• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yaparsınız?

Pazartesi günü abi sen bana bırakma ben bu tür şeyleri doğru bulmadığım için yapamıyorum sen verdin ama okutmadım benden böyle bir şey isteme vicdanen rahatsız hissediyorum desem anlar mı acaba. Bugün çok net bir şekilde diyemediğimi anlatamadığımı Pazartesi demeliyim sanırım.
Kesinlikle net bir şekilde belirtmelisin insanlar malesef birilerini kullanmayı seviyo iyi şanslar ve booooll cesaret iyi dürüst bir insansın ve bunu karşı tarafa söylemek zor geliyo yani zordan ziyade sıkıntılı allah yardımcın olsun ;)

Yalan soyleme tabikide bana dgru gelmedi okutmadim kusura bakma dersin oldurucek hali yok seni
Aynen öyle demeliyim sanırım. Bana doğru gelmediği için okutamadım başkasından da okutmasını isteyemedim demeliyim. Bundan sonra bana verme abi demeliyim. Diğer arkadaşıma da açıklama yapacağım artık.

Nasıl bir iş yeri ki orası öyle amire müdüre haber vermeden bir başkasına kartını bırakarak kaçıyo! En doğrusunu yapıyorsunuz eğer giriş çıkış bir kurala bağlıysa ve işi varsa amirine haber verip öyle gidecek

Kesinlikle net bir şekilde belirtmelisin insanlar malesef birilerini kullanmayı seviyo iyi şanslar ve booooll cesaret iyi dürüst bir insansın ve bunu karşı tarafa söylemek zor geliyo yani zordan ziyade sıkıntılı allah yardımcın olsun :KK66:
Dürüst olmaya çalışıyorum ama ne yazık ki bunu kötülük idare etmeme olarak görüyorlar sanırım. Diğer arkadaşıma yalan söylemiş oldum. Omunla konuşacağım aynı aslında unutmadığımı. Kendisini de uyarmayı düşünüyorum. Çünkü kendisi ben okuturdum dedi. Bu şekilde ileride bir sorun olduğunda kendisi için sıkıntı olabileceğini.

Nasıl bir iş yeri ki orası öyle amire müdüre haber vermeden bir başkasına kartını bırakarak kaçıyo! En doğrusunu yapıyorsunuz eğer giriş çıkış bir kurala bağlıysa ve işi varsa amirine haber verip öyle gidecek
Aynen öyle ama beni çaresiz bıraktı resmen arkadaş. İlk başta okutamam diyemedim. Sadece bana güvenme abi ben unuturum dedim ama yok bana kendisi sen kendininkini okutmayı unutuyor musun kendininkini okuturken bunu da okutacaksın dedi. Doğru bulmuyorum o yüzden yapamıyorum kibar bir şekilde dedim ama duymak istemedi verdi elime. Masaya koydum ben de kartı.

İyi akşamlar arkadaşlar. Ben yanlış bir şey yaptığımda vicdanım beni rahat bırakmıyor hiçbir zaman. Hep pişmanlık yaşıyorum. Bugün iş arkadaşım yarım saat önce çıkacağını söyledi ve giriş çıkış kartını bana verdi okutmam için. Fakat ben bunu etik bulmuyorum ne olursa olsun böyle bir şeyin doğru olmayacağını düşünüyorum. Aslında kendisine söyledim abi bana güvenme ben unuturum diye ama bana sen kendi kartını okutmayı unutuyor musun dedi. Benim kartımı da okutursun dedi. Masamın üzerine koymuştum kartını. Çıkışta da okutmadım. Başka bir oda arkadaşım vardı ona yazdım çıktın mı x abi kartını bana bırakmıştı okutmam için yazdım ama arkadaş da anlamamış. Bilseydim okuturdum dedi. Ben de aslında unuttuğumu filan söylemeye çalıştım ama yalan söyleyemedim. Dedim ben zaten doğru bulmuyorum bu kart okutma olayını başkası yapınca çok kızıyordum kendim yapsaydım olmazdı dedim. Yalan da söyleyemedim saçmaladım unuttum derken  Pazartesi günü bu abi bana kartı okuttun mu diye sorarsa ne diyeyim arkadaşlar? Diğer oda arkadaşıma önce unuttum dedim ama sonra doğru bulmadığımı o yüzden de okuyamadığını söyledim. Bu abiye ne demeliyim bu tür şeyleri doğru bulmadığımı anlamasını sağlamak için? Ne önerirsiniz? Unutmuşum mu desem?
ne sacma bir konu ne yalan atayım diye soruyorsun karto okutmayacaksan okutmasaydın hayır deseydin . kartı okutmak etik değilde yalan söylemek mi etik

Kartı aldıysanız okutmanız gerekiyor yani bence doğru bulmuyorum demeniz için çok geç

"Başlangıçta seni kıramadığım için kabul ettim fakat bu gibi işleri doğru bulmadığım için şimdiye kadar hep eleştirdim, o yüzden o an senin kartını da okutamadım. Söz verip yerine getiremediğim için üzgünüm ama bana doğru gelmeyen bir şeyi kimse için yapamıyorum."

