merhaba masal perisi.. canım bu duruma benzer bir durum ben de yaşadım, nişanlımla çıkarken daha facebook yeni yeni tanınıyodu, erk. arkadaşımın face booku vardı o sıralar, işi geregide tum gun netin başında olan birisidir , ben de face book hesabı açtırdım bi kaç ay sonra.. ama tabi o sıralarda aramızda hep bi resmiyet vasrdı, ben ona cok bişey soramazdım , çekinirdim, sevgiliydik ama bi mesafee vardı o zamanlarda.. konu bi gun benim yakın arkadaşımın eski sevgilisini facebooktan görmesine filan geldi ben de ağız ucuyla çekinerek sordum senin de facebook da eski sevgilin kayıtlımıdır diye.. ben ama hem çok çekiniyorum ona karşı soru bile sorarken utanarak soruyorum hem de cok aşırı kıskanç bi yapım vardır.. evet bi tanesi kayıtlı dedi.. ama ben nasıl bozuldum hiç unutmam, bozuldugumu anladı, telefonda konuşuyoduk , sessiz kalınca dedi kötü bi niyetim yok, silebilirim dedi.. ben de sana kalmış bu dedim, sonuçta o zamanlar ki felsefem sana nasıl davranılmasını istiyosan öyle davrandan yola çıkarak, benim facebookumda eski bi erkek arkadaşım olmasını istermiydin diyince haklısın dedi, ve nitekim silmiş.. ben aslında inanılmaz meraklı insanımdır, o gun facebooka giripde kimlerin kayıtlı olduguna bakmadıgıma daha sonra kimin listeden silindiğine bakmadığıma hayret ederim hala... neyse, gunler geçyi hatta aylar, birgun onun işyerindeyim, o da başka bi işle meşgul, ben facebooku açtım ama tamamen gerçekten kendi facebookum için açtım ama direkt sayfa açıldı, yani otomotik olarak onun sayfasına ayarlıymış.. ya merak bu ya cok geçmedi onun facebooku oldugunu anladım bi an tereddüt yaşadım ve posta kutusuna girdim ama tam eminm deilim sanırım o sırada anladım ben onun facebook hesabında oldugumu.. neyse, karıştırmaya başladım gönderilen postasına girdim tek bir mail vardı , eski sevgiliye oldugu anlaşılan, kusura bakma ... ben sen haklıymışsın, kız arkadaşım seninle görüşmemi kaldıramadı, tam hatırlamıyorum bir iki cümle var ama tamammen benim kaldıramadıgım ve onun da sanki istemeyerek onu faceden sildiğine dair cümlelerdi, sonunda da herşey için teşekkür ederim tarzı bişey yazıyordu, ve hoşçakal diyordu..
o gun bunu okudugumu söyledim zorda olsa.. ne durumuna düşecegim önemsizdi.. b ana geçmişiyle ilgili pek bişey anlatmamıştı, ben işlk kez o gun öğrendiyordum geçmişinin bi kısmını.. bu kız onun bi dönem cok kafasında buyuttugu bi kızmış.. birkaç ay çıkmışlkar ama sadece az bir süre aynı şehirdelermiş, aynı şehirde olduklarıbir iki ay boyunca zor dayandıklarını söyledi, kızın aslında aşktan sevgiden yoksun para peşinde bi kız oldugunu direkt soylemese de sözcuklerin arasından anladım.. ama dünya başıma yıkıldı, facebook ta kızın resmi vardı cok cok güzel deil ama güzeldi, ya güzel olması önemli deil zaten ama ben o an oyle kotu hissetmiştim ki.. kızı silmesine silmişti ama orda kullandıgı cümleler tamamen kız arkadaşım görüşmemeizi kaldıramıyor o yuzden seni hayatımdan cıkarıyorum şeklindeydi. ama başka cumle kullanabilirdi, görüşmek istemiyorum uygun deil diyebilirdi.. dememişti.. ben gunlerce kafama taktım kzıı, üstelik adını soyadını bi anda öğrendişm, zaman içinde kafamı oyle meşgul ettiki, tahammul edemiyodum, onu hep merak ediyodum nasıldı, ne iş yapardı, tabi üstüne düşünce de zaman içinde de öğrendim biçok şeyi ve öğrendikçe de üzüldüm...
kısacası cok ağır gelmişti bana, eski kız arkadaştan hiç bişey olmaz, dost da olmaz, arkadaş da.. bana demişti o beni ekledi diye , ben anlayamıyorum red edebilirdi, yani arkadaşım diye orada facebook bile olsa, sanal bile olsa o listede o kızın işi yoktu bana göre, benimle görüşürken msn de, facebook da telefon rehberinde işi yoktu o kızın.. zaten o gun sildim dediğinde msnden, facebooktan silmiş kızı.. ama cok üzülmüştüm..
xseni anlıyorum ama zaman içinde geçiyor canım.. hamileymişsin, bebegini ona karşı kullanma, o senin de bebeğin.. ama al karşına konuş, ben aynı şeyi yapıyor olsam, eski erkek arkadaşımla görüşüyor olsam, facebooka eklemiş olsam ne tepki verirdin de..
gerçekten konuş, hatta tavır da koy, ama çocugunu aldırma... ama tavrını net belirtirsen bi daha yapamaz.. tabi inşallah diyeyim yine de..