzülüyorum ama evli öğretmenlerim çok madur oluyorlar. Doğuya giden öğretmenlerime güzel bir teşvik verilebilir. Eş durumundan erken batıya geçenlerden maaş kesintisi yapılabilir ama sevenler ayrılmasın

Maddi durumum eşimden dolayı iyi olsaydı kariyeri seçerdim. Allah verdikten sonra çocuk 50 yaşınızda da olur. Annemle babamın hiçbir sebep yokken çocuğu olmamış. Seneleeeer sonra kendiliğinden olmuş.

arkadaşım çocuk için evlendi çocuğu olmadı, bir komşumuzun eltisi(dıdısının dıdısı ) ikizlere hamile kalmıştı kızı nişanlıyken, kazayla olmuş.

yaşa vs bakmıyor, geleceği zaman geliyor bebek.

Eğer o kadar istiyorsanız bence öğretmenliği seçin. Hem belki merkezi bir yer gelecek de eşiniz de iş imkanı bulacak? Nereden biliyoruz.
Ya da varsayalım o burada kaldı siz gittiniz, maddi durumu o kadar iyiyse yol masrafı da sizi etkilemez ikidebir gider gelir görürsünüz birbirinizi. Önce kendiniz sonra diğer etkenler

aslında riskli bir konuda tavsiye veriyoruz, Allah korusun gitmeniz evliliğinizi etkiler dersiniz ki millete uydum; biz de vebal alıyoruz. Gitmezsiniz işler tersine döner, keşke gitseydim dersiniz, yine vebal:)

verdiğiniz kararın ömrünüzce “iyi ki” dedirtmesini dilerim :) inşallah gönlünüzdeki, karar kıldığınız her neyse hakkınızda hayırlı olur.

Ben olsam atanmaya çalışırdım (ki baya buna uğraşmışlığım var zamanında )

Neden atanmaya çalışırdın derseniz..Dünyanın binbir türlü hali vaR.En kötülerini düşünelim..

Atanmadınız ve asgari ücretle çalışırken bebek sahibi oldunuz. Eşiniz (Allah korusun!!!) vefat etti.Bu durumda o çocuğun sorumluluğunu almak zor olmaz mı? (Bu örneği verdim çünkü yaşanmışını gördüm.Eşi vefat etti, arkadaş 1 hafta snra KPSS'ye girdi.Allahtan bütün yıl bu sınava hazırlanmıştı ama o psikolojiyle giremeyedebilirdi.6 yaşında da kızı vardı, şükür çok iyi bi puan alıp atandı.)

Ya da diyelim ki kocanız işsiz kaldı ve tek maaşa düştünüz.Yine benzer sorun..

Benim çocuk sahibi olmakla ilgili genel düşüncem şöyle..Kadın ya da erkek bireysel olarak tek başına çocuğun maddi manevi sorumluluğunu alabilecek güçte değilse çocuk sahibi olmamalı..Bu yük eşlerden birine dayatılmamalı..

Haaaa bu demek değil ki bu en kötü senaryolar gerçek olacak..Ayrıca atanarak kendimizi yine %100 garantiye alamayız.Dediğim gibi dünyanın binbir türlü hali var ama ben kendi bakış açımdan benim için önemli olanları düşünerek cevap verdim.Herkesin olaylara bakış açısı ve önem sıralaması farklı olduğından bu çok subjektif bir konu aslında.Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.Bol şans.

Son düzenleme:
Ben de 1 yıl deneyeyim istiyorum en azından. Yapamaz zorlanırsak istifa da bir seçenek. Havaalanı meselesi hiç aklıma gelmemişti. Ne güzel tavsiye bu böyle çok teşekkürler

Beni dinlerseniz önce sapa sağlam ayakta kendinize yetecek durumda olun sonra cocuk yapın.Sahsen ben sırf esimle evlenmek icin baska şehirde diye bir devlet kurumuna girecekken evliligi sectim.Nolduu peki kaya yok mu kaya???

