Simdi tabii ben eve cagirdigimda kadinin kiymete binme ihtimali de var. Cunku kizi 2 cocuk baktiriyor kadina,oglu 1 cocuk. Kadin bana gelince her sey altust olacak.Niyetiniz iyi ama yapmayı düşündüğünüz şey geçici. Oğlunuz biraz büyüyüp, kreşe okula gittiğinde ablaya ihtiyacınız kalmayınca yine kendi hayatına dönecek. Eşiniz de istemiyormuş zaten. Yardım etmek istiyorsanız yapmanız gereken şey ayakları üzerinde durmasına, kendine bir hayat kurmasına bir şekilde yardımcı olmak olmalı.
Demokrasi hakim evetAnladığım kadarıyla eşin istemiyor. Haksız da değil.
Evinde demokrasi hakimse eşin istemiyorsa çağıramazsın :)
Peki kadın evden kovulunca nerede kalıyor? Kızına mı gidiyor?
Gelin çalışıyorsa, kv yi kovunca 8 aylık bebeğe kim bakıyor?
Gelinin geçimsiz olduğu konusunda emin miyiz?
Bir evin içinde yaşanan şeyler dışarıya başka şekilde anlatılabilir..
Kafam karıştı valla..
Bir ara ben de Donkişotluk yapıp eşimin yaşlı bir akrabası kadına evimizde geçici süre kalmayı teklif ettim. Orta yaşlı oğlu da olacaktı. Kadın kabul etmedi. Şimdi düşünüyorum da iyi ki etmemiş..
Farklı şekildeki tecrübem birarada olmazmış dedirtti :))
Haklisiniz valla bir de o surec var.Canım ortada 8 aylık bir bebek de size kalacak olmasa bir veya iki yıllığına olabilir bir durum derdim...ama o bebekle olmaz yurutemezsiniz...sadece oglunla bu çocuğun anlaşması olarak bakma olaya ki sürekli aynı evdeyken anlaşamadıkları günlerde olacak ve sorunlar bebeğin lehine cozumlenmeye çalışılıp senin oğlundan "abilik" yapması istenecek ...bu ek gıdaya yeni geçmiş bebeğin boğazına fındık kacsa Allah korusun ev kazası geçirse çok ciddi hukuksal süreçlerle eşinle sen başbaşa kalacaksiniz
Simdi tabii ben eve cagirdigimda kadinin kiymete binme ihtimali de var. Cunku kizi 2 cocuk baktiriyor kadina,oglu 1 cocuk. Kadin bana gelince her sey altust olacak.
Kadina is bulmayi da dusundum,sigorta sorunu cikti. Napsam diye dert ettim kendime
Benim kendi annem var ama onun da bize gelmesi zor. Kendi evi de 3 katli isinma problemi olan bir ev. Cocuga hic uygun degil.Haa birde hadi cocugu verdin krese. E bu cocuk zirt pirt hasta olucK. O donemde evde dinlenirken biri lazim olucak. Kv yada anne var mi bi kac gun idare edip bakacak o donemde ?
Dark en mantiklisi bakici. Eşten dostan sorup sorusturcaksin. Evine alman bakiciyi en mantiklisi.Simdi soyle ki ben kresleri fazlasiyla arastirdim,oglani verebilecegim kreslerin servis saatleri bana uymuyor. Esim esnaf,her gun standart ayni saatte cikip gelemiyor. Ben calisinca cok erken gitmek durumundayim. Cocugu krese giderken karsilayip ugurlayacak insan yok evde bu benim icin sorun. Bilemiyorum ya,ne dusunsem olmuyor
Oturup bunlari anlatsam mi? Bunca sene bosanmamis bir kadin acaba bosanir mi tabii bilmiyorum. Kizinin da erkek arkadasi var bugun yarin evlenebilir,o zaman bu kadin tamamen sokakta kalir.Kocadan resmi olarak boşatılıp nafaka alınabilir maddi durumu idare ediyorsa. Yoksulluk maaşı, kira yardımı başvurusu yapılabilir. Bunlar kadının yaşına bağlı. Boşanırsa ve babasının maaşı varsa annesinin aldığı onu alabilir. Kilit nokta boşanmak bence.
