Siz olsanız ne yapardınız?

MissHavisham

BabyGoat
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2012
1.432
637
178
Merhaba hanımlar,

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi şuan öyle bir noktadayım ki tarafsız bir hemcinsimin empatisine ihtiyacım var. Yaklaşık bir senedir ciddi bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşım ve ben önceleri farklı şehirlerde yaşıyorduk. Ancak bir süre sonra erkek arkadaşım yaşadığım şehirde bir iş buldu ve buraya taşındı. Erkek arkadaşımın ev tutmasına, evini döşemesine, kısacası taşınma ile ilgili her sorununa hem maddi hem de manevi olarak destek oldum. Sonuçta buraya benim yanımda olmak, ve o zamanlar kötü günler geçirdiğimi düşünürsek psikolojik olarak bana destek olmak için geldiğini biliyordum. Bu yüzden de bütün bu yardımlarımı karşılıksız yaptım. Erkek arkadaşım çok uzun süre geçmeden ilk işinden memnun olmadığı gerekçesiyle işinden ayrıldı. Annemin tanıdığı bir şirkette ona bir iş bulduk ve bu sefer orada çalışmaya başladı. Ancak bu iş yerinin patronlarından sürekli olarak geç kaldığı gerekçesiyle şikayetler aldık. Kendini toparlamasını söyledim ama pek de başarılı olduğumu sanmıyorum. Sonra orada dedikodu yaptığı ve kişisel konuşmalara çok katıldığı gerekçesiyle bir takım sıkıntılar oldu, o dedikodu yapmadığını kimseye karışmadığını iddia etti. Bu sefer yine annemin tanıdığı başka bir iş yerinde ona iş bulduk ve o da eski iş yerini bırakarak burada çalışmaya başladı. Burada da başta geç kalma problemleri oldu ancak uyarılınca kendisini düzeltti. Fakat ne yazık ki bu iş yeri kısa bir süre sonra iflas etti ve elemanlar işten çıkarıldı. Bu süreye kadar her aşamada erkek arkadaşımın yanında olmaya devam ettim. Moralinin bozulmaması için ona yeni bir iş aradığı sürecin tümünde destek oldum. Bundan sonraki 3 ayı çalışmadan geçirdi. Ben ise bu 3 ay boyunca, sadece ve sadece ona destek olabilmek için hem okudum, hem de gece gündüz çalıştım. Kazandığım her kuruşu o zorluk çekmesin diye harcadım. O güne kadar hiçbir maddi zorluk çekmeyen ben, inanır mısınız ki kendime yeni bir kalem bile almadım. Sonrasında ise 3 ay boyunca iş aradığını sandığım erkek arkadaşımın aslında hiç iş aramadığını farkettim. İşte bu noktada kafamdan aşağı kaynar sular döküldü ve ben ayrılmak istediğimi söyledim.

Benim ayrılmak istediğimi söylediğim günden bu yana 1 aydan biraz daha fazla geçti. Çok düşündüm, gözlerinden beni sevdiğini okuyabildiğim, bana asla kıyamayacağını, uğrumda ölecek kadar aşık olduğunu söyleyen bir erkeğin 3 ay boyunca benim nasıl yorulduğumu, kendimi parçaladığımı görüp de rahat rahat evde yatabildiğini anlayamıyorum. Onun sorumsuz, düşüncesiz ve o halime göz yumduğu için de vicdansız olduğunu düşünüyorum. O ise bana, benim o kadar çok çalışmamın onu desteklemek için olduğunu farketmediğini, depresyonda olduğunu bu yüzden öyle bir 3 ay geçirdiğini, bundan sonra düzeleceğini söylüyor. İlk ayrılmak istediğimde bana "bana sadece 1 hafta ver herşeyi düzene sokacağım" demişti. Ancak bugün 1 aydan fazla oldu ve hala bana "yapacağım" "edeceğim" diyor.