ayyy herkes anlayıp gülmüş ama ben anlamadımmm başımı taşlara vurmayı bırak kayaya vuracağım anlamında mı dediniz espriyi açıklar mısınız beynime kan gitmiyo da şuan

Sizin eşinizin gelme sansi yokmuş. Ama gelme şansı olanlar bile doğuda değil batıda birlikte olmak istiyor. Böyle tanıdığım iki öğretmen bile var. Amac birlikte olmaksa her yer olabilir degil mi? Ama olay carpitiliyor işte. Zaten bu 3+1 olayı da ondan geldi. Mesela önceden bosanma özrü diye bir şey varmış. Onu da suistimal edenler olmuş ve kalkmış. İnsanlar uyanık geçinip kendine yontmasaydi gerçekten ihtiyacı olan insanlar şu an bu haktan hala yararlanıyor olabilirdi. Ben genel konuşuyorum sizle alakalı değil. Yine de ben olsam giderdim. Gün doğmadan neler doğar.

Bence atanin. Gerekirse 4 yil butun maasi ucak biletine verirsiniz haftasonlari, yazlari, esinizin izinlerinde gorusursunuz.
Ben olsam atanmayı seçerdim. Özellikle çocuğumun geleceği için. Uçakla gidip gelebileceginiz yerleri tercih edebilirsiniz.
Çok teşekkürler motive edici mesajlarınız için

Kesinlikle atanırdım.
4 yıl uzaktan yürütürdüm ne yapalım gönüller bir olsun. İlerdeki çocuğunuzun geleceği için de yapın bunu biraz. Çocuk için yaşınız da genç daha. 4 sene sonra olsa bile.
Hem Türkiye'de yaşıyoruz. Yarın ne olacağı belli olmaz. Bakarsınız ayrı kalmanızı gerektirmeyecek bir kanun gelir bir anda. Olur mu olur.
Eşiniz ne iş yapıyor peki? O gelemez mi yanınıza atanırsanız eğer atandığınız yere?

Gitme demiyor :) Yüksek lisansını bitirene kadar özelde çalış sonra üniversitede kal diyor ama üniversitede kadro almak çok zor ve kesin değil. Bu durumda öğretmen olarak atanırsam engel olmaz ama yine de uzağa gitme ihtimalime üzülüyor tabii

Eşim gelebilecekse giderdim, gelemiyorsa gitmezdim. 4 sene uzun bir süre. Maddi durumunuz da iyiymiş. O yüzden çocuk olayını ertelemememizi tavsiye ederim. Tedavi gerektirecek bir durum olduğu takdirde inanın zaman akıp geçiyor zaten

Mizacınızı kendime çok benzettim :) ben de fikir verirken vebal almaktan çok korkarım ama merak etmeyin neticede herkesi dinleyip kendimiz bir karar alıyoruz ve ne olursa olsun her şey olacağına varıyor . Ne güzel dileklerde bulunmuşsunuz benim için :) Hep iyi insanlarla ve iyiliklerle karşılaşmanızı dilerim

Ah ne kötü durumlar bunlar böyle. Öyle haklısınız ki olmaz gibi geliyor ama yaşanıyor bu durumlar. Allah korusun... Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için

Yaaaa şuan çok duygusallaştımmm :) Amin Allah razı olsun siz de inşallah

burcunuzu sormak istiyorum

ayyy herkes anlayıp gülmüş ama ben anlamadımmm başımı taşlara vurmayı bırak kayaya vuracağım anlamında mı dediniz espriyi açıklar mısınız beynime kan gitmiyo da şuan
Başımı hangi taşlara vursam minvalinde söylemiş diye düşünüyorum

Çok haklısınız. Hak suistimal etmek için değil gerektiğinde kullanmak içindir Ülkemizin her köşesi cennet, ben mecburiyetten gidip gitmemeyi düşünüyorum. Yoksa bir dakika düşünmem

Gelemez malesef özel bir şirkette kıdemli mühendis. Ama inşaat gibi bir sektör değil. Hee yerde yok sektörü. Umarım gelir yasa

İnşallah aratmaz Rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…