Siz olsanız ne yaparsınız?

sanki ailen çok gururlumuş ama bu kadarı da yapılmaz ben seni tanımıyo ken böyle düşünüyorum onlar nasıl yapabiliyo. Zamanla düzelir inş herşey gel deyip durma gelmek isteyen gelir sen elinden geleni yapmışsındır

gozume 10bin cok gelmisti ama bu da ne boyle!

evlatlıktan reddetse kusseler size olan kızgınlıklarını anlayacagım ama elinizde avucunuzda ne varsa onu da alıyorlar.
izin vermeyin artık.
ben zenginim kızım egitimli bunlar bizim tırnagımız bile olamaz kibirleri almıs basını gidiyor...
en azından kendinizden mahrum bırakın onları, ne yazık ki iyi bir evladı hakedecek sekilde davranmıyorlar.

Ailemi hep iyi bilirdim hala da kötü diyemem, adaletsiz ve benciller bence,
hani derler ya evladın hayırlısı evlenince anlaşılır diye anne babanın da öyle sanırım.
Evlenene kadar annemle babam arasındaki sorunlar haricinde iyiydiler ama evlenirken bu yaptıklarına inanamadım,
yalan yere yeminler ettiler sırf beni caydırmak için. Artık anlıyorum annen baban bile olsa
bu dünyada sen iyiysen herkes sana iyi, sen ters düşersen onlar da kötü olur.

Ailem eşim olacak kişinin madden bizden yüksekte olması gerektiğini düşünüyor,
onların parasını yiyeceklerinden korkuyorlar ama eniştem senelerdir yiyor zaten.
Eminim ki eşim madden bizden yüksekte olsaydı zaten diplomaya falan da bakmazlardı.
Bana görücü gelenler oldu birisinin maddi durumu aile olarak iyiydi, birisinin de maaşı çok iyiydi,
ailem bana "çok fırsatlar kaçırdın" dedi.
Onlar için fırsattı evlenmek benim içinse mutlu olmak.Haksız çıkmamı o kadar çok istiyorlar ki "eşin yardım ediyor mu
şöyle yapıyor mu böyle yapıyor mu", "yaaa burda yemeğin hazırdı çamaşırın hazırdı evlenmek çok mu matahtı" diyor annem.
Ben isterdim ki nasihatler versin kızım eşine şöyle davran, evine şöyle iyi bak, hayırlı geçimler versin Allah demesini.
Mutsuz olsam sevinecek misiniz yani dedim ağzımda laf arıyosun dedim, yok ben ondan demedim biz senin mutlu olmanı isteriz dedi,
Ama bana pek samimi gelmedi.

Bundan sonra aklım başıma geldi gözümü bir nebze daha açmama yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum Allah razı olsun.
İnsan kendi düşünürken acaba mı, ters açıdan mı bakıyorum, hepsi kötü de bi ben mi iyiyim diyorum ama düşünüyorum düşünüyorum
ben sevdiğimle evlenmekten başka hiç birşey yapmadım onlara. Artık ayna gibi olucam onlara karşı, bana ve eşimi nasıl davranıyorlarsa
onu bulacaklar, ailemdir kalpleri kırılmasın dedikçe her gece ağlar oldum, kendimi üzmekten içime atmaktan başka bişey yapmıyorum.

Bence de öyle davran
Bazı insanlar sadece kısasa kısas yapılınca anlar

Her anne baba kizi icin en iyisini ister
Ama sizinkiler abartmis iyice.
Artik esiniz de aileden biri.
Oglum diye sarilacaklarina sizi bile oteliyorlar.

Her sey mal mulk para degil.
Ailenin bunu ogrenmesi gerek.
Merak etme oyle bir sey yaşar öğrenirler ki yaptiklarindan utanirlar.

Zamana birak...

Elbet anlarlar hatalarını ama o zaman çok geç olacak, ben şimdiye kadar araya soğukluk girmesin girdikçe daha soğuruz diye düşündüm
herşeyi unutup onlara yeni bi sayfa açmıştım evlenirken, anlaşılıyor ki bu yeni sayfayı da haketmemişler, ben bişi olmamış gibi soğukluğu atmaya çalışırken onlar iyice kendileri haklı moduna geçmişler. Zaman herşeyin ilacı inşallah herşey düzelir

son yazdıgını okudum, aynısını yapacagım bile yazmaya kıyamamıs, onlara yardımcı olmak amacı guderek yine ayna olacagım yazmıssın. yuregin o kadar temiz ve vicdanlısın ki...
senin gibi birini yetistiren ailenin nasıl bu kadar gaddar olabildigine sasıyorum.

bence burada bizlere yazdıklarını bir topla, diger onerilerde oldugu gibi onlara bir mektup yaz.
fakat suclayarak veya enisteni ablanı araya sokup kıyaslayarak degil. aslında bunlarda sonuna kadar haklısın da.
baktın mektuba anne yuregi yumusamıyor, o zaman ayna ol,
yoksa bugune kadar aileni kaybetmemek icin verdigin sabrı sanki hicbir sey yapmamıssın gibi dusunup tavrını normal karsılayabilirler.

