Siz olsaydınız ne yapardınız?

1 aylık hamileyim ve eşim facebooka eski sevgilisini eklemiş..siz olsaydınız ne yapardınız?ve ben bunu tesadüfen öğrendim.
,

Valla ben diğer arkadaşlar kadar sakin olamıycam.Ben senin yerinde olsam, kafasını bilgisayarın içine sokardım.
Şaka bir yana kıyameti koparırdım ve hemen sildirir, hatta engellerdim.

merhaba masal perisi.. canım bu duruma benzer bir durum ben de yaşadım, nişanlımla çıkarken daha facebook yeni yeni tanınıyodu, erk. arkadaşımın face booku vardı o sıralar, işi geregide tum gun netin başında olan birisidir , ben de face book hesabı açtırdım bi kaç ay sonra.. ama tabi o sıralarda aramızda hep bi resmiyet vasrdı, ben ona cok bişey soramazdım , çekinirdim, sevgiliydik ama bi mesafee vardı o zamanlarda.. konu bi gun benim yakın arkadaşımın eski sevgilisini facebooktan görmesine filan geldi ben de ağız ucuyla çekinerek sordum senin de facebook da eski sevgilin kayıtlımıdır diye.. ben ama hem çok çekiniyorum ona karşı soru bile sorarken utanarak soruyorum hem de cok aşırı kıskanç bi yapım vardır.. evet bi tanesi kayıtlı dedi.. ama ben nasıl bozuldum hiç unutmam, bozuldugumu anladı, telefonda konuşuyoduk , sessiz kalınca dedi kötü bi niyetim yok, silebilirim dedi.. ben de sana kalmış bu dedim, sonuçta o zamanlar ki felsefem sana nasıl davranılmasını istiyosan öyle davrandan yola çıkarak, benim facebookumda eski bi erkek arkadaşım olmasını istermiydin diyince haklısın dedi, ve nitekim silmiş.. ben aslında inanılmaz meraklı insanımdır, o gun facebooka giripde kimlerin kayıtlı olduguna bakmadıgıma daha sonra kimin listeden silindiğine bakmadığıma hayret ederim hala... neyse, gunler geçyi hatta aylar, birgun onun işyerindeyim, o da başka bi işle meşgul, ben facebooku açtım ama tamamen gerçekten kendi facebookum için açtım ama direkt sayfa açıldı, yani otomotik olarak onun sayfasına ayarlıymış.. ya merak bu ya cok geçmedi onun facebooku oldugunu anladım bi an tereddüt yaşadım ve posta kutusuna girdim ama tam eminm deilim sanırım o sırada anladım ben onun facebook hesabında oldugumu.. neyse, karıştırmaya başladım gönderilen postasına girdim tek bir mail vardı , eski sevgiliye oldugu anlaşılan, kusura bakma ... ben sen haklıymışsın, kız arkadaşım seninle görüşmemi kaldıramadı, tam hatırlamıyorum bir iki cümle var ama tamammen benim kaldıramadıgım ve onun da sanki istemeyerek onu faceden sildiğine dair cümlelerdi, sonunda da herşey için teşekkür ederim tarzı bişey yazıyordu, ve hoşçakal diyordu..
o gun bunu okudugumu söyledim zorda olsa.. ne durumuna düşecegim önemsizdi.. b ana geçmişiyle ilgili pek bişey anlatmamıştı, ben işlk kez o gun öğrendiyordum geçmişinin bi kısmını.. bu kız onun bi dönem cok kafasında buyuttugu bi kızmış.. birkaç ay çıkmışlkar ama sadece az bir süre aynı şehirdelermiş, aynı şehirde olduklarıbir iki ay boyunca zor dayandıklarını söyledi, kızın aslında aşktan sevgiden yoksun para peşinde bi kız oldugunu direkt soylemese de sözcuklerin arasından anladım.. ama dünya başıma yıkıldı, facebook ta kızın resmi vardı cok cok güzel deil ama güzeldi, ya güzel olması önemli deil zaten ama ben o an oyle kotu hissetmiştim ki.. kızı silmesine silmişti ama orda kullandıgı cümleler tamamen kız arkadaşım görüşmemeizi kaldıramıyor o yuzden seni hayatımdan cıkarıyorum şeklindeydi. ama başka cumle kullanabilirdi, görüşmek istemiyorum uygun deil diyebilirdi.. dememişti.. ben gunlerce kafama taktım kzıı, üstelik adını soyadını bi anda öğrendişm, zaman içinde kafamı oyle meşgul ettiki, tahammul edemiyodum, onu hep merak ediyodum nasıldı, ne iş yapardı, tabi üstüne düşünce de zaman içinde de öğrendim biçok şeyi ve öğrendikçe de üzüldüm...
kısacası cok ağır gelmişti bana, eski kız arkadaştan hiç bişey olmaz, dost da olmaz, arkadaş da.. bana demişti o beni ekledi diye , ben anlayamıyorum red edebilirdi, yani arkadaşım diye orada facebook bile olsa, sanal bile olsa o listede o kızın işi yoktu bana göre, benimle görüşürken msn de, facebook da telefon rehberinde işi yoktu o kızın.. zaten o gun sildim dediğinde msnden, facebooktan silmiş kızı.. ama cok üzülmüştüm..
xseni anlıyorum ama zaman içinde geçiyor canım.. hamileymişsin, bebegini ona karşı kullanma, o senin de bebeğin.. ama al karşına konuş, ben aynı şeyi yapıyor olsam, eski erkek arkadaşımla görüşüyor olsam, facebooka eklemiş olsam ne tepki verirdin de..
gerçekten konuş, hatta tavır da koy, ama çocugunu aldırma... ama tavrını net belirtirsen bi daha yapamaz.. tabi inşallah diyeyim yine de..

