• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.952
7.145
398
Su an aileme ait devremulkteyim yarin donus yapacagimne de olsa hafta sonu esimde gelsin hem iki gunde olsa tatil yapar hem kizimizi gorur hem beraber geri doneriz dedim.cagirdim param yok dedi, sirket araci var mazot yok dedi bende sen gel ne de olsa para vercem otobuse vercegime mazot aliriz dedim. Ailemde gelsin kalsin degisiklik olur derdinde...

Ama gelmedi bahanesi param yok, sirketten izin almam lazim ki istediginde her yere gidebiliyor o konuda sorun yok borde oglu vat ilk evliliginden onu alacakti o gelmezmis halbuki gel dese anlatsa nasil bir yer eminimki gelir...Cunku eglenebilecegi bir yer..

biz telde konusurken annem baskasi olsa gelirdedi uzaktan seslendi o da ne dedi falan filan ee dedim kadin hakli ben bir haftadir evden uzagim kizim on gundur hic mi ozlemedin hepi topu iki saat otobusle bile gelinir istense. Ki hep boyle yapiyor ailem nereye cagirsa hep bir bahane cagirdiklari yerler tatil yerleri ve hep el ustunde tutulur bende siniroldum tartistik neymis ailem beni onla evlendirmseymis sanki zorla evlendi ki ailem istemedi ben direttim evlendik herseyimizi maddi anlamda ailem yapti , cocugumuz oldu evinu barkini biraktilar gelip cocugumuza bakiyorlar, esim kizimin eksigini bilmez cogu seyi ailem halleder yada ben o ise ayda yilda bir ben dersem alir bisiler goyya baba...
Ben ona beni aramamasini gelene kadar, zorla evlenmedigini istemiyorsa eyvallahim olmadigini belirttim ama cok sinirliyim yarin donmek zorundayim ve onunla ayni evde kalasim yok gitcek yerde yok aileme de yansitmamaya calisiyorum..
Napsam bilemedim... Bosanmak bile geciyor aklimdan cunku onceden kalan birikmisler var ve cogu seyi onsuz yapiyoruz zaten....Sizce napmali???

öncelikle aileyi bu kadar ilişkinin içine sokmamalı
anne "başkası olsa gelir" derken damat duymamalı
bunları duyan damat daha önce de böyle kıyaslar duyduysa ailenin yanına gelmek istememekte haklı
kızının eksiklerini aile halletmemeli (hediye anlamında demiyorum)
erkekler çocukların eksiklerini farkedemezler zaten, kadınlar söyleyince alırlar, bu yüzden "goyya baba" dememeli

birikmişleri vs bilmiyorum
o yüzden ilişkinizin geneline yorum yapamıyorum
yine de şu yazdıklarınızdan, tek hatanın eşinizde olmadığı izlenimi uyandı bende

Siz hayati tek yasiyorsunuz zaten.
Esiniz hayatinizi zorlastirmaktan baska bir halt yapmiyor.

Hayata bir defa geleceginizi ve zamani geri alamayacaginizi unutmayin.

Siz hayati tek yasiyorsunuz zaten.
Esiniz hayatinizi zorlastirmaktan baska bir halt yapmiyor.

Hayata bir defa geleceginizi ve zamani geri alamayacaginizi unutmayin.

Allah aşkına
"eş"in hayatı zorlaştırmaktan başka bir halt yapmadığı yargısına nasıl bu kadar net vardınız?

Çalışan bir adam el üstünde tutulacağı bir tatil teklifini neden redder ki?

Acaba eşiniz ilk başta onaylanmayan damat olduğu ve yaptığı hareketler sizce sorun olmayan kelimelerle eleştirildiği için gelmiyor olabilir mi ?

Baba olarak kendine bir şey kalmadığı için almıyor olabilir mi ?

İstisnalar kaideyi bozmaz ama genelde çocuğu olup da ikinci evliliğini yapmış erkekler böyle sallapati davranıyor. Düğün dernek, çocuk hevesini almış oluyorlar. E nasılsa boşanmayı da öğrenmiş süreci falan, o yüzden kendilerini zorlamıyorlar ilgi vs konusunda, bencil oluyorlar. Bu adam değişmez, buna göre karar almalısınız.

