siz olsanız ne yapardınız

ylknli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2013
51
0
26
İstanbul
çok sevdiğiniz ve sevildiğiniz birinin daha önceki evliliğinden 2 tane ilkokula giden çocuğu olduğu halde evlenir miydiniz?

bu evliliğin size ne gibi sorunlar yaşatabileceğini kestirebilir miydiniz?

ilişkinin nasıl başladığını ve başta durumları bilip bilmediğinizi bir kenara koyup, sadece ileriye yönelik düşünerek cevaplayabilir misiniz.
hayatınızdaki kişiyi sevdiğinizi, onun da sizi sevdiğini bildiğinizi ve çocukları olmasaydı aranızda başka bir problem olmadığını düşünün, siz de daha önce evlenmemişseniz ne cevap verirdiniz?

Başlarken biliyor muydunuz çocukları olduğunu evlenip boşandığını.

Gerçekten seviyor ve seviliyorsanız çocukları olmasının bir önemi yok ama yarın öbür gün herhangi bir kavganızda; bekar halimle keşke seninle evlenmeseydim , çocuklarını bile kabul ettim demeyecekseniz. Yani iş sizde bitiyor.

ilişkinin başında yalan söylememiş ve dürüst olmuşsa ve bende bunu bılerek onunla sevgılı olduysam, ki amacım gönül eğlendirmek olmayacagına göre evlenırdım.
sonucta ben bunu baştan bılıyordum.

ayrıca 2 farklı soru sormussun anlayamadım yani

çocuklar sizinle kalacak mı?adam eşinden niye ayrılmış?
bu soruların cevabına göre durum çok değişir

Hayır evlenmezdim ..
Çocuk açısından değilde ; eski eşi bakımından konuyu ele alırsam ;

Eski eşiyle hiç bir şekilde görüşmediğini de söylese yine evlenmezdim .

Çünkü bu durumu kabul eden bir kişinin çok sağlam bir psikolojiye sahip olması gerekir..
Oda bende yok ..

Bu yüzden sürekli olmadık durumları eski evliliğine bağlar , kavga çıkarır, iyi giden bir ilişkiyi yok edecek kapasiteye sahip olduğumdan
dolayı böyle bir evlilik yapmazdım.
Kıskançlığı saymadım bile :))

Galiba öyle bir evliliğe cesaret edemezdim.
Siz sadece o insanla evlenmiyorsunuz,iki tane çocuğununda sorumluluğu var.
Sizde kalmasalar dahi belirli günlerde sizde kalacaklar,acaba siz bunlara katlanabilecekmisiniz.
Yada kıskançlık yapıp,eski eşinden ve çocuklarından nefretmi edeceksiniz.

Zor bir karar olsa gerek,sorumluluk ve sonrasında gelecek olan sorunlar

Bu dediğini yaptım, iki çocuğuyla birlikte geldi hayatıma

Çok sabır, çok emek ve çok tahammül gerekiyor

Çocuklar büyük, babalarının birini sevdiğini biliyorlar ama benimsediler mi hayır

Annelerinde kalıyorlar ama babalarının telefonu susmuyor hiç

Yaşımın verdiği olgunlukla bencil olmamayı beceriyorum ama çok zor bir sınav

Çok çok iyi düşün

Hayır evlenmezdim....
herşeyden önce 2 evladı var....Evlat sevgisini tatmış biri....ben ise bekarım. Bu sorumluluğu kaldıramazdım....cunkü bu cocuklar hep küçük kalmayacak,büyüdükce farklı sorun/sorumluluklar artacak....Eski eşle çocuklar için belli zamanlarda görüşülecek, ilerde sizinde müşterek bir çocuğunuz olacak,işler daha da zor olabilir. çocukların aklı erdiğinde size tavır alma durumları falan....Kısacası zor iş. çok iyi düşünün...

