Siz Olsaydınız Ne yapardınız ?

Rapunzelea

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
926
414
53
Bir konuda size danışmak istiyorum. Bizim bi ortam var herkesle aram hemen hemen iyidir. Yani elimden geldiğince selam veririm, konuşurum. Bu ortama yeni biri geldi başlarda selam veriyordum ,hâl hatır soruyordum baktım karşı tarafta bir adım göremeyince kendimi geri çektim. Bir daha onunla konuşmayacağım diye. Bunun bir arkadaşı var onunla aramız iyi ,konuşuruz ,görüşürüz. Onunla samimi olduk diye mi tavır yaptı bilmiyorum aklıma başka bir şey gelmiyor. O kıza da sordum senin arkadaş niye böyle yapıyor ,benim hakkımda sana bir şey dedi mi dedim. Yok ,dedi .
Kızlar şimdi sürekli yüz yüzeyiz ister istemez kafaya takıyorum. Benim konuştuğum ,sevdiğim kişiler onun yanındaysa yanlarına gidemiyorum mesela böyle olumsuzluklar oluyor. Hoş gitsem de ne yapıyo ediyo onları topluyor başka yere götürüyor. Yani dışlanmış hissediyorum o hissi veriyor. Çok kötü hissediyorum. Aynı ortamda olmazsak umursamazdım ama konuştuğumuz kişiler ortak olunca durum böyle oluyor. Ben baskın biri değilim yani konuşurum evet ama insanları kendime çok da çekemem. Ortada neden olduğunu bile bilmeden bir gerginlik yaşatıyor.
Mesela yanımda biri var geliyor onla konuşuyor beni görmemezliğe vuruyor vs...
Ne yapmalıyım sizce?
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Eve bir gün davet etmeyi de düşündüm ama değmez diyorum çünkü ben bunu hak edecek bişi yapmadım.
Direkt yüzüne sormak da aklıma geldi niye böyle yapıyosun diye ? Ama bunu da yapmak istemiyorum. Çünkü ne öncesinde ne sonrasında hiç bir samimiyetimiz yoktu zaten. Evet tavsiye verin lütfen ...

Arkadaşların da etkilenmiş ki seni bırakıp onun yanına gidiyorlar.
koskoca insanlar,çocuk gibi bir kişinin etrafında neden toplansınlar ki ?
Aynı işi mi yapiyorsunuz,aranizdan biri kıdem mi alacak ? Ya sen ya o ?
Bir çekişme mi var iş bazinda ?
Aynı çocuktan mi hoslaniyorsunuz acaba ?
Yada gruba dahil olmadan birileri senin hakkında ona kötü bir seyler mi anlattı ?
Konuş,olayın ne de..

Buna benzerini yeni yasadim
Is yerine yeni biri geldi ve iletisim sorunu olan biri, ya laf sokar ya imada bulunur ya trip atar. Konusurken direkt savunmaya geçiyor sanki saldiriyoruz gibi ama kendisi de karsindakine saldirmadan konusmaz boyle.degisik bir tip. Gecenlerde beni aksam bu saatlerde isle.ilgili cevap icin aramışti neyse ben de dalmisim uyandim konuşuyoruz bana resmen sevgili tribi atiyor telefonda ben de cool bir sekilde cevap verdim.iste de hic kaale almıyorum. Önce kendine baksin dusuncesindeyim. Bazi insanlar boyledir iki.lafi bir araya getiremez size camur atar. Hiç uğraşmaya degmez siz cool olun arkadaşlarınızla görüşün konuşun o ortama girdiginizde herkese genel bir selam verin o ister cevap versin ister vermesin kaale almayin.

Kesinlikle öyle. Çocukça evet.benim hatam bu kadar kafaya takmam o beni görmemizliğe vurdukça ben de ona aynısını yapıyorum bu durumda elbette ki hiç memnun değilim. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. Başka da bir şey demeyeceğim.
O kadar çocukça şeyler ki
Direk birbirimizden pek iyi bir elektrik alamadık galiba ne yapsak derdim

Valla benim hep yanımda olan bir arkadaşım olmadı herkes denge peşinde doğru ya da yanlış bilemem. Nerde ortam varsa oraya akarlar ben de davet etsem gelirler ,takılırız ederiz. 1,2 kişiye durumu izah ettim biri şaşırdı ,öteki böyle yapıyosa ayıp ediyomuş kaç yaşına gelmiş kişileriz dedi . Bu kadar neyse ya takmıcam Allahın izniyle

Aklıma lise yıllarım geldi
Bence direk konuş. O öyle davrandıkça sen de öyle davranmissin ve aranızda sessiz bir iletişim bozukluğu olmuş. Belki o da şu an aynı senin gibi düşünüyordur.
Senle aramızda serin bir rüzgar var ama bi türlü anlayamadım de. Ya da ondan basit küçük bir konuda bir yardım işte. Ama çok çok basit bir yardım isteme cümlesi kur. Böyle bir teknik var şu an tam aklıma gelmedi ama neyse işte.
Ama konuş bir şekilde.

Belki sizi sevmemistir, nedensiz yere uyuz olmuştur.herkes herkesle iyi anlaşarak diye bir şey yok ki. Siz de onla özel olarak konuşmayın,olsun bitsin.

*Benim de aynı İs yerinde olduğum halde sevmediğim için soğuk davrandığım insanalr var, bana soğuk davranan insanlar da var. Çok doğal geliyro bana. Nasıl ki ben herkesi sevmiyorsan herkes de beni sevmek zorunda değil.

Ben olsam onun gibi yada başkasının dediği gibi davranmazdım. Ya direk hayırdır? der yada nötr olurdum. Canım o an istiyorsa konuşur istemiyorsa konuşmazdım, bir gereklilik olursa konuşur olmazsa konuşmazdım, cevap vermek zorunda kalacağı bir laf söyler direk dönerdim dötümü canım eğlence istiyorsa ama genel olarak nötr olurdum onun davranışını taklit etmezdim, sonuçta ben başka bir bireyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…