• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
Benim iki erkek kardeşim var. Birisi şizofreni hastası diğeri de onun gibi bir şey. Çalışmazlar babamin emeklisi ile yaşıyorlar. Ben bunlara tedavi olun hayatinizi kurun her tür desteği olacağım diyorum beni ciddiye almıyorlar. Ben yoruldum uğraşmaktan 4 yaş çocuğum ve yatalak babama ben bakıyorum. Onlardan tek istediğim tedavi olması olmuyorlar. Bugün yine son reddedeyim. Hayatımdan çıkarmayı düşünüyorum onları bir yandan da Allah tan korkuyorum beceremiyorum ama artık kendime zarar veriyorum onlar da bana zarar vermeye başladılar evime geldiler ayrı zamanlarda hır gür çıktı. Birini polis eşliğinde kovdum diğeri küs gitti. Gerçekten çok yoruyor beni siz olsanız ne yapardınız?

Görüşmem. Sizin çocuğunuz eşiniz öncelikli aileniz. Kesip atmanız gerekiyordu 2 tane kazık kadar herifi çoktan.

Sizin eski konunuzda çocuğunuzu terk etmeyi düşünüyodunuz. Hala mı kötü psikolojidesiniz? Neden kendi hayatınızı ön plana almıyorsunuz?

Görüşmezdim yerinizde olsam. Size de zararı dokunur. Ayrıca babanızın emekli maaşı ne ki iki kardeş de geçiniyor?

Benim iki erkek kardeşim var. Birisi şizofreni hastası diğeri de onun gibi bir şey. Çalışmazlar babamin emeklisi ile yaşıyorlar. Ben bunlara tedavi olun hayatinizi kurun her tür desteği olacağım diyorum beni ciddiye almıyorlar. Ben yoruldum uğraşmaktan 4 yaş çocuğum ve yatalak babama ben bakıyorum. Onlardan tek istediğim tedavi olması olmuyorlar. Bugün yine son reddedeyim. Hayatımdan çıkarmayı düşünüyorum onları bir yandan da Allah tan korkuyorum beceremiyorum ama artık kendime zarar veriyorum onlar da bana zarar vermeye başladılar evime geldiler ayrı zamanlarda hır gür çıktı. Birini polis eşliğinde kovdum diğeri küs gitti. Gerçekten çok yoruyor beni siz olsanız ne yapardınız?
Lutfen kendini dusun kendi psikolojini dusun herkesin kendi sorunu birak kendi hayatina bak kuserek en iyisini yapmissin sen tedavi olun diyorsub elinden geleni yapmissin artik kendilerinin bilecegi is.sen. kendini dusun

Şizofreni derken,bu teşhisi Dr mu koydu yoksa sizin tahmininiz mi,eğer Dr teşhisdiyse birinin desteği olmadan iyileşebilecegini sanmıyorum yani git tedavi
Ol demekle olmaz,zaten herşeyi kendine tehditti olarak görüyordur

35 i geçti ikisi de küçük değiller yani!
Kuzum bosver sen artık onları o zaman. Küçük çocuk da değiller ki kulağından tutup doktora götüresin. 35 yaşındaki koca adam artık bunlar yani. Kendileri istemiyorlarsa sen daha ne yapabilirsin ? Yapacak bir şey yok yani. Yaşıtlarının değil işi, evi, eşi, çocukları var. Bu olmaz böyle. Kendi tercihleri. Yapacak bir şey yok onlara. Üzgünüm

ikisini de çıkarın hayatınızdan. 35 yaşına gelmiş
Erkekle kadın başınıza baş edemesiniz. Bir noktadan sonra size ve ailenize fiziksel olarak zarar vermeye başlar.

Şizofreni derken,bu teşhisi Dr mu koydu yoksa sizin tahmininiz mi,eğer Dr teşhisdiyse birinin desteği olmadan iyileşebilecegini sanmıyorum yani git tedavi
Ol demekle olmaz,zaten herşeyi kendine tehditti olarak görüyordur
Doktor koydu. 5aydir kullanıyordu ilaçları yine bırakmaya başladı. Destek olmaya çalışıyorum ama nafile. Kabul etmiyor

Doktor koydu. 5aydir kullanıyordu ilaçları yine bırakmaya başladı. Destek olmaya çalışıyorum ama nafile. Kabul etmiyor
Ben yukarıda yazılan bırak git uğraşma ne hali varsa görsün diyenlere asla katılmıyorum,başlarına birşey gelse yine siz üzülürsünüz,bu hataya ben iyi olayım da gerisi ne yaparsa yapsın bencilliğini yaşamak için gelmedik,bir aile büyüğü aile dostu vs elinden tutup hasteneye mi yatırılıyor ne yapıyprsa yapsın bence,bu bir hastalık bile isteye yaptıkları birşey değil

Görüşmeyin. Bir tane amcam var, 2-3 kere anca denk gelmişizdir, o da yolda kafede falan. Çalışmaz, para ister sürekli. 30 yaşıma yaklaştım babamın amcama gittiğini, amcamın babama geldiğini bilmem. Görüşmeyince görüşülmüyor yani

35 yaşında ama 5 aydır ilaç kullanıyor ve geri kalan 34 yılda hayat kuramamış siz bunların düzeleceğine inanıyor musunuz ?
Siz takmayın onları ya

Çocuklar hasta ise sağlıklı düşünemiyor. Gerekirse zorla doktora götürün ve tedavi olsunlar.

Hastaneye yatirma sansiniz varsa yatirin zorlada olsa. Ama yapamiyorsaniz ilaclarini hergun sizin zorla icirmeniz mumkun gozukmuyor kucuk olsalardi ugrasirdiniz ama koca iki adam uzaklasip kendi cekirdek ailenizle ilgilenin.

İstemiyorlarsa tedaviyi selam vermem.
Umarım babaya eziyet etmiyorlardır diyecektim siz bakıyormuşsunuz .
Çıkartın bunları hayatınızdan.

Teshisli bir şizofrenden bahsediyorsaniz tedavi olmak zorundalar zaten. Kendisine , size zarar verebilirler. İnatla tedavi reddediyorlarsa sizin zaten yapacağınız bir şey yok bu noktada kendinizin güvenliğini ilk sıraya koymak zorundasınız. Size emanet çocuk ve yatalak biri var ki ilk sorumluluğunuz zaten çocuğunuza karşı olmalı.
Aldığınız kararı çocuğunuz için alın onun sağlıksız ortamda yetişmesi gelecekte geri dönüşü olmayan travmalara sebep olabilir ve bunun suçlusu hayatınızdan çıkarmadıgnz için siz olursunuz
Tedavi olmak istemeyen yardım istemeyen birileri için kardeşiniz bile olsa kararları alamayan sizin kararlarınızla yaşamak zorunda olan çocuğunuzu heba etmeyin

Back
X