Siz olsaniz?

böyle evlat olmaz olsun. anne ya anne kapının önüne konur gelinden korkulduğu için ses çıkartılmaz mıymış. siz eşinizle konuşun sorun olmayacaksa aa gördüğüm kadarıyla eşin istemiyor bence kalkışma bu işe hiç.

Babaanneye maas uygulamasi bitti ya,zaten varken de bunlar parayi alip sonra biriyle anlasip sigorta yapiyorlardi sadece. Paranin buyuk cogunlugu ceplerine kaliyordu. Ama babaanne orda ac sefil. İclerine nasil siniyordu bilmiyorum

Ayy öyle bi kadincaz bende ariyorum. Ekmek su hee gideri benden maasida yanina kalsin.
Ama yinede uzerine vazife degil gibi hissettim ya.
Kavgalıyken degilde ortalıl sut limanken yap bu teklifi. Teyzede bakmasin toruna once kendini dusunsun.

Tadilat halinde bir odamiz var,kis bahcesi seklinde yapiyoruz,isinma sorununu hallettigimizde o odayi da kullanabiliriz,kadin da orada kalir diye dusunmustum. Esim kafayi yedigimi soyledi
Bu hayır işleri yaramamış size. İyi kötü her şeyi kucaklıyorsunuz. Ayol her derdi olan sizi arasa varınızı yoğunuzu sereceksiniz önlerine neredeyse. Kadın için elbette zor ama yok yani, siz kendi hayatınızla ilgilenin. Başınızda bir sürü şey varken bide aile curcunasının içine düşmeyin. Olay döner dolaşır “ sen ne karışıyorsun bizim aile içi kavgalarımıza, sen annemi mi dolduruyorsun”a gelir. Almayın başınıza belayı hiç

Esim benim calisan bir kadin olmami dort gozle bekliyor inanin. Ama iste calisamiyorum cunku oglana bakacak kimsem yok,krese versem saatleri uymuyor,arabam yok,alip birakamam vs vs. Bir suru is yani

Ayy öyle bi kadincaz bende ariyorum. Ekmek su hee gideri benden maasida yanina kalsin.
Ama yinede uzerine vazife degil gibi hissettim ya.
Kavgalıyken degilde ortalıl sut limanken yap bu teklifi. Teyzede bakmasin toruna once kendini dusunsun.
Hah,kadina akil vermeye de korkuyorum boyle bir teklifi yapmaya da korkuyorum acikcasi.

Kadinin haline cok uzuluyorum,keske gucum
Olsa kendi evime almak degil de ona yepyeni bir hayat kurardim. Kizini da oglunu da salla ablacim otur kendi kendine kimsenin de cocuguna bakma derdim. Ama iste olamiyor

Peki kadın için başka bir çözüm bulmayi denesek gerçekten çok zor durumda ise sığınma evleri filan olabilir mi ay bilemedim çok zor karar vermek

Evet ondan cekiniyorum. “Sana ne ulan” derlerse diye endiseliyim. Ama hem kadina uzuluyorum,hem kendi isimi cozmeye calisiyorum. Kar zarar hesabi cok yaptim,esim hic bir seyin farkinda degil bence,oglani krese verelim deyip duruyor. Verelim abi verelim de her gun birakip alan sen olacaksin,bir sorun olsa seni cagiracaklar okuldan, ben gidemem cunku diyorum, anlatiyorum ama iste cozum yok. Ben de evde oturmaktan delirdim esasen. Tanimadigim birini de eve alamam bakici diye,zaten gelmek istemiyor kimse,uc bes guvendigim insan var mahallede onlara teklif ettim orali olmadilar.

8 aylık çocuk niye ortada kalsın? çocğun anası babası alsın evine. insan eti ağırdır, sonuçta bu kadın da bi yabancı ve siz ne kadar tanıyorum deseniz de aynı ev içindeki halini bilemezsiniz. durum üzücü evet ama oğlu var kızı var. size düşmez eve almak.

