siz olsanız ne yapardınız

hem biri ergenlik döneminde olmak üzere iki çocuğun sorumluluğunu almak, hem yeni bir evlilik, hem de ailenizi karşınıza almak, bunların hepsiyle bir arada başa çıkabileceğinizi düşünüyor musunuz peki, o kadar güçlü müsünüz...

Son düzenleme:
Ben evlenmezdim.. Ama siz evlenebilirsiniz.. Demek istediğim tamamen bakış açısı tamamen kişisel..

Seni ne kadar severse sevsin önce çocukları gelecek.
Eski eşiyle diyaloğu devam edecek.
Ne kadar iyi olursan ol çocuklarla aranda hep bir duvar olacak.
Belki seninle evlendiğinde çocuk istemeyecek.
Ailesi ve/veya kendisinin seni ilk eşle kıyasladığı zamanlar olacak. Ya da olmayacak ama sen öyle hissedeceksin.
Özetle kolay olmayacak...
Tüm bunları kabul edebileceksen...

eski eşiyle diyaloğu olursa bunu umursamam nedense. normalde çok kıskanç biriyim ama eski eşiyle ilgili durumları anlattığı için onu umursayamıyorum. onu kıskanılacak biri olarak görmüyorum ondan belki de. ama ilerde bakış açım değişir de rahatsız olur muyum bilmiyorum. eşini hiç görmedim, anlatılandan biliyorum.

benden de çocuğu olmasını istediğini söylüyo.
ailesinin bizim hayatımıza karışmayacağını söylüyo hep. karı kocanın arasına girmez benim ailem diyo.
çocuklarını benden daha çok sevmesinden rahatsız olmam sanırım. onların yeri ayrı benim yerim ayrı olucak sonuçta. kendimi çocuklarıyla kıyaslamam. ama ilerde çocuğum olursa benim bakış açım değişir mi bilmiyorum. kendi çocuğuma daha çok ilgim olur mu, içten içe ayrımcılık yapar mıyım bilmiyorum. çünkü bu çocuklar çok küçük değil aramızda ister istemez bir mesafe olucak. yaşamış insanların yaşadıklarını çok merak ediyorum. düşünebileceğim örnek olsun diye.

aynı durumda siz olsaydınız,o sizi kabul edecek miydi sizce,ben pek sanmıyorum...

aynı durumda olmadığımız için çok rahat bir şekilde bunun cevabını veriyo: ben olsam 10 çocuğun da olsa afedersin ama hayat kadını da olsaydın seni o durumdan çıkarırdım evlenirdim çünkü seni çok seviyorum diyo. bunu doğru mu söylüyo göz mü boyuyo bilemem. ispat etmicek nasıl olsa

Dogruyu anlattigini nerden biliyorsunuz? Sonuçta bu adam çoçuklarin üzerindede yalan söylemisti ve üstelik her erkek annesi, babasini böyle över.

Benim için önemli olanda su: Siz ilk evlendiginiz zamanlar tam spontane olamayicaksiniz cünkü emin olun, 1,2 ay sonra (daha erken olmazsa) hemen hemen çoçuklariyla ayni evde yasamak istiyecek. Siz o halde istediginiz zaman saralip, öpemiyeceksiniz, cinselligi planli bir sekilde yasamak zorunda kalacaksiniz. Atiyorum sinemeya gitmek istediginizde bile çoçuklari düsünmek zorunda kalacaksiniz.

Yeni evli olan biri için bunlar çok agir gelebilir. Ben olsam evlenemezdim, sadece sorumluluklardan dolayi degil. Benim için en önemli neden ise, onun ilk basta yalan söylemesi olurdu.

Artik hayirlisi diyorum ben.

doğruyu söyleyip söylemediğini bilmiyorum ama ona baştan diyorum eğer bana bundan sonra yalan söylersen, ufacık hata yaparsan asla affetmem diye. evlensem de ayrılırım hem sen hem ben çok yıpranırız,üzülürüz,dürüstlük konusunda kendine güvenmiyosan boşuna devam ettirmeyelim ne sen üzül ne ben dedim. başta durumunu söylemedi, bu büyük hatayı yaptı ama bana karşı başka bir hatasını görmedim 1 yıldır. çok büyük bir hata yaptığının farkındayım çünkü başta bilseydim kabul etmezdim. o da kabul etmeyeceğimi biliyordu çünkü zaten ilk başlamamız da onun için zor oldu, ilk olumlu bakmıyodum ona, durumlarını bilmesem de. sonradan duygularım değişmişti. o da bu kadar ciddi duruma gelebileceğimizi düşünemedi.

