siz olsanız ne yapardınız...

dorukmelis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
21
0
286
Samsun
3 gündür canım çok sıkkın sebebine gelince kayınvalidem...Aslında kendisi genel olarak iyi bir insandır herkes gibi bizde ufak tefek sorunlar yaşıyoruz zaman zaman ama ya o görmezden geliyor ya ben atlatıyoruz bi şekilde ama bu son olan şey çok canımı sıktı geçtiğimiz pazar günü otururken sohpet ederken konu birden oğlum küçükken acaba evleneceği kız nerde napıyor falan diye çok düşünürdüm sizin memleketin oralardan geçerkende sorardım hep acaba kimdir nedir doğdumu falan diye dedi kendi kendine, sonra ekledi aslında bilsek küçükken alıp kendi huyumuza göre yetiştirirdik dedi, ve bunu ilk defa söylemiyor belki 3. belki 4.dür.Bende Anne huyumdan memnun değilsin galiba ama bu kadar açık söylemeseydin keşke dedim, yok dedi bi kötü huyunu görmedik dedi ve ekledi varmı yoksa kötü huyun söyle değişirmisin falan dedi, neysem oyum değişmem dedim kapattım ama öyle içime oturdu ki 1.si benim huyumu beğenmemiş olması rahatsız etmez beni beğenmeyebilir ama onunkinin iyi benimkinin kötü olduğu kanısına varması rahatsız eder beni, bende ona sende benim kafama göre bi kaynana olarak değiş desem olur mu ? 2.si eşim boyun boyuma huyun huyumasın aşkım der hep, çok pişman oldum oğlun böyle diyor senin ne dediğin önemli değil demediğime ama hem anneler günü olması hemde benim 28.haftalık ikizlerime hamile olduğumdan fazla gerginlik olmasın diye bişey demedim.Çok üzgünüm ama ne yapmalıyım konuyu açıp konuşmak gerekir mi yoksa olmamış gibi davranmalıyım sizce?

bence hıc ustunde durma
mesele edıp gergınlık yasadıgına degmez
hıcbırsey soylememıs gıbı sakın davran
bu tarz problemler buyutulup sorun edıldıkce yuz goz olunuyor
sonrasında da ısın ıcınden hıc cıkılmıyor
salla gıtsın

bu kaynanalar böyle..
laf olsun diye,canın sıkılsın diye konusuyor zaten..
agzı olan konusuyor lafı bu kaynanalar için cıkmış sanırım:)
hiç takma kafana bebelerine odaklan sen cnm..sen takmazsan o dahada dellenir zaten amacına ulaşamaz:)

bu kaynanalarda nerden nasil su gelini akrep gibi sokacaklarini sasirmislar..
sende deseydin be canim
"senin bazi huylarin hosuma gitmiyo ama bende seni idare ediyorum na yapyim"
o zaman susardi ve hic konusmazdi sen sustukca bu ustune gelir ben sana soyleyim
basta nasil alistiriyosan oyle kaliyo.....
ezdirme kendini

Son düzenleme:
hoş bişi söylememiş ama bence üstünde durmaya değmez...
boşyere kendinizi de ikizlerini de üzmeyin :teselli:
kaynana illa ki biyerden kaynana damarı tutuyor işte demekki... eşinizle aranızda sorun oluşturmadığı sürece kafayı takmaya değmez...

hamilesin şimdi canını sıkıp durma.. eğer böyle bir konuşma tekrar ederse,
o zaman ağzının payını verirsin.
allah allah ya durup dururken niye böyle ortaya laf atıyor milletin canını sıkıyor...

Yarabbim ne demek kendi huyumuza göre yetiştirirdik bizlerde sokaktan gelmedik sonuçta..

İnsanları yargılamak ne kadar kolay değilmi bunu söylerken bile sizin üzülebileceğinizi hiç düşünmüyor.

Hiç takmayın kafanıza bunları hamileliğinizin keyfini çıkarın sadece .

