• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz?

kararim belli seneye dugun! o'da mumkun gorunmuyor
5 yilimi verdigim ve sevdigim bir insandanda ayrilmak istemiyorum boyle deli sacmasi bir konu yuzunden
ne yapabilirim hic bilmiyorum

Ama o insan masaya yumruğunu vuramıyor besbelli... 5 yıl diyorsun ama önünde koskoca bir ömür var.

O seni kaybetmekten korksun...

Bu tarz olaylarda eskiden kalma geri kafalı insanlara deli oluyorum.Böyle saçma şey mi olur sırayla mı evlilik işleri kimin imkanı yada şartları müsaitse o evlenir.Sözlünüzün abisi ayrıldı nişanlısında vede bir daha asla evlenmiyeceğim dedi o zaman ne olacak sizde herkes göçüp gittikten sonra huzurevinde mi evleneceksiniz.Güzelce tatlı bir dille düşüncenizi iletin bizim burdaki arkadaşlarımın söylediklerini de siz düşünmüş gibi harmanlayıp söyleyin mantıklı gelecektir.

Ben onu bunu bilmem de bu düşüncedeki biriyle mutlu olabilir misiniz ? Kendi evleneceği zamanı bile tayin edemeyen biri ilerde neleri halledemez kimbilir ????

Ben onu bunu bilmem de bu düşüncedeki biriyle mutlu olabilir misiniz ? Kendi evleneceği zamanı bile tayin edemeyen biri ilerde neleri halledemez kimbilir ????

iyide 5 yilimi gecirmisim, sevmisim aileme sokmusum soz yapmisim, gelecegimi bu adamla hayal etmisim
24 yasinda gelmisim bundan sonra boyle biri cikar mi karsima-sevebilecegim, mutlu olabilirmiyim, pisman olmazmiyim ileride
keske bukadar kolay olsa, keske insan sadece mantigiyla hareket edebilse
ama seviyorken nasil ayrilayim, goz gore gore ayrilik acisini pismanligi mi yasayayim :(

Daha once de benzer bir konuya yazmistim.
esimle evlendigimizde (10 sene once) ablasi bekardi, hala bekar, yani beklesek 10 yildir bekliyor olurduk :KK70:

iyide 5 yilimi gecirmisim, sevmisim aileme sokmusum soz yapmisim, gelecegimi bu adamla hayal etmisim
24 yasinda gelmisim bundan sonra boyle biri cikar mi karsima-sevebilecegim, mutlu olabilirmiyim, pisman olmazmiyim ileride
keske bukadar kolay olsa, keske insan sadece mantigiyla hareket edebilse
ama seviyorken nasil ayrilayim, goz gore gore ayrilik acisini pismanligi mi yasayayim :KK43:

abimi ezemem derken sizi ezmeyi kastediyor ..Ya da göze alıyor bunu görmeniz lazım ..Her şeyde elbet mantık olmaz ama bazı şeyler bariz bellidir ..Şöyle ki ileride ev alacaksınız diyelim önce abime alınacak diye bir tepkiyle karşılaşsanız ,ya da abime yapılmadı bize de yapılmayacak gibi şeylerle o zaman keşke aklımı kullansaydım diyebilirsiniz ..Evlilik maalesef sadece eşle yapılmıyor bir şekilde illaki aile de dahil oluyor..Ayrıca yaşınız daha çok küçük keşke bende 24 olsam ;)

Simdi diyelim ki elti adayinin abisi 3_4 sene sonra evlendi sonra elti adayin evlencegi sirada ayrilsa sevgilinin abisinden sizin kayip yillarinizin hesabini kim verecek cok sacma dusunuyorlar aile tarafi neyin ne olcagi beli olmaz

peki ben ne yapayim arkadaslar

ya su tarihte evlenicez ya da ayriliyoruz, secim senin mi diyeyim
ya da ailesi ile mi konusayim

Detayli anlatiyorum daha iyi anlamaniz icin.
Ben universiteyi bitirdim 5 yillik bir iliskim var ve sozluyum.Sozlumun abisi var 30 yasinda ve 8 yillik iliskisi var nisanli.
Ailem uzatmami istemiyor artik okulda bitti seneye yani 2016 sonlarina dogru dugun olsun diyorlar, bende boyle istiyorum, artik yuva kurup genc anne olmak istiyorum Rabbim nasip ederse.