Evlenmis bosanmis biriyle evlenmek bence hic sorun degil herkes evlenip bosanabilir.
Onlar kotu diye bisey yok...
Cocuk meselesine gelince eger cocuklar annede kaliyosa evet sorun yok ama eger sende kalacaksa bence iyi dusunmelisin. Cocuk sorumlulugu alamazsin. Kendi cocuklarin degil ve cocuk deneyimin yok ilerde sorun olabilir. Yinede sen bilirsin durumun icinde olan sensin en iyisinide sen bilirsin.

çocukların sorumluluğundan korkuyorum gerçekten

Bu durumun bi benzerini yasadim onun cocuklari yoktu ama beraber yaptgmz herseyde acaba bunu da onunla yaptimi diye düşündüm ayrica o kadinin da doğru insan oldgunu dusunuodu simdide benim dogru insan olduğumu dusunuyo ya emin degilse diye diye kendimi yedim bitirdim cok yiprandim. Sonunda olmadi çevremdeki herkes beni ikna etti ve ayrildim. Ondan başkasıyla mutlu olamam derken hic ummadgim anda hayatimin erkegiyle tanıştım. Yakinda sözümüz olcak ve cok mutluyum. O insan hakkinda da pek cok kotu sey duydum sonradan. Kafa yapimiz ayni dedigim kişinin tek derdi kopruyu geçmekmis meger. Ayril bence bekarsin daha kimler cikar Allah buyuk duayla bekle emin ol iyki bitirmisim diceksin. Basinda yalan soylemis zaten bu şekilde olmaz. Iyi bi insandir orası ayri ama bu durumu her kadın kaldiramaz. Ömür boyu yipranmaktansa simdi bi kere uzul hayatina devam et insanlar evlat acisi bile yasayip sonrasında hayata devam edebilio emin ol Allah seni cok güçlü yarattı

cok buyuk sorumluluk,
ogrendikten once veya sonra boyle bir iliskinin icin olmazdım
ama diyelim ki oldum ve evlenecegim, o zaman da en basta yalan soyleyen adama guvenim kalmazdı,
guvenmedigim biriyle de aynı evi paylasamazdım.

evlenmeden önce mi ayrılmıştınız. eski eşinden bahsederken unutamadığını hissetmiş miydiniz

iki çocuğu ile eşim dişyerek yanında bulunduğu bir kadını hiç arayıp sormamamk sözünü verebilen bir insandan eş olmaz ben sorumluluk alacağınız kısmını geçmiyorum çocuklarına babalık eşine eşlik yapamamış bir adam bu üstelikde yalancı ailesine hayrı olmayanın sizede hayrı olmaz gerçekten seviyorda olsa bencill biri

arkadaşların dediği gibi eşiyle niye ayrıldı baştan beri çocukları evlenip boşandığını biliyormuydun sana dürüst müydü evlilikte en öenmli şeylerden birisi dürüstlük

eşiyle neden ayrıldıklarını anlattı, bunları yarı yolda bırakan eşi anlattığına göre. ve ayrılmalarında özel bir durum var eğer burada anlatırsam olur da okursa buraya yazdıklarımı, kendisinden bahsettiğimi anlar. çünkü farklı bir durum. kadın suçlu ama aynı tepkiyi veren kişiler de olabilir. bişey demek istemiyorum onunla ilgili. o kadını kendimle kıyaslamam çünkü ben onun verdiği tepkiyi vermem. bunun yalanına gelince tabii ki ister istemez bir güvensizlik duygusu oluştu bende. bunu tam atlatamadım ama bu yalanı bir kenara bırakarak ne yapacağımı düşünüyorum, başka yalan görmediğim için. çocuklarını bırakacak biri değil. çocuklarına düşkün. sonraki yazılarımda bunu açıkladım. tüm yorumlara teşekkür ederim.

tüm yorumları dikkate alıyorum. şu sıralar hayatımdaki kişiyle de yaşanabilecek sorunları konuşuyorum. o herşeye olumlu bakmam için uğraşıyo tabii ama dışardan bakmakla içinde olup birebir yaşamak çok farklıdır. o yüzden sadece duygularıma bakarak ilerde mutlu olabileceğimi düşünemem.

düşüncesini belirten herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…