Niye dert ediyorsunki bende senin gibiydim annem kaynanamla kavgali ikisini idare eden ben
10aylik evliyim annem 1kere bile evime gelmedi neymis esim annemden özür dilemesi gerekiyirmus yanlis birsey yapmadiki dilesin
Simdide annem kaprislerde benimle konusmiyor cünkü ben babamla esini evime davet etdim diyr bbu arada annemle babam ayri ikiside yine evlendiler
Ben annemin ve babamin eslerini kabul etdim etmekde zorundaymi
Annemin esi bana elini kaldirdi falan fulan bu yüzden esim onunla görüsmek istemiyor evimizede cagirmiyor haksizda degil
Ama iste dogrulari yüzlerine vurdugumuz icin biz hatali ve sucluyux
Sen bosver esinle aran iyi olsun gerisi bos
Bak annem bana 2yasindaki kardesimi göstermiyor onun sucunu ne akli sira beni cezalandircak canimi tek acitanda bu

sen ne olursa olsun kusme helallikleribi al ellerini op olumlu dunya sonra simdiki halinden daha kotu olursun.
Allah yardimcin olsun.

Oha yani..arkadasim cok.uzuldum..benim annemde oyleydi..hep uzun boylu yakisikli damadim olsun isterdi..annemlerinde durumu iyi..ama damat guvenmesin diye hep durum kotu gibi gosterirler..altinlarida annrmgil alfi..neymis simdiye kadar millete taktigimizi ben damat icin mi taktim..onlari geri hep ben odicem diye..neyse uzun boylu yakisikli olduda nokdu aha..bizim is yas..İnsallah sen mutlu olursun..nolur iyi anlasin..bosanmak cok zormus..bosver annen babandir yinede..kirilsanda bosver..esinle iyi anlasinda !!

canım benim bu da senin imtihanın. eşinle mutlusan ona sarıl ve sabret

Mektup yazmayı düşünmüyorum sadece bana yaptııkları haksızlıkların farkına varsınlar yeter benim için. Onu da şimdilik anlayabilmiş değiller sadece biraz daha soğuğum onlara karşı. İlerde anlayacaklarını düşünüyorum. Bir arkadaş demiş elini öp helallik al kalplerini kırma diye, ben zaten onların hellaliği almak için şimdiye kadar neler yapmadım ki, asla da kalplerini kırmam Allah tan korkarım ilk başta, ben sadece mesafeli davranıyorum yine evlatlık görevlerimi yerine getiriyorum.

kibirlerinden dibinde olup biteni goremiyorlar...
umarım soguk davrandıgına baska anlamlar katmazlar da ne yaptıklarını anlarlar,
kendinden mahrum bırakmana yurekleri sızlasa bile yeter.
en azından sen artık 'fazladan' sabır gostermek zorunda kalmayacaksın, esinle mutluklar dilerim canım

Kızlar bu konuyu açtıktan sonra anneme söyledim siz bana niye gelmiyosunuz ben evlat değilmiyim ben ne yaptım size dedim, olur mu öyle şey biz seni çok seviyoruz demişti, gelmeyen gelmesin boşver kafana takma demişti. Ben yurt dışından dönünce gelirim sana demişti hala bi değişiklik yok. Evleneli 6 ay oldu babam bir adım atmadı, annemler 1 kere geldi, kardeşlerimi de tembihlediler mi ne, başlarda geliyolardı şimdi onlar da gelmiyolar, bişey alacakları zaman kapıdan alıp gidiyolar. Zoruma gidiyor bütün bunlar, 2 hafta ben de gitmedim onlara, bu arada hastalandım, ne yemek getiren oldu ne bakan, kayınvalidem getirdi. Ben yine dayanamadım gittim onlara bu sefer de öyle bi laf geldi ki bu anlattığım para mevzularıyla alakalı, ben de lafımı söyledim. Annem dedi ki ev alırken kayınbabanlar yardım etsinler dedi, ben de onlar da eder siz de edersiniz besbelli dedim. Yok diyo onlar bi yardım etsinler de bi biz de ederiz dedi. Ben de dayanamadım, babama verdiğim 10 bin lirayı ev alırken verirsiniz heralde dedim. Dondu kaldılar hiç bişey diyemediler. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı bikaç da laf söyledim, bazı aileler çocuklarının altınlarını elinden alıyorlar dedim, isteyince de sen paragöz olursun dedim ama söylemek lazım onların utanmasın gerek aslında dedim. Annemin suratı 5 karış oldu, ama üzüldüm bu sefer de kendimi kötü hissediyorum, sizce söylemesemiydim, yanlış mı yaptım ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…