başta durumları bilmiyordum. alışıp sevdikten sonra öğrendim. başta söylemediği için çok kavga ettim, seni kaybetmemek için başta söyleyemedim dedi. yaklaşık bir yıldır öğrendiğimden beri çok yıprandım. çok ayrılmaya kalktım, o da çok uğraştı ayrılmamak için, bir şekilde kopamadım işte. çocukların sorumluluklarını kaldıramayacağımı söyledim sana sorumluluk yüklemeyi düşünmüyorum diyo ama çocuklar bunda,kendi annesi bakıyor. nasıl olucak diyorum annesinde kalıcakmış. eşiyle bir diyaloğu yokmuş, başka ilde yaşıyomuş nadir görüyomş kadın, çocukları. ben bir yıldır bir küs bir barış geçirdim zamanı. ne vazgeçebildim ne kabullenebildim. psikolojim bozuldu. durumları kime anlatsam başta söylememesine takılıyo en çok. ve 2 çocuğun sorumluluğunu alamazsın diyolar. hakveriyorum çünkü bende olsam aynı şeyi söylerdim ama bir türlü ayrılamadım. artık yalanını geçtim,eğer evlenirsem, 2 çocuğun yaşatabileceğı sorunları anlamaya çalışıyorum. ben ne yaptıysam da vezgeçmedi benden. biraz soğuduğunu uzaklaştığını görseydim ben de unutabilirdim, ama yaptıkları unutmamı engelliyo

Kıskanç olduğum için yapamazdım
Öyle böyle değil ama psikopatlık derecesinde kıskançlık var bende o yüzden

çok zor bir durum olduğunu düşünüyorum,hem çocuklar açısından hem ileride sizin açınızdan , çok özür dilerim ama çocuklar babaannede kalıyor ve kalacakmışta öz anneleri de nadir görüyormuş ,eşinizde bizde kalmayacaklar diyor( eş adayınız) çocuklar için üzüldüm sanki onlar istedi dünyaya gelmeyi herkes bi yere çekilmiş 2 yavruyu emanet dükkanı gibi babaanneye bırakıp yeni hayat kurma derdindeler,yaparken iyi ayrılınca kötü oh ne ala!

Başta dürüst olsaydı bir şeylere değerdi ama bu adam sana yalan konuşmuş kandırmış bu bile ayrılmak için yeterli
Ayrıca nasıl çocukların sende bi sorumluğu olmayacak bal gibide oalcak ha adam çocuklarını görmüyor ilgilenmiyor hiç yanına almıyorsa ancak öyle sana bi külfetleri olmaz fakat buda hastalıklı bi durum kendi canına bakmayan adam adam değildir zaten
Neresinden tutsan elinde kalır bi durum.Vaatlere kanma.Altından kalkamayacağın hiç bir sorumluluğun altına girme

merhaba anlattığınız durumu yaşayan benim eşimin önceki evliliğinden çocukları var ve sorun yaratmazsanız sorun olmaz bence kişinin davranışına bağlı 8 senelik evliyim 5 yaşında oğlum ve bir aylık kızım var çok şükür problem yok eğer karşınızdaki sorumluluk sahibi anlayışlı ve tarafsız bir insansa sorun olmaz bence bide sizinlemi yaşıyacak çocuklar eğer öyleyse evet problemler çıkabilir çocukları değil babaları önemli yani benim fikrim bu.

Ben burda en Çokk çocuklara uzüldüm biliyormusunuz....Onların hiç bir günahı yok ,yazık....Evlenip,çocuklarım bizimle yaşamayacak,annemde kalacaklar diyen bir baba nın da merhametinden şüphe ederim ben...içim acıdı...

