Siz olsanız vicdanınızı nasıl rahatlatabilirdiniz ?

Uzakta yaşamanıza sevindim. Hiç kötü evlat mıyım diye düşüncelere izin vermeyin. Sizin kendi yuvanız var. Annenizde bir yere kadar. Bekar olan krdeşinize zor geldi herhalde, şimdi o düşünsün. Kıymet bilmek varken insan sevdiği kişiye öyle ağır laflar etmez.

Vicdaniniz rahatsız olmasin. Sonuçta evlenmissiniz hayat sizin hayatınız. Hem boşverin bakın böyle daha iyi olmuş. Aile huzuru çok daha önemli. Dip dibe kendi annem de olsa ben de tercih etmem. Biryerden sonra ilişkiler çorbaya dönebiliyor.

Benim ablam da evlenip yurt dışına gitti, ne alaka yani? Kardeşiniz çok saçmalamış. Çok ayıp, vicdan yapacak bir şey yok. Siz orada eşinizle mutluysanız, problem yok demektir. Ablam orada üzülmesin, kendini yalnız hissetmesin diye elimizden geleni yapıyoruz biz burada. İnsanoğlu yalnız doğar, yalnız ölür, keşke kabullenebilsek.

Sen kendi ailene bak yapacağını yapmışsın onlar dönüp kendi vicdanlarini sorgulasinlar.

Allah kurtardı beni, yuvamı der, yoluma bakarım. Gram vicdan yapmam. Onlar sizin için vicdan yapıyor mu?
+1 ama ne
kardeşiniz haspamın da hiç hoşuna gitmemiş anneniz ona kalacak ödü kopuyor
annenizin evinde yaşamıyor mu bu erkek/kız kardeşiniz (cindiyetini bilemedim)

hiç kafanıza takmayın ama kardeşinizin bir güzel hakkından gelin
sen karışamazsın haddin değil diyin

Rahat ol konu sahibi.

Dizinin dibinde olmani istiyorsa kucuk yasta evlenmene neden izin vermis annen?

Ölene kadar kimse anasinin dibinde olamiyor
Hayat boyle birsey degil.
Herkes biryerden sonra basinin caresine bakmali.

Kardesini de sustur.
Haddini bilsin

ay konuyla alakası yok ama evet türkiyeye özel:))
Tum müslümanlara özel bir sey Türkiye ye degil. Gerci konu sahibi müslüman bir ülkede yaşamıyor olabilir .

Vicdan yapacak bir şey yok .aksine uzakta yaşadığınız icin cok sanslisiniz. Kardeşiniz de biraz haddini bilsin.

Mutluluk aileyle kolay saglanmiyor annedir kardestir ama sizin yeni bir aileniz var vakti zamaninda yeteri kadar fedakarlik yapmissiniz zaten simdi boslukta olduklari icin size saldiriyorlar aramalarinizi azaltin kalp kirdiklarini anlarlar belki ama once siteminizi belirten konusmanizi yapin ki gitti bizi unuttu senaryolari kurmasinlar kafalarinda veee inadina mutlu olmaya devam edin :)

Teşekkür ederim destekleriniz ve bakış açılarınız iyi geldi
Kendimi Ezdirmek demeyelim de; yapı olarak çok kavgacı ve hemen kötü düşünen bir insan olmamamdan ve Allah rızası için annemi bugüne kadar kırmak istemememden kaynaklandı . Ama belli bir yaşa geldikten sonra, insan 20li yaşlardaki gibi müsamahakar olamıyor , daha çok saygı bekliyor. Ve belki de bunu açık açık söylemek lazım geliyor , anlamayana.

Valla kardeşiniz de evlensin 13 yil birlikte yaşasın annesi ile sonra kalkıp size laf söylesin. Bunda vicdanlık birşey yok bence. Siz yapacaginizi yapmissiniz daha ne. kardeşiniz evlilik düşün muyor mu
Düşünüyor ama olmuyor bir türlü.
Lafa gelince de; sen evlendin gittin , ben de evlenince yalnız mı kalsın bu kadın diye laf salataları .
Annem bu kadar yalnızlığı dert etse; babamı genç yaşta kaybettiğinde evlenirdi , neticede evlatların kalıcılığı baki değil , Buraya gelmesem belki ölecektim bana bağlı yaşayamazdı ki?
Kardeş de böyle söylene söylene onu da korkutmuş, geçen annem bana diyor ki ölürsem oğlan tek halledemez , konu komşunun numarasını vereyim de arasın . Eşimin 94 yaşındaki ninesi 5 çocuğa rağmen tek yaşıyor :) o bile bu kadar dertlenmiyordur.