Şimdi o beni sevmemekle, duygusuzlukla, vicdansızlıkla suçluyor. Kızlar, ben böyle bir adamdan vazgeçtiğim için gerçekten vicdansız mıyım? Elbette ki kendi hareketlerimde kendimi haklı görüyorum. Ve yine elbette ki kendime karşı objektif olmam imkansız. Bu yüzden sizden rica ediyorum, kendinizi benim yerime koymaya çalışın ve bana söyleyin. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Ayrilmakla cok isabetli bir karar vermissin, sakin vicdan azabi cekip geri dönme. düsüncelerinde tamamen haklisin.zaten dogru dürüst biri olsa annenin araci olarak buldugu islerde degil kisisel konusmalara karismak, bir kere bile gec kalmazdi isine.Allah yüzüne bakmis bence, erkenden görmüssün gercegi.uzak tut kendinden.

Ayrilmakla cok isabetli bir karar vermissin, sakin vicdan azabi cekip geri dönme. düsüncelerinde tamamen haklisin.zaten dogru dürüst biri olsa annenin araci olarak buldugu islerde degil kisisel konusmalara karismak, bir kere bile gec kalmazdi isine.Allah yüzüne bakmis bence, erkenden görmüssün gercegi.uzak tut kendinden.

Teşekkür ederim. Haklı olduğumu tarafsız birinden duymaya gerçekten çok ihtiyacım vardı. Her gün en az 3-4 saatte bir beni arıyor, ağlıyor ve bana vicdansız olduğumu söylüyor. Ben de bu yüzden sürekli mutsuz ve huzursuzum. Sanırım ben de bu olayların etkisiyle depresyona girdim. :50:

Çok iyi yapmışsın arkadaşım kararlılığını tebrik ediyorum. Sırf kadın sırtından geçinen erkeğe erkek denmez olsa olsa sünepe beyinli mıymıntı denir. Ben kadınların da her zaman çalışmasından eşlerine destek olmasından yanayım ama böyle asalak erkeklere kimse tahammül etmesin tek başlarına kalsınlar da anlasınlar anyayı konyayı.

Son düzenleme:
Çok iyi yapmışsın arkadaşım kararlılığını tebrik ediyorum. Sırf kadın sırtından geçinen erkeğe erkek denmez olsa olsa sünepe beyinli mıymıntı denir. Ben kadınların da her zaman çalışmasından eşlerine destek olmasından yanayım ama böyle asalak erkeklere kimse tahammül etmesin tek başlarına kalsınlar da anlasınlar anyayı konyayı.

Teşekkür ederim. Keşke buraya çok daha önce yazsaymışım. Sizlerin benimle aynı şekilde düşündüğünü görünce vicdanım rahatlıyor.

Yerinde olsam bende ayrılırdım.
Ne demek ben bu kadar uğraşırken o yan gelip yatacak.
Zaten sorumsuz biriymiş, çalışacağı işleri bile sen bulmuşsun üstelik çalışmayıda becerememiş, hazıra konmakta hoşuna gitmiş.
Böyle biriyle yapacağın evliliktende hayır gelmez.

Verilebilecek en doğru karar ayrılık.
Senin için rahat etmeli.
Suçlamaları ciddiye alma.

Kesinlikle çok doğru bir karar vermişsiniz. Siz okadar saçınızı süpürge etmişsiniz ve hiç bir karşılığı olmadığı gibi bir çabası dahi olmamış. Evlendiğinizde de aynı durumlar olacaktı ve herşey çok daha zor olurdu sizin için. En doğru kararı vermişsiniz hiç kendinizi sorgulamayın

Hiç sevmediğim ama istisnasız bir doğru var: İlişkide bir tarafa değer verdiğinizi maddi manevi sergilediğiniz anda karşı tarafta krediniz eksilmeye başlıyor... "O nasıl olsa yapar, anlar, sever..." vs diyerek tüm sorumluluk size yüklenir ve elinizden gelen de gelmeyen de görevinizmiş gibi algılanır...

Keşke herkes emeklerinin karşılığını alabilse ama maalesef... İş hayatında çok çalışırsınız size daha fazla angarya yüklemeye çalışırlar ilişkinizde özveride bulunursunuz sevgiliniz, eşiniz bunun sizin kalbinizin yüceliği olduğunu anlamaz da kendisinin dünyanın en değerli insanı ve vazgeçilmez olduğunu düşünmeye başlar... Önceleri tek sözünüzle dünyayı yıkan adam gider onun için daima daha fazlasını yapmanızı isteyerek bunun hakkı olduğuna inanır...