Haklisin valla ne diyeyim. O gun geldiginde sapkayi onumuze alip dusunecegiz gibi gorunuyor. Esime bunlari anlatinca bos bos yuzume bakiyor sanki olmayacak bir sey dusunuyormusum gibi. Acayip kiziyorum icimdenDark en mantiklisi bakici. Eşten dostan sorup sorusturcaksin. Evine alman bakiciyi en mantiklisi.
Misafir olarak cagirip gidisata mi baksam?Genel anlamda olumlu buldum en azindan bir kac gun kalabilir dinlenir toparlanir.
Ama ayrintilari dusunup karar vermek lazim
Bence ilk işin oğlu olacak cibilliyetsizin suratına tükürmek olsun.
Misafir olarak cagirip gidisata mi baksam?
Oturup bunlari anlatsam mi? Bunca sene bosanmamis bir kadin acaba bosanir mi tabii bilmiyorum. Kizinin da erkek arkadasi var bugun yarin evlenebilir,o zaman bu kadin tamamen sokakta kalir.
Bak simdi ben memleketten 8 saat uzak bir yerde memuriyt sebebiyle bir sure yasicam. Esim esnaf memlektte kalick. Gitcez gelcez vs. 3 5 ay annem kalicak. Kizim 10 aylik oglum 5 yasinda. Mecburen guvenilir bir kadin bulmaya calisicam. Vardir iyi hirileri. Eve kamera taktiricm.Haklisin valla ne diyeyim. O gun geldiginde sapkayi onumuze alip dusunecegiz gibi gorunuyor. Esime bunlari anlatinca bos bos yuzume bakiyor sanki olmayacak bir sey dusunuyormusum gibi. Acayip kiziyorum icimden
Valla inanin neyi bekledigini bilmiyorum. Adam yurt disinda keyfine bakiyormus oyle duymustum. Maddi hicbir hayri yok kadina. Senelerce kizinin cocuklarina bakmis,15 sene kadar. Hala bakiyor,oglu da vay ablaminkilere baktin benim basim kel miydi deyip duruyor. Kadinin da yuzu yumusak,bugun kovulup yarin herkesi affediyor, esas sorunun kaynagi bu. Bugun soyledigin sozun arkasinda durmazsan kimse seni ciddiye almaz ki. Dusunemiyor herhalde neredeyse 70 yasinda kadinBence anlatın, başka çıkış yolları da bulunabilir araştırılsa. Bir şekilde bir çözüm bulunur kadın da isterse.
Bunca yıl neden boşanmamış acaba? Bir de madem o kadar eski tarihte boşanmış çalışsaymış da emekli olsaymış keşke. Kocanın ölmesini maaşını almayı falan mı bekliyor acaba? Onun da garantisi yok ki.
Demokrasi hakim evet
Kadin kovulunca yasli anasinin evine gidiyor,Afyonun bir koyunde tek goz barakadan bozma bir evi varmis. 8 ayliga da ben bakiyorum dicem dovecekler beni burda sana ne lan diye
Of insallah bulursun. Sansin yaver gitsin. Fazla kontrol delisi hissediyorum kendimi,hic iyi bisey degil.Bak simdi ben memleketten 8 saat uzak bir yerde memuriyt sebebiyle bir sure yasicam. Esim esnaf memlektte kalick. Gitcez gelcez vs. 3 5 ay annem kalicak. Kizim 10 aylik oglum 5 yasinda. Mecburen guvenilir bir kadin bulmaya calisicam. Vardir iyi hirileri. Eve kamera taktiricm.
Bir sekilde bakiciya guvenmek zorundayiz. Belkide cok cok iyi birine denk gelicez rahat edicez. Yani umarim ya oyy oyy.
Onlara cok normal geliyor butun bunlar. Ne adami ne kizi hic morali bozuk gormedim inan. Keyifler hep gicir. Benim anamla boyle sorunum olsa yuzum gulmez,insan icine cikmaya enerjim olmaz. Ama onlar bugun dagda,yarin denizde,obur gun sehir disinda tatilde,kahvaltida,yemekte.Hiç bir geliri yoksa sosyal hizmetler yardım etmiyor mu kadına?
Bebeğe sen bakıyorsan sevinirim valla ama öyle de bebeğin düzeni olmuyor yazık.
Bazı ailelerin ilişkisi dışarıdan tuhaftır ama onların normalidir. Yeri gelir hiç bir şey yokmuş gibi oluverirler..
Sen o odayı bir çocuğa hazırla koruyucu ailesi olun daha iyi dark..
Çünkü başına bela alman muhtemel..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?