Siz olsaydiniz hangi yolu secerdiniz?

kocamla kv’i kapının önüne koyardım

Amerika gibi bi yerde, is bulup bi hayat kurmak tek basina yasamak Tr den daha kolay, niye özur dilesin? Ne taktigi, ne analitigi allasen birahin bu isleri
Konu sahibi calismiyor ev hanimi...parası yok pulu yok...dili var mi bilmiyoruz...adamın kredi kartına bağlı bir yaşamı var...iş bulup basının çaresine bakacak miktarda para biriktirene kadar biraz zaman kazanması mantıklı olan değil mi?
Ne yapacak asıl ben senden boşanıyorum deyip terligiyle disari mi çıkacak çocuklarıyla.

Ozur beklemek, israrla ozur dilememek, konusmamak.. bunlar inattan degil ki. Adam tınlamiyor bile. Sevgisi yok bu adamin. Sadece ev islerini yapsin yemek yapsin yeter gibi dusunuyor. Siz iyisiniz kotusunuz onun umurunda degilsiniz.
Annesinin evi yok mu?

Şimdiye kadar durdugun kabahat .
Bende bunu bekliyordum bosanalim derim.

Zaten dilimin kemiği hiç olmaz benim

Peki arkadaslar durum simdi soyle. Bosanalim demedi henuz. Ama iki bucuk aydir konusmuyoruz. Adamla konusamiyorum dinlemiyor. Bi tek ozur dilememi istiyor. Bende dilenicek bi sebep gormuyorum. Cocuklar benimle yemek yiyor diye onlari cezalandiriyor, bilgisayarlarini engelledi. Tv engelledi. Bana yine bir kavga aninda konusmak istemiyorum cikarmisin dediginde cikmiyorum dinlemek zorundasin , Ben senin esinim dedigimde yuzunu bile gormek istemiyorum dedi. O kelimesi bana cok koydu. Sinirle soylemis olsa bile. Bir yandan o sozu, diger yandan cocuklarin bilgisayar kullanamadiklari icin uzgun olmalari, bir yandan da benimle cocuk gibi davranmasi, karti almak, tv kapatmak, bir sey yapmamis isterse sadece emreder tarzda soyleyip gerisini konusmamasi tum bunlar canimi cok sikiyor. O soylemese bile ben kendim bosanma konusunu onunla acmayi ciddi ciddi dusunuyorum. Siz ne dersiniz? Haklimiyim yoksa beklemelimiyim.Bu arada netimi de kapatirdi, cocuklarin okulunu takip ediyorum diye kapatmadi. Yani bu kadar saygisiz biri olmus.

Bir özür dilemek varken eşinizin isleri bu raddeye getirmesi size evde kimin sözününün geçtiğini, istedigi herseyi yapip soyleyebilecegi yetkiye sahip tek kisinin kendisinin olduğunu ispatlamaya çalışıyor. 2.5 ay ayni evde konuşmayan adamla birlikte olmayi birak, ayni yatağa girmezdim.

Bu resmen psikolojik siddet. Kredi kartini almasi da ekonomik siddet. Ya kul olursun bana, dediklerimi yaparsin ya da sana verdigim butun herseyi alirim demek. Nasil bir zihniyet bu? Kendini ne saniyor bu adam?

Girmiyorum zaten. Yataklari ayirdim. Yetmiyor. Degismiyor. Her gun yeni bir inat

Konuyu okuduğumda daha toparlanabilir bir ilişki gibi gözüküyordu ama şu yazdığınız davranışlar çok sıkıntılı. Ne demek çocukları anneleriyle iyi geçindikleri için cezalandırmak. Siz nasıl engel olamıyorsunuz çocukların TV ve bilgisayarına el koymasına onu anlamadım. Boşansanız da boşanmasanız da çocukları böyle kullanamayacağını karşı tarafa kabullendirmeniz lazım.

