Siz olsanız ne yaparsınız?

_mira_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
149
8
38
35
Ankara

Merhabalar

Benim derdim ailem ve bana haksızlık yaptıklarını düşünüyorum, ben 27 yaşındayım her zaman ailemin sözünü dinleyen sözünden çıkmayan hem çok başarılı hem de uysal çocuklarıydım
ta ki evlenceğim zaman eşimi istemediler annem de babam da istemedi, çok büyük iftiralar attı babam, eşimin ailesine bilip bilmeden, ağır ithamlarda bulundu, ayrılmazsan
anneni boşarım bile dedi blöf yaptı düşünün... Günlerce ağladım üzüldüm kahroldum gerçek sandım ama yine de ayrılmadım, ayrılamadım çünkü çok seviyorduk birbirimizi,
istememelerinin sebebi ise eşimin benden daha düşük mezuniyetinin olması.Bir şekilde ikna oldular evlendik, ama suratları bir türlü düzelmedi eşimin yüzüne bakmıyorlar
konuşmuyorlar, yanına oturmuyorlar.Nişan alışverişinde annem yerin dibine soktu eşimi herkesin içinde aşağıladı, pazarlık mı yapmadılar şu kadar altın olacak şu olacak
bu olacak, duyanlar hiç görmemiş sanır, biz ayrılalım diye ellerinden geleni yaptılar, sokak ortasında rezil mi etmediler. Ailemi tanıyamadım bunlar benim ailem olamazdı bu kadar vicdansız.

Sırf bu yüzden evlenirken ailemin durumunun çok çok iyi olmasına rağmen babam bana tek bir iğne
dahi almadı çeyizim için herşeyimi kendim yaptım. Babamın iki tane dükkanı var sırf millet laf etmesin diye hem beni götürdüler beğendirdiler ve beğendiklerimi getirmeyip dükkanda satılmayanları bizim eve döşedi, koltukları hiç
içime sinmeyenleri aldılar gıkımı çıkarmadım, ama anlayan olmadı, hayırsız evlat oldum. Bunlar denmez ama üç kuruş üç kuruş biriktirdiğim 2 senelik birikimim vardı
10 bin lira civarı bu parayı çeyizim için saklıyordum ama babam zor durumdayken çıkardım ona verdim, ben de çeyizimi taksit taksit ödedim. Şimdi hala çeyiz taksitleri ödüyorum ama
babam en küçük kardeşime ufak bi motorsiklet aldı, kendileri yurt dışına seyahate çıkacaklar, ablama sürekli evlendi evleneli yardım ediyolar ve şimdi de ablamı kiradan kendi evine oturtuyorlar,
üstelik kendilerinin 2 tane dairesi var kirada.Tüm bunlara gık demedim ama ailem evime gelmiyo sürekli bahaneler sunuyorlar, babam bir kere ayak basmadı, annemler
sadece bir kere geldiler evleneli beri ve telefonda "kızım nasılsın, iyi misin". Bana artık samimiyetsiz gelmeye başladı bu davranışları.
Küsmeye gönlüm el vermiyo küsemiyorum hiç birine ama bütün bunlar da içime dokunuyor,bazen gizli gizli ağlıyorum ben bunları hakedecek ne yaptım kaçtım mı göçtüm mü
isimlerini mi lekeledim ne yaptım yani...

Bazen düşünmek yetmez, bu yazdıklarını sesli bi şekilde direk onlara söylemen lazım

Ben olsam nasılsın dediklerinde, kötü olsam ne olacak anne gelip görecek misin sanki der kaparım
Aynı gün gelecektir emin ol, kafasına dank etmeli bazı insanların maalesef bu da senin elinde

çok merak ettim bu şiddetle karşı çıktıklarına göre eşinizle sizin aranızda nasıl bir meslek farklılığı var? özel değilse mesleklerinizi yazar mısınız?

Zaten bir kere geldiler onu da benim zorumla gibi oldu ben de artık hiç bir şekilde bunun lafını etmemeye karar verdim çünkü o kadar çok söyledim ki gelmiyosunuz gelmiyosunuz ben de size gelmeyeceğim siz gelmezseniz dedim ve geldiler, bundan sonra da dedim zorla zorla mı getirticem gelip görmek isteyen gelir bir kez bile de çağırmıyacağım bundan sonra dedim. Düşünün ki ablam ilk evlendiği yıllarda eve çağırmıyor diye hayıflanıyorlardı ben de çağırmaktan bıktım artık

Sadece mezuniyetinden dolayı olduğuna emin misin
Belki eşinin hareketlerinden veya karakterinden kaynaklı bişey vardır ?
Bu kadarı çok abartı, sanki babalarını vurmuş gibi evine adım bile atmamalar filan.

çok merak ettim bu şiddetle karşı çıktıklarına göre eşinizle sizin aranızda nasıl bir meslek farklılığı var? özel değilse mesleklerinizi yazar mısınız?