kim kimi eklemiş?

neden haber verilmemiş?

çok mu önemliymiş konuşacak neleri kalmış?

ben hayat arkadsı değilim de ev arkadsımıyım? valla sert olurdum...

herhalde baba olmaya hazır değilsin hala başka yerlerde aklın derdim..

ipin ucu bir kaç tıı mı zor olur gerisi...

boşanma sakın, daha neler görürüz, Rabbim herkesi korusunda, sonuçta sevmek biraz da sizi çekemeyenlere karşı savaşmaktır. Sakın boşanamıyım deme ama ben olsam anasından emmidiği sütü burnundan getirirdim ki bi daha aklından bile geçirmesin,daha ilerisini yaptığındada kesin beni kaybedeceğini bilsin,bende hep takipteyimdir, anlasın yada anlamasın, gözümün üstünde olduğunu bilir,bi gün sadece msn nine şöyle yazmış yoksan hayatımda ne yapabilirim ki ben sana, kavga çıkarmadan zehir ettim ona hayatı, küsmedim ama her sözümde sordum, incindiğimi anlattım,ama o da beni sinir etmekten tuhaf bi zevk alıyor ki sonrasında söyledi nedenini, benim eşimin abisiyle arası bozuk, abisinin tarafından kaynaklanıyor, bi gün bendebiliyorum, msn den görüştüler o zaman abisi için yazmış bu sözü,bide facebooktan istemediğim bi gruba üye olmuş, tabii benim istemediğimden haberi yok, anında grubu sildim ve ağzıma geleni hakaret boyutuna varmadan söyledim. Biliyor ki o yaparsa yapabildiğim kısım kadar aynısını yaparım, yapamasamda burnundan getiririm, o da tatmin etmedimi işin boyutuna göre harbiden boşarım.....

Hayatım bir yuva kolay mı kuruluyor? Kolay mı yıkılıyor bu kadar.
Hayat ne kadar karmaşık zor.. hepimiz biliyoruz.
Hele ki bir evliliği yürütmek hiç kolay değil. Her şey bizler için.

Eşine büyük tepki vermeni anlarım, üzülmeni kırılmanı anlarım, olay çıkartmanı anlarım.
Ama bu yüzden hiçbir günahı olmayan bebeğine kıymanı anlamam işte.

Bu kadar mı senin yuvan, eşin, kendi hayatın için gösterdiğin çaba?
Bu kadar kolay pes edebiliyrsun yani.
Eski sevgiliye yenik düşmeye, bu yüzden kocandan, yavrundan, yuvandan olmaya razısın yani?

