annemle babama bahsetmedim hayatımda biri olduğunu. net bir kararım olmadan bahsetmeyi de düşünmüyorum. onların haberi olsa da istemeyeceklerini biliyorum, bu durumda her anne baba çocuğu olmayan bir damat ister diye düşünüyorum. eğer ben kabullenebilirsem ailemi de ikna etme çabalarım başlicak ondan sonra. o da ayrı bir sorun
hem biri ergenlik döneminde olmak üzere iki çocuğun sorumluluğunu almak, hem yeni bir evlilik, hem de ailenizi karşınıza almak, bunların hepsiyle bir arada başa çıkabileceğinizi düşünüyor musunuz peki, o kadar güçlü müsünüz...
bilmiyorum
Seni ne kadar severse sevsin önce çocukları gelecek.
Eski eşiyle diyaloğu devam edecek.
Ne kadar iyi olursan ol çocuklarla aranda hep bir duvar olacak.
Belki seninle evlendiğinde çocuk istemeyecek.
Ailesi ve/veya kendisinin seni ilk eşle kıyasladığı zamanlar olacak. Ya da olmayacak ama sen öyle hissedeceksin.
Özetle kolay olmayacak...
Tüm bunları kabul edebileceksen...
aynı durumda siz olsaydınız,o sizi kabul edecek miydi sizce,ben pek sanmıyorum...
13 ve 7 yaşında çocklar, çocuklara karşı şevkatli olurum. durumlarına üzülüyorum zaten. ama onlarla aynı evde sorunsuz huzurlu yaşayabilir miyim bilmiyorum. ben onları üzüp zarar vermem ama onlar beni üzer mi pişman ettirir mi bilmiyorum. çünkü ne ben onların gerçek anneleri olabilirim ne de onlar benim çocuklarımmış gibi sahiplenebilirim. üzmem ama ne kadar sahiplenebilirim bilmiyorum.
teyzenizin durumunu biraz anlatabilir misiniz. ben ne sorunlar yaşayacağımı kestiremiyorum aynı evde yaşarsam eğer.
tabi canım anlatırım..
öncelikle sen ne kadar şefkatli olursan ol aranızda bazı şeyler uyuşmayacak ve problem yaşayacaksınız..(inş yaşamazsınız tabi.) 7 yaşındaki çocuğu az çok siz istediklerinizi yaptırıp onu yetiştirebilirsiniz tabi sevgi ile ama...
13 yaşındaki çocuk için aynı şeyler olmaya bilir ergenliğe yavaş yavaş yeni adım atıyor size asi gelebilir sizi evde istemeye bilir bunun gibi sebepler çok peki sevgilinize sordunuz mu çocuklar bi ablaları olsun istiyorlarmıymış??
eniştem eşinden ayrılmıştı, teyzem biraz fenaydı nasıl desem cadıydı yani 2 erkek çocuk vardı geçinemedi onlarla hep onlara zıt gitti onları sevemedi iyi davranmadı bazen tartakladı.. ee çocuklar akşam babaları eve gelince söylediler böyle böyle problemler oldu.. ve şimdi çocuklar babannesinde yaşıyor. teyzem sonradan istemedi..
tabi her çocuk ve eş adayı böyle değildir...
ama ev ortamı başka herkes evine girince ne oldugunu ve olacagını kimse bilmiyor çocuklar size nasıl davranırsa davransınlar ilk zamnlarda sevgi dolu ve sefkatli davranmalısınız sizi sevdiklerinde zaten herşey zamanla yoluna girer..
eski eşiyle diyaloğu olursa bunu umursamam nedense. normalde çok kıskanç biriyim ama eski eşiyle ilgili durumları anlattığı için onu umursayamıyorum. onu kıskanılacak biri olarak görmüyorum ondan belki de. ama ilerde bakış açım değişir de rahatsız olur muyum bilmiyorum. eşini hiç görmedim, anlatılandan biliyorum.
benden de çocuğu olmasını istediğini söylüyo.
ailesinin bizim hayatımıza karışmayacağını söylüyo hep. karı kocanın arasına girmez benim ailem diyo.
çocuklarını benden daha çok sevmesinden rahatsız olmam sanırım. onların yeri ayrı benim yerim ayrı olucak sonuçta. kendimi çocuklarıyla kıyaslamam. ama ilerde çocuğum olursa benim bakış açım değişir mi bilmiyorum. kendi çocuğuma daha çok ilgim olur mu, içten içe ayrımcılık yapar mıyım bilmiyorum. çünkü bu çocuklar çok küçük değil aramızda ister istemez bir mesafe olucak. yaşamış insanların yaşadıklarını çok merak ediyorum. düşünebileceğim örnek olsun diye.
tabi canım anlatırım..
öncelikle sen ne kadar şefkatli olursan ol aranızda bazı şeyler uyuşmayacak ve problem yaşayacaksınız..(inş yaşamazsınız tabi.) 7 yaşındaki çocuğu az çok siz istediklerinizi yaptırıp onu yetiştirebilirsiniz tabi sevgi ile ama...