Sozlum bunu duydugunda cildiriyor. O'da istiyor ama onumuzde koskoca bir engel var. Abi ve nisanlisi.
Elti adayimin abisi var ve bekar iliskisi yok. Neymis abisi evlenmeden elti adayim asla evlenemezmis. Ne dugun tarihi ne birsey nezaman evlenecekleri belli degil, cunku kizin abisi evlenecek daha.
Eeee benim saf sozlumde abisini ezip gecemezmis, once abisi evlenecekmis. Kv Kp sozlume "Asla abin evlenmeden evlenemessin, eger abini ezip gecersen sana hakkimiz helal degil, bizi unut oyle bir hata yaparsan"
Yani sozlum benim ve ailesinin arasinda kalmis durumda.

Bu ne sacmalik! 2 sene bekle desinler anlarim ama daha neyin ne olacagi belli degil 2 yildir nisanlilar dugun evlilik lafi actirmiyor kizin ailesi. Kacir kizi madem diyoruz aa asla kacamam diyormus kiz. Tamam anliyorum elti adayimda merakli dugun dernek ama biz ne yapalim. Ben Eltimin abisi evlensinde sonar eltimde evlensinde sonra ben evleneyim diye kac yil daha bekleyeyim?

akil verin bana, bende akil falan kalmadi
bu arada ailem saf temiz otur otur kalk kalk, asla diretmezler, bana sen ne dersen o diyorlar
beklesende evlensende kabulumuz ama seneye evlenseniz iyi olurdu diyorlar

ben anlamadım ki madem öyle önce abisi nişanlasaymış ne bu böyle nişanlan abim evlenmeden olmaz! oldu canım millet düğün dernek için seni beklesin

Bu sıra bekleme olayı nedir yahu?
Belki hiç evlenmeyecek kısmet yani.
Belki 10 yıl sonra çıkacak karşısına evleneceği kişi.
Biri yüzünden kaç çift etkileniyor zincirleme :D
Yani şu yetişkinlerin aklına şaşıyorum bazen.

Biz sıra beklemedik valla. Bu takıntılar eskide kaldı sanıyordum kalmamış.

Böyle anne baba olur mu ya kim uygunsa o evlenir kızın abisi için keyfi gelecek evlenecek sonra kız evlenecek sonra sıra size gelecek ölme hayvanım ölme bahar gelecek yonca bitecek sen yiyeceksin olmuş. Sözlünü ikna et ortada çiğnenecek ne var koca bir hiç.

Zaten sizin ki olmuş beş yıl onun ki sekiz ay ne rahat insanlarmış elalemin anası babası zorlar bunlar engel çıkarıyor.

Böyle anne baba olur mu ya kim uygunsa o evlenir kızın abisi için keyfi gelecek evlenecek sonra kız evlenecek sonra sıra size gelecek ölme hayvanım ölme bahar gelecek yonca bitecek sen yiyeceksin olmuş. Sözlünü ikna et ortada çiğnenecek ne var koca bir hiç.

Zaten sizin ki olmuş beş yıl onun ki sekiz ay ne rahat insanlarmış elalemin anası babası zorlar bunlar engel çıkarıyor.
cok haklisin canim ya, vallaha kelimesi kelimesine dogru dediklerin
ama nasil desem laf anlatamazsin asla, kim ne derse desin kendi bildiklerini okuyorlar, abiyi ezmek ne demek ya neden ezmek olsun, hice saymakmis cigneyip gecmekmis, el alem ayiplar oyle ssey mi olurmus
ayyy bukadar geri kafalilik gormedim

Buradaki tek geri kafalı ailesi değil yalnız.Nişanlınız da bu yönde düşünüyor belli.Ya kaçıyor ya da ciddi ciddi ezip geçmek olduğunu düşünüyor.
Bence bir kez daha sorguya çekin,ifadelerinizi net bir şekilde söyleyin.Sizi bekletmeye hakkı yok.