Ne kadar kolay geliyor şu anda gururuna yenilmek di mi?
Doğru bir şey yaptığını düşünüyorsun biliyorum.
Ama inan bana... çok büyük hata edersin.

Sakin ol, aklını başına topla ve lütfen bir daha düşün... bu kadar zayıf mısınız siz ya?

ben bunun hesabını fitil fitil burnundan getirerek sorardım.ne demek eski sevgilisini eklemek ya allah göstermesin.sen öyle birşey yapsan kendi sindirebilecekmi.eski aşklar tekrar alevlenebilir her zaman ben buna inanırım.o yüzden gözden ırak olan gönüldende ırak olur.öyle eski sevgiliylede dostuz arkadaşız falan olaylarınada inanmıyorum.

Ben esımın eskı sevgılısı ıle arkadasım.Eskı sevgılısı dedıgım ılk sevgılsı.Benle cıkarken onunla cıkmıs ve ben de bunu ogrendım ıkısını de rezıl ettım sonra da kızla arkadas oldum ve aramı ıyı tuttum.Olabılecek herseyı engelledım cunku kızın esımın duygularıyla oynadıgını ve sadece surundurmek ıstedıgını bılıyordum ve sımdı esımle evlıyım.Kız esımle cıkmıs cıkarken baska bırını bulmus ayrılmıs,baska bırı ıle evlenmıs bosanmıs bız cıkarken baska bırıyle nısanlandı hatta gecen yaz da nısanlıydı evlenmesıne bır ay varken nısanı attı sımdı yıne sevgılısı var kızın.

arkadasım sen ne dedıgının farkındamısın ????
ne demek boşan!!!!
1-evli değilsin
2-kendını ,derdi olan arkadasımızın yerıne koymuyorsun ... empati yapsana yahuuu...
aynı sey senın basına gelse , hamıle kalsan.. eşinide sevsen bosanırmısın???

yazmak için yazmayalım lutfennnn :1closedeyes:

bence çok endişelenecek birşey yok sonuçta facebookta seninde göreceğini bilerek eklemiş
neden böyle birşey yapma gereğini duyduğunu sor arkasındanda ben eski sevgilimi facebooka eklesem bu senin hoşuna gidermi diye sor cevaplarına göre hareket edersin

arkadaşların çoğuna katılıyorum
bencede eşinle bir konuş
üzüldüğünü anlat
niye böyle birşey yapmış kendi
agzından dinle.
seni rahatlatacak tek kişi eşin bu konuda
.

bu erkek milleti kafayımı yedi temelli ben anlamadım gitti..kimkimi eklemiş ne önemi var sen bu saate kadar nasıl sustun asıl ben buna şaşırdım... dünyayı zindan ederdim ona facebook u bir daha rüyasında göremezdiki bırak interneti görsün. valla hayran kaldım sabrına... bebeğine gelince hayırlı olsun annesi inşallah güzel bir hamilelilk geçirirsin

cnm bu durum eğer bir çözüme ulaşmazsa çok büyük sıkıntı olacak sana.tavsiyem diğer arkadaşlarımın da dediği gibi konuş.ama öyle hırçın ve kıskançlıktan çatlar bir vaziyette değil.son derece sakin ve kararlı bir ses tonuyla rahatsız olduğunu eşi olarak bunu sorgulamaya hakkın olduğunu belirt.seni dinlerse ne ala.dinlemezse işte o zaman.kaşınıyor demektir.bulursun verecek bir ceza.sevgiler bebişe öpücüklera.s.

önce bi sakin ol.kocanı bebeği aldırmakla tehtid etmen zaten onu kaybetmen anlamına geliyo.eski arkadaşı diyosun.senden önemli olsa ESKİ olmazdı.bunu sakın unutma.boş bişey için ne kavga çıkar ne de bebeğin üzerine asla bişey söyleme ve yapma.lütfen mantıklı düşün.kadınların klasik kıskançlıklarından vazgeç.adam sevse zaten onunla evlenir ondan bebeği olucak diye sevinirdi.sen izin vermesen o gizlice görüşür ve işte o zaman yasak olduğu için onu elde etmeye çalışır.serbest bırak ve kafana takma lütfen canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…