Böyle bir açıklama yapabilirsiniz. İş arkadaşınızın sizden istediği şey yanlış da olsa doğru da olsa siz söz verip onu ortada bırakarak kendisine bir özür borçlu oluyorsunuz. Biraz gergin bir ortam yaratacak da olsa size yakışan kendinizi açıkça ifade etmeyi ihmal etmeden özür dilemek olur. Zaten daha sonra sizden benzer bir ricada bulunmazlar.

ne sacma bir konu ne yalan atayım diye soruyorsun karto okutmayacaksan okutmasaydın hayır deseydin . kartı okutmak etik değilde yalan söylemek mi etik
Nasıl yalan söyleyebilirim demedim. Şimdi fark ettim sonunda unutmuşum desem yazdığımı. Hayır unutmuşum da demek istemiyorum. Sadece ben yapmadığımı yapamayacağımı düzgün ve anlayacağı bir şekilde nasıl izah edebilirim diye sormak istedim.

"Başlangıçta seni kıramadığım için kabul ettim fakat bu gibi işleri doğru bulmadığım için şimdiye kadar hep eleştirdim, o yüzden o an senin kartını da okutamadım. Söz verip yerine getiremediğim için üzgünüm ama bana doğru gelmeyen bir şeyi kimse için yapamıyorum."

Böyle bir açıklama yapabilirsiniz. İş arkadaşınızın sizden istediği şey yanlış da olsa doğru da olsa siz söz verip onu ortada bırakarak kendisine bir özür borçlu oluyorsunuz. Biraz gergin bir ortam yaratacak da olsa size yakışan kendinizi açıkça ifade etmeyi ihmal etmeden özür dilemek olur. Zaten daha sonra sizden benzer bir ricada bulunmazlar.
Çok teşekkür ediyorum. Onlar için aman bunda ne var sanki diyecekleri bir durum olduğu için bu tür açıklamayı normal bulmazlar gibi ama söyleyeceğim. Gerçekten de bu tür bir açıklama yapmak istiyorum. Söz vermedim okutacağıma dair. Açıklama yapsam da anlamak istemedi. Büyük ihtimalle bana bir daha güvenmeyeceğim filan söyler gibi geliyor ama neyse artık. Direkt düşündüğümü söylemeliyim kızarsa da kendisine kalmış

Ben birakma demistim bana ... dogru bulmadigim biseyi yapamam biliyorum ben kendimi de
Aynen abi kusura bakma ben doğru bulmadığım için okutamadım. Vicdanen rahat hissedemiyorum sonrasında o yüzden kusuruma bakma abi anlatmaya çalıştım ama anlatamadım diyeceğim. Bundan sonra bana bırakma abi demeyi de düşünüyorum.

Çok teşekkür ediyorum. Onlar için aman bunda ne var sanki diyecekleri bir durum olduğu için bu tür açıklamayı normal bulmazlar gibi ama söyleyeceğim. Gerçekten de bu tür bir açıklama yapmak istiyorum. Söz vermedim okutacağıma dair. Açıklama yapsam da anlamak istemedi. Büyük ihtimalle bana bir daha güvenmeyeceğim filan söyler gibi geliyor ama neyse artık. Direkt düşündüğümü söylemeliyim kızarsa da kendisine kalmış
Olmadığınız biri gibi davranıp hoşlanmadığınız şeyler yaparak huzursuz olacağınıza olduğunuz kişi olarak inandığınız doğrular için eleştirilmenin huzursuzluğunu yaşayın daha iyi. Siz bu kadar açık yüreklilikle kendinizi ifade edip özür dilemişken birinin artık size güvenmeyeceğini söyleyerek mesafe koymak istemesi sizin için kayıp değil kazançtır.