Evet , anneme maddi yardımım ve sürekli bende yeme içme olduğundan, şimdi o yönden de işleri bozulmuş oldu.. yine de yanlarına gittikçe, eksiğine bakıp, yardımcı olmaya çalışıyorum ama maddi olarak ihtiyacı da yok esasında..

Ne güzel , kardeşiniz çok şanslı . Allah mutlu etsin onu da sizleri de insallah
Bizimkiler de güya yeğenlerden, torunlardan ayrı kaldık sözlerine sığınıyorlar ama nasip denen şeyi unutuyorlar , demek böyle olması gerekiyormuş.

Evet , birlikte yaşıyorlar
Kardeşin mantığı, kız evlendi gitti annem bana kaldı. Sanki bir gün sonraya garantisi var, belki de o anneme muhtaç olacak ?
Bir de annemi tek bırakamam evlenemem diye söyleniyor .

Hem erkenden evlensin, hem yakınımda olsun, her gün gidip gelmeye devam edeyim :) eşim biz evlenmeden önce ev alacağını açıkladığında, ona bizim ailece oturduğumuz semtten olsun ev diye baskı yapmış, ben bunu sonradan duyuyorum.
Bana da ilk evlilik yıllarımda, falancanın kızı annesine eli kolu dolu geliyormuş , her hafta marketini görüyormuş , annesine para bırakıyormuş diye akıl verirdi :) ya insan annem annem diye konduramıyor da; şimdi şimdi anlıyorum benimle çıkar ilişkisini. Kesinlikle oğlunu daha çok seviyor :)

Son düzenleme:
Türkler dışında birçok müslüman var, mescitleri, bayağı aktif oldukları dernekleri var, dünyanın bir ucu da olsa isteyen herkes dinini yaşıyor..
Ama annemin kastı , tabii ki o gerçek anlam değil de ; işte , siz de yabancı adetine uymuşsunuzdur da sanki kandil mi kutluyorsunuz ? Bilse , sokakta elli farklı Etnik kökenden, milletten, dinden insan var. Burada aksine; kendin olmayı, kendi kültürünü bırakmadığın sürece daha çok değer görüyorsun.
Anne gel sen de birkaç ay burada kal diyorum, o zaman da oğlanı bırakamam diyor . :)

Son düzenleme:
"Kız çocuğu yüktür, başa bela açar, hemen evlendirelim rahat edelim" deyip evlendikten sonra sizin onlara bakmanızı beklemeleri saçma zaten. Bu zihniyete göre kız çocuğu evlenince el olur, kocanın ailesine dahil olur çünkü. İşimize gelince ataerkil olalım, işimize gelmeyince "bak milletin kızı eli dolu geliyor" diye kızı darlayalım, ne güzel.
Vicdan yapacağınız bir şey yok. Sağlığı da yerindeymiş annenizin. Bugüne kadar üzerinize düşeni yapmışsınız. Hayatınız boyunca şartlarınızı onların keyfine göre ayarlayamazsınız. Erkek kardeşiniz "oğlum oğlum" diye pohpohlanırken iyiyse biraz da kendisi ilgilensin annesiyle.

erkek kardeşler, miras benim olsun fakat na babama kızkardeşim bksın diyen bencil mahluklardır. hepsi iiçin geçerli değil ama türkiyedeki kafa yapısı bu. erkek kardeşinizi de tipik bu ülke insanı. annesine bakmak istemeyen biri. evleneceği kadın annemi kabul etmez diyip paçaları tutuşmuş belli ki.

Her konuda soyluyorum aha tekrar yeri geldi

Cok sukur kardesim yok,iyi ki yok. Olup da boyle sorunlu biri olacagina hic olmamasi daha guzelmis.

O sebeple annemi de yanimda gotururum. O sadece benim annem kimselere birakmam

vicdan azabı hissetmeyeceğim için, rahatlatmaya da ihtiyacım olmazdı.

Ölene kadar, dengesiz aile fertlerini yük gibi sırtınızda taşımak zorunda değilsiniz.
Söyledikleri bir kulağınızdan girsin ötekinden çıksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…