Babaanneye maas uygulamasi bitti ya,zaten varken de bunlar parayi alip sonra biriyle anlasip sigorta yapiyorlardi sadece. Paranin buyuk cogunlugu ceplerine kaliyordu. Ama babaanne orda ac sefil. İclerine nasil siniyordu bilmiyorumcanim bir de boyle durumlar icin guzel bir soz var,
gel demesi kolay git demesi zordur.
senin yapacagin en guzel sey, kadina cesaret asilamak olacak,
babanne bakiyorsa cocuga bir maas baglanma durumu olabiliyor sanirim, haberlerde okumustum,
o olabilir veya baska seyler dusunulebilir belki.
Bu hayır işleri yaramamış size. İyi kötü her şeyi kucaklıyorsunuz. Ayol her derdi olan sizi arasa varınızı yoğunuzu sereceksiniz önlerine neredeyse. Kadın için elbette zor ama yok yani, siz kendi hayatınızla ilgilenin. Başınızda bir sürü şey varken bide aile curcunasının içine düşmeyin. Olay döner dolaşır “ sen ne karışıyorsun bizim aile içi kavgalarımıza, sen annemi mi dolduruyorsun”a gelir. Almayın başınıza belayı hiçTadilat halinde bir odamiz var,kis bahcesi seklinde yapiyoruz,isinma sorununu hallettigimizde o odayi da kullanabiliriz,kadin da orada kalir diye dusunmustum. Esim kafayi yedigimi soyledi
Esim benim calisan bir kadin olmami dort gozle bekliyor inanin. Ama iste calisamiyorum cunku oglana bakacak kimsem yok,krese versem saatleri uymuyor,arabam yok,alip birakamam vs vs. Bir suru is yaniböyle evlat olmaz olsun. anne ya anne kapının önüne konur gelinden korkulduğu için ses çıkartılmaz mıymış. siz eşinizle konuşun sorun olmayacaksa aa gördüğüm kadarıyla eşin istemiyor bence kalkışma bu işe hiç.
Hah,kadina akil vermeye de korkuyorum boyle bir teklifi yapmaya da korkuyorum acikcasi.Ayy öyle bi kadincaz bende ariyorum. Ekmek su hee gideri benden maasida yanina kalsin.
Ama yinede uzerine vazife degil gibi hissettim ya.
Kavgalıyken degilde ortalıl sut limanken yap bu teklifi. Teyzede bakmasin toruna once kendini dusunsun.
Kadinin haline cok uzuluyorum,keske gucum
Olsa kendi evime almak degil de ona yepyeni bir hayat kurardim. Kizini da oglunu da salla ablacim otur kendi kendine kimsenin de cocuguna bakma derdim. Ama iste olamiyor
Evet ondan cekiniyorum. “Sana ne ulan” derlerse diye endiseliyim. Ama hem kadina uzuluyorum,hem kendi isimi cozmeye calisiyorum. Kar zarar hesabi cok yaptim,esim hic bir seyin farkinda degil bence,oglani krese verelim deyip duruyor. Verelim abi verelim de her gun birakip alan sen olacaksin,bir sorun olsa seni cagiracaklar okuldan, ben gidemem cunku diyorum, anlatiyorum ama iste cozum yok. Ben de evde oturmaktan delirdim esasen. Tanimadigim birini de eve alamam bakici diye,zaten gelmek istemiyor kimse,uc bes guvendigim insan var mahallede onlara teklif ettim orali olmadilar.Bu hayır işleri yaramamış size. İyi kötü her şeyi kucaklıyorsunuz. Ayol her derdi olan sizi arasa varınızı yoğunuzu sereceksiniz önlerine neredeyse. Kadın için elbette zor ama yok yani, siz kendi hayatınızla ilgilenin. Başınızda bir sürü şey varken bide aile curcunasının içine düşmeyin. Olay döner dolaşır “ sen ne karışıyorsun bizim aile içi kavgalarımıza, sen annemi mi dolduruyorsun”a gelir. Almayın başınıza belayı hiç
Sen o kadina o teklifte bulun. Yalniz 8 aylik cocuk konusunda polyanasın sanki dark. Bugun iyidirler ama yarin ? Bence en iyisi bakıcı. Yani imkanin buna el vercek mi aldigin maasin yarisi gitmiyecekse. Kadin yasli diyorsun bide 2 cocuk zor olmicak mi. Ha birde servisli kresler var.Hah,kadina akil vermeye de korkuyorum boyle bir teklifi yapmaya da korkuyorum acikcasi.