13 yaşındaki çocuk için aynı şeyler olmaya bilir ergenliğe yavaş yavaş yeni adım atıyor size asi gelebilir sizi evde istemeye bilir bunun gibi sebepler çok peki sevgilinize sordunuz mu çocuklar bi ablaları olsun istiyorlarmıymış??
eniştem eşinden ayrılmıştı, teyzem biraz fenaydı nasıl desem cadıydı yani 2 erkek çocuk vardı geçinemedi onlarla hep onlara zıt gitti onları sevemedi iyi davranmadı bazen tartakladı.. ee çocuklar akşam babaları eve gelince söylediler böyle böyle problemler oldu.. ve şimdi çocuklar babannesinde yaşıyor. teyzem sonradan istemedi..
tabi her çocuk ve eş adayı böyle değildir...
ama ev ortamı başka herkes evine girince ne oldugunu ve olacagını kimse bilmiyor çocuklar size nasıl davranırsa davransınlar ilk zamnlarda sevgi dolu ve sefkatli davranmalısınız sizi sevdiklerinde zaten herşey zamanla yoluna girer..
bana diyoki çocuklar yanına geldiğinde iter misin, tersler misin, yemekten bir tas da çocuk için koymaz mısın diyo. ben de tabii ki durup dururken öyle davranacak değilim diyorum. tamam o zaman sorun yok diyo. onlar da bi ablaları olsun isterler diyo. sanki sorun olacak tek şey çocukları terslememmiş gibi. ben çocuk sorumluluğunu düşünüyorum diyorum bana bu soryu soruyo. sanki sorumluluk sadece sevgi gösterisi yapmammış gibi.
Dogruyu anlattigini nerden biliyorsunuz? Sonuçta bu adam çoçuklarin üzerindede yalan söylemisti ve üstelik her erkek annesi, babasini böyle över.
Benim için önemli olanda su: Siz ilk evlendiginiz zamanlar tam spontane olamayicaksiniz cünkü emin olun, 1,2 ay sonra (daha erken olmazsa) hemen hemen çoçuklariyla ayni evde yasamak istiyecek. Siz o halde istediginiz zaman saralip, öpemiyeceksiniz, cinselligi planli bir sekilde yasamak zorunda kalacaksiniz. Atiyorum sinemeya gitmek istediginizde bile çoçuklari düsünmek zorunda kalacaksiniz.
Yeni evli olan biri için bunlar çok agir gelebilir. Ben olsam evlenemezdim, sadece sorumluluklardan dolayi degil. Benim için en önemli neden ise, onun ilk basta yalan söylemesi olurdu.
Artik hayirlisi diyorum ben.
Evlenmis bosanmis biriyle evlenmek bence hic sorun degil herkes evlenip bosanabilir.
Onlar kotu diye bisey yok...
Cocuk meselesine gelince eger cocuklar annede kaliyosa evet sorun yok ama eger sende kalacaksa bence iyi dusunmelisin. Cocuk sorumlulugu alamazsin. Kendi cocuklarin degil ve cocuk deneyimin yok ilerde sorun olabilir. Yinede sen bilirsin durumun icinde olan sensin en iyisinide sen bilirsin.
Bu durumun bi benzerini yasadim onun cocuklari yoktu ama beraber yaptgmz herseyde acaba bunu da onunla yaptimi diye düşündüm ayrica o kadinin da doğru insan oldgunu dusunuodu simdide benim dogru insan olduğumu dusunuyo ya emin degilse diye diye kendimi yedim bitirdim cok yiprandim. Sonunda olmadi çevremdeki herkes beni ikna etti ve ayrildim. Ondan başkasıyla mutlu olamam derken hic ummadgim anda hayatimin erkegiyle tanıştım. Yakinda sözümüz olcak ve cok mutluyum. O insan hakkinda da pek cok kotu sey duydum sonradan. Kafa yapimiz ayni dedigim kişinin tek derdi kopruyu geçmekmis meger. Ayril bence bekarsin daha kimler cikar Allah buyuk duayla bekle emin ol iyki bitirmisim diceksin. Basinda yalan soylemis zaten bu şekilde olmaz. Iyi bi insandir orası ayri ama bu durumu her kadın kaldiramaz. Ömür boyu yipranmaktansa simdi bi kere uzul hayatina devam et insanlar evlat acisi bile yasayip sonrasında hayata devam edebilio emin ol Allah seni cok güçlü yarattı
başta durumları bilmiyordum. Alışıp sevdikten sonra öğrendim. Başta söylemediği için çok kavga ettim, seni kaybetmemek için başta söyleyemedim dedi. Yaklaşık bir yıldır öğrendiğimden beri çok yıprandım. çok ayrılmaya kalktım, o da çok uğraştı ayrılmamak için, bir şekilde kopamadım işte. çocukların sorumluluklarını kaldıramayacağımı söyledim sana sorumluluk yüklemeyi düşünmüyorum diyo ama çocuklar bunda,kendi annesi bakıyor. Nasıl olucak diyorum annesinde kalıcakmış. Eşiyle bir diyaloğu yokmuş, başka ilde yaşıyomuş nadir görüyomş kadın, çocukları. Ben bir yıldır bir küs bir barış geçirdim zamanı. Ne vazgeçebildim ne kabullenebildim. Psikolojim bozuldu. Durumları kime anlatsam başta söylememesine takılıyo en çok. Ve 2 çocuğun sorumluluğunu alamazsın diyolar. Hakveriyorum çünkü bende olsam aynı şeyi söylerdim ama bir türlü ayrılamadım. Artık yalanını geçtim,eğer evlenirsem, 2 çocuğun yaşatabileceğı sorunları anlamaya çalışıyorum. Ben ne yaptıysam da vezgeçmedi benden. Biraz soğuduğunu uzaklaştığını görseydim ben de unutabilirdim, ama yaptıkları unutmamı engelliyo
iki çocuğu ile eşim dişyerek yanında bulunduğu bir kadını hiç arayıp sormamamk sözünü verebilen bir insandan eş olmaz ben sorumluluk alacağınız kısmını geçmiyorum çocuklarına babalık eşine eşlik yapamamış bir adam bu üstelikde yalancı ailesine hayrı olmayanın sizede hayrı olmaz gerçekten seviyorda olsa bencill biri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?