Ben mühendisim eşimse iktisat terk, iyi geçiniyoruz paylaşımlarda bulunabiliyoruz ortak zevklerimiz var, kendisini geliştirmiş kapatmamış, kültürlü bir insan ve dini konulara da benden daha dikkat eden birisi. Alkol kullanmaz, sigara ağzına dahi sürmemiş, dışarı alışkanlığı yok gezmeyse beraber gideriz, evde oturmaksa beraber.

Paraları olmasa vermeseler insan hiç degilse durumları yok der takmaz kafaya .hele ki ablana herşeyi eksizsiz yapıp sana böyle davranmaları çok kötü. İnsan evladına kızar tamam ama bu kadar uzatmaya ne gerek var. Belkide eşinin senin paran için mi senle evlendiğni sanıyolar . Anladığım kadarıyla ailenin durumu iyi belki şüpheye düşmüşlerdir. Damat bizim paramıza güvenmesin kendi baksın demişlerdir. Ama yanınza gelmemeleri hiç olmamış insan evladını görmeden yapabilir mi hersey bu kaday basitmi. Belki sizede onları dinlemeyip evlendiniz diye gönül koydular. Ellerine torun alınca herşey düzelir bence :) bide kaç yıllık evlisiniz ne kadar süre içinde evlendiniz? Olaylar tazeyse sinirleri geçmemiş demek ki

uysallık karşı tarafta bağımlılık yapıyor sebebi bu evlenceğin zamana kadar anne babana hiç karşı çıkmamış ve belkide kendi kişiliğini ortaya koymakta yetersiz kalmışsın .sonrasında hayatının en önemli kararını alırken bunu yapmaya çalıştığında ailen bunu reddetmekten öte onları yoksaymak olarak algılamış ve senin yaptığını düşündüğün şeyi şimdide onlar sana yapıyor ve yoksayıyoarlar açıkcası şok olmuşlar ve atlatamıyorlar üstelik aldığın bu karardan ötürü herhangi bir pişmanlık göstermediğini tahmin ederek söylüyorum ki (kesinlikle haksızlar) burnunun sürtmesini bekliyorlar.oysa bu kararından öncede ailenle tezat düştüğün konular olsaydı eminim bu kadar büyütmeyeceklerdi. cözümüne gelince çok mutlu görünme onlara karşı bırak burnu sürttü diye düşünsünler emin ol nedeni içleri acıması da olsa bu kırgınlık son bulur

Sadece mezuniyetinden dolayı olduğuna emin misin
Belki eşinin hareketlerinden veya karakterinden kaynaklı bişey vardır ?
Bu kadarı çok abartı, sanki babalarını vurmuş gibi evine adım bile atmamalar filan.

Babam çevresinden bi takım laflar duymuş olması ailesiyle ilgili bu konu da vardı aslında ama aslı astarı olmayan kanıtlanmamış şeyler. Herkes herşeyi konuşuyo sonuçta çeken oluo çekemeyenler oluyo, babam arkadaşlarının düşüncelerine çok değer verir. Ve annem yakıştıramıyormuş yakışıklı değilmiş yok yürürken kamburu çıkıyormuş ki abartı değil yani azıcık, kim tam olarak dik duruyor ki bende de var masa başı iş yapmaktan, o yakışıklı bi damadı olsun istiyormuş, ve maddi durumları bizden daha kötü olması. Ki eşimin ailesinin de durumu türkiye şartlarında çok iyi ama işte sebepler bunlar. Bazen düşünüyorum acaba beni uygun gördükleri biri mi vardı acaba ondan mı diyorum.

Cocuklari arasinda ayirim yapan ailelerle ilgili konulari okudukca sasiriyorum.
Nasil olur boyle bisey,aklim almiyo.
Damadi istememissin olabilir kizina sogukluk niye.
Damat kotuyse tam tersi daha cok kizina sarilicaksin kol kanat gericeksin.
Siz uzulmeyin aglamayin bosuna.ustunuze dusenleri yaptiysaniz iciniz rahat olsun.
İnsan anne babasini secemiyo sonucta.
Esinize sarilin,siz b ailesiniz cunku artik.

Bu saydıklaırnın hiç biri, onların seni ziyaret etmemelerini haklı kılmaz
Parayı, pulu, ayrımı geçtim
Başına bi iş gelse ne olacak, telefonla olur mu hiç
Zamanla anlayacaklardır yanlışlarını ama hangi olaydan sonra bilemiyorum şu an

Küsemiyorum, edemiyorum, uysalım diyosun ya bunu bi kenara bırakman lazım
Sende neticede insansın, kırılıyosan belli et. Onlar senin anne-baban dağ gibi arkanda olmalılar her zaman
Milletin çocukları neler neler yapıyo da yine evladımdır deyip arkasında duruyorlar
Sizinkiler hala 'millet ne der' kafasında. Damadı yakışıklı olunca ne olacakmış yani övünecek mi, her yakışıklı da iyi bi eş olmuyo mesela

Hayırsız evlatsın madem hiç görüşme, tamamen kes bir süre ilişkini. Konuşmakla anlayacaklarını sanmıyorum.

sırf egitim seviyesi icin bu kadar tepki bana garip geldi,
esinizin aile, kultur ve dusunce yapısı olarak reddetmisler gibi...

fakat her ne olursa olsun evlenmissiniz, cok gorusmek istemiyor da olabilirler ama dusman gibi davranmak hicbir ana-babaya yakısmıyor.
bence bu kadar sessiz kalmayın anlatın artık ya da tavrınızı koyun uzak durun,
aramasınlar, meraklarını giderip vicdanlarını rahatlatmaktan baska birsey degil.

biraz para derdine dusmusum gibi olacak ama 10bin i size geri odemedi mi babanız?
hem de fazladan 2evi daha varken...