Sizinki sevginin ilginin fazlasını vermekten daha kötü bir durum... Bir erkeği finanse etmek hoş bir durum değil... Belki insancıl ve nazik bir davranış ama en delikanlı adam bile bu rahatlığa alışınca sorumluluklarını unutur... Evli olsanız bir derece onun zor zamanında siz sizin zor zamanınızda o destek olur ama ortada bir resmiyet bile yokken bu insan kocanız değil, kardeşiniz, akrabanız, evladınız değil, neden sizin kazancınıza ortak olsun? Ona o kadar çok taviz vermiş imkanlarınızı onun için o kadar seferber etmişsiniz ki o da bunun normal olduğunu düşünmeye başlamış bu nedenle onun bu hale gelmesinde, ar perdesinin yırtılmasında, mahcup olmayıp zeytinyağı gibi üste çıkarak sizi suçlamasında sizin de payınız var... Onu hayatınızdan tamamıyla çıkartarak belki aklının başına gelmesini sağlarsınız da "fabrika ayarlarına geri döner" erkek olduğunu hatırlar... Bu durumda bir nevi siz bozmuşsunuz terk ederek de yine siz düzeltirsiniz umarım...
:ssz:

İki kez anneniz kendisine iş buluyor ve o geç geliyor ,değil geç gelmek canla başla çalışması gerekirken ...Nasıl bir tarzı olduğunu belli etmiş,yol verin gitsin,ekmeğini taştan çıkarıp gururla kazanacak bir erkek karşınıza çıkacaktır .

insan ne kadar depresyonda olursa olsun senim kendini parçaladığını görmemiş mi.
böylesi bir adama kendini harcatma.
daha doğrusu seni anladığım kadarı ile sevdiğin için kendini feda edebilecek gözü kapalı güvenecek bir kızsın.
hiçkimse için kendini harcatma.

Merhaba hanımlar,

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi şuan öyle bir noktadayım ki tarafsız bir hemcinsimin empatisine ihtiyacım var. Yaklaşık bir senedir ciddi bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşım ve ben önceleri farklı şehirlerde yaşıyorduk. Ancak bir süre sonra erkek arkadaşım yaşadığım şehirde bir iş buldu ve buraya taşındı. Erkek arkadaşımın ev tutmasına, evini döşemesine, kısacası taşınma ile ilgili her sorununa hem maddi hem de manevi olarak destek oldum. Sonuçta buraya benim yanımda olmak, ve o zamanlar kötü günler geçirdiğimi düşünürsek psikolojik olarak bana destek olmak için geldiğini biliyordum. Bu yüzden de bütün bu yardımlarımı karşılıksız yaptım. Erkek arkadaşım çok uzun süre geçmeden ilk işinden memnun olmadığı gerekçesiyle işinden ayrıldı. Annemin tanıdığı bir şirkette ona bir iş bulduk ve bu sefer orada çalışmaya başladı. Ancak bu iş yerinin patronlarından sürekli olarak geç kaldığı gerekçesiyle şikayetler aldık. Kendini toparlamasını söyledim ama pek de başarılı olduğumu sanmıyorum. Sonra orada dedikodu yaptığı ve kişisel konuşmalara çok katıldığı gerekçesiyle bir takım sıkıntılar oldu, o dedikodu yapmadığını kimseye karışmadığını iddia etti. Bu sefer yine annemin tanıdığı başka bir iş yerinde ona iş bulduk ve o da eski iş yerini bırakarak burada çalışmaya başladı. Burada da başta geç kalma problemleri oldu ancak uyarılınca kendisini düzeltti. Fakat ne yazık ki bu iş yeri kısa bir süre sonra iflas etti ve elemanlar işten çıkarıldı. Bu süreye kadar her aşamada erkek arkadaşımın yanında olmaya devam ettim. Moralinin bozulmaması için ona yeni bir iş aradığı sürecin tümünde destek oldum. Bundan sonraki 3 ayı çalışmadan geçirdi. Ben ise bu 3 ay boyunca, sadece ve sadece ona destek olabilmek için hem okudum, hem de gece gündüz çalıştım. Kazandığım her kuruşu o zorluk çekmesin diye harcadım. O güne kadar hiçbir maddi zorluk çekmeyen ben, inanır mısınız ki kendime yeni bir kalem bile almadım. Sonrasında ise 3 ay boyunca iş aradığını sandığım erkek arkadaşımın aslında hiç iş aramadığını farkettim. İşte bu noktada kafamdan aşağı kaynar sular döküldü ve ben ayrılmak istediğimi söyledim.