Bu olayın aslında ikinci evlilik falan olmasıyla ilgisi yok bu tamamen Eşinizin size olan ilgisi ve aile sorumluluk bilincinde bir sıkıntı var gibi yani çocuğu var orada aksami zor eder erkekler çocukları için eğer gücünüz ve sabriniz varsa bu süreç için bitirin kendinizi güçlü hissediyorsanız varsın olmasın bu evlilik

Allah aşkına
"eş"in hayatı zorlaştırmaktan başka bir halt yapmadığı yargısına nasıl bu kadar net vardınız?
Aciklayim ben konu sahibi olarak esim parasal anlamda cok sorumsuz hep boyle idi ama zamaninda bana sozlee verdi yeminler etti degismese bile biraz kendine ceki dizen verir dedim degismedi, evde bana yardim etmez ayda yilda bir cam siler birde utusune karismam o kadar, yemek beklemez ama yemek secer ne yapcagimi sasiririm... Tum tatil planlarini ben yaparim maddi anlamdada ben karsilarim, evin kredisini oduyorum ailem bizimle kaliyor cocuk bakimi nedeniyle pazari marketi onlar alir ben fark edene kadar bitmeden alirlar herseyi bir kerede ben alayim demez evde kac kisi var alinan bitiyo iki gunde bu ne cabuk bitti demeyi bilir vs vs....
Tek gorevi fatura onu bile geciktirir kac kez elekteik vs kapandi...
Benden habersiz kredi ceker altin bozdurur sorsan borx kapatir ama borcta hic bitmez.
Bir gun alayim sizi bir yere gidelim demez ben ayarlarim hep bir yere gitsekte gunun yarisi gecer yada yangindan mal kacirir gibi doneriz eve...
Bana ozel bir seyi yok, cinsellik vasat eee daha ne olsun iyi bile katlaniyorum bence...

İskele babası.. neden çocuğunuzun ihtiyaçlarını ailenize aldırıyorsunuz veya buna izin veriyosunuz? Eşiniz alışmış salmış kendini ohhh ne ala..söyleye söyleye yaptıracaksınız.. o bebeği yapmayı bildiyse bakmayı da bilcek..

geri kalan kısmına bi şey demiyorum. Etrafımda evli olup da kocası karısının ailesine düşkün olan öyle çok örnek var ki.. biz neden bulamamışız öylelerini veya biz mi beceremedik bu işi bilemiyorum.. kel merhem olayı :)

Çalışan bir adam el üstünde tutulacağı bir tatil teklifini neden redder ki?

Acaba eşiniz ilk başta onaylanmayan damat olduğu ve yaptığı hareketler sizce sorun olmayan kelimelerle eleştirildiği için gelmiyor olabilir mi ?

Baba olarak kendine bir şey kalmadığı için almıyor olabilir mi ?
benim esimde reddederdi

Normalde birlikte yaşıyorsunuz değil mi?

Hazır tek başınayken kalabalığa girmek istemiyor olabilir mi, düşündüm de ben de istemezdim.

Aciklayim ben konu sahibi olarak esim parasal anlamda cok sorumsuz hep boyle idi ama zamaninda bana sozlee verdi yeminler etti degismese bile biraz kendine ceki dizen verir dedim degismedi, evde bana yardim etmez ayda yilda bir cam siler birde utusune karismam o kadar, yemek beklemez ama yemek secer ne yapcagimi sasiririm... Tum tatil planlarini ben yaparim maddi anlamdada ben karsilarim, evin kredisini oduyorum ailem bizimle kaliyor cocuk bakimi nedeniyle pazari marketi onlar alir ben fark edene kadar bitmeden alirlar herseyi bir kerede ben alayim demez evde kac kisi var alinan bitiyo iki gunde bu ne cabuk bitti demeyi bilir vs vs....
Benden habersiz kredi ceker altin bozdurur sorsan borx kapatir ama borcta hic bitmez.
Bir gun alayim sizi bir yere gidelim demez ben ayarlarim hep bir yere gitsekte gunun yarisi gecer yada yangindan mal kacirir gibi doneriz eve...
Bana ozel bir seyi yok, cinsellik vasat eee daha ne olsun iyi bile katlaniyorum bence...