Hiççç üstünde durma. Eşin ne düşünüyor önemli olan. Kapınızı kapatınca geriye eşin ve sen kalıyorsun. O onu düşünmüş bu bunu demiş salla gitsin.
Kimseyi mutlu etmek, herkese göre huy değiştirmek zorunda değilsin.
Sen ve eşin varsınız birbirini mutlu etmek zorunda olan gerisi hikaye.

zaten ben kendisini inanın bi türlü tanıyamadım melek mi.......mı?Bak biraz önce de telefon etti nasılsın yorma kendini sakın diyo deli desem deli değil akıllı desem hiç değil anlayamadım bi bakmışsın incelik incelik üstüne ne yapacağını şaşırır, bi taraftan da nasıl laf soksam diye düşünür? Çok gereksiz bi muhabbetti şimdi desem ki anne o gün beni çok üzdün desem derki şakaydı hiç olacak şeymi bebekken alıp yetiştirmek öylesine söylemiştim der (ilk defa söylese sorun etmeyecektim hani ağzından kaçtı diye) söylemesem benim içim rahat etmeyecek , şimdi kendisi hediye vermeyi falan çok sever iki günün birine bişey alır gelir en son vereceğinde huyumu sevmez ama beni çok sever kaynanam diyip konuyu açsam üzüldüğümü dile getirsem hak etti aslında....
bu kayınvalideler niye böyle anlamam bir de çok iyiymiş gibi ben klasik kaynanalardan hiç bi zaman olmayacam der kendini nerde görüyosa artık....

canım kayınvalıdelerın yuzde 90 ı pasa torunu aılelerıde ya kralıyet soyundan fılan gelme yada sadrazam
bızlerde ıste boyle sıradan kısılerız ogullarına alarak bıze lutfetmısler
bende cozemedım ıyılık melegı mı baska bırseymı
sırası gelınce lafını soyle sındırıyoruz sanıyolar dahada ustune gelıyolar gerılırse gerılsın ortalık sen dusun dusun ne kendını yıyeceksın bırazda o dusunsun hamıle gelının saglıgını ruh halını laf sokmaktan gerı dursun huzur bozmasın

saglıkla yavrularını kucagına almanı dılıyorum

Bu k.validelerin temelinde yatan ensesine vurdunmu sesi çıkmayan saygıda kusur etmeyen hött demeyen susan bir gelin modeli istiyorlar.
Kendi kızlarıda konuşunca aman susma hakkını ara kendini ezdirme derler..
Sanki gelinler insan değil işte bunun ayrımını yapamadıkları için böyle tatsız sorunlar çıkıyor maalesef.

teşekkür ederim ipek inşallah canım.

Ben bu tarz kaynanaları çok akıllı buluyorum..İyi politika yapıp,iyi görünüp, lafları sokuyolar..Melek mi şeytanmı anlamıyosun..

Sonra gelin olarak böyylleee fisfisfis kalıyosunnn

tipik bi cadı kaynana vakası malesef tıp hala butür kadınlara çare bulmuş değil üzerinde hala çalışılıyor ...
adamı kansere ve hatta vereme kadar götüren yan etkilere sahip bi hastalık olup uzak durulmasında çok sayıda fayda vardır..

hayır sessiz sakin gelin olunca ne oluyor, aklı başında yerine göre davranmasını bilen kendini ezdirmeyen, kendine güvenen tipler niye rahatsız ediyor kayınvalideleri anlamıyorum şimdi benim bebişlerime o bakacak anne evlenecekleri kişileri bulsakta versek kafalarına göre yetiştirseler demek lazım ona aslında sen yetiştiremezsin adam zorlanır demek gerek terbiyesiz kadın tansiyonumu yükseltti valla...
Kendisinin tek çocuğu var yani sadece eşim ona bile zaman zaman bi çocuk neyse o sen fazla etkili olamıyosun üzerinde diyordu, şimdi oğlunu geçmiş bana gelmiş sıra dengesiz kadın.

Dişe diş mücadele başladığı zaman bunu kabu edemiyorlar işte sonuçta büyüttüğü oğlanlarını biz devir alıyoruz belkide onlardan çok daha iyi baktığımızı görmüyorlar görmek istemiyorlar.
Küçücük bir tartışmada bile hemen sorunlu kişi kadın oluyor onlara göre aman oğlumu üzme diyorlar sanki oğlanlarıda gökten zembille indiler.

ay aman salla yaaa... bı ınsanı cıldırtmanın en ıyı yolu onu gormezlıkten gelmektır. gormezlıkten gel derım. debelensın dursun senı sınırlendırcem dıye...

evet takmamak en iyisi aslında, şu gelin kaynana fıkrasını alnlatmak lazım bi gün ona bacak bacak üstüne atarım sigaramı yakarım sen ne mesaj verirsen ver ben keyfime bakarım çatlasın o zaman

ne kadar sacmalamis olmaz boyle bir sey.. takma oyle seyleri ikizlere sahip olacaksin kendini cok mutlu ve sansli hissetmen gerek bu sacma salak sozleri soyleyene takilma

bencede boşver canım bir kaynana oğluyla gelininin arasını açmıyorsa gerisi sorun edilmeye değmez
seninki belkide boş bulunup böyle sözler ediyodur diğer zamanlarda iyiyse salla gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…