Onu da dusundum,kadina desem siginmaya alalim seni diye o fikrin benden ciktigini aninda anlarlar. Ogluma bakici olmasini teklif etsem daha az zararla cikarim bu istenPeki kadın için başka bir çözüm bulmayi denesek gerçekten çok zor durumda ise sığınma evleri filan olabilir mi ay bilemedim çok zor karar vermek
Ortada kaliyor iste cunku kadin evden kovulunca sehir disina cikmak zorunda kaliyor ve cocuga bakacak kimse kalmiyor. Hatta bana getirdiler ben bile baktim tamamen allah rizasi icin8 aylık çocuk niye ortada kalsın? çocğun anası babası alsın evine. insan eti ağırdır, sonuçta bu kadın da bi yabancı ve siz ne kadar tanıyorum deseniz de aynı ev içindeki halini bilemezsiniz. durum üzücü evet ama oğlu var kızı var. size düşmez eve almak.
Arkadaslar,tekrar merhaba
Bugun ikinci konum. Neler dusundugunuzu merak ediyorum. Degerli cevaplarinizi esirgemeyin lutfen.
Simdi bir uzak akrabamiz var,evli,8 aylik bir oglu var. Kadin calisiyor,cocuguna kaynanasi bakiyor. Kaynana fevkalade hos bir insan,gorgulu,bilgili,temiz. Yasi da bir hayli var,tam bilmiyorum ama bu yastan sonra sigortali is bulmasi zor. Kocasindan ayri,nikahi hala var ama bekar kizi ve onun 2 cocuguyla birlikte yasiyor.
Sorun su ki ben bu kadinla 4-5 yildir tanisiyorum, hos sohbet bir insan. Cocuk sahibi oldugumda bana birakabilirsin bakarim bile demisti. Ama ustune kendi torunu dogunca bahsi bile gecemedi. Ben de zaten bir sure bakici dusunmuyordum. Neyse bu gunlere geldik. Kadinin oglu ve geliniyle arkadas oldugum icin an be an neler oluyor duyuyoruz. Kadincagiz kiziyla surekli kavgali. Kimdir suclu bilemem ama ugradigi muameleye gicik oluyorum. Kadinin bir maasi yok,sosyal guvencesi yok,evi yok,gidecek yeri yok,bir tek anasi varmis. O da sehir disinda. Kiziyla olan her kavgada kadin kapinin onune koyuluyor. Gelini de gel bizde kal demedigi icin 8 aylik cocuk ortada kaliyor surekli. Oglu bir ekmek alip anasina verse gelin cingar cikariyor. Kizi maasini denklestiremeyip anasi icin ilac parasi istese oglunun vermeye yetkisi yok cunku gelin izin vermiyor. Boyle tatsiz konular.
Simdi bu kadini gene kovmuslar, ben desem mi abla gel bende kal,ogluma da bakarsin, ola ki kizinla gelininle barisirsan yine gidersin evine. Hic olmadi 8 aylik cocugu da gelirken getirsin bizim evde iki cocuga da baksin diyorum ama. Cok mu aptalca? Cok mu sorun yasarim,gelin benim de sacimi basimi yolar mi ne diyorsunuz?
Simdi soyle ki ben kresleri fazlasiyla arastirdim,oglani verebilecegim kreslerin servis saatleri bana uymuyor. Esim esnaf,her gun standart ayni saatte cikip gelemiyor. Ben calisinca cok erken gitmek durumundayim. Cocugu krese giderken karsilayip ugurlayacak insan yok evde bu benim icin sorun. Bilemiyorum ya,ne dusunsem olmuyorSen o kadina o teklifte bulun. Yalniz 8 aylik cocuk konusunda polyanasın sanki dark. Bugun iyidirler ama yarin ? Bence en iyisi bakıcı. Yani imkanin buna el vercek mi aldigin maasin yarisi gitmiyecekse. Kadin yasli diyorsun bide 2 cocuk zor olmicak mi. Ha birde servisli kresler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?