Hah,kadina akil vermeye de korkuyorum boyle bir teklifi yapmaya da korkuyorum acikcasi.
Sen o kadina o teklifte bulun. Yalniz 8 aylik cocuk konusunda polyanasın sanki dark. Bugun iyidirler ama yarin ? Bence en iyisi bakıcı. Yani imkanin buna el vercek mi aldigin maasin yarisi gitmiyecekse. Kadin yasli diyorsun bide 2 cocuk zor olmicak mi. Ha birde servisli kresler var.

Peki kadın için başka bir çözüm bulmayi denesek gerçekten çok zor durumda ise sığınma evleri filan olabilir mi ay bilemedim çok zor karar vermek
Onu da dusundum,kadina desem siginmaya alalim seni diye o fikrin benden ciktigini aninda anlarlar. Ogluma bakici olmasini teklif etsem daha az zararla cikarim bu isten

Haa birde hadi cocugu verdin krese. E bu cocuk zirt pirt hasta olucK. O donemde evde dinlenirken biri lazim olucak. Kv yada anne var mi bi kac gun idare edip bakacak o donemde ?

Ortada kaliyor iste cunku kadin evden kovulunca sehir disina cikmak zorunda kaliyor ve cocuga bakacak kimse kalmiyor. Hatta bana getirdiler ben bile baktim tamamen allah rizasi icin

Niyetiniz iyi ama yapmayı düşündüğünüz şey geçici. Oğlunuz biraz büyüyüp, kreşe okula gittiğinde ablaya ihtiyacınız kalmayınca yine kendi hayatına dönecek. Eşiniz de istemiyormuş zaten. Yardım etmek istiyorsanız yapmanız gereken şey ayakları üzerinde durmasına, kendine bir hayat kurmasına bir şekilde yardımcı olmak olmalı.

Simdi soyle ki ben kresleri fazlasiyla arastirdim,oglani verebilecegim kreslerin servis saatleri bana uymuyor. Esim esnaf,her gun standart ayni saatte cikip gelemiyor. Ben calisinca cok erken gitmek durumundayim. Cocugu krese giderken karsilayip ugurlayacak insan yok evde bu benim icin sorun. Bilemiyorum ya,ne dusunsem olmuyor

Canım ortada 8 aylık bir bebek de size kalacak olmasa bir veya iki yıllığına olabilir bir durum derdim...ama o bebekle olmaz yurutemezsiniz...sadece oglunla bu çocuğun anlaşması olarak bakma olaya ki sürekli aynı evdeyken anlaşamadıkları günlerde olacak ve sorunlar bebeğin lehine cozumlenmeye çalışılıp senin oğlundan "abilik" yapması istenecek ...bu ek gıdaya yeni geçmiş bebeğin boğazına fındık kacsa Allah korusun ev kazası geçirse çok ciddi hukuksal süreçlerle eşinle sen başbaşa kalacaksiniz

Anladığım kadarıyla eşin istemiyor. Haksız da değil.
Evinde demokrasi hakimse eşin istemiyorsa çağıramazsın :)

Peki kadın evden kovulunca nerede kalıyor? Kızına mı gidiyor?
Gelin çalışıyorsa, kv yi kovunca 8 aylık bebeğe kim bakıyor?
Gelinin geçimsiz olduğu konusunda emin miyiz?
Bir evin içinde yaşanan şeyler dışarıya başka şekilde anlatılabilir..

Kafam karıştı valla..

Bir ara ben de Donkişotluk yapıp eşimin yaşlı bir akrabası kadına evimizde geçici süre kalmayı teklif ettim. Orta yaşlı oğlu da olacaktı. Kadın kabul etmedi. Şimdi düşünüyorum da iyi ki etmemiş..
Farklı şekildeki tecrübem birarada olmazmış dedirtti :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…