Sıkıntılar olduğu belli ancak burada okuduğunuz kv konularını bir düşünün, yazdıklarınızdan bana eşiniz ailenizden bıkmış gibi geldi. İki kişilik evlilik bir aile ile yaşanıyor bu kolay bir şey değil. Hataları olabilir adamın bu kısım ayrı bir konu ama zaten sürekli birlikte olduğum insanlardan biraz uzak kalma şansı doğmuşken ben de gitmezdim o tatile

öncelikle aileyi bu kadar ilişkinin içine sokmamalı
anne "başkası olsa gelir" derken damat duymamalı
bunları duyan damat daha önce de böyle kıyaslar duyduysa ailenin yanına gelmek istememekte haklı
kızının eksiklerini aile halletmemeli (hediye anlamında demiyorum)
erkekler çocukların eksiklerini farkedemezler zaten, kadınlar söyleyince alırlar, bu yüzden "goyya baba" dememeli

birikmişleri vs bilmiyorum
o yüzden ilişkinizin geneline yorum yapamıyorum
yine de şu yazdıklarınızdan, tek hatanın eşinizde olmadığı izlenimi uyandı bende
Güya baba diyorsun da çocuğunun ihtiyaçlarını niye ailen karşılıyor? Adam kendini baba gibi erkek gibi hissetmez ki maddi olarak eşinizi ezdiğinizi düşündüm bu konunuzdan. Bence çok yanlış yapıyorsunuz ailenizi ilişkiden uzak tutun torunlarına elbet bişeyler alırlar ama temel ihtiyaçlarını baba karşılamalı. Sen bile güya baba diye düşünüyorsan o adam neler düşünüyor kim bilir...

Ilgisiz bir baba demek ki. Cocugunun eksigini nasil fark etmez anlamadim, sonucta anneler cocuklarinin esyalarini saklamiyor,gardirop orada insan arada bir acar bakar bu cocugun kiyafeti var mi,bezi bitti mi, veya buzdolabini acip bakmaz mi bu cocugun yiyebilecegi bir sey var mi diye. Esiniz kolaya kaciyor demek ki. Her seyi ne de olsa yapan halleden var diyor olabilir.

Bir de zaman zaman benim de muzdarip oldugum bir konu var her seyi ayri ayri yapiyorsak (surekli bir arada olmayi ben de istemem kisinin ozel gecirecek zamani da olmali baskalarina da vakit ayirabilmeli elbette) alisverise yalniz gidiyorsam, gezmeye yalniz gidiyorsam, kafede restoranda hep yalnizsam, aksamlari cocugumla tek basima vakit geciriyorsam evli olmanin bir anlami yoktur benim icin.

Ilgisiz bir baba demek ki. Cocugunun eksigini nasil fark etmez anlamadim, sonucta anneler cocuklarinin esyalarini saklamiyor,gardirop orada insan arada bir acar bakar bu cocugun kiyafeti var mi,bezi bitti mi, veya buzdolabini acip bakmaz mi bu cocugun yiyebilecegi bir sey var mi diye. Esiniz kolaya kaciyor demek ki. Her seyi ne de olsa yapan halleden var diyor olabilir.

Bir de zaman zaman benim de muzdarip oldugum bir konu var her seyi ayri ayri yapiyorsak (surekli bir arada olmayi ben de istemem kisinin ozel gecirecek zamani da olmali baskalarina da vakit ayirabilmeli elbette) alisverise yalniz gidiyorsam, gezmeye yalniz gidiyorsam, kafede restoranda hep yalnizsam, aksamlari cocugumla tek basima vakit geciriyorsam evli olmanin bir anlami yoktur benim icin.
Kesinlikle katılıyorum. Ama madem eş hep böyleydi ve değişmediyse neden çocuk yaptı acaba?