Eğer okutursam biliyorum ki bunu sürekli yapacak. Aslında bu tür şeyleri doğru bulmadığımı söylemeye çalıştım ama umursamadı hiç. Vicdanımın rahatsız olacağı, doğru bulmadığım hiçbir şeyi yapmak istemiyorum. Aynı şekilde asla birisinden öyle bir şey de istemem. Kimse benim yüzümden yanlış bir şey yapıp sıkıntı yaşasın istemem. Ama bunu anlatmak çok zor karşı tarafa.

Senin gibi temiz hayırlı evlatlar lazım bu ülkeye ne kadar çok güzel karar vermişsin lütfen doğru bildiğinden şaşma ve şaşırtmaçlarınada seni izin verme bu bildiğin sahtecilik ve hırsızlık o sütü bozuga yardımcı olursanız ondan ne farkın kalır üstelik birde ahirette hesap vereceksin lütfen sakın şeytana uyma okuyunca senin tutumunu oradan sevindirdinki beni o temiz alnından öpesim geldi beni annen teyzen gibi say Rabbim yar ve yardımcın olsun not: lütfen beni bu tür şeyleri sevmem sizde yapmayınız Allahtan korkarım diye konuş teklifte bulunmasın temiz elini kirletme kimse için canım kızım

Nasıl yalan söyleyebilirim demedim. Şimdi fark ettim sonunda unutmuşum desem yazdığımı. Hayır unutmuşum da demek istemiyorum. Sadece ben yapmadığımı yapamayacağımı düzgün ve anlayacağı bir şekilde nasıl izah edebilirim diye sormak istedim.
arkadasın kartını basmadıgın için bir uyarı ceza alacakmı.
masada kalmıs dersin ki masadaydı sonrada ünife okuduysan ve yaptıysan ben baskasının yerine imza atabilen tiplerden degildim bunu dogru bulmuyorum dersin. adamda istemez birdaha.

Doğruyu söylemek daha doğru olacak sanırım. Bilmiyorum kızar mı trip atar mı ama sıkıntılı bir durum olsa demez ki ben istedim diye.

Kızarsa kızsın bi zahmet hem hırsızlık yapıcak ve kendine suç elamanı arıyor utanmadan sıkılmadan sana kızacakse kızsın umurunda olmasın hem benim çalıştığım yerde işten atılma cezası verilir böyle dolandırıcılık edenlerden onlara yardımcı olursanız sanada

Benimde derdim var lütfen akıl verin bana Merhaba arkadaşlar kaynanam esimle bana 3 tane büyü yapmış biri papaz büyüsü biri de domuz yağı sürmüş birde benden soğutma büyüsü yapmış eşimin gözü beni ve bebeğimi görmüyor hiç bir şekilde sebepte yok suçum da yok boşanmak istiyor ne yapacağımı bilmiyorum tam 5 hocaya gösterdik hepside aynısı söylüyor ömür boyu surermis bu büyü aramıyor sormuyor beni deli gibi seviyorduk birbirimizi

Olmadığınız biri gibi davranıp hoşlanmadığınız şeyler yaparak huzursuz olacağınıza olduğunuz kişi olarak inandığınız doğrular için eleştirilmenin huzursuzluğunu yaşayın daha iyi. Siz bu kadar açık yüreklilikle kendinizi ifade edip özür dilemişken birinin artık size güvenmeyeceğini söyleyerek mesafe koymak istemesi sizin için kayıp değil kazançtır.
Çok haklısınız gerçekten çok doğru yazmışsınız. Net bir şekilde üstüne basa basa belirtmek lazım gerçekten doğru bulduğumuz şeyleri. Sırf karşıdaki kırılmasın diye kibar bir şekilde konuşup anlamasını beklemek işe yaramıyor insanlar başkalarından bu tür şeyler istemeyi doğru buluyor sonra da. Kusura bakmamasını vicdanen rahat hissetmeyeceğim için okutamadığımı söyleyeceğim. Çok teşekkür ediyorum güzel bir şekilde görüşünüzü belirttiğiniz ve fikir verdiğiniz için.

Kızarsa kızsın bi zahmet hem hırsızlık yapıcak ve kendine suç elamanı arıyor utanmadan sıkılmadan sana kızacakse kızsın umurunda olmasın
Haklısınız. Ben üzülüyorum kendimi net bir şekilde ifade edemediğime. Kendisi bunu doğru bulabilir belki ama ben doğru bulmuyorum. Tamam dememişim. Anlatmak istediğimde anlamadı sanırım normal geliyor çünkü insanlara. Herkes kendisinden sorumludur ama insanlar kendilerini keyfiyetleri için idare edecek birileri olsun istiyor sanırım.

Sen doğru ol Kem belasını bulur canım sıkma canını...

Back
X