çocukların annesinin bırakmasına çok şaşırıyorum ben zaten. nasıl bir anne bırakabilir çocukları. bu da çocukların annesine vermemiş kendi annesi bakıyo. annesi çok iyi birisi ki kendi çocuğu gibi sahiplenmiş çocukları, bunu yapmayanlar da var. aslında o da çocuklarına çok düşkün. bana sürekli onlardan bahsetmeye çalışıyo, onları sevmem için uğraşıyo. benim çok merhametli olduğumu ve çocukları sevebiliceğimi söylüyo. yani benim anladığım kadarıyla zamnla bana alıştırıp aynı evde yaşamamıza ikna etmeye çalışıyo. ben ona diyorum ben seni çocuklarından ayırmaya kalkmam diye. bu acımasızlığı yapamam. ama bu zamana kadar kendim için bile çocuk yapmaya cesaret edemezdim o sorumluluğu kaldıramayacağımı düşündüğüm için şimdi o çocukların sorumluluklarını nasıl alıcam onu düşünüyorum. ben ayrılmaya uğraştığım için, bana, sana fazla sorumluluk vermeyi düşünmüyorum diyo ama zamanla bana kabul ettirmeye çalışacağı belli. o bana çok güveniyo, çocukları sahipleniceğime inanıyo ama ben korkuyorum pişman olmaktan

bir kere en baştan yalan söylemesi sizi değil kendisini düşündüğünü gösteriyor. sizi kendisine bağladıktan sonra söylemesi en başta vicdansızlık bence. son yazdığınızdan da merhametli biri olduğunuzun falan da farkında. yanlış bir şey söyleyip sizi üzmek istemem ama bulmuş iyi huylu birini, kaçırmak istemiyor gibi :18:

ve ben olsam ne yapardım... durumunu ilk öğrendiğimde çok sevsem bile ayrılırdım. çünkü ben böyle bir durumla başa çıkabileceğimi düşünmüyorum

Son düzenleme:

ben de çok ayrılmaya çalıştım ama ne zaman ayrılmaya çalışsam beni ikna etmek için yaptıklarından dolayı ayrılamadım. daha önce de görüştüğüm insanlar oldu ama hiçbiri bu kadar mücadele etmedi. durumlarından dolayı da böyle yapıyodur belki ama şunu düşündürüyo bana, bu kadar seviliyorken ve bir çok yönden anlaşabiliyorken vazgeçersem bir daha hem bir çok yönden anlaşabildiğim hem de sevip sevilebildiğim biri olabilecek mi. belki hiç evlenmemiş, bundan çok daha artıları olan biri karşıma çıkabilir ama bu kadar uyumlu olabilecek miyiz. benim kararsızlığımın en büyük nedeni bu. dediğim gibi çocukları olmasaydı eski evliliğini de problem etmezdim. çünkü beni ne kadar sevdiğini hissettiriyo ve sosyal olarak da çok uyuyoruz. benim ayrılma çabalarım hep çocuk sorumluluğundan korktuğum için. ilk öğrendiğim zamnlar da söylemediği için çok kavga edip ayrıldım ama hep ikna etti bir şekilde.

siz kendi içinizde sizden saklamasını hallettiyseniz ona diyecek sözüm yok. benim başıma gelse çocuklardan önce buna takardım, o yüzden ön plana aldım söylememiş olmasını.. allah yardımcınız olsun ikilemde kalmak zor

bir çok arkadaşımla konuştum durumumu ve hemen hepsi de sizin gibi düşündü. çok haklısınız. başta söylememesi hem yalancı hem bencil olduğunu gösteriyo. neredeyse bir yıl oldu öğrendiğimde. başta benimle bu kadar ciddi olmadığını,sadece hoşlandığı için görüşmek istediğini, zamanla beni tanıdığını, değer verdiğini söyledi. yaşadıklarının onu insanlara karşı acımasız yaptığını ve benim onu zamanla değiştirdiğimi söylüyo. bunu ben de farkettim. ilk tanıdığım kişi değil. hayata bakış açısının değiştiğini görebiliyorum.

ikilemde kalmak gerçekten çok zor.Allah kimseye yaşatmasın. benim davranışlarım da dengesizleşti, bi duygularıma bakıp iyi oluyorum, bi durumlara bakıp sorun yapıyorum. ayrılamıyorum, birlikteyken sorunları düşünüp mutlu olamıyorum. ne onunla mutlu olabiliyorum ne onsuz. akışına bırakiyim birşey düşünmiym diyorum iyice alışıyorum. napıcağımı şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…