siz olsanız?

takmışlar dediğin kişilerden biri de benim.kızmayın dönüp kendilerine baksınlar demek hoş değil,kelimeler eksik olunca konu anlaşılmıyor.yada eksik anlaşılıyor.

kötü bir uyarıda değil bu ayrıca..

bende telefonla girdiğim zamanlar yazması sorun oluyor evet sonrası düzeltiyorum.

sizin nedense hep sesli harfler yok dikkatli bakarsanız sanki bu sizin bir alışkanlıgınız olmuş gibi birde tel etkiliyor yani tele suç bul tamam ama kendin de dikkat et bence...heleki bir öğretmen adayı olarak.

şöyle yapın ...cevapla kısmından önce ayrıntılı düzenleme diye bir puton var orayı tıklayın düzeltin.sonra cevapla kısmına basın...

Haklisiniz saygilar ablacim :)
saygı bizden, sen kendini doğru ifade ettiğin sürece kimse seni yanlış anlamaz. kardeşimde bir öğretmen ve ona da ençok bunu söylerim. net ve anlaşılır konuş ki öğrencilerin ne demek istediğini anlasın, burada aldığın tepkiler de aslında senin bu konuda kendini geliştirmene yardımcı olabilir. sevgiyle

"Universite de" degil "universitede". "Bende" degil "ben de". Baglac olmayan de leri ayri yazip baglaclari birlesik yazdiginiz icin sizin yaziniz da anlam bozukluklariyla dolu... Biraz trajikomik bir uyari olmus kusuruma bakmayin da :)

"Universite de" degil "universitede". "Bende" degil "ben de". Baglac olmayan de leri ayri yazip baglaclari birlesik yazdiginiz icin sizin yaziniz da anlam bozukluklariyla dolu... Biraz trajikomik bir uyari olmus kusuruma bakmayin da :)

dikkat ederseniz yorumum da benim de hata yaptığımı yazdım ben mükemmelim doğru yazıyorum demedim ki ama en azından ne dediğim ne anlatmaya çalıştıgım anlaşılıyor.

bazı arkadaşlar alışkanlık halina getirmişler kelimeleri eksik yarım yazıyorlar ben bunu demeye çalıştım.
ha hata olur görmez o an dikkat etmez o başka eger bu konuya bakar ve dikkatli okursanız bir cümle içerisinde kaç tane eksik özellikle sesli harfleri yok bu hata değil tamamen alışkanlık...

bana dikkat ettiğiniz gibi bir de arkadaşa dikkat edin ne demek istediğimi anlarsınız...

ayrıca bir ben uyarı yapmadım.benim gibi başka arkadaşlar da uyarı yapmış.buna uyarı da demek istemem sadece dikkat etmesini istedim.çünkü konu anlaşılmamış...

Son düzenleme:

bazen gereksiz yerlerde yazım kurallarına takılanlara kızıyordum ama haklılarmış.. çok sinirleniyorum bu tarz yazılara.. birde nickiniz gerçeği yansıtıyorsa vay halimize

Öncelikle konu sahibi senden özür diliyorum.Yazacaklarımın senin konunla alakası yok.

Kusura bakmayın ama Türkçe kurallarını biliyorum gibisinden uyarmaya çalışıyorsunuz fakat siz de hata yapıyorsunuz. Örneğin;
1- Cümle başlangıcına büyük harfle başlanır,
2-Noktadan sonra da büyük harfle başlanır,
3- Türkçe kelimesinin baş harfi daima büyük harfle yazılır,
4-Üç noktadan sonra da cümle büyük harfle başlar,
5-Türkçe'de iki nokta diye bir şey yoktur,
6-'Birde' yazarken de ayrı yazılır.

Yani diyeceğim o ki eğer maksat hataları düzeltmekse ben de şuan onu yaptım. Bunlara pek takılmayanlardanım ama her konu da bunu görüyorum,düzeltmeye çalışayım derken kendileri de hata yapıyor.İşin kötüsü kendisi de farkında değil.
Saygılar...

