siz olsanız ne yapardınız?

ben çalışan bir anneyim.

bebeğimi 4 aylıkken bırakıp çalışmaya başladım. şartlar yüzünden. oğluma babaannesi baktı. çok güzel baktı. hakkını yememek lazım.
ama annenin yerini kimse tutamaz. oğlum 3 yaşına gelince babaanne bakamayacağım dedi.
3 yaşında her sabah 6.30 da yataktan kaldırıp kreşe yolladık. tam 2 ay gitmiycem diye ağladı.
akşam bakıcı karşıladı oğlumu.

şimdi oğlum 6 yaşında.

kreşte ve okulda çevresinde çalışan annelerin çocukları olunca rahat.

fakat apartmanda çalışan anne yok. genç evhanımları var.

akşam üzeri hepsi çocuklarını alıp dışarı çıkıyorlar. benim oğlumda bakıcı ile çıkıyor. beraber oynuyorlar.
geçen yaz bir akşam eve yarım saat erken geldim. oğlum koşarak yanıma geldi. bütün arkadaşlarını bagırarak yanımız çağırdı.
"BU BENİM ANNEM, BU BENİM ANNEM" deyişini görseydiniz ağlardınız.

anne olmak zor. bunalmanızı anlıyorum. ama en azından 4 yaşına kadar siz bakın. çocuğun hayatına bakım ve terbiye açısından ne kadar az kişi girerse o kadar çok yarar olur. tek elden terbiye edilmiş ve kişilik kazandırılmış olur.

sıkıntıyı geçirmek için, hobilerinizi geliştirmeye yönelin. elişi, yemek, kitap, sinema gibi evde yapabileceğiniz şeyler olabilir.

erzincandayım da bunun ille bi ilgisi yok bu havalarda çocuğu alıp kendime sokaklara atacak halim yok herhalde üztelik çocuğun düzenini oluşturmak için günün büyük bölümünü evde geçirmek zorunda kalıyor insan uyku saati,mama saati,banyo saati gibi
çocuğunuz olmadığı belli davulun sesi uzaktan hoş geliyor tabi......
ikinciye mi allah korusun o kadar yakın zamanlarda çocuğa nasıl verimli olabilir ki insan

Şahsen neden sert çıktınız anlayamadım ben :44:

Maddi sıkıntım yoksa, anneanne v.b bakacak kimse yoksa asla çocuğumu bakıcılara bıramazdım. Bu senin için daha zor, bütün gün aklın onda olacak yedi mi, uyudu mu, ağladı mı????? Düştü mü kalktı mı...of of. İçine sine sine yanında olmak kendi terbiyenle büyütmek varken.

bilmiyorum ya annem bakabilecek olsaydı kesin başlardım ama elin kadınına güvenemem herhalde allah mecbur bırakmasın da
bi de çok takıntılıyım hakkaten bütün aklım evde kalır uyudu mu yedi mi ne yaptı diye
kızım da bana aşırı düşkün ya babasına bile zor gidiyor
bakıcı kıza nasıl yemek hazırlayacak elini yıkadı mı şu mu bu mu diye sürekli düşünürüm
offf ne bileyim ya

Back
X