Bence siz hep alttan aldığınız için aileniz üstünüze gelmiş.tepkinizi belli edin bence, siz suçlu gibi alttan almaya devam ettikçe davranışları da değişmez.

Benim ailem olsa onlar da karsi cikardi sonuna kadar.karsimdaki insan isterse ayakli ansiklopedi olsun,milyar tl serveti olsun illa o diploma olacak.sen evlenmeyi basarabilmissin.bu noktada esinle de mutlusun anlasilan ailenin artik yapabilecegi bir sey yok.hatta yaptiklari sizleri mutsuz eder sadece.diplomali ama iyi cikmayan bir damat olsaydi daha mi iyiydi.guzel bir sekilde kendini anlat.konusamiyorsaniz mektup yazabilirsin.bazen yazi dili daha etkikidir.

Soğuk duruyorum laf carpitiyorum ama banamisin demiyorlar, babam o parayı geri ödemediği gibi nisanda takılan altinlarima da el koydu, ve kendisinin durumu gayet iyi 15 e yakın tane dairesi var, bahsettiğim ablamin, mali mülkü geçtim de evime gelince napicam ben sanki onlara

Bide çok kusura bakmayın özel değilse biley sorucam. Maaşlarınız arasında çok fark varmı?

Maaslarimiz arasında bi uçurum yok o benim maaşımin zamsız hali kadar aliyo diyim, evini gecindirebilir düzeyde alıyor bana da sadece kendi özel harcamalarımi yapmak kalio

Bu kadar, cocugun hayatina mudahil olan, istedikleri olmayinca da kusen anne babalara oldum olasi illetim...
Yahu elalem ne dere kadar cocuk ne der ne hisseder deseler, hic bir sorun kalmaz.
Bravo, siz belli ki uysal yapilisiniz, bu kadar kalp kirikligina hala cabaliyorsunuz.
Asla sizi yanlis yonlendirmek istemem ama, benim bir daha yuzumu goren cennetlik olurdu, kose bucak ararlardi da bulamazlardi...

bu nası bi yüssüzlük arsızlıktır boyle hem hıc yardım etme ,evlat ayır, ele gune karsı insanları (damadı) rezıl et yerın dıbıne sok,bıde utanmadan altınları al,vermeseydın arkadasım nıye bu kdr sessız kaldın? masalla ne kdr sabırlı eşin varmış.senın ailen onunda ailesi olması gerekırken düşmandan beter davranmışlar, eşinde kendını hıcmı savunmamış.ben olsaydım ana baba dınlemezdım

annenede sormak ısterım senın kızın jenıffer lopez mı teyze, yada senmı evleneceksınde begenmıyorsun..

bak bu cumlemı unutma; aılen esını gorsel veya maddi sebeplerle, ne olursa olsun, sevmemıs hoslanmamıs olablrler, ama kızlarının eşi bi ömrü paylaşacagı adam, ona yaptıkları her saygıszlık ,hakaret kendı kızlarına yapılmış sayılır ve sevmeseler bıle kızlarının hatırı ıcın en azından saygılı olsunlar!! senı uzmemek için bunu yapmalılar!!!

sende sakın eşini ezdırme laf söyletme madem aılen ıstemedıgı halde evlendın, eşinin her zmn arkasında ol.

bırde anlamadgım bişey var, bı yorumunda esımın dıploması benden dusuk oldugu ıcın ailem ıstemıo demışsın, bırde esımın maddi durumu (veya aılesının anlayamadım) bızden kötu olmasını istyorlar demişsin.bu çelişkiyi anlayamadım.sizden zengın olmasını mı ıstyor aılen, fakırmı ??:26:

gercekten aileeee cok önemli..benım esımden önce bı bırlktelgm vardı ve çocuk liseyı bıle acıktan zar zor bıtırmıstı, annemle tanısmıslardı ,cok saf ve temız kalpli bi insandı.annem bı kere bıle ne tıpını ne ögrenım durumuyla ılglı onu rencıde ettı,elınden geldıgınce okulu konusundada hep destek oldu.''ben bana ,kızıma kötülük etmeyen bi insanı üzebilrmiyim kırabılırmıyım hıc'' derdi.öncelkle karsımzdakıne ''ınsan'' oldugu ıcın deger vermek zorundayız.sıfatı ne olursa olsun..burda neler okyoruz göruyoruz, hanımlar eslerının aılelerınden neler cekıyorlar, ama bazen damatlarda cok kötü ailelere düşebiliyor.kusura bakma ama senın ailen gercekten kötü insanlar..Allah herkesi hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…