Buradaki tek geri kafalı ailesi değil yalnız.Nişanlınız da bu yönde düşünüyor belli.Ya kaçıyor ya da ciddi ciddi ezip geçmek olduğunu düşünüyor.
Bence bir kez daha sorguya çekin,ifadelerinizi net bir şekilde söyleyin.Sizi bekletmeye hakkı yok.
evet canim bekletmeye hakki yok
madem boyle yapacaktin kendinde 10 yas kucuk bir sevgili bulsaydin kendine dedim
benimle ciddiyim deyip istemeye gelmeseydin, ben kac yasima kadar beklemek zorundayim dedim, askerlik olsa ciddi birsey olsa beklerim dedim, ama boyle sacma bir durum yuzunden nekadar daha bekleyecegim ki dedim :(

cok haklisin canim ya, vallaha kelimesi kelimesine dogru dediklerin
ama nasil desem laf anlatamazsin asla, kim ne derse desin kendi bildiklerini okuyorlar, abiyi ezmek ne demek ya neden ezmek olsun, hice saymakmis cigneyip gecmekmis, el alem ayiplar oyle ssey mi olurmus
ayyy bukadar geri kafalilik gormedim

Varsa imkanın ikna et kv kp abi karısı eninde sonunda papaz oluyorsun ha önce ha sonra e beş yıllık ilişki nasıl bir kalemde silinsin inşallah kısa zamanda bir çözüm bulunur.

Aksam telefonda cok kotu bir tartisma yasadik yine, kendisi baslatti.. beyefendi taktik degistirmis

ben onu robot gibi kullaniyomusum, ben dugun su tarihte olacak diyomusum, e o neymis neciymis, onun hic soz hakki olmayacakmiymis, o belki baska tarihte istiyormus, ben onu ve isteklerini hice sayiyormusum, ailesiyle onu dusman yapmak istiyormusum

aay deli olucam
dedim ki
benim hayatimda beni on planda tutmayacak kisiye yer yok, eger esini on planda tutmayacaksan abinle yengenle ailenle gecin ozaman evlenme, omur boyu abinle mutlu mesut yasa dedim
eee tabi ailemle dusman olursam sorun kalmayacak senin icin dedi

bu nasil mantik, daha dogrusu boyle bir mantik var mi Allah askina ben mi anlatamiyorum derdimi acaba

Aksam telefonda cok kotu bir tartisma yasadik yine, kendisi baslatti.. beyefendi taktik degistirmis

ben onu robot gibi kullaniyomusum, ben dugun su tarihte olacak diyomusum, e o neymis neciymis, onun hic soz hakki olmayacakmiymis, o belki baska tarihte istiyormus, ben onu ve isteklerini hice sayiyormusum, ailesiyle onu dusman yapmak istiyormusum

aay deli olucam
dedim ki
benim hayatimda beni on planda tutmayacak kisiye yer yok, eger esini on planda tutmayacaksan abinle yengenle ailenle gecin ozaman evlenme, omur boyu abinle mutlu mesut yasa dedim
eee tabi ailemle dusman olursam sorun kalmayacak senin icin dedi

bu nasil mantik, daha dogrusu boyle bir mantik var mi Allah askina ben mi anlatamiyorum derdimi acaba

Çeviriyor söylediklerinizi.
Boyun eğmeyin,kimseyi beklemek zorunda değilsiniz.Abisini,yengesini yok yengesinin abisini bilmem ne...

Eltı adayının abısının buldugu kızda once abım evlenecek derse :KK53: daha kızda yokmus ortada bunlar boyle uzar gıder..
Oturup konusun ıyıce beklemek ıstemedıgınızı dıle getırın bu ne canım sırayla olmaz bu ısler

Back
X