Yani amacı şudur, kötüdür gibi bir şey diyemeyiz.

Güven güzel bir duygudur aslında. Önyargılı olmamalısın kötü bir şeyini görmemişsin sonuçta.
Bence konuş, tanı ama hızlı açılma ilişkiye. İki ay kadar bir süre ver arkadaş gibi takıl.
Tanıdıkça kararını vermen kolay olur..

Insallah :)

:) :) :) iyide türkçe kurallarına bire bir uyman gerekiyor diye bir yazı gördünüz mü yorumumda.. anlattığınız kuralları biliyorum zira öğretmenlik mezunuyum.. ben sadece kelimelerdeki eksik harfleri eleştirdim.. komposizyon yazmıyoruz ki.. benim için anlaşılır kelimeler yazsın yeter.. yersiz bi eleştiri yapmışsınız ama yinede teşekkürler :) ben biliyorum ama bilmeyenler varsa üzerine alabilirler:)

Umarim kirmamisimdir arkadasim, ben de soyledigin gibi dikkat cekmek istedim bu duruma cunku bahsettigim sey de anlam bozukluklarina sebebiyet veriyor. Zaten soyledigin benim de hassas oldugum bir konu, kac yasinda insanlariz, biraz vakif olmamiz gerekir turkceye, derdimizi bile anlatamiyorsak durum zaten vahim. Kusura bakma lutfen umarim kirmamisimdir, bu kurallar konusunda biraz takintiliyim da

erkeklerin hiçbirine güven olmaz tabiki de konuşmasından anlamışsındır bi ilk izlenim oluşmuştur biraz zaman geçsin daha okulda yeniysen davranışlarına dikkat et ve bi bir oyun olabilir

[Qoos, post: 37675449, member: 615742"]Öncelikle konu sahibi senden özür diliyorum.Yazacaklarımın senin konunsı yok.

Kusura bakmayın ama Türkçe kurallarını biliyorum gibisinden uyarmaya çalışıyorsunuz fakat siz de hata yapıyorsunuz. Örneğin;
1- Cümle başlangıcına büyük harfle başlanır,
2-Noktadan sonra da büyük harfle başlanır,
3- Türkçe kelimesinin baş harfi daima büyük harfle yazılır,
4-Üç noktadan sonra da cümle büyük harfle başlar,
5-Türkçe'de iki nokta diye bir şey yoktur,
6-'Birde' yazarken de ayrı yazılır.

Yani diyeceğim o ki eğer maksat hataları düzeltmekse ben de şuan onu yaptım. Bunlara pek takılmayanlardanım ama her konu da bunu görüyorum,düzeltmeye çalışayım derken kendileri de hata yapıyor.İşin kötüsü kendisi de farkında değil.
Saygılar... [/QUOTE]

1.öncelikle konu sahibinden özürdileyip alakası olmayan bir konu yazıyorsunuz bu site kurallarına göre yasak.çünkü konu dışına çıkıp konuyu başka yöne çekiyorsunuz.tartışma ortamı hazırlıyorsunuz ve ben tartışmıyacagım.

2.sadece ben yazmadım benim dışımda bir kaç arkadaşta konuyu yazım şeklinden dolayı anlıyamadıklarını yazdıkları halde neden ben yazmışım gibi alıntı yapıldı bunu anlamadım.

3.ben bununla ilgili açıklama yaptığım halde halen neden sanki ben hata yapmışım gibi tekrar yazılıyor bunu da anlamadım bir üste bakarsanız arkadaşa cevabı vermiştim.

4.ben arkadaşa konu sahibine eksik harfler yazıdıgı için konuyu anlıyamadım keşke daha net ve dikkatli yazsaydın dedim bu suçmu oldu şimdi?

5.ben mükemmel yazıyorum hiç eksiğim yok harika Türkçe yazıyorum demedim sanki ben böyle demişim ahkam kesmişim gibi bu tarz yorum yapmanız gerçekten ayıp ve tuhaf.kendisi de farkında değil diyerek bu tarz bir uslupla yazmanız hiç hoş değil.

