Siz olsaniz?

darkmore

Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
28 Kasım 2010
42.568
141.409
798
Arkadaslar,tekrar merhaba
Bugun ikinci konum. Neler dusundugunuzu merak ediyorum. Degerli cevaplarinizi esirgemeyin lutfen.

Simdi bir uzak akrabamiz var,evli,8 aylik bir oglu var. Kadin calisiyor,cocuguna kaynanasi bakiyor. Kaynana fevkalade hos bir insan,gorgulu,bilgili,temiz. Yasi da bir hayli var,tam bilmiyorum ama bu yastan sonra sigortali is bulmasi zor. Kocasindan ayri,nikahi hala var ama bekar kizi ve onun 2 cocuguyla birlikte yasiyor.

Sorun su ki ben bu kadinla 4-5 yildir tanisiyorum, hos sohbet bir insan. Cocuk sahibi oldugumda bana birakabilirsin bakarim bile demisti. Ama ustune kendi torunu dogunca bahsi bile gecemedi. Ben de zaten bir sure bakici dusunmuyordum. Neyse bu gunlere geldik. Kadinin oglu ve geliniyle arkadas oldugum icin an be an neler oluyor duyuyoruz. Kadincagiz kiziyla surekli kavgali. Kimdir suclu bilemem ama ugradigi muameleye gicik oluyorum. Kadinin bir maasi yok,sosyal guvencesi yok,evi yok,gidecek yeri yok,bir tek anasi varmis. O da sehir disinda. Kiziyla olan her kavgada kadin kapinin onune koyuluyor. Gelini de gel bizde kal demedigi icin 8 aylik cocuk ortada kaliyor surekli. Oglu bir ekmek alip anasina verse gelin cingar cikariyor. Kizi maasini denklestiremeyip anasi icin ilac parasi istese oglunun vermeye yetkisi yok cunku gelin izin vermiyor. Boyle tatsiz konular.

Simdi bu kadini gene kovmuslar, ben desem mi abla gel bende kal,ogluma da bakarsin, ola ki kizinla gelininle barisirsan yine gidersin evine. Hic olmadi 8 aylik cocugu da gelirken getirsin bizim evde iki cocuga da baksin diyorum ama. Cok mu aptalca? Cok mu sorun yasarim,gelin benim de sacimi basimi yolar mi ne diyorsunuz?

8 aylik cocuk kimin cocugu, su ekmek parasi vermeyen gelinle oglunun mu?

canim boyle yardimlar yaparken ev huzurunu dusunmen gerekir.
Esin ne dusunur, oglun nasil tepki verir.

Bak bizde kardes geldi buyuk sapitti, ki hamileligim boyunca bir hazirlik donemi gecirdik,
boyle cat diye yeni kisiler evde gorunce oglun cok etkilenir, bence de guzel olmaz. Oglun bunu anlayacak ve kolay kotaracak yasta degil bence henuz.

Allah bismillah yani, daha ne diyeyim. Uzak akrabanız eve mi yerleşsin yani? İyilik hoşluk çok güzelde, insan kendi annesiyle çatışıyor yeri geldiğinde. Evinizin bi düzeni var, eşinizle özeliniz var, çocuğunuzun kadınla uyumu var. Çok büyük risk. Arada misafir edebilirsiniz de, gel kal olayına hiç girmeyin bence.

Benim oglumla iyi anlasiyorlar,daha 8 aylik olmasina ragmen karsi taraf benim oglan abi gibi bakiyor ona,biberonunu emzigini getirir falan. Ben de sasiriyorum ama birisi 40 aylik digeri 8 aylik cocuk bir arada iyi anlasiyorlar ama ben gelinden tirsiyorum,sana ne sana mi kaldi benim kaynanaya is vermek de diyebilir

Şimdi anlamadım kadının çocuğuna bakıyor ama gelin kvye yardım edilmesine izin vermiyor mu?
Vermiyor. Allah vicdan versin herkese. Ama esasen gelini de degil kadinin kendi kizini sucluyorum ben. İnsan anasini kapinin onune koyar mi hic

Evet onlarin cocugu.
Esim cingar cikariyor,iyice Polyannaya dondun sen,sokakta buldugunu da eve getireceksin yakinda diyor kiziyor bana.

Düşünce güzel ama ,iyilikten maraz doğabilir ,aynı ev içinde herşey değişiyor biliyorsun bence çok oluru yok gibi bu işin
Kadinin haline cok uzuluyorum,keske gucum
Olsa kendi evime almak degil de ona yepyeni bir hayat kurardim. Kizini da oglunu da salla ablacim otur kendi kendine kimsenin de cocuguna bakma derdim. Ama iste olamiyor

Evet onlarin cocugu.
Esim cingar cikariyor,iyice Polyannaya dondun sen,sokakta buldugunu da eve getireceksin yakinda diyor kiziyor bana.

esin hakli canim, zaten bir sey diyim mi,
hani boyle durumlarda kiymete biniverir birden insanlar ya,
sen boyle bir sey teklif etsen oglu belki karsi cikacak,
senin o yasli arkadas da oglum benim deyip gururlanacak sana mi kaldim ben dark diyecek,

ay ben bunu yasadim yasiyorum hep,
babaannem ve cocuklarinin iliskisi aynen boyle,
abiyane tabirle itle kopek gibiler,
ama disaridan biri bir sey dese babannem o kisiye daha cok kiziyor

bence de oluru yok,
ev ev ustune olmaz demisler ya, her durum icin gecerli bu.

hani gecici bir durumlar icin olabilir de, su durumda oluru yok bence.
Yapma haci diyorsun yani.
Esimi arayip durumu anlattim, dedim su tadilati bitirelim ,bir odamiz daha olsun, alalim kadini dedim. İyice kafayi yedin sen dedi

Vermiyor. Allah vicdan versin herkese. Ama esasen gelini de degil kadinin kendi kizini sucluyorum ben. İnsan anasini kapinin onune koyar mi hic
Ama çocuğuna da baktiriyor yani hayat çok enteresan. Kıza diyecek lafım zaten yok Allah evladın hayırlısını versin. Düşünceniz çok iyi niyetli ama sizde kalması çok büyük risk aile huzurunuz kaçabilir eşinizle çok etraflica konuşmanız gereken bir konu.

Valla haklisiniz ne diyeyim

canim bir de boyle durumlar icin guzel bir soz var,

gel demesi kolay git demesi zordur.

senin yapacagin en guzel sey, kadina cesaret asilamak olacak,
babanne bakiyorsa cocuga bir maas baglanma durumu olabiliyor sanirim, haberlerde okumustum,
o olabilir veya baska seyler dusunulebilir belki.

Tadilat halinde bir odamiz var,kis bahcesi seklinde yapiyoruz,isinma sorununu hallettigimizde o odayi da kullanabiliriz,kadin da orada kalir diye dusunmustum. Esim kafayi yedigimi soyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…