Kesinlikle katılıyorum. Ama madem eş hep böyleydi ve değişmediyse neden çocuk yaptı acaba?
Benim konulardan anladigim bu adam hep boyleymis. Insan cocugu kendi icin yapiyor diye dusunuyorum. Ben sahsen oyleyim;) cocugu yaptiktan sonra basimin caresine bakabilecek gucum var cunku, bir kocaya ihtiyac duymam, kocaya daha dogrusu erkege ihtiyacimin oldugu nokta cocugun yapim asamasi ;) belki konu sahibi de oyle dusunmustur. Bu kadincagiz zaten ekonomik ozgurlugu olan ve yalniz basina cocuguna yetebilecek bir insan. Mesele saniyorum ki cocugunun ihtiyaclarinin karsilanmasi degil de manevi yonden bir guzellik gormek. Kendi adima konusayim esim oglum icin minicik bir sey bile alsa hosuma gidiyor,elli defa tesekkur ediyorum ;) o seyi istesem kendim de alirim ama karsimdaki kisinin dusunceli olmasi beni mutlu ediyor

Adamı fazla yok sayıyorsunuz...aileniz neden bu kadar hayatınızda?
Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama kreş yada anaokulu yada bakıcı düşünüp ailenizle yaşamayı bırakmalısınız. İnsan o kalabalıkta fenalık geçirir zaten...
ki aileniz de bence tavır olarak bu evde emeğimiz var torun bakıyoruz ayağına eşinizden üstün ve fazla hakları olduğunu düşünüyordur.

Sizinle birlikte yaşayan aileniz de alışveriş yapmalı zaten... onlar da o evden yiyip içiyor sonuçta.
Söyleyin babasına alsın çocuğun ihtiyaçlarını da...
adamın maddi gücü bellidir, aldığı maaş bellidir.
Bu adam kumar oynamıyorsa sorun parayı yönetememesidir.
Gerekirse ortak karar alın parayı siz yönetin. (Aileniz evden gittikten sonra teklif edin bunu)
eşinizde hata yok demiyorum, var mutlaka, bu noktaya tek başına gelmediniz. Ama aynı şekilde sizin de payınız var.

Su an aileme ait devremulkteyim yarin donus yapacagimne de olsa hafta sonu esimde gelsin hem iki gunde olsa tatil yapar hem kizimizi gorur hem beraber geri doneriz dedim.cagirdim param yok dedi, sirket araci var mazot yok dedi bende sen gel ne de olsa para vercem otobuse vercegime mazot aliriz dedim. Ailemde gelsin kalsin degisiklik olur derdinde...

Ama gelmedi bahanesi param yok, sirketten izin almam lazim ki istediginde her yere gidebiliyor o konuda sorun yok borde oglu vat ilk evliliginden onu alacakti o gelmezmis halbuki gel dese anlatsa nasil bir yer eminimki gelir...Cunku eglenebilecegi bir yer..

biz telde konusurken annem baskasi olsa gelirdedi uzaktan seslendi o da ne dedi falan filan ee dedim kadin hakli ben bir haftadir evden uzagim kizim on gundur hic mi ozlemedin hepi topu iki saat otobusle bile gelinir istense. Ki hep boyle yapiyor ailem nereye cagirsa hep bir bahane cagirdiklari yerler tatil yerleri ve hep el ustunde tutulur bende siniroldum tartistik neymis ailem beni onla evlendirmseymis sanki zorla evlendi ki ailem istemedi ben direttim evlendik herseyimizi maddi anlamda ailem yapti , cocugumuz oldu evinu barkini biraktilar gelip cocugumuza bakiyorlar, esim kizimin eksigini bilmez cogu seyi ailem halleder yada ben o ise ayda yilda bir ben dersem alir bisiler goyya baba...
Ben ona beni aramamasini gelene kadar, zorla evlenmedigini istemiyorsa eyvallahim olmadigini belirttim ama cok sinirliyim yarin donmek zorundayim ve onunla ayni evde kalasim yok gitcek yerde yok aileme de yansitmamaya calisiyorum..
Napsam bilemedim... Bosanmak bile geciyor aklimdan cunku onceden kalan birikmisler var ve cogu seyi onsuz yapiyoruz zaten....Sizce napmali???
Bence senin eşin ailenle yasamaktan sıkılmış belki ama yanlız yasasaniz bambaşka biri olacak insan rahat olamaz ki evde sürekli bi kaynana falan olsa yada belki siz esinizi hep 2. Plana atıyorsunuz biraz da kendinize bakın derim ben

Back
X