6. siz okumadan direk alıntı yapıp ortada bir suç hata varmış gibi yazmışınız iyi hoşta keşke okusaydınız .ben konu sahibine dedim ki telden giriyorsan cevapla putonuna basmadan evvel ayrıntılı düzeltte bas düzelt dedim.gayet iyi niyetli bir şekilde görüyorum ki iyi niyeti başka şekilde yorumlamışınız ilginç... çünkü bende telden girdiğim zaman bende hatalar yaptım.hatta bunu sevgili Mune hanıma dedim kendisi beni yönlerdirdi.

7.siz konuyu anladıysanız konu hakkında yorum yapsaydınız ben anlıyamdım sebebini söylediğim halde benim yorumuma yorum yazdınız.

8.bir başka arkadaşa dedim ki eksik yada karışık kelimeler olunca anlıyamıyorum dolasıyla konun içeriğini kaçırıyorum dedim bu benle ilgili bir durumdu .konu sahibiyle ilgisi yoktu

9.yine eksik bozuk anlatım olursa yine dikkatli yazın diye yorum yazarım.uyarı değil bu konu sahibi arkadaşada uyarı yapmadım dikkat etseydin keşke dedim ve şöyle şöyle yap diyede yazdım.

10.bende eksik yanlış yazarsam beni de arkadaşlar uyarabilirler teşekkür ederim...ama siz gibi trajikomik yok ne yazdıgını kendi de bilmiyor diye kaba şekilde tartışma yaratıcak şekilde yazmak hiç dogru değil...

ben de eksik yazmış olabilirim bir hece ayrık olucakmış yapmışımdır.ben sıfır hatayım demedim o hece ayrık olsa da olmasa da en azından ne demek istediğim anlaşılıyor.ve ben ne yazdığımı ne demek istedgimi gayet iyi biliyorum...

denemen lazım. otur arkadaş olarak tanı. ama şu anda bişeyler başlasa bile önünüzde ciddi adımlar için en az 3-4 yıl var. ya bekle kimseyii tanıma iş hayatına başladığında tanı birilerini ya da kendi çerçevesnde tanımaya çalış

katılıyorum.
kimse kusura bakmasın. bende kurallarda değilim. zaten dikkatte etmem o kadar.
ama okuduğumu anlamaya çalışıp yazılanları çözemezsem yazıyorum. bugün sanırım bir konu vardı. aradaki sesli harfler yok olmuştu. çözene kadar öldüm. hatta sessiz harflerde yoktu çoğu kelimede.

evet canım ya aynen...

bende bu konuda dedim ki hiç anlıayamadım keşke daha anlaşılır yazsaydın dedim yani bu suç oldu ben mükemmelim sıfır hatayım demişim gibi konu başka yöne çekildi
iyi niyetli şekilde konu sahibine de cevapladan önce ayrıntılı düzelte basıp düzeltirsen iyi olur dedim çünkü bende telden girince hatalı oluyor yani başıma geleni tecrübemi paylaşmıştım hata oldu..

neyse uzatmayım.

Sen en azından cocugu gormuşsun..

Bizse dunyadan bı haberken Ciddiyetini burdan nasıl bilelim..

Yersiz olduğunu sanmıyorum.Yazdıklarım Türkçe kurallarına giriyor.Siz öğretmen olduğunuz halde yanlış kullanıyorsanız başkalarını da eleştirmeye hakkınız yok diye düşünüyorum. Ben teşekkür ederim,iyi günler.

firlama bir cocuk olsaydi 3.sinif olmasina ragmen o kadar cekingen tanismazdi bence,

ilk iliskinle evlenmen gerektigni dusunursen ne gordugun sorunlara ragmen ayrilmaya, ne de kalbini attirsa heycanlandirsa bile iliskiye baslamaya cesaretin olur.

Efendi biri olup olmadigna bak, istiyorsan tani,
Niyeti de zamanla netlesir, uyumunuza bagli,
Hangi akli basinda insan tanimadigi birine ilkgunden evlilik cumlesi kurar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…