Benim ayrılmak istediğimi söylediğim günden bu yana 1 aydan biraz daha fazla geçti. Çok düşündüm, gözlerinden beni sevdiğini okuyabildiğim, bana asla kıyamayacağını, uğrumda ölecek kadar aşık olduğunu söyleyen bir erkeğin 3 ay boyunca benim nasıl yorulduğumu, kendimi parçaladığımı görüp de rahat rahat evde yatabildiğini anlayamıyorum. Onun sorumsuz, düşüncesiz ve o halime göz yumduğu için de vicdansız olduğunu düşünüyorum. O ise bana, benim o kadar çok çalışmamın onu desteklemek için olduğunu farketmediğini, depresyonda olduğunu bu yüzden öyle bir 3 ay geçirdiğini, bundan sonra düzeleceğini söylüyor. İlk ayrılmak istediğimde bana "bana sadece 1 hafta ver herşeyi düzene sokacağım" demişti. Ancak bugün 1 aydan fazla oldu ve hala bana "yapacağım" "edeceğim" diyor.

Şimdi o beni sevmemekle, duygusuzlukla, vicdansızlıkla suçluyor. Kızlar, ben böyle bir adamdan vazgeçtiğim için gerçekten vicdansız mıyım? Elbette ki kendi hareketlerimde kendimi haklı görüyorum. Ve yine elbette ki kendime karşı objektif olmam imkansız. Bu yüzden sizden rica ediyorum, kendinizi benim yerime koymaya çalışın ve bana söyleyin. Siz olsaydınız ne yapardınız?

çaışşsada çalışmasada sizin ona bakacağınızı farketmiş erkek arkadaşınız bunun rahatlığına erişmiş biraz geç farketmişsiniz ama zararın neresinden dönerseniz kar dır. bu ilerde evlenincede devam edebilirdi

arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmış hepsine katılıyorum

sizi de mantıklı davrandığınız için tebrik ediyorum

Uzun süredir foruma girip de yazılanlara bakma olanağım olmamıştı. Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Ayrılık mutluluk verici bir şey değil tabii ki ama şimdi daha iyi hissediyorum. Yıprandığım için depresyona girdim sanırım. Ama ben de kendime gelmek için elimden geleni yapacağım. Destekleriniz için teşekkürler.

Bence sen en iyisini yapmışsın çalışmayı sevgilisi çalışırken yatan erkek nasıl olabilir inanamıyorum gerçekten baya bi tembelmiş gerçekten ve de çok sorumsuzmuş işe olmaması gerektiği halde 1 kere geç kalırsın 2 kere geç kalırsın 3. de uyarıları dinler düzeltirsin kendiini sorumsuzluğu burdan belli .. bence sen en iyisini yapmışsın canım kararından geri dönme .

Uzun süredir foruma girip de yazılanlara bakma olanağım olmamıştı. Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Ayrılık mutluluk verici bir şey değil tabii ki ama şimdi daha iyi hissediyorum. Yıprandığım için depresyona girdim sanırım. Ama ben de kendime gelmek için elimden geleni yapacağım. Destekleriniz için teşekkürler.

1 sene birşey değil gözz açıp kapayıncaya kadar geçiyo zaten 1 seneye kdr daha tam tanıyamıyor insan karşsındakini tam pekişmiyo duygular aşırı derece de yoğunlaşmıyor .. çok zor oluyor ayrılmak ama 1 seneden daha fazla geçmiş bir süre olsaydı senin için daha zor olurdu .. her şeyin hayırlısı senin içinde hayırlısı buymuş demekki yine erken fark etmişsin işler sayesinde onun sorumsuzluğunu ..
Umarım hayat düzgün insanlar çıkarır karşına .

Back
X