Bu dediğini yaptım, iki çocuğuyla birlikte geldi hayatıma
Çok sabır, çok emek ve çok tahammül gerekiyor
Çocuklar büyük, babalarının birini sevdiğini biliyorlar ama benimsediler mi hayır
Annelerinde kalıyorlar ama babalarının telefonu susmuyor hiç
Yaşımın verdiği olgunlukla bencil olmamayı beceriyorum ama çok zor bir sınav
Çok çok iyi düşün
çok sevdiğiniz ve sevildiğiniz birinin daha önceki evliliğinden 2 tane ilkokula giden çocuğu olduğu halde evlenir miydiniz?
bu evliliğin size ne gibi sorunlar yaşatabileceğini kestirebilir miydiniz?
ilişkinin nasıl başladığını ve başta durumları bilip bilmediğinizi bir kenara koyup, sadece ileriye yönelik düşünerek cevaplayabilir misiniz.
hayatınızdaki kişiyi sevdiğinizi, onun da sizi sevdiğini bildiğinizi ve çocukları olmasaydı aranızda başka bir problem olmadığını düşünün, siz de daha önce evlenmemişseniz ne cevap verirdiniz?
Ben burda en Çokk çocuklara uzüldüm biliyormusunuz....Onların hiç bir günahı yok ,yazık....Evlenip,çocuklarım bizimle yaşamayacak,annemde kalacaklar diyen bir baba nın da merhametinden şüphe ederim ben...içim acıdı...
merhaba anlattığınız durumu yaşayan benim eşimin önceki evliliğinden çocukları var ve sorun yaratmazsanız sorun olmaz bence kişinin davranışına bağlı 8 senelik evliyim 5 yaşında oğlum ve bir aylık kızım var çok şükür problem yok eğer karşınızdaki sorumluluk sahibi anlayışlı ve tarafsız bir insansa sorun olmaz bence bide sizinlemi yaşıyacak çocuklar eğer öyleyse evet problemler çıkabilir çocukları değil babaları önemli yani benim fikrim bu.
çocuklu biriyle evlenip çocukarıyla aynı evde yaşayan ve bu durumdan pişman olan ya da olmayan varsa yazabilirler mi
aileniz bu durumdan haberdar mı peki, onlar onay verir mi çocuklu biriyle evlenmenize...
Büyük konuşmayayım ama ben bununla baş edemezdim, hatta çocuğu olmasa bile geçmişini kafama takardım, o yüzden evlenmezdim, en baştan ne olursa olsun size yalan söylemiş, yok o zaman sadece hoşlanıyordum, ciddi düşünmüyordum falan, ciddi düşünmeyince bile çocukları olduğunu söylemiyorsa ciddi düşününce hiç söylememiş, sonunda söylemiş işte. Bunu bilmek sizin hakkınızdı, çok önemli bir unsur bu, saklanacak gibi değil ki, benim güvenim en başında zedelenirdi, bunu bilmek sizin hakkınızdı. bence sizi hak etmiyor...
sizin de bu kadar kafanıza takıldığına göre, bence siz de önceki eşten olan 2 çocuğun sorumluluğunu pek alabilecek gibi görünmüyorsunuz...iki çocuk zaten var,sonra siz de çocuk isteseniz,kaç çocuk olacak,nasıl geçineceksiniz hem maddi hem manevi...[/QUOTE
annemle babama bahsetmedim hayatımda biri olduğunu. net bir kararım olmadan bahsetmeyi de düşünmüyorum. onların haberi olsa da istemeyeceklerini biliyorum, bu durumda her anne baba çocuğu olmayan bir damat ister diye düşünüyorum. eğer ben kabullenebilirsem ailemi de ikna etme çabalarım başlicak ondan sonra. o da ayrı bir sorun
annemle babama bahsetmedim hayatımda biri olduğunu. net bir kararım olmadan bahsetmeyi de düşünmüyorum. onların haberi olsa da istemeyeceklerini biliyorum, bu durumda her anne baba çocuğu olmayan bir damat ister diye düşünüyorum. eğer ben kabullenebilirsem ailemi de ikna etme çabalarım başlicak ondan sonra. o da ayrı bir sorun
yorumlar yapılmış arkadaşların bazıları evlenirim, bazıları evlenmem demiş çocukların açısından düşünende olmuş tabi durumu..
ama herkesin fikrini aldınız aşağı yukarı biraz düşündünüz peki siz ne düşünüyorsunuz bu konudaki düşünceleriniz nedir?? çocuklar kaç yaşlarında mesela kız mı? erkek mi?
onlarla anlaşabilecek misiniz?
sizin yetişmediğiniz huyu suyu farklı olan çocuğa sinirlenmeden ilk zamanlarda şefkat gösterebilecek misiniz?
bunlar önemli sorular..
yoksa tamam deyip ailenizi ikna edip evlenip sonra çocukları anneanne ya da babaanneye mi gidecekler onların yanında mı büyüyecekler..
teyzem böyle bir sorun yaşadığı için soruyorum..
sürçü lisan ettiysem kusuruma bakmayın...
yorumlar yapılmış arkadaşların bazıları evlenirim, bazıları evlenmem demiş çocukların açısından düşünende olmuş tabi durumu..
ama herkesin fikrini aldınız aşağı yukarı biraz düşündünüz peki siz ne düşünüyorsunuz bu konudaki düşünceleriniz nedir?? çocuklar kaç yaşlarında mesela kız mı? erkek mi?
onlarla anlaşabilecek misiniz?
sizin yetişmediğiniz huyu suyu farklı olan çocuğa sinirlenmeden ilk zamanlarda şefkat gösterebilecek misiniz?
bunlar önemli sorular..
yoksa tamam deyip ailenizi ikna edip evlenip sonra çocukları anneanne ya da babaanneye mi gidecekler onların yanında mı büyüyecekler..
teyzem böyle bir sorun yaşadığı için soruyorum..
sürçü lisan ettiysem kusuruma bakmayın...
13 ve 7 yaşında çocklar, çocuklara karşı şevkatli olurum. durumlarına üzülüyorum zaten. ama onlarla aynı evde sorunsuz huzurlu yaşayabilir miyim bilmiyorum. ben onları üzüp zarar vermem ama onlar beni üzer mi pişman ettirir mi bilmiyorum. çünkü ne ben onların gerçek anneleri olabilirim ne de onlar benim çocuklarımmış gibi sahiplenebilirim. üzmem ama ne kadar sahiplenebilirim bilmiyorum.
teyzenizin durumunu biraz anlatabilir misiniz. ben ne sorunlar yaşayacağımı kestiremiyorum aynı evde yaşarsam eğer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?