Ne yapa bilirim. Sifreler falan onun elinde. O biliyor onlari. Degistiremiyorum.

Mantıken ilkbaşta herşey kendine güven güç meselesi.
Mesela eşinizle ayrılsanız orda kendi ayklarınızın üstünde durabilirmisiniz? Dil öğrendinizmi? Bunları bilmeseniz bile türkiyede yaşamaktan daha kolay orda yaşamak.

kendimden eminsem ve güveniyorsam kendime.

kaynanayı kovardım kavga ederdim huzur bırakmadın falan diye.
Eşimede aynı şekilde kafa tutardım. Direnirdim sonuna kadar.

ama bunları yapamam diyorsanız hiç boşuna kasmayın özür dileyin gitsin.
Ama hiçbirşey düzelmez eşiniz daha beter olur onu söyliyeyim.

sakın ama çocuklar demesin kimse zaten ortada herşey.

Bende taniyamaz oldum. Bu kadar nasil degisir insan, anlayamiyorum.
Kirk yil sartinda tasirsin, bir gun indirince kotu olan srn olursun derler. Bu da onun gibibbirsey. Sasirmadim. Ben eski esimin gercek yuzunu bosanirken gormustum. Bu kadar da yapmaz artik dedugim herseyi yapmisti. Bu kisiyle evlilik sadececkolelik, baska birsey degil. Sizin onun icin degeriniz bu kadarmis. Sadece sizin degeriniz degil, kadinlarimizin bircigu oyle. Erkekler evlenince es degil, sahip gibi davraniyorlar.

şu anda çok ağır bir psikolojik şiddet görüyorsunuz farkındamısınız....beni istemediğim bir ilişkiye tehdit ile zorlamanın tecavüzden ne farkı var bu iki insanın birbiri ile kurduğu en önemli bağ..
Ben olsam bu şekilde yaşamak istemezdim ... çocuklarımla birlikte özgür olabileceğim saygı duyulacağım bir ortamda yaşamak isterdim.

Kocanız korkunç bir adam.
İlişkiye girmek senin vazifen demek ne demek.
Kredi kartınızı elinizden almak ne demek.
Siz o evin bireyisiniz.
Padişah hazretlerine karşı gelince hemen ceza.
Çocuklarınız sizinle yemek yiyor diye onları cezalandırmak falan..
Hiç hoş değil.
Sizin mesleğiniz var mı? Amerika'da koşullar nasıl? Bu adamdan boşansanız mağduriyet yaşar mısınız?
Kendisi iki dk yanında durulacak biri değil.
Size psikolojik şiddet uyguluyor.
Bence alın çocuklarınızı kendinize mutlu bir hayat çizin.
O ana kuzusu da annesiyle yaşasın.

Ben şahsen böyle bir durumda asla boyun eğmezdim.Ne demek ya cinsel obje gibi kullanılmak?Aşk kalmaz bir kere her dediğine tamam derseniz.Eger girilecek bir kapı bulamıyorsaniz evliliğiniz zaten bitmiş demektir iki üç ay uzun bir süre yumuşaması lazımdı.Annesi sizinle yasamak zorunda mi birinci sorum? İkinci ise acaba başka şeyler karıştırıyor da bahane mi buluyor?

Annesi bizimle yasiyor cunki Amerikada baska kimsesi yok, ama kiraya falan cika bilir(para sorub degil), veya memleketine geri donebilir. Esim surekli evde, oyle aldatmayla isi olmaz , onun tek derdi sismis eqosu, neymis efendim ben ona hic saygi gostermiyormusum, o evin buyuguymus, falan da filan. Hepsi hikaye. Saygi duymamak diye bisey yok, sadece annesi karincayi buyutuyor fil yapiyor, ogluda anne kuzusu ya hemen inaniyor.Cunki annesi surekli yalakalaniyor ogluna. E o zamanda benim normal davranisim ona kaba gozukmeye basliyor dolayisiyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…